הארה בעלת משמעות אחת

madai

New member
לו יהי:

חבל שאת תוקפת אבל לא מקשיבה ... בכל אופן איש באמונתו יחיה, וכולנו נחיה ונראה ...

בטרפלי

New member
כי אחד אני גבר

זה כבר משהו שמרטיח אבל זה לא חשוב ממש לא תקפתי אותך בכלל פשוט כתבתי את דעתי ותנסה לריב אם תאומים כמוני שקצת מעוצבן......יהיה קשה

האור רק חיובי או עודף/חוסר

האנרגיה המוקרנת מהאנשים במודע נובעת מיכולת המרכוז של אנרגיה המוקרנת מהידים אך כל תא ותא מקרין אור ומשפיע על סביבתו. בני אדם למדו למרכז את האנרגיה המוקרנת מהיד לצרכי ריפוי אך אנשים שההילה שלהם בריאה ורחבה כל מי שנמצא בתחום ההילה שלהם מקבל ריפוי ללא תשומה נוספת שכן השדות האנרגטים מתאזנים בהתאם ל´חוק כלים שלובים´ הקוסמי. נכון שיש תדר מסויים החזק יותר מאחרים. על פי רוב זה תדר ירוק שהינו השכבה הקרובה ביותר מעל העור ואשר היא מסמלת הילינג אנרגטי לבריאות הגוף והרגש. שבת שלום סתיה

אביר מה ההבדל לדעתך ...

בין מואר או מצב של הארה לדרגותיה , ומה ההבדל מהמושג צדיק ? דוד

mga-abir

New member
דוד יקר

תשובתי יכולה להיות רק מדעתי, אך איני מתיימר לדעת אלא על פי תפיסתי. קיים מושג נוסף והינו השלווה. בני האדם מנסים להגיע לשלווה ורגיעה ומערבים בין המושגים. החיבור לעצמי מחולל שינוי תפיסת המציאות והמשמעויות הנתנות לה. זה הרובד הראשון. הרובד השני הינו מודעות לעצמי והתבוננות בנפש המעילה את הרגשות והרצונות. פאן נוסף הוא העשייה בין אדם לחברו מתוך ראייה זו. אך אם נסווג זאת להארה עדיין נהיה מרוחקים מהמינוח (לדעתי) החיבור לעולם הרוח הינו אספקט שמתהווה מתוך רצון הנשמה והתפתחות רוחנית תוביל אומנם להארה יחד עם כל ההיבטים שציינתי אולם שלמות הצדיק היא לראות את החיבור בין עולם הרוח ועולם הבריאה. להבין את התהליכים ולדעת את ההשפעות של כל מחשבה רגש ועשייה. וזו דרגה שיכולה בהחלט להתהוות באדם הצדיק.- ביטול העצמי וצפייה מתוך התבוננות והבנה.וכן התחברות אל המקור בטוהר ראשוני ללא הקליפות של עולמינו הפנימי והחיצוני. הוספתי פנימי בגלל תכולת הנפש שיש לזכך גם. קשה לענות על שאלה זו במדויק אם בכלל.

desert water

New member
לא מסכימה אביר...

אני לא חושבת שהעיסק במיסטיקה הוא חייב להיות חלק מהרוחניות. רוחניות זה הווי פנימי נפשי שעובר האדם. לדוגמא, אבא שלי רואה הילות כמעט מאז ומעולם וקשה לתארו כאדם רוחני, הוא אף גשמי ביותר, ואני רואה אותן גם כן מגיל צעיר ולמרות זאת רק בארבע שנים האחרונות התחלתי להתעניין יותר ברוחניות, רק אחרי שפניתי לתחומי מיסטיקה וזה אחרי תהייתי על רוחניות הבנתי את פשר התנועה והצבעים. אפילו אם ישנו האדם שמקבל מסרים חיצוניים בחלומותיו, הוא יכול להיות אדם שלא משקיע עצמו בחשיבה רוחנית ואפילו לא לומד מיסטיקה, אבל הוא יקבל מסרים אלא, אולי הוא לא יבין אותם ולא ייחס להם חשיבות עקב כך, ואז, האם הם באמת "שווים" משהו... אם עץ נופל ביער ואיש לא שומע, האם הוא משמיע צליל?

mga-abir

New member
desert water יקרה

פתיחות רוחנית וכשורים יכולים להתפתח באופן ספונטני באדם. להגשים את הרוחניות בחומר או לפחות להבין את יחסי הגומלין. בכך עסקתי ולא נגעתי במילה מיסטיקה.ומהי אם לא תורת הנסתר שהינה נגזר של העולם הרוחני ברובד הארצי בברכה אביר

צ ל

New member
אם עץ נופל ביער ואיש לא שומע,

האם העצים אחרים צוחקים עליו.

למעלה