הארה בעלת משמעות אחת

mga-abir

New member
הארה בעלת משמעות אחת

החויה הרוחנית מקבלת מימד ראלי במציאות חיינו כאשר התוצאות מתממשות. החל בראיית הנסתר ועד רפוי. החויה הפנימית האישית ללא תוצאות ברות משמעות למציאות במימד זה שונה והינה סובייקטיבית. לדעתי הארה אינה אמורה לשקף הלך רוח/נפש פנימיים המנותקים מההויה כאן אלא הקשורים ישירות ושלובים יחדיו כיחידה אחת.ולעיתים אמונה הופכת ידיעה משום הגשמתה. בברכה אביר

mga-abir

New member
הארה ומאירים

הארה ומאירים אדם מואר משמע מוארבפנימיותו. אולם אין הארה זו מספקת על מנת שתאיר את האחרים. כאשר מדברים קולות מגרונותיהם של המוארים ושל המתקשרים בעלי המסרים, אין בכוחם תמיד להשיג את מטרת דבריהם. דומה הדבר לקחת קבוצת אנשים עוורים לצפות בסרט עטור פרסים. לדעתי יש תחילה להאיר את עוורונם, ולא תמיד המסר הוא הפתרון. יש הצעות? בברכה אביר

R2

New member
האם אדם מואר יכול...?

להעביר אור לאחרים..? להדליק אצלם אור..? אם כן האם האור החדש שנדלק יהיה באותה איכות..?

mga-abir

New member
האור כאור

בעל תכונה זהה אולם אחד ישתמש (להבדיל) בו להאיר את חדרו והאחר את חצרו. התכלית היא אור אחיד אולם כל מהות באדם מכילה משקעים המשפיעים על האור, כמו כן צרכי הנשמה/נפש שונים לכן האכויות בהתאם. בברכה אביר

צ ל

New member
האור

R2 שלום אדם מואר, לדעתי בכל אופן, הוא אדם אשר הגיע אל נקודה בא כל הקיום כולו מובן וברור לו. ועכשיו אנו מעמידים על כתפיו את המשימה להסביר את האור. רק בשביל הדוגמא: בוא ותנסה להסביר לי (זה רטורי כמובן) ´אחר הצהריים על שפת הים´. איכן תתחיל? בזה שתתאר לי איך נראה החול, הים, הגלים.. עד כמה עשירה השפה שלך כדי לתאר, או יותר נכון, עד כמה עשירה השפה שלי כדי להבין. ואחרי שתיארת לי את כל מה שאתה זוכר, האם זה באמת הכל? הרי כל דקה שעברה נוף השתנה, האור מתחלף, וכו´. ומה אם הריח של הים, הקולות וצלילים ששמעת, התחושות, וכו´. R2 אני מקווה שאתה מבין את הקושי שעומד כאן. בנוסף, שוב דעה אישית, אותו אדם שהגיע אל ההארה, היה אדם מיוחד שמצב נפשו ומוחו יכלו לעמוד במעמד שאליו הוא הגיע, הוא עבר קיברת דרך לפני שהוא הגיע לשם. הארה עצמה היא מצב של נפשי/מוחי, היא לא מחלה שאפשר להידבק בא רק מכיוון שאני מתחכך בזקנו של זה או בכפו רגליו של אחר. ולסיום: רבים אותם מוארים שניסו להסביר את האור, וכשראו שאין מי שיבין את דבריהם, אמרו "אני זה האור" וכך נולד עוד גורו. זה בינתיים מה יש לי לומר על כל מוסד הגורו, יש לי עוד אך זהו לעכשיו. צל

mga-abir

New member
צל יקר

בוקר טוב. דבריך נכונים אולם ניתן להאיר את הדברים באמצעות תאור החויה והתהליך. השאר תלוי בצד המקבל. תארת במדוייק את המואר. בברכה אביר

צ ל

New member
בוקר טוב אביר

כמה אנשים אתה מכיר שהגיעו להארה אמיתית רק מכוון שהם הביטו באיש מואר. וגם אם מישהו הגיע, עד כמה הוא ירגיש שזה שלו, ושהוא לא רוכב על הצלחה של מישהו אחר? ואל תשכך, אין רק דרך אחת אל האור, אנשים יכולים להגיע אל ההארה מכל כיוון אפשרי. אדם מואר תפקידו בחברה, הוא לתת תקווה, לשמש ´לאור לגויים´, הוא כמובן יכול לשתף אנשים בחוויה שהוא עבר, אך השאלה עד כמה הוא יכול לשתף, הרי להיות מואר זו חוויה רבת מימדים. אני טוען, שמי שהולך אחרי מוארים מרחיק את עצמו מהערה אישית. צל

mga-abir

New member
שאלתך מחטיאה

היי אנא אל תיחס לי את התפיסה הזאת. ענין ההארה הינו אינדווידואלי אולם ללא השפעה של ידע חיצוני, אין האדם יכול להיות מואר. חייב הוא רקע (מכוחם של חויות החיים) על מנת להתעלות ולהתפתח. בסך הכל כתבתי דבר על הערה וכל אחד יבין כרצונו את המילים. אך להבין אותי זה קצת יותר מורכב. בברכה אביר

mga-abir

New member
להאיר-המשך

כאשר אדם מואר מאיר, אין זה אומר שהמואר באור ימשיך לשאתו משיפסיק כמו פנס מאיר באפילה ברגע הפסקתו העצמים שבים לאפוף אפילה.אולם בני אדם יגכולים להבין יותר ולנסות לבד. בברכה אביר

צ ל

New member
שנמשיך? ../images/Emo13.gif

לא ייחסתי אליך את הדעות שלי, אלו דעות שלי ואני אפילו מציין את זה. השאלה שנשאלה שם הייתה שאלה רטורית, לא באמת ציפיתי שתדע כמה באמת הגיעו להארה. אך אנחנו די מסכימים אחד אם השני בנושא, ואפילו אתה השלמת אחר כך משהו ששכחתי לציין, מה קורה עם אותם אנשים, כשהמואר הולך לעולמו, אותם אנשים שחיו שנים תחת אורו לא יכולים לשאת את האבדה והופכים אותו לאל, ראה מה קרה עם, בודהה, ישו, ואפילו בזמננו עם הרבי מלובביץ. לחיות תחת אורו של מואר זו גם כן חוויה, היא מאוד נעימה כי כשהוא מתאר את האור, האפשר ללומד ממנו הרבה, אך האדם לא לומד את השיעור על בשרו, הוא לומד רק משמועות, ממה שהמואר מתאר, וממה שהוא מבין. ואחרי זמן רב תחת אורו של המואר הוא מאבד את הדרך האינדיבידואלית שלו אל האור. לכן אמרתי :" אני טוען, שמי שהולך אחרי מוארים מרחיק את עצמו מהארה אישית" צל

הדרך האישית

אתה מתכוון לניגררים אחרי בעלי יכולת. מאז ומתמיד יש אנשים שנוח להם להיגרר אחרי מובילים, שיחליטו בשבילם והם יהנו מהלא לעשות את ההחלטות של עצמם. אחלה נוח ולא מחייב. גם לא טועים והם אנשים נורא נחמדים. אין לי כלום נגדם חס וחלילה. ההארה נשארת אצל מי שרוצה בנוכחותה. זוהי מטרת ההובלה של גדולי עולם, להראות את הדרך וכל אחד עם כוחותיו הוא. אם עשיתי את הדרך עבור מישהו אחר יתכן וקלקלתי לו, אל לי להתערב. לכן מי שמתערב והוא חושב שזה לטובת אחרים עלול לגרום לנזק. אלה שנותנים שיחליטו עבורם אינם מספיק חזקים לעצמם ולכן ממילא אבדו את דרכם האישית. מאחל לכל אחד למצוא את דרכו ולא משנה אם היא איטית או מהירה, זוהי דרכו, וזכותו להחליט איך הוא פועל. פאול

mga-abir

New member
ואוסיף יותר מכך

כאשר מביאים את היכולת להגשמה כאן בפועל, הרי זו שלמות הדבר. בברכה אביר

madai

New member
אנרגייה :

אנרגייה משולחת כוקטור. יש לה עוצמה וכיוון. היא דומה במקצת לגל נושא, משום שהיא נושאת איכות וגוון. ישנן איכויות שונות שהיא יכולה לשאת : אהבה, שנאה, ריפוי, אכפתיות, אהדה וכו´.

אנרגיה לא נושאת.... היא לפי תוכנה

סוג האנרגיה עם המרקם שלה היא היא הטיפוס. זה לא גל כללי שעליו מעבירים מידע. יש לראות זאת כמו גוון של צבע, כאשר הצבע מייצג את סוג האנרגיה. בשפת הפיזיקה נהוג לקרוא לזה תדר. בדומה בשפת האור. תדר של אור. אם הוא חיובי או שלילי, תלוי מהי נקודת סיבוב הגל.

madai

New member
הבהרה :

גל נושא אינו גל כפי שאתה אולי מכיר מתדרי הקול. גל נושא מזכיר יותר איכות צליל שכאשר הוא מתקרב שומעים אותו חזק וצלול יותר, כאשר הוא מתרחק הוא נשמע למרחוק ובמעומעם. הוא נושא איכות וגוון בכך שאין לו יכולת לשנות מציאות ללא רצון בשינויה , בדיוק כפי שאינך יוצר שולחן ללא רצון. האנרגייה עצמה משולחת או נשלחת, אבל את השינוי בתודעה האדם עצמו צריך לבצע. האנרגייה קיימת גם ללא האדם. האדם נותן לה את הגיוון, העוצמה, האיכות. שחור-לבן קיימים רק בתודעה, אבל איכותם נקבעת על פי התוכן שאנו יוצקים בה. היום שחור הוא שחור משחור, מחר לבן יותר. היום לבן הינו צחור וזך, מחר יהיה אפרפר יותר. ההבנות שלנו לגבי שחור-לבן משתנות ללא הרף. תודה.

בטרפלי

New member
אבל לא תראי בשום מקום

עולם של שחור או לבן עולם חיי זה לא יכול להיות עולם שחור או לבן חיים אדמה חומה עצים ירוקים חיות בשלל צבעים שמיים כחולים (רק בגלל השמש אבל עדיין זה כחול וכתום) מיים כחולים (השתקפות שמש על המיים דרך האוזון) אדם בצבע עצמו צהוב שמש יש עוד ועוד אי אפשר להגיד שזה אפור לבן או שחור זה תמיד משתנה למרות שאפשר לראות את זה כאפור (רק אפור אפשר לראות דיכאוני) רואים את החוצה מזה למרות שעברו עלי ימים שראיתי הכל אפור עדיין היו צבעים עמומים אבל צבעים את לא תראי עולם כמו שתיארת למרות הכל בטבע שולט באדם ולא הוא בטבע אין לכך פשרות הטבע קובע את מזג האדם את מצב רוחו תמיד היה ותמיד יהיה כך כל עוד יש טבע את לא יכולה שלא לראות שקיעה בצוק גבוהה ולא להיות מרוגשת זה פשוט ככה את לא יכולה שלא לעוף במטוס מטוס ולא להתפעל מארץ חדשה את לא יכולה שלא לשוט בנחל פראי בלי להיות מלאת התרגשות או פחד אבל ככה זה הטבע שולט בנו גם שאת רואה בחצר שלך פתהום קרן שמש יחידה נוחתת על משהו...... תביני שכל הטבע זה ששולט באדם ככה זה נקודה אפשר להיות מסוגרים רחוק מהטבע או רעים אליו מאוד אבל הוא שולט בך

madai

New member
שולט ?

את מתארת את המציאות כפי שהיא מצטיירת בפניך. אני חושב כבר קדימה ליכולות הבריאה של האדם. הפוטנציאל שלנו עצום מימדים. כיום הטבע שולט באדם. כאשר האדם יהיה מוכן, יתכן שפני הדברים ישתנו. באשר לצבע : שחור ולבן מצביעים לטוב ולרע. שני צדדים אלו מהווים לנו אבן דרך מאז ומתמיד ...

בטרפלי

New member
את מתארת......?

או אתה מתאר? תחשוב על זה שנית בקשה האומנם? זה ככה? יכולת הבריאה של האדם? לשלוט? הוא נהפך לכל כך חסר רחמיים? אנוכי? כל כך? כיום בטבע שולט באדם אם האדם יהרוס את הטבע אז הוא בהחלט ישלוט על הטבע בכל מיני מקומות סגורים ומבודדים יהיה מוכן? כשהאדם יהיה מוכן הוא יחזור אחורה לתקופות הטובות יותר כשאדם יהיה מוכן הוא יתפקח רוחנית מאוד הוא כבר לא ירצה לקבל שליטה הדחף לשלוט יעבור מימנו כשאתה מבין רוחנית את זה את הדחפים לשליטה עצמית לשליטה בך אז אין אתה רוצה לשוט על אחרים ולא על הטבע אלה לתת לו להתפתח לבד אתה יכול להגיד שאתה לא שולט עליך שאין לך שליטה על החיים שלך אז אתה צריך דבר כדי להראות שליטה שיש לך דבר כזה במקרה האדם עצמו חושב שהטבע זה קל לשליטה אבל זאת הונאה של הטבע הטבע עם עזרה קטנה יכול להרבות הרבה יצורים טורפים כדי להקטין אוכלוסיות רבות של אדם בטבע הטבע שולט מה לעשות כל עוד אין פלישה ממש אלה השתלבות מי שמבין את ז היבון כנראה עוד לא הבנת ואתה רוצה שליטה על הכל אתה אחד מאלה שחושבם שהיקום הוא של האדם ורק של האדם שהאדם עקב בינה מלכותית צריך לשלוט על הכל במקום לחיות בארמוניה אם הכל אני חושב שלחיות בארמוניה אם הטבע זה יעזור ויהיה טוב יותר במקום להכריח אותו לגדול לפי רצונך דבר פראי לפי דעתי הרבה יותר יפה וארמוני בפני עצמו מכל דבר שהאדם התערב בו נכון שיש דברים כמו גנן שהורס את היכולת הזאת נכון שקטיף זה עוזר לעץ והעץ מאושר שאוכלים את הפירות שלו אבל זה לא הכל אין להרוס את העץ עד שהוא לא מוותר ועובר עולם לבדו אחרת זאת התאכזרות כמו שעושים כבישים כל הזמן לזה אני קורא התערבות ולא ארמוניה אבל שיהיה ושחור ולבן זה טוב ורע אז? למה לרצות טוב ורע? למה לא אושר? אתה שואף לטוב ולא לאושר? טוב ורע מהווים לנו אבן דרך? או האושר שהטוב גורם? או האושר שהטוב נכנס מתחתיו? אחרי הכל אושר בה לפני הטוב אושר פנימי הוא ראשון אז אתה עושה דברים טובים אדם לא "טוב" ולא "רע" בכלל לא זאת טעות מחשבה כפי שאתה יודע אושר זה הבסיס של הכל האדם תמיד אבל תמיד הלך אחרי האושר חיפש אותו בכל מקום אין מה לעשות לא אחרי ה"רע" או אחרי ה"טוב" אלה אחרי האושר אושר זאת אבן הדרך הראשית שלנו תבין את זה קודם ואז תוכל להמשיך

למעלה