עוד על "חינוך" להתנהגות
"מיגדרית" אתמול בערב, הייתי ביביסיטר( לצערי "התרוששתי זמנית", וכדי להשלים הכנסה אני עושה לשמחת כל הצדדים הנוגעים בדבר ברחבי רמת גן וגבעתיים ביביסיטר...). שמרתי על ילדה מבית טוב, בת 4, ההולכת לגן עירוני במסגרת טרום חובה. הילדה החזיקה בובה בשם "טוקה",( שקיבלה במסגרת צ´ופר לשבת) מהגננת. יש תור לקבלת הבובה. אבל..... התור הוא רק בין הבנות. הבנים מקבלים מכונית. הגננת ל. לא מרשה לבנים לקבל את הבובה. להם רק מותר לקבל מכוניתץ לשאלה למה לבנים אסור לקבל את הבובה, התשובה היא "כי ככה הגננת אמרה". לשאלה האם את, אם היית גננת, גם את לא היית מרשה לילד שמבקש מאד את הבובה, לקבל אותה - התשובה הייתה נחרצת, = לא, כי ככה הגננת אמרה. " אפילו אם זה ד. ילד שאת מאד אוהבת מהגן? כן, תשובה מיידית. סיפרתי לה שאני לתינוקות שלי נונת מה שהם רוצים לקחת(כשהם גדלים לפעוטות)= ספר, בובה, מכונית, צפרדע. והיא כמו מנטרה חזרה= אבל ל. הגננת לא נותנת לבנים את טוקהץ ישל הם מכונית ויש להם גם "באטמן" ( הבינה למה אני חותרת). נו, גן רגיל, סביר, מאזור יוקרתי בגבעתיים, בבית שנושא זה בכלל לא על סדר היום המשפחתי , למרות השכלת ההורים ומעמדם הסוציואקונומי. הסיכוי לשינוי עוד כל כך קטן, במציאות הישראלית ה"מבורכת" שלנו. אני הייתי די המומה. דסי