האצבעות או המשפחה?

ציפי ג

New member
אם תשאלי את ילדי מה מין ה´

הם יענו לך שאין לו מין. אם תשאלי את בנך, הוא יגיד שהדתיים חושבים שהוא זכר, אבל הוא יודע שהוא נקבה. זה חינוך להבדל בין דתים לחילונים, יותר מאשר לשויון בין המינים.

אמיר.

New member
אין התיחסות ניטרלית...

פשוט אין בשפה העברית את זה.. לכן תמצאי בלשון התפילה גם לשון זכר (אשר בה הפגנת ידיעה נפלאה כל כך) וגם לשון נקבה: למשל נעריצך ונקדישך (שווא ב´ך´) בקדושה (שיא תפילת עמידה שהיא מרכז התפילה)... ויאך הילדים לא מתבלבלים ? אני מניח שהם קולטים די מהר שהאל איננו זכר ואיננו נקבה.. גם לא יעלה על דעתם לצייר את הבורא - הרי אין לו גוף...

רותי ע

New member
מזכיר לי בדיחה ישנה על

איזה גזען שעולה לשמיים. הוא מגיע לאלוהים ואז פולט בתדהמה "היא כושית.."

מירי,

New member
אין לי התגדות אבל...

היפליאה הגננת וסיפרה לי שהם מדברים על מי ניקה לשבת ומי בישל לשבת, פתחתי זוג עניים , חיבקתי את העולל שלי ושאלתי איזה יום היום ? חמישי ומה עושים היום? הולכים לקניות שאבא ינקה את הבית ... (נו מה לעשות שצריכים להתחלק בתפקידים , אז אני מבשלת
) נו... (היא עונה לי) אז אבא עוזר לך(
)וזה מה שהילד לומד בסופו של דבר, מה הוא העוזרת בית שלי? (לא ידעתי שיש לי תקציב לכזו
) התושיה באה מאבא, שלא שמע אותו שר לפני כן וביקש ממנו לשיר את השיר , ואז לימד אותו מחדש את המילים זוהי אמא החמודה וזהו אבא קורא לארוחה (ארוחת ערב היתה על השולחן ...). אמא שלי טוענת שיהיה לי קצת קשה לשנות את החשיבה של בעלת הגן(שהיא בת גילה של אימי) , אבל יש לי בהחלט מהלעשות עם ילדי שלי- לא? גם אם זה שיגעון פרטי שלי , זה אחד הדברים שממש חשובים לי...

אמיר.

New member
מה רע בלהדליק נרות ???

למה את רואה את זה כנחות ? אחד מברך על הין.. אחת על הנרות .. אני ממש לא מצליח לקשר את זה לשאלה, שהיא אכן מקובעת, מה אמא בישלה. נ"ב. אם אני אעיז להדליק נרות בערב שבת... לא תראו אותי פה יותר

נעה גל

New member
מצד שני....

סביר להניח שברוב הגנים תקבלי את אותה תשובה מצערת... מצד שני, אני מסכימה עם ההנחה שמה שילדים רואים בבית, בסופו של דבר זה גם מה שיקלט. המסר הזה "שאבא ראש המשפחה" ו"אמא מכינה ארוחה" מצוי המון בספרים שנכתבו בשנות השבעים (כלומר, שאנחנו היינו ילדים) וגם אם הדבר לא נאמר במפורש התמונות מראות אימא במטבח ואבא יושב עם עיתון ביד ומקטרת בפה. עד שהתבניות האלה יתעופפו ממערכת החינוך נראה לי... שנכדינו יהיו בגן. בכל מקרה, תמיד אפשר בבית לשיר את זה ההפך: "אגודל היא אבא קורא לארוחה אצבע היא האמא ראש המשפחה..."
אני אשאל היום אחה"צ את אורן מי "ראש המשפחה" שלנו... מענין מה היא תגיד. בעיקרון זה ביטוי שבכלל לא נמצא בלקיסיקון שלנו, ואם היא שמעה אותו - זה רק מהגן. אני אדווח על התוצאות.

vered4

New member
ראש המשפחה

השאלה היא מה ההגדרה לראש המשפחה. זה שמביא את הכסף? בעלי מביא את רוב הכסף. מצד שני אני נמצאת יותר שעות בבית, ובכל סיטואציה שזה נבדק (ציור, כף יד) תמיד אמרו לנו שאני הרבה יותר דומיננטית עבור הילדים. בקופת חולים קיים המושג ראש המשפחה, מישהו יודע איפה עוד?

בביטוח לאומי!

גם כשהצהרנו שאני המפרנסת היחידה (!) זה לא שינה את הקביעה שאישי הוא ראש המשפחה.

מירי,

New member
ראש וראשון

ראש ומנהיג - ראש הממשלה , ראש שרותי הביון , ראש המפיה...

נעה גל

New member
אורן ענתה תשובה נחרצת לגבי ראש

המשפחה - ששאלתי מי ראש המשפחה שלנו היא אמרה "אבא?" (עם סימן השאלה). - "למה אבא ולא אמא?" שאלתי (באכזבה מסוימת). אז היא ענתה לי ש"אבא הוא הכי גדול בבית ובגלל זה הוא ראש המשפחה". אורן היתה השבוע "מלכת שבת". היתה לי הזדמנות לברר מה עושים שם. אז ככה... מלך שבת מדליק נר, ומלכת שבת מדליקה נר. בזה מסתיים הטקס.

vered4

New member
ציור

נעה שבת שלום את מכירה ניתוח על פי ציור? נותנים לילד לצייר מספר פרטים: הוא עצמו, הוריו, בית, בריכה, גדר, עץ, נחש (נדמה לי שזהו), ולפי איך שהוא מצייר אותם, מיקום גודל וכו´, אפשר להסיק על ההתיחסות שלו. התוצאות ממש מענינות, ולעיתים מפתיעות. לפי הציור אפשר לראות מה באמת הילד חושב על מיקום ההורים במשפחה, ולא רק מה הוא אומר (לפעמים כי זה מה שהוא שומע בחוץ).

לאה_מ

New member
צריך מומחיות מיוחדת כדי להסיק

מסקנות מציורי ילדים. זה לא שאם אני אתן לילדים שלי לצייר את הפריטים שהזכרת, זה באמת יגיד משהו על הילדים או על המשפחה שלנו. ועוד משהו - למיטב ידיעתי הניתוח לא נעשה על פי ציור אחד. אם הבת שלי תצייר את אבא הכי גדול (זה מה שהיא עושה בדרך כלל) אני לא אדע אם זה משום שהוא באמת הכי גדול (גם בגיל וגם פיזית) או משום שהיא רואה את מקומו במשפחה כ"חשוב" יותר (ראש המשפחה???).

נעה גל

New member
vered אני מסכימה עם לאה בענין זה,

ואגב,יש מאמר על ציורי ילדים באתר של הפורום, אם זה מענין אותך (תחת "מאמרים" בתפריט מצד ימין, מאמר אחרון).

ליאת +

New member
אצלנואין ראש משפחה

כי אנחנו שתי אמהות, וקשה לי לדמיין מצב שבו אביתר יראה אחת מאיתנו כחשובה יותר מהשניה. וגם אם כאן- אני מניחה שזה יהיה מתוך הצורך של ילדים לקבוע: מי חשוב יותר, מי חזק יותר וכו´, ואני מקווה שזה לא ייחוס באופן קבוע לאחת מאיתנו. הבאסה שלי כשיתחילו איתו את כל הענינים האלה בגן (קבלת שבת וכו´.. בטח בשנה הבאה) כי אין להם שום קשר לחיים שלנו: לא דת לא נרות לא אמא שבת ולא אלהים. אני מניחה שכל עוד זה לא יזיק יותר מידי אנחנו נתיחס אליהם כמו אל הדמויות מדיסני

למעלה