האפליה

עצוב 100

New member
ח ח ח. . .

אני לא כזה צדיק, ובקטע של הסטיגמות באמת זה סדום כאן...

האפליה

בת סמינר את צריכה לדעת כמה שאני לא אוהב את הסגנון הזה אבל אין מה לעשות זאת המציאות שבנות כל כבודה בת מלך פנימה ואני אישית ראיתי בנות חרדיות מירושליים בטיול והם היו נראות כמו חילוניות וזה לא שמותר לבנים פשוט זה לא כ"כ חמור כמו אצל בנות את מבינה מה אני אומר אין מה לעשות ככה זה בציבור החרדי... מקווה שהבנת את המציאות לא אותי...

דוסית1

New member
רק הערה קטנה...

נורמה היא דבר שחברה יוצרת ועל כן אם את רוצה להאשים מישהו בהגבלות החלות על הנשים במחננו (המלה אפליה לא מתאימה פה מהסיבה שאנו יצרנו את הנורמה הזו במו הנהגותינו) אז זה אך ורק את עצמך. אף אחד לא אמר שלנשים אסור לעשן ואסור לצאת לטיולים (זה כתוב רק בתקנון של הסמינר....) הווי אומר שאם בנות לא יוצאות או מעשנות הן עושות את זה מרצונן החופשי אך עצם החוסר עשיה הזו כנראה מובן מאליו מהסיבה שאם הרוב נוהג כך כנראה שזו ההנהגה האידיאלית של בת ישראל. ועכשיו אשאל אותך, אילו היית בחור ישיבה היית בוחרת לעצמך ככלה בחורה שעושה כל היום רונדלים ברחובות (עם או בלי רכב...) כשלפיה תחובה סיגריה? לא נראה לי....

האם הבנות צריכות רק לחשוב על החתן..

ורק לחשוב על עצמן כעל שידוך טוב ולפי זה לנהוג? בת צריכה לוותר על העצמאות הרצונות והיכולות שלה רק כדי להתבטל בפני מי שאמור להיות השידוך שלה? ואם היא רוצה ללמוד, או לעשות רשיון או ללכת לחוגים כאלו או אחרים... אני מצטער שאני אולי "בחור ישיבה מודרני" אבל מקומם אותי לחשוב שאשתי לעתיד כל פעם אם תרצה ללכת לחוג קרמיקה או לקרוא ספר או ללמוד קורס תצטרך לשאול את רשותי, גם אנחנו החרדים לא חיים במאה ה17 אלא בחברה מודרנית ואפשר להשאר שומר מצוות ולחיות במאה ה21 חיים מודרניים

דוסית1

New member
אתה לא חושב רחוק....

אמנם היום היא לא תחשוב אם ללכת לאיזה קורס או להוציא רשיון אך לאחר החתונה היא לא תשאל אותך גם מה אתה אוהב לאכול איפה אתה מעוניין לטייל, כמה כסף להוציא ואיך היית רוצה שתתלבש. אבל יותר מזה, בחורה שחושבת רק איך החתן לעתיד יסתכל עליה (תתיחס לכל חתן פוטנציאלי ברחוב...) היא בדרגה פחותה, במקום שיויתי ד` לנגדי תמיד תראו מה עומד לה מול העיניים... אמנם גם רצון הבעל חשוב לאחר החתונה, אך אם לפני החתונה לא תלך לפי הדרך שקובע לה הקב"ה, יש סיכוי שתואיל ללכת לאחמ"כ בדרך שיבחר לה בעלה?? תחשוב על זה...

דוסית1

New member
תמיד קל לברוח מהמציאות...

חמודתי, זה ברור מאליו, ואם לא תוכיחי את זה...! אני לא אוהבת לריב (בעצם תלוי על מה) ואגב, קלטתי את ההלך מחשבה שלך. חשוב לי שתביני שמותר לך לחשוב על הדברים לעומק ולהודות שיש בדברי הרבה מן האמת....

הבעיה בחברה שלנו

שאם מישהי או מישהו פורצים קצת את המסגרת אז החברה כבר לא מקבלת אותו כשווה ...

דוסית1

New member
מה לא ברור בזה??

הרי מה שעושים בצבור החרדי נקבע ע"פ גדולי הדור, בחורה שמפרה את דברי חכמים ועוד בפרהסיה, תסבירי לי את, מה בעצם שווה בה?? כל אדם שעובר על הכללים הוא מוזר, תחשבי בעוד כוונים, אתן לך דוגמא פשוטה, בגן ילדים הגננת ציירה על הרצפה פס עם גיר ובקשה מהילדים לא לדרוך עליו, מה תחשבי על הילד שיבוא וידרוך?? ביננו- איזה מפגר... תנסי לחשוב על דוגמאות נוספות ותביני שהתגובה שהזכרת היא תגובה צפויה וברורה.....

זהו בדיוק

שהדוגמאות שהזכרתי לא נוגדות את ההלכה , והם סתם כללים שהחברה הכתיבה לעצמה ואין טעם לשלול לגטימיות למישהי שזה לא מתאים לה

דוסית1

New member
יש דברים שמובנים מאליהם!

בדיוק כמו שלא תתפללי עם חתול שחור ביד אע"פ שבשום מקום לא כתוב שאסור לעשות זאת, תביני שבחורה שמעשנת וכו` זה לא זה!

אולי תסבירי

מה רע בבחורה או אשה עם רישיון?? ואפילו לעשן , חוץ מזה שזה מסריח ולא בריא , מה הבעיה שאשה תעשן ?????

דוסית1

New member
האשה בעם היהודי...

היא סמל העדינות והאצילות וכמו שכבר אמרו פה כמעט כולם- כל כבודה בת מלך פנימה!! האם כשאת מנסה לצייר בדמיונך תמונה של בת מלך תתקעי לה סיגר אמריקאי בפה? או שאולי תושיבי אותה על הגה של שברולט מנקרת עיניים... בחורה חרדית בת ישראל- היא בת מלך!! לא מתאים שתתנהג בצורה גסה ולא נשית. ובקשר לנהיגה, מבטיחה לך שגם אני הייתי רוצה להוציא רישיון, אבל כיון שאני יודעת ששם טוב לא יצא לי מזה אז אני מחכה שיגיע הזמן (אם יגיע...).

סמל העדינות והאצילות?

לצערי ובאמת לצערי- אני לא יכול להסכים איתך- האשה החרדית שבגיל 20 או קודם מתחילה ללדת ולפעמים בגיל 30 כבר יש לה 5 ילדים- היא עייפה, הרבה פעמים נראית לא טוב ( בהחלט לא תמיד), מגיעה לשעה 8 בערב בלי כוחות כי כל עבודות הבית גידול הילדים ולפעמים גם חלק מהפרנסה- הכל עליה, היא צריכה לציית לבעלה וגם לשרת אותו, אז לצערי, ולבי דואב.... אלה לא חייה של בת מלך. אולי אני יותר מדי מודרני? אולי- אבל זה לא פוגם בלימוד.

דוסית1

New member
איתך אני באמת יכולה להסכ

וכנ"ל צר לי על מה שהזכרת, כי אע"פ שאםי יכולה לומר שהצניעות היא היופי האמיתי של בת ישראל בכ"א צריך להיות טעם ואשה צריכה להתנאות לפני בעלה (ואפשר להתפלסף פה הרבה על איך בעלה אוהב אותה, ושהיא צריכה להתנאות בשביל בעלה וכו`) אבל בכ"א כמו שאמרת קשה למצוא את היופי החיצוני שלה. ומה שכן יאמר לשבח הנשים זה שאת היופי הפנימי שזה האצילות והעדינות אין ספק שםיתן לראות בלי קושי. ואתן לך דוגמה: מאחר ולפני זמן קצר עברנו דירה לאזור חרדי, אימי נאלה לפנות לקופ"ח במקום מגורינו בעבר בכדי להעביר את תיקי המשפחה, ואז כשפנתה לקופ"ח בעירנו (החדשה) לא יכלה שלא לציין לטובה את העדינות והכבוד שנתנו לה הנשים במקום לעומת היחס המשפיל והדוחה בעבר... אז כמובן שלא כל החילונים הם כאלה ומי כמוני יודעת (יש לי הרבה קרובי משפחה וגם גרתי באזור לא דתי) אבל אם נקח חילונית מצויה ונעמיד אותה לצד אשה משלנו לא יהיה צורך לתאר את ההבדל במילים.....

את עושה הכללות

חילונית מול אישה משלנו.... נו הגזמת יש גם פה וגם שם אדיבות וחוסר אדיבות וכל מה שיש "אצלינו" יש גם "אצלם" ובכל זאת אנחנו אותו עם ואותה מדינה דיבורים כמו שלך- יוצרים קטביות ופילוג חבל

דוסית1

New member
תקרא את ההודעה שלי שוב...

הדגשתי שאני לא מתכוונת להכליל וכתבתי חילונית מצויה......

עצוב 100

New member
נו. . .את רואה! ! !

את כותבת במפורש שאת רוצה להוציא רישיון, ולולא זה היה סטיגמא אז היית מוציאה!!! אז את לא עושה מה שאת חושבת שטוב אלא מה שהחברה מכתיבה לך! וזה קיבעון, עם כל הכבוד.. ובקשר לדוגמא עם הילד בגן, אז החיים זה לא גן ילדים וצריך להשקיע יותר מחשבה היכן לשים את הקו...

דוסית1

New member
או.קי...

דבר ראשון בקשר לרשיון, אז כפי שאמרתי בהחלט הייתי רוצה להוציא אך לפני שאתה קובע שזה סטיגמה, תרשה לשאול אותך איך זה היה נראה אם הבנות היו מגיעות לסמינר עם הרכב? מעלות טרמפיסטים בדרך להשתלמות וצופרות כמו משוגעות לבת סמינר מקדימה שפספסה את הרמזור....? ברור שהיית רוצה אחת כזו, נכון?! ובקשר לדוגמת גן הילדים, היא היתה רק דוגמה. ותנסה להקביל זאת לחיי היום יום.... ודי! נמאס לי להוכיח דברים שברורים לי כמו שעכשיו לילה....! לילה טוב... :)

למעלה