האפליה

לא הבנת ...

התלוננתי על הבדלים שלכאורה אין בהם הסבר , זה שבנות עובדות ובנים לומדים זה ברור ומובן ...

מסכים איתָך- בת סמינר

אמנם בנות יכולות ללמוד חוץ מלימודי קודש גם מתמטיקה, אנגלית ואפילו קצת מדעים, והן גם יכולות לעבוד. אבל מה- אליה וקוץ בה, אז מה אם היא למדה והיום יכולה לעבוד כמתכנתת מחשבים בבנק? - חוץ מזה היא מפרנסת את בעלה יולדת ומחזיקה את הבית כלומר- עובדת כפול שעות- לפעמים משרה מלאה בחוץ ועוד כל עבודות הבית עליה, אז לצערי זו כן אפליה, אני רואה את האחיות שלי שהן כורעות תחת עומס העבודה... ועישון..... מוטב שלא לעשן לא לבנים ולא לבנות- זה הורס את הראות בלי להתחשב אם זה בן או בת- אז פה לפחות "האפליה"- לטובת הבנות. ויש עוד הרבה נקודות שמפלות לרעה את הבנות

חנוך617

New member
חוסר הבנה בסיסית

כל כבודה בת מלך פנימה. שמעת על זה? מזה נגזרות כל התשובות לשאלותיך. קשה להסביר מעל במה זו יותר מכך, אבל בטוח שזה יקרה.

ולכן אנחנו

יוצאות לעבוד היום , ומבלות רוב שעות ברחובה של עיר ... ממש כל כבודה בת מלך פנימה במיטבה

חנוך617

New member
מהתגובה שלך

נראה שזה רק לצורך התקפה, אך אענה: אכן יש מקומות עבודה בעייתים. יש הבדל בין עבודה לבילוי. עבודה זה לא בהכרח רחוב. תכבד העבודה. מקוה שהבנת.

לא הבנתי

וגם לא התקפתי , בכל ההיסטוריה המפוארת שלנו לא זכור לי שמצינו נשים עובדות אז....

חנוך617

New member
תשאלי את הרבנים...

פעם גם לא היה בית יעקב ולא היה צריך מורות...

בואנה...את באמת חרדית?../images/Emo15.gif

כאילו הלו!!את לא מודעת לחסרונות של הדברים הנ"ל??? מה הקטע לעשן?לדעתי זה דוחההההה במיוחד שאישה מעשנת..כל הגברים פה יאשרו לך את זה.. רשיון-בימנו כבר אין עם זה כ"כ בעיה לנשים... וטיולים-עדיף שתסעי מאורגן..תחסכי לי את סכנת הנפשות שבזה... מקוה שעניתי לך תשובות לתהיות..

כל כבודה בת מלך פנימה...

כולנו שמענו על זה והתחנכנו על זה אבל בין "בת מלך" לבין אשה שכל כבודה- לחזור מהעבודה המפרנסת ישר לכביסות, סירים ניקוי הבית רחצה, קניות,ילדים-שעורי בית.... ועוד מעט פסח... ועבודות הבית- כפולות ומכופלות, אז אם נרצה או לא נרצה- יש אפליה,צריך להודות על האמת

א77

New member
רגע רגע.

לפני שאשיב, אומר לך משהו מהגיגיי: בניו ובני בניו אתו בנתיו ובנות בניו וכל זרעו הביא אתו מצרימה (בראשית מו. ז) ולכאורה כתוב בניו וכתוב בנותיו. ומדוע מזכיר בנות בניו עם בנותיו, ולא עם בניו. אלא וודאי הבנות לבדן, אף שמדובר בשתי משפחות. משפחת בנותיו ומשפחת בניו היינו בנות בניו. ולא היה בתערובות חלילה. וכעת לשאלותייך: רצית לעשן ?! מצדי הלוואי ויאשפזו גם את הגברים המעשנים... אולי זה יעזור לי להפסיק לעשן
. בינינו, זו הבעיה שלך?! העישון?! או אולי העישון בפרהסיא שאינו מקובל, הוא המפריע לך ?! עוד יבואו ויגידו שהחברה החרדית מפלה גם בזה שגבר יכול ללכת ללא כיסוי ראש מלא או כל מיני דברים אחרים בעוד שאצל אשה זה שונה... רשיון: נו, תעשי רשיון. מחיר הדירות נקבע לפי היצע וביקוש. כנראה גם הרשיון אצל בנות ישראל נקבע לפי הביקוש או אי ביקוש שלהם בשידוכים. [זה רק בדעה שאינך מתייחסת לבעייתיות ההלכתית שהעלו חלק מפוסקי הדור בעניין נהיגה לנשים]. יש מקומות בעולם החרדי, בחו"ל שמקובל מאד הנהיגה לנשים. טיולים בחופשות לבחורות. בבקשה תנסי לצאת לטיולי בין הזמנים או בין הזמנות, קראי לזה איך שתרצי. בחורי הישיבה השבים מטיולים, בד"כ צריכים לעמול קשה לטפס חזרה לאותן מדרגות רוחניות בהן הם היו לפני שיצאו לטיולים ולחופשות בין הזמנים. מעניין כמה יכולות הבחורות לרדת, ולעלות שוב... כל אדם ולא חשוב מאיזה מין, נמצא במסגרת שמשתדלים להתאימה לו. הסביבה קובעת את המסגרת. בעולם הדמוקרטי, אדם יכול להחליף מסגרות. [רצוי ומומלץ לא לעשות שטויות]. העיקר שיהיה כל טוב לך ולכל בנות ישראל הכשרות והצנועות. וגם אלו שמעשנות...

אני שונאת

רח של סיגריות ואני לא אוהבת לטייל ואני מפחדת להוציא רישיון , דיברתי על העיקרון בזה ולכן התגובה שלך שאגב אני מוכרחה לציין כתובה בטוב טעם עם חוש הומור דק וחינני פיספסה את הנקודה

כל כבודה!

נאמר ואצלנו מקיימים את זה בגדול יש עם זה בעיה? מי שלא נוח לו שיחיה עם קושי...

לביא4

New member
להעמיד דברים על דיוקם!

בת-סמינר יקרה! ראשית יפה שאת מעלה את הנושא, בשנים האחרונות זה לא ממש כך, האשה החרדית יותר ויותר מעורבת בעולם הגדול, נפתחת אליו יותר, ובמיוחד אם היא עובדת ומפרנסת אז באופן אוטומטי זה משתלב. אין שום בעיה להוציא רישיון, להיפך! ובקשר לשידוכים לא כל העולם חייב לדעת שהוצאת רישיון כך שזה לא אמור להפריע. עישון - גם בחברה החילונית זה לא נחשב לדבר חיובי. בנושא הבית לא הכל צריך להיות לנטל על האשה ובהחלט שמגיעה לה עזרה. זה לא סותר את "כל כבודה בת מלך פנימה" כי לא כל הזמן האשה נמצאת בחוץ, עיקר מקומה הוא בבית ובמשפחה אבל יש את הזמנים שהיא בהחלט מחוץ לבית. כמובן, מותר לכל אחד לגבש וליישם את דעתו האישית במשפחתו, אבל מי שאומר "כל כבודה בת מלך פנימה" - שלא יוציא את האשה לעבוד.

י-וס-י

New member
בואי אני יספר לך משהו

אשתי שתחי' רצתה מאוד להוציא רשיון, בהתחלה אני הסכמתי אבל אמרנו נלך לשאול את הרב שלנו. בקיצור לפני ששאלנו אשתי אמרה לי שהיא כבר לא רוצה, ולמה, כיון שעכשיו שאין לה רשיון ורק לי יש ויש לנו רכב, אז כל פעם שהיא רוצה ממני משהו מיוחד זה שאני יבוא לקחת אותה מהעבודה, אבל אם יהיה לה רשיון אז מה יהיה משהו מיוחד. לכן אני אומר כל דבר יש לו שני צדדים, עדיף תמיד להסתכל על הצד החיובי, לנסות כל פעם למצוא מה טוב בזה שאי אפשר לעשות משהו. ודרך אגב אני פעם עישנתי ותאמיני לי זה ממש לא כיף ולא עושה אותך מישהו חשוב.

מי שקובע

מה צנוע ומה לא , זה רק החברה בחו"ל רישיון לבנות זה דבר לגיטימי ובארץ זה לא צנוע , חוץ מכמובן מה שההלכה אסרה במפורש ... ולכן הנסיון שלכם להסביר ע"י כל כבודה נכשל ובגדול כי משום מה החברה החליטה שלצאת לעבוד ברחובה של עיר זה צנוע ואילו רישיון זה לא צנוע וזה בדיוק מה שלא הבנתי

BigKay

New member
לא כל מה שאתה לא מבין

לא נכון. יש סיבות לכאן ולכאן, ר בנימין זילבר אמר למשל שאדרבה זה יותר צנוע, ורב ווזנר כותב הפוך, אז השאלה מי הרב שלך, בית שמאי או בית הלל. ועיין בספריהם להסבר באריכות.

עצוב 100

New member
שלום לך בת סמינר...

אני בד"כ לא מגיב פה, אבל אני חושב שכרגע אני צריך לחרוג, היסוד הוא לעשות מה שאת חושבת שטוב לך, ולא יזיק לך באופן משמעותי לרוחניות, ואם את רוצה לעשות רישון אז תעשי! ואם יש אנשים מקובעים שלא ירצו אותך בשידוכים בגלל זה אז שיקחו בחור מהסניף, בעייתם. . . עד כמה שאת חושבת שזה לא מפריע לך אז שימי פס. . . אני אישית בחור ישיבה מאד רציני ואין לי שום בעיה בבחורה עם רישיון, וכן על זאת הדרך, בהצלחה! !

למעלה