האפליה

האפליה

החברה החרדית בהיבדלותה מהתרבות המערבית החילונית מפלה לדעתי בגדול בין גברים לנשים ולכאורה ללא הסבר , ואני אתן כמה דוגמאות כדי שתבינו את כוונתי , א. עישון , בחברה החילונית נשים מעשנות יותר מגברים ואילו אלנו אשה או בחורה שמעשנת רוב הסיכוים שישלחו אותה דחוף לאישפוז. ב . רשיון , משום מה בחברה החרדית אסור לנשים להוציא רישיון ובחורה שיש לה רישיון יכולה לשכוח משידוך נורמלי , ג .טיולים , בחורי ישיבה בבין הזמנים כמעט ולא תיראו בבני ברק וירושלים אבל כמה מכם מכירים בחורות שיוצאות לטייל יחד שלא במסגרת המשפחה , יש עוד הרבה דוגמאןת אבל בטח הבנתם את הרעיון , זאת ועוד שדווקא בנים שע"פ הדת מחויבים ללמוד תורה כל היום , ההגיון הפשוט אומר שהם יסגלו לעצמם חיים סגורים יותר מהבנות, אני מקווה שהבנתם את מה שאני מתקשה מאוד להבין... ואגב המחשב שלי התקלקל ולכן לא הייתי פה בשבוע האחרון ומהפלאפון זה דיי מעבן לכתוב

אלישיר

New member
יאללה, בואי נהיה חברה נורמלית?!

בעזי"ת ... ואז תוך כדי עישון כבד, נערות צנועות, ינהגו בחברותא לאיזה איפשהו, -באמת נפעמתי מרוב אדיליה.

אלישיר

New member
ולפחות תנוח דעתך...

בעזי"ת זו גם לא אדיליה לראות את כל מיני התופעות השונות והמשונות( תוצרת אחיו של ישראל סבא) שיש אצל הגברים. בדרך הלוך וחזור אל ההתבודדות ביער (התבודדות נפלאה הייתה לי בפעם הזו...), חלפתי לי על פני הבאגט של מרציאנו סניף גבעת שאול. ליל שישי, ובחורי הישיבות הקדושות מנצלים את זמנם היקר -לשטיגען של מרלבורו לייטס וסנדוויץ' נקניק בסלט חצילים עם חריף. מסביב חנו כמה וכמה מכוניות, רובן ממודל ודגם חדיש, וכל התפאורה התאימה לבית קפה באמצע שיינקין -מעוז העולם הבורגני-יאפי. כאן, שלא כמו מרכז העיר ירושלים, זה לא כל מיני 'אמריקאים' שתוכל להקל איתם. כאן אלו מיטב בחורי החמד הארצישראלים, שבעל כורחם מצויים במלכודת היצר הרע, ואין מושיע. לטענתי זאת שאעלה כאן, שיטת הישיבה הגבוהה להמונים, נכשלת בדורנו זה זמן רב כשלון מפחיד ומעורר שאלות קשות. מוטב למישהו בחלונות הגבוהים להתעורר, ויפה ונאה, ופיקוח נפש ממש -שעה אחת קודם. הגטו חלף עבר לו. פעם, הייתה החברה החרדית סגורה הרבה יותר מימים אלה, והשפעות העולם החיצון לא נגעו ולא ניכרו בצורה משמעותית. היום, ויוכיחו הפלאפונים שמאפשרים גלישה באינטרנט: כל מה שקורה שם מהדהד כאן. לא יכולים אנשי החינוך וראשי הישיבות, לטמון את ראשם בחול בתמימות, לנוכח הסכנה הרוחנית הגדולה שביצירת שכבת בני כמעט 20, שעוד לא הקימו בית בישראל. בני הנעורים בגיל זה, הגיעו זה זמן לעצמאות נפשית, לשלב שהאדם רוצה וחייב ללכת אחר גורלו. אישה היא המאזנת, אישה היא הממתנת, היא המונעת מבעלה לפרוח לכל שגיון חולף של החבר'ה. אפילו שאבבניקים מפורסמים וותיקים , שכבר פרקו עול לחלוטין, מתמתנים ולרגע חוזרים בתשובה, בשנת אביב נישואיהם. שים את אותם פלגי גופא אגודה אחת יחדיו, ודע לך שמוסכמות ישברו אצלם. הם יחוו יחדיו בתוך כתלי הישיבה, את כל מה שקורה בעולם בחוץ, ולא יהיה לך שום פיקוח רציני על זה. הם יעודדו אחד את השני למרוד ולהסתיר סוד מהמשגיח העבדקן שבא ומוכר להם את הדיקלומים שלו כעוגת לוקשים בלתי אפשרית לעיכול, ובכלל לא מדבר אל מה שהם חווים לנגד עיניהם ובתוך ליבם. גם אחרי שיתחתנו כבר, הם יתקשו להקים בית נאמן כראוי וכמסור: החבר'ה יהיו באותה אגודת תמיכה ממש -כנגד האישה. עידן הישיבות למצוינים לא התחיל אתמול. אבל היום, אחרי שזרעו גשם, סופה מבהילה מתחילה להיקצר. לא כל הציבור מצוינים, לא כולם יכולים להחזיק מעמד כנגד הרחוב, בלי בית (ואישתו היא היא ביתו, ולא שום דבר אחר). אחרי שבנית מסגרת למצוינים, ורצית שכל העדה יעטו איצטלא דרבנן, ומתוך עילה זו לקחת הימור על קדושת הברית ודחית את גיל הנישואין, פתאם אתה מתמודד עם סוס טרויאני של כל ה'לא מצוינים' שגוררים איתם באגודת לצים אחת - את המצוינים.

MENIMEN M

New member
כתבתה פעם את

אותו הדבר כולל החלק של התבודדות וזה שהיא היתה נפלאה כל תוכן ההודעה אותו דבר

אלישיר

New member
נכון. העתקתי כי הדברים קשורים.

בעזי"ת תודה. לפני שאני כותב משהו של יותר משורה שתים, אני מתפלל על זה למי שאמר והיה העולם. לו האדרת לו האמונה, ולו הכתיבה היפה.

יפה כתבת

בכוחן של הנשים לרסן את הגברים הפוחזים והחלשי אופי, יש בזה משהו ... אבל הגזמת ובגדול במצב של עולם הישיבות של היום , אמנם אני לא מכירה מקרוב אבל אפשר לראות שרוב הבחורי הישיבות הם בחורים טובים ועם יראת שמים , בכל אופן בדור שלנו לא שייך לסגור חברה והחרדים יכולים לטפוח לעצמם על השכם על מצבם הרוחני

דוסית1

New member
ממש.......

את בורחת מהמציאות יקירתי או שכנראה מדד הצדיקות שלך הוא יחסית קטן מגדר הנורמה. בכ"א כדאי שתעשי עוד אי אילו ברורים קטנים לפני שתתפחי לעצמך ולכל כלל הצבור החרדי על השכם (וגם אני בתוכם) ואח"כ תספרי לנו מה גילית... מקוה שתשובי בשלום.....

אלישיר

New member
טפיחה על השכם.

בעזי"ת שכבת הרווקים בני הכמעט עשרים, היא כערימת קש צהובה תחת קרני שמש לוהטות. לשמחתי הרבה, לא תמיד יוצאת אש. עולם התורה יש לו הרבה נקודות זכות וגאוה. לא אלמן ישראל. אולם "לא תמיד" הוא תירוץ עלוב, וכל ישראל ערבין זה לזה. מאות ואלפים של בני נעורים חרדים, נשרפים ונכווים בתבערת השטן. ואיך משחקים באש? במאפרת רכב מתפקעת מבדלי סיגריות, בנסיעה פרועה בדרך לאיזה בילוי הרפתקני ומפוקפק. אי אפשר לומר שזה לא משפיע על הנשים. הן הבבואה של הגברים, ומה ש'נחשב' פה, הוא סטייליסטי שם. אבל אל תסתכלי אל השיוויון הזה אלא כשוויון הזדמניות בדרך לגהינם. החברה החרדית זקוקה מאוד לחוזרים בתשובה, ועוד יותר לשאבבניקים שנמלטו מהאש -ככאלה שמכירים את החברה החרדית לפני ולפנים, כדי שיראי שמים בתכלית יעזרו לה להתמודד עם העולם החילוני שלא בדרך דיקלום וחכמה מרובה ממעשים.

אלישיר

New member
עישון כבד כן,

בעזי"ת מכוניות פאר? קשה לומר ש430SL נראת תחת כל עץ רענן.

אלישיר

New member
דגם היוקרה של מרצדס סדרת S CLASS.

בעזי"ת הלוואי מה? בילדון בן חמש עשר הייתי מעשן שלש קופסאות נובלס ליום (אז זה עלה כוּלה קצת יותר משלשה שקלים לקופסא...). היום לא רק שאני לא מעשן, אלא שעובד יום יום קצת פחות מחצי שעה על נשימת מדיטציה. לא שווה לעשן.

אני יכול לחלוק עלייך

בקשר לנהיגה וטיולים אבל אני מבין שאת מדברת על העיקרון, אז יש לי חדשות בשבילך יש גברים שמרגישים הפוך בנות יכולות לעבוד ובחורים לא יכולים מחשש לשידוך. גם לגבי סוג הלימודים יהיה בחור שיאמר שהוא צריך כל היום ללמוד רק גמרא וכו` ובנות לומדות המון דברים "מעניינים" יותר וכדומה. שלא לדבר על חופשות שיש לבנות הרבה יותר מבנות, שלא לדבר על יום לימודים ארוך שיש לבנים ועוד ועוד, כך שזה תלוי מאיזה נקודת מבט מסתכלים יש כאלו שטוב להם איך שהם נולדו ויש כאלו שרע להם עם זה.

תיקון טעות

ועוד הבהרה, לא שחס וחלילה אני מזלזל בלימוד התורה שזה הכי חשוב, אני רק מציין נקודת מבט של בחורים מסויימים.

אני מבינה

שאתה רוצה שגם אנחנו נלמד תורה כל היום , האמת שלא הבנתי בדיוק מה הטענה שלך בקשר לזה שבנות עובדות ולומדות מה בדיוק אתה רוצה שנעשה?????

ומה את רוצה ?

שאנחנו נפסיק לעשן ? שנפסיק לטייל ? שלא נוציא רשיון נהיגה ? או אולי את רוצה שנתחיל ללכת עם חצאיות ? לא הבנתי מה את רוצה שאנחנו נעשה ? רק אמרתי שיש טענות של אפליה גם בצד השני, בקיצור צריכים ללמוד לחיות עם מה שיש.

למעלה