האמת על בנסקו...

Maki869

New member
הפעם היחידה שטסתי לגנבה עצמאית

ולקחנו רכב
חוץ מכביש האגרה ודלק - לא שילמנו שום חניה
נסענו לטין ויש 2 חניונים בחינם
ומשם המשכנו לקורשבל ששם היה חניה למלון בחינם.

לדעתי תמיד יש פתרונות ודרכים לחסוך במידת הצורך
בסופו של דבר זה פשוט לחפש ולהתפשר איפה שצריך או כדי

alien life form

New member
מתי זה היה?

כי בשנים האחרונות כל האתרים הגדולים שאני מכיר בצרפת מבטלים את החניונים החינמיים. כלומר לא מבטלים אלא מתחילים לגבות כניסה. לפעמים עוד אפשר להסתדר בחינם בחניונים רחוקים בשבועות לא עמוסים אבל ברוב המקרים כבר לא. בעיירות כמו קורשבל, מגב, מריבל, לה ג'ה וכו' לפעמים יש חנייה לבתי מלון. ברוב האתרים כמו ואל טורנס, אבוריאז, לז ארק, וכו' תשלם משהו בין 80-€100 לשבוע לחנייה לא מקורה ואפילו יותר לחנייה מקורה. ואם האוטו לא קרוב, אז אתה גם מאבד את היתרון הגדול של יכולת לנסוע מאתר לאתר.

וכבישי האגרה גם מתווספים והמחיר שלהם התייקר מאד מאז שהתחלתי לנסוע לצרפת. תלוי באתר ובמסלול הנסיעה, יהיה בממוצע כ €15 לכל כיוון, לא כולל מדבקה לשוויץ למי שצריך ומעבר במנהרת המון בלאן. בקיצור, זה יכול בקלות לקזז את ההפרש בכרטיס הטיסה כי בגרמניה אין אגרה, המדבקה לאוסטריה זולה ולחלק גדול מהאתרים בכלל לא נחוצה ובאוסטריה הרבה יותר קל למצוא חנייה חינמית. הייתי אומר אפילו שנדיר לשלם על חנייה.

Maki869

New member
זה היה שנה שעברה

בטין
יש 2 חניות ( מתחת לכיפת השמיים - הנזק שלנו שנפלנו לשבוע של שלג ללא הפסקה ולקח לנו 40 דקות לנקות + מזל שהיה רכב 4*4 )
אבל אין שום תשלום
בנוסף אפשר להחנות בחניונים של טין שעתיים חינם ( אחרי שפינינו את השלג מהרכב ביום האחרון - נסענו לחניון מקורה ליד הספא הגדול - ותוך שעה וחצי רוב השלג הפשיר או פשוט היה אפשר כבר להחליק אותו )

בקורשבל כן הייתה חניה ברחובות שלצידי בתי המלון... אבל עדין בסוף היום הזזו את הרכב לחניון של המלון..

גם בואלטו יש חניון חינם למטה ממי שאני זוכר ( לא יצא לי להיות שם עם רכב עדין )

לגבי כבישי האגרה בצרפת- חוץ מהאגרה הרגילה לא שילמתי כלום ( גם לא על המדבקה המפורסת שקטע נסיעה של 10 ק"מ )

וכן באוסטריה זה מאוד נדיר לשלם על חניה - אבל כן יש חניה בתשלום אם נוסעים למקום מרכזי של עיר או עיירה ( השנה שילמנו מחיר מטוררררף - 0.45 יורו על שעתיים וחצי ....חחחח )

משלם 8€ ליום בחנייה המקורה של המלון בואל דיזר

יש מעט מקומות חינמיים ותמיד תפוסים. הרוב חונים בחניונים בתשלום.

I Gabe

New member
נכון, כשהייתי בלז ארק בדצמבר יותר השתלם לי לקחת הסעה

ואני מתכוון הסעה פרטית. בגלל מחיר החנייה. עד לפני שנתיים כל החנייה לצידי הכביש ובמגרש הגדול בכניסה לארק 1800 היתה חינם. לא עוד. מדצמבר עד מרץ, כולל, החנייה הפכה בתשלום גם שם. אלפ ד'הואז אותו סיפור.

בקיצור, כשחישבתי כמה זה הולך לעלות לי, יצא בערך אותו מחיר כמו הסעות פרטיות. זה היה נוח אבל זה ייקר מאד את כל הנסיעה. פעם האחרונה כשאני מארגן לבד לצרפת. להבא, רק מאורגן עם עדיפות לקלאב מד.

alien life form

New member
תלוי, יש ויש. כל אחד והסגנון שלו.

ואגב, מנוחה זה מנטלית, לא רק פיזית. להתנתק מהכל ולא לחשוב על עבודה, בנקים, וכד'.

אני אישית יוצא מדעתי יותר משעה בלי לעשות כלום. בשבילי למשל לשכב על חוף הים זה עינוי, לא בילוי.

marceloros

Member
מנהל
ככה גם אני !

Cמן רשום

New member
העייפות הפיזית עוברת מהר מאד

לא צריך עוד חופשה לנוח. ואני לא כמו רובכם, לא עושה מרתונים וטריאתלונים לארוחת בוקר ומקנח בסינגלים על אופני הרים בערב. סתם אדם מהישוב שהולך פעמיים-שלוש בשבוע לג'ים. זהו.

אני חייב לציין שמלון איכותי יותר ויותר חשוב לי. בנסקו לא אופציה מבחינתי אבל יכול לראות את עצמי מתפשר קצת (לא הרבה) על איכות האתר לקבל מלון יותר טוב. זאת חופשה, אני יוצא להינות, לא למילואים.

Maki869

New member
מרתונים??

אפילו לחדר כושר אני לא אוכל
אבל שהתשוקה מתאספת שנה שלמה לקראת 2/3 שבועות סקי
לא מלון ולא כסף מעניין אותי
תנו לי רק לגלוש!!!!

alien life form

New member
מצד שני הייתם במלונות מצויינים במחיר מצחיק

נכון שבנסקו זה לא תחרות לשלושת העמקים אבל גם המחיר בהתאם.

skiforce

New member
לא ניסיתי אבל מסכים עם הכותבת, ובמיוחד בדבר אחד:

לדעתי ומבחינתי, יש הבדל משמעותי בין להתפשר על דברים כמו: מלון, ריחוק ממעליות, אתר מפוצל, איכות המזרונים, איכות האוכל, נימוס המקומיים ועוד ועוד - לבין להתפשר על מרכיב הליבה המשמעותי ביותר בסקי והוא השלג והמתקנים שקשורים אליו כדוגמת מעליות תחזוקה וכו'.

נכון שלחופשה ראשונה אפשר לטעון שעדיף בנסקו. לא הייתי ולכן אין לי יכולת באמת לחוות דעה. אבל מהחופשה השנייה והלאה - קשה לי להבין מה מושך אנשים לשם. כמובן שאני לא מזלזל חס וחלילה בנושא הכלכלי שהוא חשוב, ואם אין ידו של מישהו משגת והוא יכול רק לבנסקו - אהלן וסהלן. אבל אני למשל לא יצאתי בשנה שעברה לחופשה בכלל (מסיבות תקציביות וגם אחרות) - והשנה כן יוצא. אז אולי אני אליטיסט (בעצם לא אולי), אבל זו דעתי הקטנה. ובצדק כתבו שאפשר להשיג באיטליה יופי של חופשה - ולא הרבה הרבה יותר יקר מבנסקו בסה"כ.

מבחינתי אגב, הסיבה העיקרית שאינני יוצא לא לבנסקו, לא לצ'כיה ולא לחרמון - זה החשש מפציעה ומהטיפול הרפואי. עם כל הכבוד ובלי להעליב אף עם ואף מדינה, לא מתחשק לי להזדקק לשירותי רפואה בבולגריה או בצ'כיה. ואם הברירה שלי אישית תהיה או בנסקו או בכלל לא - אז בכלל לא.

וכל זה משקף רק את דעתי האישית ולא חוות דעת מומחה כלשהי.

rachelc26

New member
נכון. המחר באמת חצי... אבל...

וואלה, לא שווה את זה לדעתי.
אם אני לא נהנת מהגלישה כי עם עוד 200 איש על המסלול איתי. וגם התורים ארוכים מאוד שאני מבזבזת חצי יום על עמידה בתורים, אז זה לא שווה את הכסף.
המסקנה שהגעתי אליה היא שאם אין לי מספיק כסף לאלפים, עדיף לחסוך את ה- 3000 שקל ולא לטוס בכלל...

תבדקי גם את האתרים הפחות מוכרים באיטליה. תקראי את ההודעה של גבי (i gabe) בדף הזה. אלה מחירים בקנה מידה של בנסקו.

eran_le

New member
גם אני איתך, לא חושב שכדאי לבזבז את מעט ימי הסקי על

אתר שעלול להיות לא טוב. הרי רובנו יוצאים לשבוע בשנה במקרה הטוב, ולדעתי אם כבר יוצאים אז כדאי שזה יהיה לאתר טוב ואיכותי. ולמי שיש בעיה עם העניין הכספי אז כדאי לחסוך עוד קצת עד שיהיה מספיק לאתר טוב יותר.
&nbsp
אישית לא הייתי בבנסקו כי שמעתי יותר מדי חוות דעת כמו הנ״ל, ודי ברור לי מהמפה שמדובר באתר קטנטן שישעמם אותי אחרי יומיים בערך. אז יכול להיות שבנסקו בתנאים מאוד מסויימים, כשיש שלג מצויין ומעט גולשים עשוי להיות סביר, ואז גם אפשר להנות ממלון מפנק במחיר זול אני מניח. אבל לא ברור לי מתי תנאים כאלה מתקיימים, ושוב, לא מתחשק לי לבזבז את ימי הסקי שלי רק כדי לחסוך 100 יורו.
&nbsp
אם מדובר במתחילים אז יש אינסוף אתרים קטנים וחמודים באוסטריה למשל, ואם מוצאים טיסה זולה, חופשה באתר כזה לא תעלה הרבה יותר מבנסקו ואישית הייתי מרגיש יותר בטוח עם התשתיות שמסביב באתר כזה.

marceloros

Member
מנהל
קרא את סיכום בנסקו שלי

זה חצי מחיר ממערב אירופה, בלי להתכלב, להיפך, 2 במחיר אחד.
נכון שאם תזמין חצי שנה מראש טיסה זולה, ועוד ועוד ועוד תסיים בזול במערב, בבנסקו זה בלי אבלים, תציץ גם בתמונות.

eran_le

New member
כן בדיוק לזה התכוונתי כשכתבתי שבתנאים מסויימים,

אם השלג טוב ואין הרבה גולשים יכול להיות נחמד להתפנק במלון לא יקר, למי שזה בסדר לו לחזור הרבה על מסלולים.
הבעיה היא ששמעתי כבר כמה וכמה חוות דעת, גם משני חברים שהיו, שטוענות שמלא מאוד שם, ויש גם התנגשויות עקב העומס וריבוי גולשים מתחילים. השלג בנוסף יותר מועד לפורענות ממערב אירופה, אז אני לא בטוח אם קורה הרבה שיש שם תנאים טובים ולא עמוס יותר מדי.

marceloros

Member
מנהל
אלו 2 דברים שונים

עומס - לפי תקופה.
כשנסעתי בסוף ינואר נאמר לי במפורש ע"י אירן שלנו לא יהיה עומס נורא, השאלה הייתה לגבי הגונדולה בבוקר, ולא היה.
שלג זה סיפור אחר - כדאי להצליב את שניהם לפני שנוסעים, למרות ששלג טוב מביא גולשים.

marceloros

Member
מנהל
מסכים עם העובדות, לא עם המסקנה

הייתי בבנסקו אחרי לא מעט חופשות בצרפת, וגם אחת באוסטריה, בשורה התחתונה כפי שהצגתי במאמר, נהניתי מאוד, ו-9 ימי סקי !
מבחינת צפיפות צריך להגיע בזמנים הרגועים ולא בשיא העונה, זה ברור.
מבחינת שלג צריך לוודא שיש מספיק שלג וקר (אם כי גם באוסטריה היה לנו חמים לפני שנה).
נכון שזה לא תחרות למערב אירופה, האתרים הגדולים והגבוהים - אבל בתנאים מסויימים יכול להתאים לכ"א (2 במחיר אחד), וכל מי שאני מכיר שנסע בתור מתחיל גם מאוד נהנה.

למעלה