האמת על בנסקו...

Maki869

New member
לגבי הקלאב מד

אני רוצה להבין משהו לגבי ה"שיעורים " של הקלאב
זה השנה השניה שאני נוסע לצלם בשני אתרים שונים וכול פעם מצטרף לקבוצה של הכי מתקדמים
אבל אין באמת לימוד
במקרה הטוב פעמיים ביום המדריך יורד 300 מ למטה וכול אחד גולש כדי שהוא יתן טיפים
אבל זה לא ממש שיעורים
זה יותר בקטע של מורה דרך

marceloros

Member
מנהל
שיעורים קבוצתיים בקלאב

אני "למדתי" לגלוש בטרוקיה, תכלס גלשתי לא ממש למדתי.
שנה אחרי כבר הייתי בקלאב לכמה שנים הבאות.
קודם כל הכל תלוי בכמה המדריך שהגרלת הוא טוב - אצלי ברוב הפעמים הייתי מרוצה.
למתחילים הם מלמדים בסדר גמור, יש פה המון שלמדו ככה לגלוש.
רמה מתחילים - לומדים, מניסיוני מסיימים את השבוע מוכנים לעבור לפרלל / כבר עוברים חלקית.
רמה 1 A ו- B - לומדים, לעבור מפיצה לפרלל ב-B ויותר מתקדם ב-A
רמה 2 A ו-B - לומדים
רמה 3 ומעלה - זה יכול להיות סתם טיול ללא שום לימוד, וזה יכול לכלול לימוד כמו שהיה לנו בלזארק האחרון, נסיעת הפורום I. תלוי מי ומה והמדריך. יותר זרים זה יותר טיול, יותר ישראלים זה יותר לימוד, ככה נראה לי על פניו.
&nbsp
&nbsp

תיארת את רוב ההדרכות הקבוצתיות

עשיתי יומיים קבוצתי באוסטריה. הפעם הראשונה שגלשתי. היום השלישי ששילמתי עליו ויתרתי. בשעה פרטית אחת למדתי לפנות כמו שצריך, עדיין בסנו פלו ואז הוא אמר לי לתרגל ולתרגל. כשהלכתי לאכול ראיתי את הקבוצה עדיין מנסים לעקוף שער במדרון הילדים, אחד אחד. לקחתי אחר כך עוד שיעור פרטי אחד וכבר התקדמתי לפרלל. הייתי עושה רק קצת סנו פלו להאיט לפני הסיבוב.

I Gabe

New member
הניסיון האישי שלי קצת שונה ממרסלו

פעמיים ניסיתי את ההדרכות של הקלאב בלי הצלחה. פעם היה 1A אני חושב ועל היום הראשון כמעט שברתי רגל כי המדריך לא בדק את המסלול בעצמו (לגלות שהכל קרח). הוא חיכה למטה לראות אותנו. לא ששמעתי אותו מעיר משהו למישהו. פעם שנייה השנה הייתה קבוצה של למעלה מ-20 גולשים ברמות שונות ושני מדריכים, לא אחד. המדריך היה אומר מה הוא רוצה שנעשה אבל לחלק היה קשה מדי לחלק קל מדי וחלק בכלל איבדו את הקבוצה, פיספסו כשהקבוצה החליטה לעצור באמצע המסלול והם הגיעו למטה לבד (טוב נו, היה רק אחד כזה...
). לא היתה הדרכה אינדיבידואלית. מדריך אחד בראש, השני בסוף מנסה לאסוף את אלה שמשתרכים מאחור.

marceloros

Member
מנהל
היו לי גם מקרים פחות מדהימים כן?

בטין היינו בלה בראוויאר למטה, קלאב אקוואריוס שהפך למד 2 קילשונים (אולי 3) בלי סקי אין/אאוט. לא קלאב מלא ישראלים או זרים.
אז בקיצור בקבוצה היו 8 צרפתיות שקיבלו הסברים ארוכים מהמדריכה בכל עצירה פר לה וו פרנסה, והסיפור הידוע "איי סייד טו גו פרלל" נולד, אחרי שהערנו למדריכה להסביר לי ולישראלי אחר בסוף מה נאמר באנגלית, וזה מה שהיא אמרה כל פעם. מה שכן כדי לפצות היא הייתה אומרת לנו פעמיים בשיעור (היה רק חצי יום) לגלוש אחריה והייתה מתקנת אותו ואותי כמו בשיעור פרטי.

בלזארק האחרון, אף על פי שהוא הדריך ולימד והיה טוב, היה פעם שהקבוצה עצרה וחיכתה, אני אחרון. הגעתי ישר אליו לשאול נו איך? (תגיד לי מה לתקן...) והוא אומר לי לא ראיתי היה עסוק בלפטפט ישראלים "ארורים" נחמדים מדי כל היום מדברים עם המדריך שטויות.

Maki869

New member
כן להיות בקבוצה של מקומייים זה לא כיף..

השנה הייתי בקבוצה שכולם צרפתיים ( הקלאב באיטליה ) ורק לא דיברתי צרפתית
לכן רק שהמדריך רצה להסביר לי משהו ספציפי הוא פנה אלי מאנגלית ומדי פעם לפעם סתם שאל אם הכול בסדר מתוך נימוס ( כי עדין המן דיברו כוווול הזמן בצרפתית )
בגלל שצילמתי לקלאב מד לא השתתפתי בכול השיעורים ובשלב מסויים התפצלנו...באחד הפעמיים ראתי את הקבוצה יושבת במסעדה של הקלאב והיה שלב של חילופי מבטים שגם אני וגם הם הבינו שאין לי מה להצטרף אליהם בגלל הבדלי השפה.

marceloros

Member
מנהל

קלאב מד...יפה !
פעם הבאה קלאב עם ישראלים שיהיה... שתוכל לצלם את האמת איך גולשים, אנחנו.

Maki869

New member
ככול שאני רואה אין ישראלים רבים שגולשים

בקבוצות של המתקדמים - לפכות לא בסקי
ואין מה לעשות מה שמוכר זה מה שנראה טוב...
לצלם אני יכול את כולם - לרוב זה בסוף את העיתונים שנוסעים איתי

skiforce

New member
גם אני סובל מעייפות אם לא עושה הכנה גופנית יסודית

השנה אני ממש לא ממושמע והתחלתי את הכושר ממש ברגע האחרון. ובתחילת האימונים הגוף כואב ואני אומר שיואו, איזו חופשה מתישה מחכה לי... אבל מעדיף שהגוף יחטוף את הטראומה שבועיים לפני ולא ברגע האמת. יש כל כך הרבה סרטונים עם מבחר ענק של תרגילים מצוינים במיוחד לסקי, ממש כיף. הרכבתי לי את הפלייליסט אימוני כושר שלי ואפשר להרגיש את ההבדל על ההר. ועוד לפני הגלישה אפשר להרגיש את השרירים הייעודיים כבר נכנסים לפעולה ומתכוננים.

בכל מקרה, במיוחד בגלל כל חוקי המרפי שסיבכו לי את החופשה המתקרבת (טעות שלי בחישוב הימים ועוד עניינים), אני עוד יותר נחוש למצות ולנצל כל שניה לגלישה ולהתאבד על ההר. ראשון במעלית, אחרון שחוזר לדירה, ארוחת צהריים בגונדולה, דוחף נשים וילדים בתור, הכל.

(סתם, לא דוחף, אבל כל השאר כן).

marceloros

Member
מנהל
כושר דוקא יש לי בשנים האחרונות

זה מה שגורם ליותר אקטיביות ועייפות.
חוץ מזה אני בכושר אבל לא בכח מתפרץ/רגליים, כל פעם שניסיתי תרגילי סקי קיבלתי כאבי ברכיים ועזבתי כדי שלא תלך החופשה עצמה.

skiforce

New member
זה מדאיג גם אותי אבל יש פתרונות וזה שווה דיון בפני עצמו

לאורך השנים אספתי לי מספר תרגילים שונים ממספר סירטונים ביוטיוב. אני נוקט בעמדה שכמה שפחות עומס על הגוף, בדגש על ברכיים וגב - יותר טוב. אז יש תרגילים שאני בכלל לא עושה. ולעומת זאת יש אחרים שאני עושה במינונים שמתאימים לי, והם בהחלט עוזרים להכין את הגוף.
למשל, במקום סקווט (כריעות) דינמי, כלומר לכרוע ולקום לכרוע ולקום, או סקווטים שמשלבים קפיצות לצדדים, אני עושה בעיקר סקווט סטטי: נשען עם הגב לקיר, יורד עד שהרגליים ב 90 מעלות, ומחזיק ככה כדקה וחצי. כנל תרגילים שבהם הברכיים בכלל באוויר, בשכיבה. יש מבחר ענק של תרגילים.
וכמובן שגולשים נוטים לשכוח עבודה על שרירי ליבה (בטן ובה תחתון), שרירי פנים הירך, גמישות כללית וסיבולת לב ריאה. כל אלה תורמים לתחושה הטובה ולסיבולת הכללית בגלישה.

התחלתי לכתוב איזו סקירה בנושא מניעת פציעות, שנוגעת בין היתר בהכנה הגופנית. מקווה שכשאחזור מהחופשה הקרובה אוכל לסיים אותה ולפרסם כאן, עם לינקים לתרגילים.

Maki869

New member
90 מעלות לקיר

זה תרגיל שנחספתי עליו מאפליקצית אימון 7 דקות..
וזה תרגיל מושלם!!!
כמו שאמרת לא דינמי אבל אותה את העבודה בדיוק אותו דבר

marceloros

Member
מנהל
ממתינים בקוצר רוח

ה-90 מעלות מוכר לי, גם אותו הייתי עושה ומפסיק מאותה סיבה.
גם בריצה אגב מעל קילומטרז' מסויים אני מקבל כאבי ברכיים, רק שנבדקתי ולא נמצא כלום - כל ההמלצות היו נעליים/מדרסים (אולי יעזור), חימום כמו שצריך, מתיחות בסוף. תכלס מה שחסר לי זה להתאמן להגדלת מרחק באופן מתון מאוד.

Maki869

New member
הגעתי למסקנה

שלעשות אימוני מדרגות זה בערך התרגיל הכי ממצא לסקי

I Gabe

New member
ראיתי המלצה על מדרגות בכמה אתרים

אישית, כשהייתי עושה הרבה סקוואטים בג'ים הייתי מגיע לסקי הרבה יותר מוכן. השנה חרבשתי לעצמי את החופשה השנייה במו רגליי כי הפסקתי להתאמן. חבל שהפסקתי. בכל מקרה, ברגע שאני קונה את החופשה הראשונה לעונה הבאה, אני גם מתחיל להתאמן לקראתה. ויש מצב שזה כבר בשבוע הבא

Maki869

New member
אם נפתח דיון על שנה הבאה

אז חסר לי בינתיים רק טיסות ליעדים כמו מינכן וברצלונה ( רוצה לחזור אם אישתי לאתר שממנו התחלנו לגלוש אבל בתור מתחילים גלשנו רק כחולים וניסיון של אדום )

I Gabe

New member
למינכן אף פעם לא הצלחתי לטוס ממש בזול

אולי לגרד כמה עשרות יורו מהמחיר של אל על או לופטהנזה. גם עם קונקשן זה לא נהיה ממש זול, כלומר לא ברמות של מילאנו או ז'נבה. פעם אחת קניתי בסייל של לופטהנזה בכ 250 יורו. אבל לא אהבתי את הטיסות. המחיר היה חל רק על ימים מסויימים שנקדו מאג לנאכיב חבילה אנושית והטיסות בשעות לא נוחות. המטוס היה מהצפופים שטסתי בהם. בקיצור מעדיף כבר לואו קוסט, לשלם על המים ולשלם על מושב ביציאת החירום ולפחות להגיע לשם בלי גב תפוס וחבלות בברכיים. קראתי פה שטראנסאוויה יפסיקו לטוס בקו תל אביב מינכן. חבל.

Maki869

New member
לא מכיר את כול הבעיות שתיארת

אני טס אם לופטנזה די הרבה
השנה היה 274 דולר
לא ממש מכיר חברות לאו קוסט שטסות למינכן אז אני מעדיף ללכת על בטוח על לופטנזה

alien life form

New member
נכון, הטיסות יותר יקרות אבל הרבה פעמים זה מתקזז עם ההעברות

להבדיל מצרפת איפה שאפשר לטוס בזול לג'נבה אבל אז סוחטים לך את המיץ עם ההעברות או לחילופין חנייה במחיר מופקע באתר, תלוי באיזה דרך בחרת להיפרד מהיורו שלך.

למעלה