האם 21 נחשב למאוחר ?

Regina Phalange

New member
חן חן

זה בערך הדבר היחיד שאני זוכרת מלימודי הערבית המגוחכים שלי מהחטיבה- המנטרה של המורה שלנו הייתה "ערבית הרבה יותר עשירה מעברית, יש מילה לכל דבר וכו'". גם חברות שלי במודיעין אומרות אותו דבר.

harbor

New member
אינטיליגנציה כן משתפרת עם הגיל

ויש על זה מחקרים אפשר להסיק את זה על פי היגיון - במבחני אייקיו ככל שאתה צעיר יותר אתה צריך פחות תשובות נכונות כדי להגיע לאייקיו מסויים.

Regina Phalange

New member
עדיין

אני חושבת שיותר קל לעשות פסיכומטרי בתיכון מאשר אחרי התיכון למשל, כי נמצאים בראש של לימודים והחומר רענן וכו'

זה לא בדיוק חומר...

פסיכומטרי זה תרגילים די פשוטים שאת לא לומדת כמוהם בי"ב. לפי דעתי אין משמעות אם אחרי תיכון או במהלכו

Regina Phalange

New member
פסדר, הראש בתיכון עדיין

יותר מותאם ללימודים כאלה מאשר אחר כך, לדעת אנשים שאני מכירה בלבד, והם לא מתיימרים להיות צודקים או משהו

אבל זה נכון עד גיל 15 או 18

מעבר לזה אתה נחשב מבוגר, ואתה לא מחכים עם הגיל, אלא היכולות שלך מתחילות לרדת מגיל 40 בערך. אומנם כישורי השפה המשתפרים מחפים על היכולות המדרדרות האחרות, אך גם זה באופן זמני.

aravii18

New member
התבכיינות?????

אני מסכים שחוסר בגרות, רגשי נחיתות וחוסר לקיחת אחריות יגרמו לכישלונו של המועמד ולאי קבלתו אבל כשכל המוזמנים לראיון חוזר הם ערבים, אי אפשר להגיד שזאת הסיבה לדחיתם,אי אפשר להגיד שלכולם יש רגשי נחיתות, ולכן אני מחפש סיבה אחרת.. גם אצלי נדלקת נורה אדומה במקרה הזה

לביא א

New member
היא נדלקת לך בפאנל הלא נכון

להפך, זה שכולם ערבים לאו דווקא מעיד על אפלייה מכוונת. יכול להיות שמכל מיני סיבות (שחלקן אגב נטחנו פה בכל מיני דיונים), הביצועים של מועמדים ערבים "לא מספקים את הסחורה". למה זה ככה? זה כבר דיון אקדמי ארוך שלא אתה ולא אני יכולים לשנות בו משהו. נכון להיום המצב הוא שיש כנראה דרישות שהמועמד הערבי לא מצליח לעמוד בהן. לדעתי אין פה עניין מכוון אנטי-ערבי, עובדה שיש לא מעט סטודנטים ערבים בכל החוגים וגם ברפואה. מסיבות שונות לכולם קשה להתקבל לפקולטות לרפואה והמועמדים הערבים הם חלק מהכלל בהקשר זה.

לביא א

New member
וואלה? למה?

תגובה לא מספיק הולמת בעיניך או שגם אתה מהנפגעים?

אנגלית היא שפה מאוד חשובה

וזה כבר נאמר פה על ידי כמה אנשים. ככה שבין כה וכה הם יהיו חייבים להשלים את הפערים, משנה להם כל כך מתי? בכלל, אנגלית של הפסיכו' היא לא בשמיים, לדעתי עם קליטה טובה וזכרון שהוא לא הרבה מעל הממוצע-אפשר להגיע מרמה של 100 לרמה של פטור+ תוך ארבעה-חמישה חודשים של למידה. וזו לא למידה משעממת-אנגלית יש בכל מקום, ספרים, אינטרנט, טלוויזיה, סרטים, אפילו אפשר להנות מזה.

לדעתי זה לא בהכרח בגלל

היותם ערבים. אלא בגלל חוסר הבגרות שלהם. רוב המועמדים מהמגזר בני 19, לא? אם כן, אז זה די מסביר את העובדה למה הם מתקשים במבחני האישיות. וזה לא רק בגלל שהם לא עושים צבא, זה גם כי זוהי תקופה קריטית של התבגרות, זו דעתי לפחות. אגב, במבחני אישיות שעברתי בצבא היו מועמדים בדואים/דרוזים(לא כל כך זוכר), הם פשוט היו מופנמים ושקטים בלי סיבה ברורה לעין, אז כנראה שזה לא רק העיניין של הגיל.

אמירווש

New member
איךךך????

פסיכו 744 ובגרות 115.67 זה אומר שיש לך סכם בתלאביב יותר מ 740 .. בן אדם איך הצלחת לא להתקבל ???????????????????

Regina Phalange

New member
רמז:

קוראים לזה ציון מו"ר. זה משהו שולי ולא חשוב שכזה ששווה 50% מהשקלול ויכול להרוס כל סכם נחמד, כי מה לעשות, רופא הוא לא רק חרשן

עדיין..זה לא בגלל המשקל

ברגע שיש ציון מו"ר נמוך מאוד, מזמנים לריאיון נוסף, ואז יש כאלו שנדחים.

Regina Phalange

New member
זה מספיק נמוך?

טוב, האמת שאני לא יודעת ולא ממש איכפת לי. הנקודה שלי הייתה שאפשר להידחות גם עם 120 ו-800.

תראי, אני לא בטוח..

נגיד..מו"ר הכי נמוך נותן 715(נשמע הגיוני לא?). והסכם שלו הוא משהו כמו 750, אז אין מצב שהוא נדחה. ככה שכנראה שיש כאלו שלא יכולים להדחות רק בגלל הסכם לאחר מו"ר, אלא בגלל מו"ר נמוך מאוד שגורר ריאיון נוסף, זה מה שהבנתי, תקני אותי אם אני טועה.

למעלה