האם 21 נחשב למאוחר ?

aravii18

New member
גם אני במצב שלך ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

גם אני הייתי במצב שלך ואני החלטתי לצאת וללמוד בחו"ל. ואני אחזור לארץ שלי ולמקום שהשורשים שלי נמצאים בו, אחזור רופא בדיוק כמו אלה שלמדו כאן בארץ. בהתחלה אני חשבתי ללמוד מעבדה רפואית ובשנה הבאה, לנסות עוד פעם להתקבל לרפואה, אבל גם בשנה הבאה הקבלה לא בטוחה, כי אני עדין ערבי ולעולם אשאר ערבי
... בהצלחה לך ולכל הערבים

Ice1213

New member
מה הקשר של היותך ערבי לקבלה בארץ?

אני גם ערבי ואני בהחלט יודע שמבחני המו"ר ושאר מרעין בישין מהווים איזשהו מכשול, יחד עם זאת יש המון ערבים שהתקבלו לרפואה בארץ. כך שהדבר תלוי 90% בך ואולי 10% במבחנים האלה.אתה צריך פשוט לשחק את המשחק.

aravii18

New member
יש קשר....

אני עברתי את הסכם בטכניון גם לאחרי מור .. אבל כשאני רואה את עצמי לאחר שעברתי את הסכם מוזמן לראיון חוזר עם הרבה אנשים וכווווווווווווולם ערבים (ורובם נדחו), אני מגיע למסקנה שיש קשר בין היותי ערבי לבין הדחיה שקבלתי!

Ice1213

New member
חשבת שאולי

הם לא קיבלו אותך כי לא הוכחת את עצמך בריאיון? אני מודע לזה שתמיד יסתכלו על ערבי כאל ערבי- גם במוסדות מכובדים כמו הטכניון- רק שאינני סבור שהיותי ערבי תהיה לי לרועץ.אדרבא, אני חושב שמישהו כמוני(וכמו כולם במגזר שלנו)- שהוא לא בא מהמיינסטרים, יכול לתת איזשהו גוון אחר,שונה, שאולי בסופו של דבר יהווה סוג של יתרון על פני מועמדים אחרים. הכל תלוי בבנאדם עצמו. עובדה שיש המון ערבים שהתקבלו כמו r a m i 8 7 ואחרים.

לביא א

New member
אם זה לא "התבכיינות" אז מה כן?

תפסיק לירות לכל הכיוונים בשם הלאום שלך. קח אחריות על עצמך, על היכולות, על המעשים ואל תאשים את כל העולם. אולי חוסר בגרות, רגשי נחיתות וחוסר לקיחת אחריות הם דווקא אלו שהכשילו אותך?

sky7walker

New member
אולי יש קשר אבל

אני יודע שחוסר ביטחון עצמי יכול להיות סיבה,אני יודע שיש הרבה מקומות שבהן אפשר להשקיע,אבל מדובר פה גם על קשיות נוספות למועמדים ערביים,תאמינו לי שיש כאלה! אפילו מבחינת שפה,אני מעולם לא אתחרה במועמד יהודי בשפה שלו בראיון קבוצתי,וכל אחד שאומר שהמראיינים מודעים לכך,בסדר,אבל זה לא רק שאני לא מנסח את הדברים באותה צורה,אני גם חושב יותר לפני שאני מדבר,אני גם משקיע יותר כדי להוציא משהו מהפה וזה בסוף לוקח מהאישיות שלי וגוזל ממני הרבה יתרונות שאני יודע שיש לי, בגל זאת , aravi18 איפה אתה הולך ללמוד ? באנגלית או בשפה אחרת ? אני חושב שעדין לא שווה לי לנסוע,ללמוד פה זה הכי כיף שיש,אם אני לא מצליח אני אחשוב על לעזוב את הארץ...

מספיק כבר עם הקשקוש על השפה

שפת האם שלי היא רוסית, ולכן אנגלית היא שפה שלישית גם בשבילי. נו אז מה? עדיין הוצאתי ציון טוב בפסיכו ובבגרות באנגלית, ובעברית קצת פחות. השפה הרשמית של המדינה, השפה בה מועברים השיעורים, השפה בה כותבים כל הערבים בשנה שלי במחברת שלהם היא עברית.

avital211

New member
סכימה לגמרי

גם שפת האם שלי היא רוסית, נבחנתי בפסיכומטרי ברוסית שגם בה רוב השאלות מתורגמות מעברית ולא תמיד נשמעות כל כך טוב, אבל תמיד הייתי מודעת לעובדה שאני צריכה להגיד תודה שניתנת לי הזדמנות להבחן בשפת האם שלי. הרי מי חייב לי מה? אני חיה במדינת ישראל , הולכת ללמוד בשפה העברית, אז מבחינתי פסיכומטרי בשפות שונות זה סוג של צ'ופר. לאחר מכן עשיתי מו"ר ומרק"ם בעברית, וגם לי היה קשה לעמוד בקצב במילוי השאלונים, אבל זה ממש לא מנע ממני להתקבל לאוניברסיטואת.אז לבכות על פסיכומטרי קשה יותר בערבית מאשר בעברית.... אתה רוצה ללמוד בישראל , לא? תעשה פסיכומטרי בעברית, אם מבחינתך הוא קל יותר

aravii18

New member
אולי את צריכה להגיד תודה

שניתנת לך הזדמנות להיבחן בשפת האם שלך,אבל אנחנו לא, כי הערבית היא שפה רשמית במדינה.

avital211

New member
אולי ערבית היא שפה רשמית

אבל אף אחד לא הולך ללמד אותך בערבית. די. תתמודדו עם זה המקום לבכות כל הזמן שמקפחים אתכם.

avital211

New member
וכמובן רק אני צריכה להגיד תודה

כי אני מעריכה דברים שנעשים בשביל אנשים במצב שלי, כל מה שאתם מקבלים מובן מאליו וכמובן גם לא מספיק

Regina Phalange

New member
../images/Emo45.gif

חוצמזה יש מספיק עולים חדשים שנבחנים בפסיכו בשפת האם שלהם ומתקבלים בלי הרבה תלונות. אני בספק אם הפסיכומטרי בערבית יותר קשה מבחינה ברוסית או צרפתית, באמת בספק

ושלנו בעברית לא קשה?

יש כאן מועמדים בפורום, שניגשו כמה וכמה פעמים לפסיכומטרי, ולא שמעתי מהם תלונה אחת על הקושי. בכלל, לדעתי האינטלגנציה משתפרת עם הגיל, ככה שאצלנו יותר קל להסתדר עם הבחינה, בעיה שלהם שהם לא תורמים לאף אחד וישר רצים ללימודים.

aravii18

New member
../images/Emo6.gif

זה מזיק לך שאנחנו לא תורמים לאף אחד? (למרות שיש הרבה שתורמים, אבל תמשיך לחשוב איך שאתה רוצה)

Regina Phalange

New member
תשמע...

התלונה שאני שמעתי על הפסיכו בערבית היא שהמילון אצלם הרבה יותר מסובך. שזה הגיוני, בהתחשב בעובדה שהשפה הערבית הרבה יותר עשירה מעברית. אז כן, אולי אולי החלק של המילון במילולי בערבית יותר קשה מהעברית. אבל אף אחד לא עשה עדיין סטטיסטיקות או השוואות תקפות שאני ראיתי... האינטליגנציה משתפרת עם הגיל? זו השערה שלך, אני לא בטוחה שזה נכון. הטענה על חוסר התרומה נכונה לא רק לערבים אלא גם להמון יהודים משתמטים.

למעלה