האם 21 נחשב למאוחר ?

sky7walker

New member
האם 21 נחשב למאוחר ?

אני מאוד לחוץ מהעובדה שאם אני רוצה להיות רופא אני צריך להתחיל לפחות מגיל 21 , אני עכשיו בן 20 ולא התקבלתי השנה ללימודים בגלל ראיון , והתלבטתי בין לנסוע לחו"ל ללמוד או להתחיל את לימודי פה ולהוריד כמה קורסים . לחו"ל לא רציתי לנסוע כי אם אני רוצה ללמוד באנגלית אז רק אנגליה או אוסטרליה שזה עסק מאוד יקר,ואם בשפה אחרת אז אני צריך ללמוד את השפה קודם וזו שנה שלמה,החלטתי בסוף להישאר בארץ להוריד כמה קורסים ולנסות להתקבל בשנה הבאה תוך כדי לימודי שפה גרמנית כתוכנית משנה. שאלות שלי הן : 1- האם הגיל 21 נחשב למאוחר להתחלת הלימודים ? כאילו , כשאסיים את לימודי אני אהיה לפחות בן 28 . 2-מה הם הסיכויים שלי לשנה הבאה ? יש לי ציון פסיכומטרי 744 וממוצע בגרות 115.67 .(קיבלתי ציון מור 187) אם יש למישהו משהו להוסיף אני אהיה מאוד שמח כי אני מאוד מפחד במיוחד מעניין הגיל. תוכלו לעזור לי ?

רפואה055

New member
הגיל הממוצע בו מתחילים ללמוד הוא

23-24. זהו כמובן הממוצע של בנים- יהודים- לא עתודאים (עקב צבא, טיול בחו"ל, שיפור בגרויות וכו וכו). מתוך הניסוח אני מבין שאתה בן, כנראה לא עתודאי (הגיל...), אז אני מניח שאתה ערבי(תקן אותי אם אני טועה). אני לא יודע מה קורה במגזר זה, נכון שממוצע הגילאים שם נמוך יותר, אך מישהו אחר יוכל לעזור לך יותר ממני. בהצלחה בהמשך.

morancho1

New member
מאוחר? אתה צוחק עליי?:):)

אתה ממש במקום טוב, אח שלי, הרבה אנשים פה היו מתחלפים איתך בשנייה...מה זה הממוצע בגרות הזה:) כל הכבוד! וגם מבחינת הגיל..אני אתחיל את הלימודים כשאהיה בת 23. וזה הגיל הממוצע בפקולטה ואתה דואג מכך שאתה "מבוגר"?...אל תשכח שאנשים רק משתחררים מהצבא בגיל הזה אז ככה שהגיל שלך אם כבר, הוא לטובתך.

sky7walker

New member
אני מבין

אבל הבעיה פה היא בגלל היותי ערבי קשה מאוד לקבל ציון יותר טוב בבחינת מו"ר , לא משנה מה יקרה אבל תמיד יהיה כך,ובנוגע לממוצע הבגרות,הצטרכתי ללמוד אחרי בית ספר כדי לקבל עוד התמחות בנוסף למחשבים ופיזיקה כדי להיות בממוצע הזה,אני מאחל גם לך את אותה הצלחה אבל אני עדין מודאג...

morancho1

New member
מה קשור?

תבוא לשם, תגיד מה שאתה רוצה להגיד, תכתוב כל מה שאתה רוצה לכתוב..ואין סיבה שלא יקבלו אותך כי אתה ערבי! נו באמת. יש פה כמה וכמה ערבים שעברו את המו"ר. כל מקרה לגופו. שיהיה לך בהצלחה...

יהיה בסדר

תנצל את השנה הזאת כדי לצבור קצת ניסיון חיים, וגם כדי לחשוב מה בדיוק הפיל אותך במו"ר ולנסות לתקן את זה לפעם הבאה.

sky7walker

New member
רק איך אפשר לדעת

מה הייתה סיבת הכישלון במו"ר ? הזמינו אותי לראיון חוזר בטכניון ובתל אביב,ועדין אני לא יודע למה הכשילו אותי,אפילו אחרי שאחרים עם סכם בכלל נמוך ממני וציון מו"ר גם נמוך שהתקבלו אפילו בלי ראיון חוזר,מה אפשר לעשות ומה צריך להבין מזה ?

תנסה לשחזר מה עשית שם

תחשוב מה אמרת, מה היו התגובות של המראיינים, של נבחנים אחרים שהיו איתך. תנסה להסתכל על הסיטואציה מבחוץ ולחשוב מה אתה היית חושב על עצמך אם היית מראיין. תנסה גם להתייעץ עם חברים, שאולי תהיה להם נקודת מבט קצת אחרת ויוכלו לתת לך עצות.

sky7walker

New member
את צודקת

ואני לא מכחיש את העובדה שאם אני מסתכל אחורה אני מאה אחוז יכול לשים אצבע על לפחות כמה מקרים שאני הייתי רוצה לשנות,אבל השאלה שלי הייתה השוואה ביני לבין אחרים,תאמיני לי,באותו ראיון קבוצתי במבחן מו"ר בקבוצה שלי הייתה בחורה שבכתה בזמן הראיון! תאמיני או לא ,היא התקבלה! אני יודע שהיו לי תקלות , אבל אני לפחות לא בכיתי,והיא אפילו לא הוזמנה לראיון חוזר! .... אני לא הולך לבכות כל חיי על זה,אבל אני רוצה להבין את השיטה בה עובד המבחן,כי עם כל המקרים האלה קשה לי להבין מה מותר ומה לא,קצת בילבלו אותי,אם כל שוגה נזרק החוצה,הייתי מבין,אבל קצת סיבכו את העניינים עם זאת שיש ציונים נמוכים יותר ועדין התקבלו ואחרים גבוהים שלא התקבלו. זו היא השאלה,הייתי אפילו משלם כסף כדי להבין ;)

dimiorr

New member
אל תהיה לחוץ

21 ממש, אבל ממש לא נחשב למאוחר. בטח שלא בישראל - רוב המשתחררים מהצבא הם בגילאי 21-22, תוסיף לזה קצת טיול וזה הגיל שבערך מתחילים ללמוד, כך שגם כשתתקבל בגיל 21 עדיין תהיה צעיר מהרבה מאוד מהסטודנטים....אשריך! אני הולך להתחיל ללמוד ואהיה בקרוב בן 24 - ואני לא היחיד פה בפורום. no biggie. מה שכן - אם ציוני המבחנים שתיארת כאן נשמרים לך לשנה הבאה (עד כמה שאני יודע זה כך) אז עליך לברר בדיוק מה הנוהל לגבי דחיה על סמך הראיון - האם תזומן לראיון שוב בשנה הבאה או שמא ציון המו"ר שלך לא תקף ותצטרך להבחן שוב - כל אלה ניחושים בלבד. בינתיים אתה יכול לנתח היטב את הראיון ולהבין איפה אתה יכול לשפר את עצמך לקראת שנה הבאה. נראה שבתחום הציונים אתה בסדר גמור. בהצלחה!

לפי מה שכתוב בחוברת, אפשר לבחור

אם לעשות מו"ר שוב או לא, אז אין מה לדאוג בקטע הזה יותר מדי.

dimiorr

New member
השאלה היא

אם הקטע הזה של ראיונות בירור במקרה של ציון מו"ר נמוך זה חדש מהשנה או שהיה בעבר. יכול להיות שיש חוקים ספציפיים לגבי זה.

בקשר לזה אני באמת לא יודעת

אולי באמת יש חוקים ספציפיים לגבי זה. לי אישית לא יצא לשמוע על ראיונות בירור בשנים קודמות, אבל אולי היו, לא יודעת.

salma4

New member
יש עוד מקומות המלמדים באנגלית

יש את הונגריה למשל עם שתי אונברסטאות המוכרות בארץ .. ואת האמת כמעט ו 99% מאלה שלמדו שם עברו את המבחן בישראל בפעם הראשונה .. וישנו אחוז גדול של סטודנטים ישראליים שם :) את האמת לפי דעתי אף פעם לא מואחר להתחיל לימודים אבל יש לזכור שזהו דבר אישי התלוי בחייך האישיים ובאיך שאתה רואה את העתיד שלך ( מקצוע, משפחה, אישה וכול זה)

sky7walker

New member
אני מבין

אבל את האמת אם הייתי רוצה לנסוע לחו"ל ול 7 שנים לא הייתי נוסע למקום חוץ מבריטניה,זה נישמע מוזר אבל מבחינת שפה ומבחינה נפשית,רק בריטניה או ארה"ב,ולמישהו כמוני,מבחינה כספית זה דבר פסול. עוד משהו,שנדמה לי שבגרמניה למשל קשה מאוד לעבור את מבחן השנה השלישית,ואם לומדים בכל מקום בחו"ל תמיד יעדיפו פה בוגרי אוניבירסיטה מקומית בהתמחויות,ואם אומרים שאפשר להתמחות בחו"ל,אז הנה,מה אני אחיה 15 שנים בחו"ל בלי בת זוג ובלי להתחיל לבנות חיים בארץ? את השאיפה שלי לחיות בחו"ל אני אממש בעתיד כשתהיה לי תעודה,אולי אעבוד בחו"ל לכמה שנים. אבל את החיים שלי והנעורים שלי אני רוצה פה,אחרי שבריטניה יצאה מהתמונה. זאת הבעיה.

salma4

New member
כמו שאמרתי כל אחד ושיקוליו

לימודים הם דבר מאוד אישי .. אין איש היודע יותר ממך מה טוב לך .. לך עם תחושת הבטן שלך .. ותעשה את מה שעושה לך טוב .. ושיהיה לך מזל טוב עם הקבלה לאיפה שאתה רוצה .. העיקר שתלמד ותהנה .. לפי דעתי לא חשוב מקום הלימודים העיקר שבסוף תוכיח את עצמך במקצועך בכל מקום שאליו תגיע..

Maias

New member
ברור שלא

בעצם לפעמים אני שואל את עצמי למה התחלתי בגיל 19 . תאמין לי שעדיף להתחיל מגיל ומי אמר שערבים מופלים במור :S בלי המור הזה לא הייתי יכול להתקבל בתלאביב לפעמים הוא מטיס תציון. אז שיהיה בהצלחה :)

NoOoLa

New member
אני מבינה אותך ובאותו זמן

לא מבינה למה זה קורה איתך !!! מביחנת ציונים , יש לך ציונים מעולים , וגם כן המור שלך אינו נמוך מאוד , אז למה את זה ? אני מאוד מצטערת על כך שאתה במצב זה , אני אישית אין לי את הציונים שלך אבל עדיין בהמתנה בטכניון ובתל-אביב , וכל כך מפחדת להגיע למצב כזה שאני צריכה לחכות עוד שנה , משהו שאינני יכולה לדמיין ... מאחלת לך כל הצלחה , ואולי אולי תתקשר ותברר למה זה קורה איתך ... מאוד מצטערת, אבל אל תתיאש , כך שהרפואה הוא החלום שלך , אל תוותר עליו בקלות , כי גם אם הייתי באותו מצב , הייתי יושבת עוד שנה ומשפרת עוד פעם ציונים וגם האישיות שלי בגלל לקבל ציון מור יותר טוב, בהצלחה :)

למעלה