חוסר מיקוד
זאת בעיה גם בדואר. אבל בהחלט יש למקד את השאלה שלך נכון יותר. סליחה שאני מעיר לך (ואני מקווה שאני גם מאיר), פשוט לא מוצלח כל כך לדעתי לשאול משהו אחד ואחר-כך להקשות על העונֶה מכיוון אחר, כשהשאלה היא זו שכיוונה אותו לענות כפי שענה. אני מניח שכבר שמת לה לזה. מכיוון שהגעתי מאוחר, אני אנסה בכל זאת להתיחס: 1. האם יש טוב בעולם? בוודאי. מה, הכל גרוע? 2. האם יש טוב טהור בעולם? א. אני לא יודע אם יש בכלל משהו טהור בעולם. ועוד לא שאלנו "מהו הטוהַר וכיצד נגדירו". ב. 100 שקלים שנתרמו לקבצן הם טהורים ביותר. הם שווים לו בדיוק 100 ש"ח ועוזרים לו כפי ש-100 ש"ח מסוגלים לעזור. ג. סליחה, מה זה משנה? (וזה חוזר גם לענין "מהו הטוהר"). זה כמו שנשאל האם יש יהודי טהור בעולם? איך הוא נראה, מה הוא עושה, כיצד הוא מתנהג, מה הוא מקיים, איזו שפה הוא דובר... ולתשומת לב: "יהודי" הוא דבר מוחשי הרבה יותר מן המושג המופשט של ה"טוב"! לפחות למראית העין... 3. האם אנו בוחרים את מעשינו כתוצאה מרצון לעשות "טוב" בצורה נקיה, או ששיקול דעתנו מושפע במידה כזו או אחרת משיקולים אנוכיים? כשלעצמי, אני שייך לאלו החושבים שככל שתהיה נאמן יותר לעצמך - תפגע פחות באנשים אחרים ותהיה פנוי יותר לעזור להם. למרות הפרדוקס. זה פשוט כי במקום לחשוב כל הזמן על איך זה יראה, ומה יגידו, ובעיני מי זה מוצא חן, אתה עושה את מה שאתה רוצה ופנוי לעשות גם בשביל אחרים. אני חושב שנאמנות לעצמך ולחלומותיך - זו אינה בושה או אנוכיות. ו-כן, אני חושב שרוב האנשים יבחרו בטוב, כאשר תפעל עליהם המוטיבציה הנכונה. ברירת המחדל היא לעשות טוב. עכשיו רק צריך חינוך טוב של ההורים והחברה, אבל על כך, כמו שאומרים, בהזדמנות אחרת. אני מקווה שלפחות בחלק מהזמן הייתי מובן... כך או כך, סחתיין על השרשור המוצלח!