האם נכונות השמועות?

שופישו18

New member
האם נכונות השמועות?

אני ככה עדיין בהתלבטות לגבי המקום שבו אלמד לצערי באוניברסיטה זה לא יהיה מאחר ואין לי את הפסיכומטרי הנדרש... שמעתי שמכללת רמת גן, הבינתחומי בהרצליה והמכללה למנהל בראשון לציוון הן מהמכללות המובילות ללמוד בהן משפטים.. בתור אחד שהולך לשלם 30 אלף לשנה רציתי לדעת אם זה נכון שאם אלמד ברמת גן אף אחד לא יקח אותי להתמחות? יש מצב שזה עד כדי כך תואר שלא יחשב לי בעיניי המשרדים?... במידה וכן מישהו יודע מה התנאי קבלה למכללה למנהל בראשון?... אוף כל אחד אומר משהו אחר חלק אומרים שברג יש ההמון שהתקבלו לפרקליטוות וכו'..

flutter girl

New member
זה לא נכון

אין בעיה למצוא התמחות - ציונים גבוהים תמיד עוזר. תנאי קבלה אפשר למצוא באתר המכללה.

זה לא-לא נכון בהכרח

לא חסרים משרדים שמציינים שהם מעדיפים בוגרי אוניברסיטאות במודעות שלהם. בכל מקרה אני לא יודעת אם יעדיפו מישהו עם ממוצע 80 מאוניברסיטה או מישהו עם ממוצע 90 ממכללת נתניה. מה שכן, גם בקרב המכללות יש נחשבות יותר ונחשבות פחות.

flutter girl

New member
בציטוטון קצר:

"רציתי לדעת אם זה נכון שאם אלמד ברמת גן אף אחד לא יקח אותי להתמחות?" זה לא נכון.
על זה עניתי.

student 1200

New member
בואו נהייה כנים...

1. לדעתי רוב המשרדים יעדיפו בוגר אוניברסיטה עם ממוצע 80 מאשר בוגר נתניה עם ממוצע 90. אין מה לעשות. זו המציאות. 2. אם יש לך כוונה להתמחות במשרד גדול - אז עדיף ללמוד במכללה למנהל או בבינתחומי (לעומת מכללת רמת גן). 3. נכון - יש כאן המון הכללות, אבל בסופו של דבר, הנתונים בשטח הם כאלו - במשרדים הגדולים יש יותר בוגרי אונ' מאשר בוגרי מכללות, ומתוך בוגרי המכללות יש יותר מהמכללה למנהל והבינתחומי לעומת כל מכללה אחרת. 4. לפני שיתנפלו עלי פה - אז נכון, יש יוצאים מן הכלל - ויכול להיות גאון שסיים במכללה ודביל גמור שסיים אונ'. בכל מקרה השוק לא מתנהל לפי מקרי הקצה הללו.

tory27

New member
אני ממש לא מסכימה ...

אני לא בוגרת אוניברסיטה אלא המכללה האקדמית נתניה, ואני מתמחה במשרד מאד "נחשב" ... בכל מקרה- מנסיון של חברה שלמדה באונ' תל אביב לעומתי - בוגרת נתניה - אני אומרת בפירוש אין קשר . המשרדים לא טיפשים- העו"ד כאינדבדואל הוא זה שהולך להתמחות אצלהם ולא שם של מכללה שלמה. משרדי עוה"ד נותנים עדיפות לעו"ד טובים ונכון שיש עדיפות לבוגרי האוניברסיטאות והמכללות היוקרתיות הבינתחומי, המכללה למנהל והמכללה האקדמית נתניה אבל בסופו של יום... מה שמעניין את המשרד זה אתה ולא השם של המכללה שאתה מגיעה איתה.

student 1200

New member
מכללת נתניה היא לא מכללה יוקרתית

אני שמח שאת מתמחה במשרד נחשב, אבל זה יוצא מן הכלל, ולא הכלל. בפירוש יש קשר למוסד בו למדת. ובוגר מאחת המכללות, שאינן המכללה למנהל או הבינתחומי, יתקשה יותר למצוא התמחות. נקודה. צדק מי שכתב קודם שיש בעיה במבנה הטיעון שלי. אז אני אחדד: זו לא רק דעתי - זה מה שקורה בשטח. גם אם במשרד נחשב, מתוך 25 מתמחים יש 2 בוגרי נתניה/ר"ג/שערי משפט - זה עדיין היוצא מן הכלל. ובהתחשב בכמות הסטודנטים שלומדים שם - הסיכויים להתמחות במשרדים הללו קטנים. אין לי שום בעיה עם בוגרי מכללות, אבל מרגיז שאנשים יוצרים כאן מציאות מוטעית. לבוגרי מכללות, שאינן מהמכללות ה"נחשבות" (ושוב - נתניה לא נכללת בהן) יהיה קשה יותר, באופן יחסי, למצוא התמחות.

tory27

New member
אני מבינה שיש את הקטע

הזה בחלק מהמשרדים היותר שמרניים, אבל עובדה שכל החברים שלי מהלימודים מתמחים היום במשרדים מדרגה ראשונה או שנייה (אם אפשר לקטלג את זה ככה) וכן.... כולם למדו בנתניה

flutter girl

New member
אני מצטערת, אבל...

זאת הפעם הראשונה שאני רואה את נתניה מצורפת לרשימה הזאת, של המכללות הנחשבות.

B L I M P

New member
הטיעון שלך בעייתי

מה שמשרדים רואים בתחילתו של התהליך זה הרבה קו"ח. לפי הקו"ח אי אפשר ממש לדעת מי אתה. אז אם מגיעים אליהם שני חבר'ה, שבהיותם סטודנטים הם לא ניחנו בניסיון תעסוקתי עשיר, ואחד מהם בוגר אוני' שיש לה שם בשוק, כזו שידוע שתנאי הקבלה שלה גבוהים ובוגריה נתפסים כטובים, והשני בוגר של מכללה כלשהי שאין לה שום ציוני קבלה, שמנפיקה מאות בוגרים בכל שנה שהאיכות שלהם בכלל לא בטוחה - ברור שהמשרד יעדיף את הבוגר אוני'. מעבר לזה - יצא לי להתקל במשרדים, שבזמן הנתון שהייתי שם לא היה שום בוגר מכללה. והרי שבאופן יחסי בוגרי כללות יש יותר, אז סטטיסטית זה קצת קשה. ככה שנכון, יש יוצאי דופן, אבל הקושי למצוא התמחות (טובה, ואולי אפילו בכלל) אם סיימת מכללה הוא רב יותר.

Anabol

New member
זה לא שאני לא מסכים בהכרח, אבל הצורת טיעון -

"1. לדעתי"... "אין מה לעשות. זו המציאות." משכנע.

לולו103

New member
זה בטוח לא נכווון

מה קרה לך? מכללות כיום מוכרות כמוסד אקאדימי גבוה וזה לא קשור איפה את לומדת משפטים המשרדים תמיד תקבל אותך בברכה לולו * אני למשל כמו שהזכרתי קודם לומדת במכללת שערי משפט- לכאורה לא מכללה גדולה אבל בטוח מוכרת בשל התואר שלה בקשר לשכר זה נכון הרבה אבל אין מה לעשות זה מה שיש !

פרח 2 2

New member
אוף, מעצבנים

לא יודעת אבל זה מה זה מעצבן אותי, ראשית אגיד שאני לעולם לא הרגשתי מופלית שאני מגיעה ממכללה, אפשר לדעת מה עושה את כל בוגרי האוניברסיטאות יותר טובים מבוגרי מכללות? להגיד שאולי יש אחד גאון ממכללה ואחד טמבל ממכללה זה לא נכון ואפילו מעליב, אתם חושבים שבגלל שהצלחתם להוציא 700 בפסיכו אז אתם יותר חכמים/ טובים ומוכשרים יותר לעסוק במקצוע? אם תסתכלו מקרוב זה לא משנה באמת איפה כל אחד למד, הרי אתה לא מגיש את הפסיכומטרי שלך או את ציוני הבגרות- אתה מביא את עצמך, לפני הציונים ולפני הכול, נכון- אם תצטיין ילך לך יותר קל, אני מסכימה. אבל כמו שיש הרבה טמבלים באוניברסיטאות יש הרבה טמבלים במכללות וההיפך, כמו שיש הרבה אנשים איכותיים באונ' ככה יש גם במכללות, האונ' היא רק המוסד בו אתה לומד- הוא לא הפנים שלך. עם כל זה שאני ממכללה הזמינו אותי כבר לכמה ראיונות במקומות מאוד טובים (ב-100) ואף לראיונות שניים ואני מחכה לתשובה, אני רק רוצה להגיד לכל תלמידי המכללות מביניכם- כשאתם מגיעים לראיון- מסתכלים עליך- ההיפך- אני יוזמת שיחה על המכללה אומרת כמה אני מרוצה שאני לומדת בה. ולתלמידי האונ' מומלץ קודם ללמוד במכללה ואח"כ להביע דעה על מה שאתם חושבים, להיות ניזונים משמועות ועוד להמשיך להפיץ את זה מעמיד אתכם באור שלילי.

flutter girl

New member
מה שמעניין אותי לדעת

זה למה מכל האנשים שכתבו בהודעה הזאת, הגבת דווקא לבנאדם שרשם שמכללות זה מוסד אקדמאי גבוה ומכובד, ותמיד מקבלים אותך, ולעניין - אף אחד לא אמר שלא מתקבלים סטודנטים ממכללות. שימי לב שגם לא דיברו על כל המכללות. כל מה שאמרו, זה שיש מכללות שיש מהן הרבה פחות סיכוי להתקבל להתמחות, בהנחה שבאים 2 אנשים בעלי ציונים דומים וסטטוס דומה (קו"ח וכו').

פרח 2 2

New member
הגבתי בכלליות, אך לא שרשרתי למקום הנכון

בטעות, ולא אמרתי שתמיד מקבלים אותי, אמרתי שאף פעם לא הרגשתי מופלית ושזימנו אותי לראיונות במקומות טובים, זה הכול, התגובה הייתה בכלליות לשרשורים מסוג אלה שנפוצים במחוזותינו.

B L I M P

New member
אם אפשר הבהרה בבקשה -

כשאת רושמת "במקומות מאוד טובים (ב-100)" הכוונה שלך היא ל-100 המשרדים הגדולים בארץ? כי אם כן, זה לא נראה לי הישג גדול במיוחד.. ניחא אם היית אומרת ב 5 או ב10 הכי גדולים..

פרח 2 2

New member
כרגיל סטיגמות

מה את כבר יודעת על אלה שהם מקום 60 62 85 92?? למה לא יכול להיות משרד מאוד טוב שהוא בכלל לא מדורג? הישג גדול בשבילך זה להיות ב-5 הראשונים? כי הישג גדול בשבילי זה להיות במקום בו אנשים יהיו מקצועיים ויתנהגו בצורה הולמת, ממש לא כמו במשרדים שיש בהם 20-30 מתמחים (אלה שאת מדברת עליהם) ששם את לא יותר מבורג קטן במערכת וששם מתנהגים אלייך כמו עבד.. את יוצאת מנקודת הנחה שהמשרדים ה"מאוד טובים " אלו רק המדורגים בעשירייה הראשונה, כניראה שכל שאר עו"ד בארץ עובדים בזבל, או במשרדים נחותים. חבל שההישג שלך מתמקד במספרים- בעוד שלי ההישג הוא במהות ובתוכן, עוד משהו שכניראה לא מלמדים באונ'. (ורק לשם הבהרה קטנה, כבר התקבלתי להתמחות, במקום "נחות" (פירוש=לא בעשירייה הראשונה) וסירבתי, וכרגע אני ממשיכה בחיפושים.

B L I M P

New member
חבל על ההתרעמות.. ועל כל ה"דיו" שנשפך

אם הטיעון הוא שתלמידי מכללות סוגרים התמחויות "נחשבות" בדיוק כמו בוגרי אוני', ובהנחה שהתמחות "נחשבת" נתפסת כהתמחות באחד מעשרת המשרדים הגדולים, אזי תלמידי מכללות יחשבו בעלי "הישגים" דומים לאלו של תלמידי אוני' אם גם הם יסגרו בעשר הגדולים. זהו. הטענה שלך לא ממש הוכיחה את מה שניסית לטעון. זה כל העניין. מעבר לזה אני מסכימה איתך לחלוטין שמשרד יכול להיות אחלה מקום להתמחות ולעבוד בו מבלי להיות בעשריה הפותחת, עם זאת, הגדולים עדיין יחשבו כיותר נחשבים.

למעלה