האם ניתן להגיד:

ללילילל

New member
מבחינה הגיונית

את צודקת, אבל זו פשוט נוסחה מקובלת. כמו שכשכותבים רצ"ב אז מורים לנמען "לראות", לא? המסר אמור להיות משהו כמו, אנא ראה את המצורף... כאילו, תואיל נא בטוב לבך להסתכל גם על מה שצירפתי... בכל מקרה, נראה לי שאין פסול גם בנוסח המינימליסטי. אבל מי שרואה את ה- please find בכלל לא מתעכב על המשמעות כי זה רגיל. כמו שבאנגלית תמיד מתחילים מכתבים ב- Dear ולא תמיד הנמען עד כדי כך יקר לנו.

nezek2

New member
אפשר גם שאלה בעברית?

מכיוון שחוץ מהצרכים העסקיים שלי אני גם אוהב עברית נכונה (מה שלפעמים נראה טרחני ומיותר בעיני רבים) יש לי עוד שאלה: מה ההבדל בין "עשוי" ל"עלול"? פעם אמרו לי שמשתמשים בעלול כאשר מימוש התנאי גורר תוצאה שלילית, ועשוי-התוצאה חיובית. ובפעם אחרת אמרו לי שעלול-משמעותו,אין סיכוי גדול שזה יקרה, עשוי-רוב הסיכויים שזה יקרה. שתי הפעמים-בבית הספר... מה אתם אומרים?

ססילי

New member
אני אומרת ש:

עשוי - ניטרלי : דבר שיתכן שיקרה, שיכול לקרות. עלול - עם משמעות שלילית: דבר שעשוי לקרות, ואם הוא יקרה, זה רע.

Eldad S

New member
ל-"עשוי" נתייחדה, בדרך כלל,

משמעות חיובית, בעוד ל-"עלול" נתייחדה משמעות שלילית: הוא עשוי לזכות במרוץ לנשיאות; הוא עשוי להתחזק אם ישנה את תזונתו. ולעומת זאת: הוא עלול להינזק; היא עלולה לחלות אם תמשיך להעביד את עצמה קשה מדי... ייתכן גם שמה שססילי כותבת, ש"עשוי" הוא נייטרלי - נכון, אבל נראה לי שכיום, בשפה, נוטים להתייחס ל"עשוי" במשמעות החיובית יותר מאשר במשמעות הנייטרלית.

nezek2

New member
אז איך אומרים:

שרון עלול לפנות את כסאו בעקבות החקירה או שרון עשוי לפנות את כסאו בעקבות החקירה

Eldad S

New member
זה מה שנקרא "בין הפטיש לסדן" :)

בכל מלה שתשתמש - יאמרו עליך שאתה נוקט עמדה (בין לטובתו וביןלרעתו). ועכשיו בוא נניח לשרשור הנוכחי, ואם יש לך שאלות חדשות - נפתח שרשור חדש. שבת שלום!

hillelg

New member
עשוי

יותר נייטראלי, ולכן יותר עדיף. בחדשות, הייתי משתמש במילה "עשוי", כדי שלא לנקוט עמדה.

Eldad S

New member
נ"ב: היות שהשרשור הנוכחי ארוך מדי,

אני מציע לפתוח שרשור/ים חדש/ים, ולתת לשרשור הנוכחי לגלוש אט אט לעמוד הבא של הפורום.

sharonwe

New member
Attaching a file

זו אינה טעות, אם כי הסגנון אינו יפה במיוחד. באופן כללי ניתן לאמר: Attached, please find או Attached hereby is.

greywolf

New member
שאלה לגבי משפט בארמית

שלום, התבקשתי לתרגם משפט בארמית, ולא הצלחתי לעשות זאת בעזרת מילון. אודה מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי. המשפט הוא "כד ניים ושכיב". תודה רבה מראש.

Eldad S

New member
יש לי השגה

לגבי התשובה לשאלתך, אבל אני מעדיף לא לענות בשלב זה. דרך אגב, חיפשתי את המשפט ומצאתי אותו בתלמוד בנוסח "כי ניים ושכיב" (ולא "כד ניים ושכיב"). ייתכן שתגענה תשובות מאוחר יותר, וייתכן שגם אני אענה מאוחר יותר. בינתיים אני מציע לך לפרסם את השאלה גם בתרבות עברית, 372 בשלט התפוזי. ולבסוף,
, לא כל כך היה ברור לי כיצד התקשרה שאלתך לשאלה על אנגלית, ועל צירוף קובץ לאימייל. במילים אחרות, אם השאלה אינה מתקשרת לשום דבר בפורום, עדיף לפרסם אותה בפני עצמה, ולא לשרשר אותה לפתיל אחר קיים. מקסימום - אנחנו כבר נדאג לשרשר אותה לפתיל בנושא קרוב.

נֵץ

New member
ודרך אגב

זה בעצם אותו דבר, רק "כי" זה בעברית ו"כד" בארמית, ושניהם - משמעותם "כאשר".

Eldad S

New member
אם כך, אז הפירוש הוא, מן הסתם:

"כאשר ישן ושוכב", לא? שכיב מרע הוא "חולה", בארמית - נדמה לי שהתרגום המילולי הוא "שוכב-מחלה".

למעלה