האם ניתן להגיד:

nezek2

New member
איזה טיפול אישי!

למה הריכוז של ההודעות? ותודה על התשובות

Eldad S

New member
משתדלים... :)

ו-
לשאלתך, ריכוז ההודעות נובע מאופן פעולתו של הפורום: יש מקום רק ל-15 הודעות/פתילים בעמוד הראשון של הפורום, וכל הודעה נפרדת נוספת פשוט דוחקת הודעות/דיונים של חברים אחרים לעמוד הקודם. לכן אודה לך על שרשור הודעותיך לפתיל אחד - כל זמן שהודעה קודמת שלך עדיין נמצאת בעמוד הראשון, ועדיין לא עברו יותר מיום-יומיים מאז מועד ההודעה האחרונה שלך.

Eldad S

New member
אפשר לכתוב באופן כללי:

Please acknowledge receipt.​
נא אשר קבלה. או:
Please acknowledge receipt of my fax.​
נא אשר קבלת הפקס שלי.

nezek2

New member
האם ניתן להגיד:

אני מצרף קובץ (לאימייל)- i attach a word file או שחובה לכתוב כך: i herby attach a file או enclosed yo will find a file האם האפשרות הראשונה היא טעות בתחביר?

Eldad S

New member
בנוסחים שאני מכיר

בדרך כלל כותבים find (כלומר, please find attached וכו'). נראה לך שעדיף see? האם אחרים גם כן מעדיפים את הניסוח: Please see attached a Word file או שעדיף "find"?

ללילילל

New member
find

המשפט please find attached אמנם נשמע קצת עילג כשחושבים על זה אך הוא מקובל ומושרש לחלוטין לצורך המסוים הזה של צרוף מסמך בהקשר עסקי. ניתן גם לאמר please find enclosed. הביטוי הטבעי יותר please see, מתאים יותר כשרוצים להפנות למשהו ספציפי, למשל בגוף מכתב אני מפנה את הקורא לנספח או סעיף אחר שם יש פירוט נוסף על נושא מסוים.

Eldad S

New member
אולי

אפשר, בצורה הבאה: נניח שמדובר במסמך מצורף בשם The report.doc, אז כדאי לכתוב זאת כך - בסיום האימייל:
Attached: The report.doc​
אפשר גם להשתמש במלה Enclosed (כפי שמשתמשים במכתבים בעברית במלה "לוּט"):
Enclosed: The report.doc​
דרך אגב, אולי מיותר לציין, אבל בכל זאת: הצורה "לוטה" שגויה, הצורה הנכונה בעברית היא "לוט".

ללילילל

New member
אבל זה פחות מנומס

הצורה הקצרה לא שגויה אבל משפט שלם, ועוד אחד שמתחיל ב- Please, הוא יותר אדיב. הרי אפשר גם לא לכתוב כלום, ובמייל כבר רואים שמצורף קובץ.

ססילי

New member
האמת היא שלי, (דוברת עברית שכמותי)

נראה פחות מנומס להורות לנמען, ואפילו לבקש ממנו "למצוא" או "לחפש" את ה attachment. נראה לי מנומס ליידע אותו על המצאות הקובץ, (כמו בעברית) בלי לתת לו עצות הנוגעות לפעולותיו הוא. זאת כמובן בלי לערער על המקובל. ברור לי שהאינטואיציה שלי פה אינה תואמת את כללי הנימוס שפשוט איני מכירה (ולכן שמחתי ללמוד).

למעלה