תגובה
1. לדרוך על נמלים (שלא בכוונה תחילה) זו לא אלימות, ההגדרה שלך לאלימות קצת לוקה לטעמי. 2. לא אמרתי שאני לא שקרן. הקבלתי את מה שאמרת על גזענות לאמינות. הנקודה שלי פשוטה מאוד, ואתה קצת מסרב להבין. לכל תכונת אופי - אמינות, גזענות, וכו´, יש סקלה שמתחילה ב- "מאוד X" ויורדת עד ל - "בכלל לא X". אבל יש מקרים שבהם התכונה "מוצדקת". למשל, שקרים שנועדו להסוות מסיבת הפתעה; יהיה זה מקובל על האדם הסביר ששקר כזה הוא מוצדק. יש שקרים שהם "על הגבול". למשל, אישה מבוגרת מאוד גוססת בבית חולים ואיבדה סיכוי לחזור לאיתנה. בעלה נפטר יום קודם, ובוחרים שלא לספר לה כדי לא לגרום לה צער. זה שקר שיכול להיות שיהיו שיצדיקו אותו. הוא הדין לגבי גזענות. הדוגמה שנתת לגבי שחורים אינה רלוונטית. שחורים אינם "ילידי אוגנדה" או "ילידי צרפת", ובכל מקרה, בבקשה - יש גורמים מסוימים בקבוצות אתניות מסוימות, שהם נכונים. זה כמו לומר שלנשים יש שדיים ולגברים יש יותר שערות על הפנים. זו לא גזענות, זו עובדה פיזיולוגית פשוטה. באותה מידה אתה יכול לומר שאנשים שחיו באיזורי קו המשווה היו בעלי נטיה לעור שחום יותר מאנשים שחיו באיזורי הקוטב, וזאת מכיוון שהאבולוציה דאגה להם לאורך אלפי שנים וגרמה להם להיות כאלו כדי להתמודד טוב יותר עם השמש. ייתכן מאוד שאנשים שחומי עור מאפריקה הם גם יותר חזקים, יותר גבוהים, יותר מפותחים פיזית, גם זה מסיבות אבולוציונית. זו יכולה להיות עובדה ביולוגית, אבל זו עדיין גזענות בעיניי. מדוע? כי כמו שאמרת בעצמך, לא כל השחורים טובים יותר בספורט. גזענות אינה נושא מורכב, אבל אתה מנסה לסבך אותו, וזה ממש לא מסובך. אני אסביר מה אני חושב בעניין. ראשית כל, תיוג תכונות אופי לאנשים על פי השתייכותם לקבוצות אתניות כאלו ואחרות הוא דבר פסול מכל וכל. גם תיוג תכונות פיזיולוגיות שליליות, אגב, כמו "מסריח", לקבוצות אתניות כאלו ואחרות, הוא דבר פסול בעיניי. ייתכן, למשל, שילידי יבשת אירופה מזיעים יותר מילידי האי הבריטי. אם כן אפשר לומר שהאירופאים מסריחים. כשמדובר בתכונה חיובית, אז ניחא. אתה נותן לאדם קרדיט ("הוא יודע לשחק כדורסל כי הוא צאצא של ילידי אפריקה") כשהקרדיט לא מגיע לו באמת. אבל זה עוד מילא. כשמדובר בתכונה שלילית, לעומת זאת, אתה ממש פוסל בנאדם ("אני לא אוכל לעבוד איתו", למשל), בלי שהכרת אותו בכלל ומבלי לדעת עליו דבר. זאת ועוד. ייתכן שתכונות אופי הן גם דבר אבולוציוני. אפילו אינטליגנציה. וייתכן שקבוצות אתניות מסויימות ספגו תרבות של חוסר אמינות. ועדיין - אתה יכול לומר על קבוצה מסוימת עובדה סטטיסטית מסוימת ("הברזילאים פחות אמינים מהשבדים"), אבל ברגע שאתה אומר "הברזילאי X הוא פחות אמין מהשבדי Y", מבלי שבדקת ומבלי שהכרת אותם - אתה גזען. "אם אתה לא מסוגל להבחין בין גזענות חריפה ובין גזענות מתונה ובין גזענות אפסית" זה לא שאני לא מסוגל. אני מסרב. אם הייתי מבחין, הייתי יכול להצדיק התבטאויות אקראיות כמו "תראה את הרוסים השיכורים האלו שם", אם זה היה פעם בשנה. אני לא רוצה להבחין. זו גזענות, וההיא גזענות. ואם לאנשים האלו, שאומרים שהרוסים הם שיכורים וזונות פעם בשנה, הייתה יכולת הבחירה, הם בטח היו מעדיפים להעיף את הרוסים מישראל. או אולי לשים את כולם במקום אחד. או אולי לשים שם גדר קטנה ושומר. או אולי להקים שם משרפות ולשרוף את כולם.