האם מדובר בכפייה ?

begone

New member
לא רוצה להשבית את השמחה

יש המון חילונים (בעיקר כאלו שהגיעו ממדינות קומוניסטיות או דיקטטוריות) שאין להם מושג מה זה דמוקרטיה, בדיוק כמו החרדים. עיקרון ההגנה על זכויות האדם, ועיקרון החירות של הליברליזם, כמו גם הפרדת הדת מן המדינה, זר לאנשים רבים, חילונים וחרדים כאחד. מכיוון שהחרדים דוחים את המודרנה, הם דוחים גם את הדמוקרטיה המודרנית, ומסוגלים לעכל רק את עיקרון הרוב.

Dorfl

New member
אני מסכים - והנה הסיפור העצוב שלי

למדתי ביסודי עם לא מעט אנשים שכל רעיון של פלורליזם היה זר להם במיוחד. "אשכנזי מסריח" הייתה קריאה שנשמעה בביה"ס לא מעט. באופן לא מפתיע, באותו ביה"ס יסוי שבו הייתה המון אלימות ופשיעה, המזוזות נושקו דרך קבע, במיוחד כשהילדים התקרבו לגיל בר-המצווה. בכלל, לא מעט מהילדים התחילו להסתובב עם כיפה בזמן הזה, אבל זה לא עשה אותם פחות אלימים או מנע מהם מלגנוב ארנקים, מפתחות ושאר מיני ירקות. כן, היה תענוג לגדול בביה"ס היסודי מכל"ל, היכן שההנהלה לא סבלה אלימות, ולכן העיפה הביתה לכמה ימים כל ילד שהעז להתלונן שהרביצו לו.

begone

New member
באמת סיפור עצוב

שתומך בתזה שלי על הדת היהודית - היא עוברת במסורת כעניין תרבותי, ולא תמיד מופנמת ממש כדת... הרבה מזרחיים מסורתיים הם דתיים רק בגלל שזו המסורת התרבותית שלהם, לא בגלל שהם מאמינים באלוהים או חושבים שדת זה טוב.

begone

New member
אל תהיה מוסרן

הם לא יותר מוסריים ממך וממני. אנחנו לא עושים כאן אולימפיאדה של מוסריות. הילדים האלה אומרים ´אשכנזי מסריח´ כי ככה הם שמעו את ההורים שלהם מדברים, ואין בזה שום דבר חדש או מפתיע. ילדים לומדים מן ההורים ומן הסביבה, ואם אתה לא רוצה להיות אשכנזי מסריח, אז תן להם את הכבוד שהם מחפשים (כבוד זה בחינם), ותלמד לחיות איתם.

אלדד27

New member
../images/Emo32.gifאה, רגע

רק שאהיה בטוח במה שאתה אומר - המזרחיים אומרים "אשכנזי מסריח", אבל האשכנזים לא אומרים את ההיפך? סתם היה נדמה לי שלא הבנתי אותך נכון. כי הרי רק המזרחיים הם גזענים. כולם כאחד. אחרי הכל אין מה לעשות, ככה הם שמעו את זה מההורים. אל תהיה אשכנזי מסריח. חבל.

begone

New member
אומרים גם אומרים

גזענות קיימת בכל אדם - ההבדל הוא בכמות. יש אנשים מאוד גזעניים (היטלר ושות´), גזעניים פחות (הרב אבינר), גזעניים במידה מועטה ביותר (מרידור), גזעניים במידה אפסית (שריד) וגזעניים במידה שאי אפשר למדוד אותה בכלל (אני למשל). כל אדם הוא גזעני - השאלה היא באיזו מידה. הכל עניין של מדידה וכמות, לא של איכות. אגב, אני לא מסריח - עובדתית לא!

אלדד27

New member
לא הרחתי אותך, כבודו.

כל אדם הוא גזעני? טוב. גם כל אדם הוא שקרן (השאלה כמה), בוגד (השאלה כמה), וכו´ וכו´ וכו´. אני חושב שהבנת את הפואנטה
מבחינתי אין הבדל בין הגזענות של היטלר לבין הגזענות של אשכנזים שאומרים שמזרחיים הם טיפשים, מסריחים, וכו´ (Choose your own pick). אם אדם חושב שאדם מסוים הוא בעל תכונה X בגלל שהוא משתייך לקבוצה אתנית Y, הוא גזען. זה לא משנה אם הוא איזה אפס קטן ומסכן או מנהיג מדינה שרצחה מיליונים. זה כבר מבחן התוצאה. שניהם גזענים ומחליאים אותי.

begone

New member
הבהרת כוונות ודוגמאות

"גם כל אדם הוא שקרן (השאלה כמה)" זה נכון - האם אף פעם לא שיקרת לילדים קטנים ששאלו אותך שאלות שילדים לא אמורים לשאול? האם אף פעם לא שיקרת למורה שלך בבית הספר? גם כל אדם, במידה מסוימת, הוא אלים. דוגמה: אני דורך לפעמים על נמלים. יש אנשים שזורקים אבנים על חתולים. יש אנשים שמרעילים כלבים. ויש אנשים שרוצחים נשים. ויש אנשים שרוצחים מאות גברים ונשים (ראה ד"ר שיפמן הבריטי, שרצח 215 בני-אדם בחייו). אם רק תביט על העניין בצורה אנליטית-כמותית, תראה שבני-אדם עושים את המדידה הזאת באופן אינטואיטיבי: הם פשוט מודדים *עד כמה* אתה גזעני! גזענות בסגנון היטלר היא מן הסתם הגזענות הקיצונית ביותר, והיא בלתי נסבלת על ידי האנושות. גזענות בסגנון המפד"ל וש"ס עלולה לפגוע במדינת ישראל, כיוון שהיא תעורר מלחמת אזרחים ואולי אף מרד של הקהילה הערבית בישראל. גזענות בסגנון הליכוד תעשה את אותו הדבר, אבל במידה פחותה. גזענות בסגנון שריד-מרצ היא כמעט ואיננה מורגשת, ולכן היא נחשבת ל´לא-גזענות´. אם אתה לא מסוגל להבחין בין גזענות חריפה ובין גזענות מתונה ובין גזענות אפסית, אתה לא מסוגל להתמודד עם המציאות האנושית המורכבת שאתה חי בה. הרי זו עובדה, למשל, שאנשים שחורים באופן כללי בד"כ הם יותר טובים בספורט מאשר אנשים לבנים. זו לא גזענות, זו עובדה ביולוגית. מי שמכחיש את זה פשוט לא יודע את העובדות. אבל לא *כל* אדם שחור הוא טוב יותר בספורט מ*כל* אדם לבן. גזענות זה נושא מורכב, וההתייחסות הפשטנית שלך לנושא זה איננה מעידה על נסיון אמיתי והוגן לניתוח בוגר.

אלדד27

New member
תגובה

1. לדרוך על נמלים (שלא בכוונה תחילה) זו לא אלימות, ההגדרה שלך לאלימות קצת לוקה לטעמי. 2. לא אמרתי שאני לא שקרן. הקבלתי את מה שאמרת על גזענות לאמינות. הנקודה שלי פשוטה מאוד, ואתה קצת מסרב להבין. לכל תכונת אופי - אמינות, גזענות, וכו´, יש סקלה שמתחילה ב- "מאוד X" ויורדת עד ל - "בכלל לא X". אבל יש מקרים שבהם התכונה "מוצדקת". למשל, שקרים שנועדו להסוות מסיבת הפתעה; יהיה זה מקובל על האדם הסביר ששקר כזה הוא מוצדק. יש שקרים שהם "על הגבול". למשל, אישה מבוגרת מאוד גוססת בבית חולים ואיבדה סיכוי לחזור לאיתנה. בעלה נפטר יום קודם, ובוחרים שלא לספר לה כדי לא לגרום לה צער. זה שקר שיכול להיות שיהיו שיצדיקו אותו. הוא הדין לגבי גזענות. הדוגמה שנתת לגבי שחורים אינה רלוונטית. שחורים אינם "ילידי אוגנדה" או "ילידי צרפת", ובכל מקרה, בבקשה - יש גורמים מסוימים בקבוצות אתניות מסוימות, שהם נכונים. זה כמו לומר שלנשים יש שדיים ולגברים יש יותר שערות על הפנים. זו לא גזענות, זו עובדה פיזיולוגית פשוטה. באותה מידה אתה יכול לומר שאנשים שחיו באיזורי קו המשווה היו בעלי נטיה לעור שחום יותר מאנשים שחיו באיזורי הקוטב, וזאת מכיוון שהאבולוציה דאגה להם לאורך אלפי שנים וגרמה להם להיות כאלו כדי להתמודד טוב יותר עם השמש. ייתכן מאוד שאנשים שחומי עור מאפריקה הם גם יותר חזקים, יותר גבוהים, יותר מפותחים פיזית, גם זה מסיבות אבולוציונית. זו יכולה להיות עובדה ביולוגית, אבל זו עדיין גזענות בעיניי. מדוע? כי כמו שאמרת בעצמך, לא כל השחורים טובים יותר בספורט. גזענות אינה נושא מורכב, אבל אתה מנסה לסבך אותו, וזה ממש לא מסובך. אני אסביר מה אני חושב בעניין. ראשית כל, תיוג תכונות אופי לאנשים על פי השתייכותם לקבוצות אתניות כאלו ואחרות הוא דבר פסול מכל וכל. גם תיוג תכונות פיזיולוגיות שליליות, אגב, כמו "מסריח", לקבוצות אתניות כאלו ואחרות, הוא דבר פסול בעיניי. ייתכן, למשל, שילידי יבשת אירופה מזיעים יותר מילידי האי הבריטי. אם כן אפשר לומר שהאירופאים מסריחים. כשמדובר בתכונה חיובית, אז ניחא. אתה נותן לאדם קרדיט ("הוא יודע לשחק כדורסל כי הוא צאצא של ילידי אפריקה") כשהקרדיט לא מגיע לו באמת. אבל זה עוד מילא. כשמדובר בתכונה שלילית, לעומת זאת, אתה ממש פוסל בנאדם ("אני לא אוכל לעבוד איתו", למשל), בלי שהכרת אותו בכלל ומבלי לדעת עליו דבר. זאת ועוד. ייתכן שתכונות אופי הן גם דבר אבולוציוני. אפילו אינטליגנציה. וייתכן שקבוצות אתניות מסויימות ספגו תרבות של חוסר אמינות. ועדיין - אתה יכול לומר על קבוצה מסוימת עובדה סטטיסטית מסוימת ("הברזילאים פחות אמינים מהשבדים"), אבל ברגע שאתה אומר "הברזילאי X הוא פחות אמין מהשבדי Y", מבלי שבדקת ומבלי שהכרת אותם - אתה גזען. "אם אתה לא מסוגל להבחין בין גזענות חריפה ובין גזענות מתונה ובין גזענות אפסית" זה לא שאני לא מסוגל. אני מסרב. אם הייתי מבחין, הייתי יכול להצדיק התבטאויות אקראיות כמו "תראה את הרוסים השיכורים האלו שם", אם זה היה פעם בשנה. אני לא רוצה להבחין. זו גזענות, וההיא גזענות. ואם לאנשים האלו, שאומרים שהרוסים הם שיכורים וזונות פעם בשנה, הייתה יכולת הבחירה, הם בטח היו מעדיפים להעיף את הרוסים מישראל. או אולי לשים את כולם במקום אחד. או אולי לשים שם גדר קטנה ושומר. או אולי להקים שם משרפות ולשרוף את כולם.

begone

New member
אכן תגובה רצינית

"לדרוך על נמלים (שלא בכוונה תחילה) זו לא אלימות" אני מדבר על דריכה בכוונה, כמו גם הריגת ג´וקים וכו´. "שקרים שנועדו להסוות מסיבת הפתעה" אלו לא שקרים, כיוון שאתה מגלה לבן-אדם את האמת לאחר כמה שעות. "ובוחרים שלא לספר לה כדי לא לגרום לה צער" בסדר, בסדר, מסכים. "גזענות אינה נושא מורכב, אבל אתה מנסה לסבך אותו, וזה ממש לא מסובך" כמות המחקר והספרות בנושא היא עצומה - זה נושא מורכב מפני שזה נושא כלל-עולמי. "תיוג תכונות אופי לאנשים על פי השתייכותם לקבוצות אתניות כאלו ואחרות הוא דבר פסול מכל וכל" אבל תסכים איתי שהיפנים מתנהגים אחרת מהסינים, וההולנדים מתנהגים אחרת מהאפריקנים...זו עובדה. "תיוג תכונות פיזיולוגיות שליליות, אגב, כמו "מסריח", לקבוצות אתניות כאלו ואחרות, הוא דבר פסול בעיניי" אם הוא לא מסריח מבחינה עובדתית, אתה צודק. אבל אם הוא מסריח עובדתית, אתה רשאי להטיח בו ´אתה מסריח, אדוני´. "אפשר לומר שהאירופאים מסריחים" קשה לומר זאת. "ייתכן שתכונות אופי הן גם דבר אבולוציוני" תכונות אופי הן שילוב של גנטיקה, אבולוציה, חינוך, תרבות, אקלים, לאום וכו´ וכו´. "ברגע שאתה אומר "הברזילאי X הוא פחות אמין מהשבדי Y", מבלי שבדקת ומבלי שהכרת אותם - אתה גזען" כמו שכבר אמרתי - כולנו גזענים. השאלה היא כמותית בלבד. כל בן-אדם מעדיף לעבוד עם בני-מינו, כי קל לו יותר להבין אותם. "זה לא שאני לא מסוגל. אני מסרב" היינו הך במבחן התוצאה. אם אתה מסוגל - אז תתמודד. אם אתה מסרב להתמודד עם המציאות - אתה תשלם את המחיר. "ואם לאנשים האלו, שאומרים שהרוסים הם שיכורים וזונות פעם בשנה, הייתה יכולת הבחירה, הם בטח היו מעדיפים להעיף את הרוסים מישראל" אתה משער השערות ללא ביסוס - יש המון אנשים ששונאים את הרוסים, אבל לא היו רוצים להעיף אותם מישראל. "או אולי להקים שם משרפות ולשרוף את כולם" אתה נסחף כאן. יש הרבה אנשים ששונאים רוסים - ועדיין יודעים שהם עובדים עם רוסים ולכן יש להם אינטרס שהם ימשיכו להתקיים. אגב, הקמת משרפות לרוסים היא פשע נגד האנושות ועלול לגרור גזר דין מוות. מעטים האנשים שיסכימו מרצון לגזור לעצמם גזר דין מוות.

אלדד27

New member
אני משתדל לדבוק ברצינות, אתה לא.

"אלו לא שקרים, כיוון שאתה מגלה לבן-אדם את האמת לאחר כמה שעות." אתה יודע, אני יכול לחשוב על כמה שקרים שבהם גילוי האמת לאחר כמה שעות כבר לא רלוונטי. שקר הוא שקר הוא שקר. "זה נושא מורכב מפני שזה נושא כלל-עולמי." מה שמורכב בגזענות הוא מה שמסביבה. התוצאות (נאציזם, למשל), הדברים שגורמים לאנשים להיות גזעניים, וכו´. הגזענות עצמה היא ממש לא מסובכת, למרות שאתה מתעקש שכן ללא כל טיעון רלוונטי. "אבל תסכים איתי שהיפנים מתנהגים אחרת מהסינים, וההולנדים מתנהגים אחרת מהאפריקנים...זו עובדה" באמת? תגדיר "מתנהגים". " אם הוא לא מסריח מבחינה עובדתית, אתה צודק. אבל אם הוא מסריח עובדתית, אתה רשאי להטיח בו ´אתה מסריח, אדוני´." אתה לוקח את מה שאמרתי (התייחסתי לקבוצות אתניות) ומשנה את זה (אתה מתייחס אל הפרט) - ולכן תגובתך אינה רלוונטית. מה שאמרת זה נכון, וזה פשוט לא מה שאני אמרתי. " "אפשר לומר שהאירופאים מסריחים" קשה לומר זאת" אני מבין שקשה לך להתמודד עם טיעונים תיאורטיים. אוקיי, אני אחדל מכך. "תכונות אופי הן שילוב של גנטיקה, אבולוציה, חינוך, תרבות, אקלים, לאום וכו´ וכו´." כן? תוכיח. "כמו שכבר אמרתי - כולנו גזענים. השאלה היא כמותית בלבד." זו דעתך, ואני מחזיק בדעה אחרת, ולטעמי - אתה טועה. מבחינתי אתה יכול להיות גזען, ואתה יכול להיות לא גזען. אני לא נותן ציונים לגזענות. אתה רוצה לתת ציונים, שיהיה לך לבריאות. אני מגדיר אדם כגזעני ברגע שהשטות הראשונה יוצאת לו מהפה. אתה רוצה לסלוח? להתעלם? להדחיק? להכחיש? בבקשה. תיהנה! "כל בן-אדם מעדיף לעבוד עם בני-מינו, כי קל לו יותר להבין אותם." בני מינו? להבין? מעדיף? כל בן-אדם? יש לך כל כך הרבה גורמים מפריעים במשפט הזה, שהוא הפך להיות לחלוטין לא רלוונטי. אתן לך דוגמה אחת על קצה המזלג: יש אנשים (כן, כן) שאוהבים להסתובב בין תרבויות שונות ולהכיר אנשים שונים וחדשים. תאר לעצמך. אז "כל בן-אדם"? לא נראה לי שאתה צודק. ויש לי עוד הרבה מה לשאול ולתהות על הבנה ועל בני מינך, אבל אני אחסוך ממך את החקירה הסוקרטית הזו כרגע. "אם אתה מסוגל - אז תתמודד." לא מדובר בהתמודדות. מה שאתה מציע זה להתיר גזענות "קלה". ואני מציע, בוא נתיר אלימות "קלה", בוא נתיר בעיות אמינות "קלות", וכו´. זו בדיוק הבעיה - זה מדרון חלקלק. ושוב, אם אתה רוצה להדחיק, שיהיה לך לבריאות. אני קיצוני בעניין הזה ואני לא מתבייש. גזען הוא גזען הוא גזען. "אתה משער השערות ללא ביסוס - יש המון אנשים ששונאים את הרוסים, אבל לא היו רוצים להעיף אותם מישראל" באמת? איך אתה מגדיר "שנאה"? אם אני שונא רוסים, למה שארצה שהם יהיו פה? אתה סותר את עצמך. ההשערות שלי ללא ביסוס? הטיעונים שלך חסרי כל שחר. "אתה נסחף כאן. יש הרבה אנשים ששונאים רוסים - ועדיין יודעים שהם עובדים עם רוסים ולכן יש להם אינטרס שהם ימשיכו להתקיים." אני נסחף ברעיונות בדיוק כמו גרמניה המתורבתת בשנות ה - 30 של המאה הקודמת. אתה פשוט לא מבין את המדרון החלקלק שעליו אתה עומד, זאת הבעיה האמיתית. גם לגרמנים "היה אינטרס" שהיהודים שהיו חשובים לכלכלת גרמניה ימשיכו להתקיים. בולשיט. תעשה לי ולעצמך טובה, begone - אם אתה רוצה להגיב, תעשה שיעורי בית קודם ותפגין קצת יותר עומק בטיעונים שלך.

begone

New member
קדימה

"שקר הוא שקר הוא שקר" הרגע כתבת שיש כל מיני סוגים של שקרים, ועכשיו אתה חוזר לעמדה הפשטנית של שקר הוא שקר הוא שקר. אתה לא ממש עיקבי. "הגזענות עצמה היא ממש לא מסובכת" גזענות, כמו כל תופעה אנושית מופשטת, היא מסובכת בגלל שיש המון פרמטרים שונים הקשורים בה. יש גזענות של חיים ומוות, גזענות בעבודה, גזענות במשפחה, גזענות בבית הספר וכו´ וכו´. "באמת? תגדיר "מתנהגים"" מתנהגים? איך הם חוגגים חגים, אוכלים ושותים, רוקדים ונוהגים, מברכים לשלום או עושים עסקים. זו התנהגות. "כן? תוכיח" קשר בין תכונות אופי ובין פרמטרים אחרים - כאשר חם לי, אני עצבני יותר. כאשר אני נתקל בבעיות של שפה (נאמר ואני בחו"ל) אני מתנהג בצורה אחרת לחלוטין. כאשר התרבות התל-אביבית מאפשרת לי ללכת חצי-עירום, אני ארגיש חופשי יותר. כאשר מקום העבודה שלי יאותת לי להתלבש יפה, אני אתחיל להתלבש יפה ולהתנהג אחרת. "אני לא נותן ציונים לגזענות" אבל זו המציאות: גזענות חריפה זוכה לעונשים ולגינוי, ואילו גזענות חלשה (נאמר ואני מקלל את כל הגרמנים בביתי הקטן, בשקט) זוכה להתעלמות. אתה פשוט מתעלם מן העובדה שהמציאות מגיבה באופן שונה לדרגות שונות של גזענות. אתה חושב שגזענות זה דבר בינארי (כן/לא/שחור/לבן), והמציאות היא הרבה יותר מורכבת מזה. תתבגר! "אני מגדיר אדם כגזעני ברגע שהשטות הראשונה יוצאת לו מהפה" אז אין הבדל בין היטלר ובין פליטת פה ספונטנית של דודו טופז? כמובן שיש! היטלר צריך היה לקבל דין מיתה, ואילו דודו טופז - נזיפה. זה ההבדל הכמותי, ואתה מתעלם ממנו שוב ושוב ושוב ושוב. "בני מינו? להבין? מעדיף? כל בן-אדם?" אוקיי - רוב בני האדם מעדיפים לעבוד עם בני-מינם (קבוצה אתנית, מינית וכו´). "ואני מציע, בוא נתיר אלימות "קלה", בוא נתיר בעיות אמינות "קלות", וכו´" אבל המציאות אכן מתירה אלימות קלה - ספורט כמו פוטבול וכדורגל, הורדות ידיים, מכות ב´צחוק´ במסגרת הפסקת בית ספר, משטרה וכו´. אתה שוב מתעלם מן המציאות. לגבי בעיות אמינות - אנחנו סולחים לאנשים שמשקרים על דברים קטנים, אבל לא סולחים לאנשים שמשקרים על דברים גורליים (כמו אריק שרון והעובדה שרימה את בגין במלחמה). "זה מדרון חלקלק" המציאות איננה מדרון חלקלק, אלא מערך מורכב של עובדות. אם אתה כל כך חושש מן ה´מדרוניות´ של החיים, אל תחיה בכלל. "אני קיצוני בעניין הזה ואני לא מתבייש" לא מעניינת אותי הבושה שלך. זה לא פונקציה בכלל. "גזען הוא גזען הוא גזען" החברה סולדת מגזענים גדולים, ומתעלמת מגזענים קטנים. זה בדיוק העניין, והפשטנות שלך מסרבת לתפוס את זה. עובדה: אדם שיצעק ´מוות לערבים´ לא יקבל שום גינוי, אבל אדם שיצעק ´מוות ליהודים´ מיד ייאסר. "אם אני שונא רוסים, למה שארצה שהם יהיו פה?" כי הם מנקים לך את הרחוב, כי הם עובדים בסופרמרקט שלך, כי הם בונים בניינים. "גם לגרמנים "היה אינטרס" שהיהודים שהיו חשובים לכלכלת גרמניה ימשיכו להתקיים" זו אחת הטענות הכי נכונות נגד היטלר האדיוט - שהגזענות שלו פגעה בגרמניה במקום לשפר את מצבה. היטלר גירש המון מדענים חשובים ואקדמאים מוכשרים, ובכך פגע בכוחה של גרמניה. טוענים אפילו שהיטלר גירש מגרמניה את העוזרים של אחד ממדעני האטום שלו, ובגלל זה לא היתה לו פצצת אטום בסוף המלחמה. דהיינו אין ספק שהגזענות של גרמניה היתה גם שיקרית וגם מזיקה מאוד.

korinalir

New member
אבל...

הגזענות היא פסולה גם אם יש לה איזשהו בסיס עובדתי. כי אסור לשפוט אדם לפי ה"קבוצה" אליה הוא משתייך בעיקר עם קבוצה זו היא אתנית כלומר לא הוא בחר בה. בקשר למה שאמרת: "הרי זו עובדה, למשל, שאנשים שחורים באופן כללי בד"כ הם יותר טובים בספורט מאשר אנשים לבנים. זו לא גזענות, זו עובדה ביולוגית. מי שמכחיש את זה פשוט לא יודע את העובדות. אבל לא *כל* אדם שחור הוא טוב יותר בספורט מ*כל* אדם לבן." זה נכון אמנם אבל אסור לנו לשפוט *כל* שחור בהנחה שהוא טוב בספורט (כמו שהרבה עושים) כי זה לא נכון לכל אחד. בדיוק בגלל זה צריך להתחיל להתייחס לבני אדם כאינדווידואלים ולהפסיק לתייג. יש לשפוט כל אדם אך ורק לפי מעשיו והשיגיו שלו ולא לפי "עם" או כל קבוצה אחרת. ונכון שכולנו באיזשהו מקום מתייגים אבל עדיף להשתדל לעשות זאת כמה שפחות ולא בקול רם וכך ע"י שינוי צורת המחשבה שלנו ושל ילידנו וחינוך נכון, אולי בעתיד לא יהיו בכלל הבדלים מודעים וכל אדם ישפט כעצמו. ואז תיפסק הגזענות ...אבל היום הזה עוד רחוק לצערי...

Dorfl

New member
היי! רגע!

לא אמרתי שכל המזרחיים כאלו, לא יצאתי בהצהרות גזעניות! רק אמרתי שהקרבה שלהם לדת לא הפכה אותם ליותר מוסריים, זה הכל. החבר הכי טוב שלי, ואני רציני כאן, הוא מזרחי. אני *לא* גזען, ואין לי שום דבר נגד מזרחיים. אני מבקש שתודיע לי שקראת את ההודעה הזו, ממש מטריד אותי שתחשוב (או שכל מישהו אחר יחשוב) שאני גזען. אז תודיע לי אחרי שאתה קורא את זה.

Dorfl

New member
כן, זה היה מצחיק, אבל זה גם היה

נכון. החבר ההכי טוב שלי מזה 8 שנים הוא מזרחי. פרט שטרחתי להשמיט - הוא שונא מזרחיים. אבל אני לא.

begone

New member
עכשיו אתה שוב נסחף, וחבל

"רק אמרתי שהקרבה שלהם לדת לא הפכה אותם ליותר מוסריים" מאיפה אתה יודע? יש לך מחקר עובדתי שמודד את זה? אתה מכליל, וזה פשוט מסוכן. "החבר הכי טוב שלי, ואני רציני כאן, הוא מזרחי" הוא לא מזרחי, הוא אזרח ישראלי ממוצא מרוקני/תימני/וכו´. "אין לי שום דבר נגד מזרחיים" למה שיהיה לך משהו נגד מזרחיים בכלל? למה להגיד את זה? "ממש מטריד אותי שתחשוב (או שכל מישהו אחר יחשוב) שאני גזען" כל בן-אדם הוא גזען - השאלה היא רק כמותית. אתה לקחת את הרגשות שלך מתקופת הילדות, והפכת אותם לגזענות מפחידה ממש. תנסה לחשוב איך קורה שהרגשות הילדותיים שלך מכתיבים את התודעה שלך כיום כאדם מבוגר. "תודיע לי אחרי שאתה קורא את זה" הודעה.

חייב להעיר ולשבח את אותך

אמנם אני חולק עליך בהרבה נושאים ובמיוחד על הגישה/רמת ההתבטאות שלך. ובכל זאת, זו הייתה אחת התגובות (לזו שאני מגיב) בה הובעה דעה שפויה לכל הדעות, אם לא הייתה קצת ארוכה הייתי ממליץ להציב אותה כטאג´ ליין. אשריך, כן ירבו דעות כשלך. הנה, אתה רואה/קורא? אני יודע גם לשבח. ללמדך שתגובותי אליך הן ביקורתיות ולא קנטרניות/מחרחרי ריב.

אלדד27

New member
מגיע לך פרס נובל, נכבדי.

אם הגעת למצב שאתה צריך להתהדר בהודעות שמשבחות אחרים - אתה במצב רע מאוד כנראה.

למעלה