האם מדובר בכפייה ?

begone

New member
על לא דבר

"תשאל את החילונים שענו לסקר" זה לא עוזר לנו. אין אפשרות כזו. "לקפוץ על ההזדמנות לנוח (כן כן יש גם כאלה)" אז המדינה שלנו מעודדת בטלנות, מפסידה כסף וחושבת שהיא חכמה. מבריק! "הזדהות ציונית (לא יהודית) עם עניין הגלות מארץ ישראל" מי שמזדהה - שיתאבל. מי שלא - שיילך לבית קפה. אי אפשר להכריח אדם להזדהות עם כל אירוע, ובעיקר אי אפשר להכריח בעל בית-קפה לסגור את העסק שלו בגלל זה. אם הוא יראה שאין לקוחות - הוא יסגור ממילא. הכלכלה מתנהלת לפי היצע וביקוש. גם ביום השואה אני רוצה שיהיו בתי-קפה - האם אי אפשר לדבר על השואה בתוך בית קפה? והאם אי אפשר לדבר על חורבן הבית תוך שיחה על אספרסו וכריך?

korinalir

New member
כפיה!!

כל ה9 באב הזה זאת כפייה אחת גדולה היום רציתי ללכת לקולנוע אבל הוא סגור תאמין לי שיש מספיק אנשים שירצו ללכת לקולנוע בת"א והוא סגור. זאת כפייה דתית. רון חולדאי ראש עיריית ת"א חילוני מובהק ששנה שעברה לא נכנע לדוסים והשנה משום מה כן חזר להכנע להם - אני מתביישת בך! ובקשר לסטיסטיקה שלך, שהיא אולי נכונה לכל הציבור אבל תעשה חלוקה לפי אזורי מגורים תבדוק כמה צמים בת"א, ר"ג הרצליה פיתוח, גבעתיים, אילת ועוד הרבה ערים שונות בארץ התוצאות יהיו שונות. לדעתי מקומות הבילוי צריכםי להפתח ע"פ הביקוש שלהם באוכלוסיית המקום. כלומר אף אחד לא אמר לפתוח עסקים בבני ברק אבל בת"א כן!

notafish

New member
לא צריך להתבייש בחולדאי../images/Emo19.gif

לא שאני מעריץ גדול שלו, אבל "משום מה כן חזר להכנע להם" זה פשוט לא נכון. בשנה שעברה הוא ניצל פירצה בחוק: ההגדרה של "בתי עינוגים" לא כללה מסעדות ובתי קפה. השנה בית המחוקקים הישראלי ברוב תבונתו סגר את הפירצה בחוק. תודתינו למפלגות הדתיות הסוחטות ולמפלגות הגדולות הנסחטות. ראש עיר לא יכול לעבור על החוק. (לפחות לא בצורה כל כך גלויה...)

אנדרי ז

New member
אבל למה הוא היה צריך לנדב את פקחיו?

האם מישהו בכלל נתן לו תקציב לצורך שמירת החוק הזה? מדינת ישראל חוקקה חוק דבילי? שתשלח את הפקחים שלה לאכוף אותו, כמו שעושים לצערי הרב בשבתות. למה צריך בשביל זה את הפקחים של העירייה?

אלדד27

New member
אני חושב...

שחלק מהגדרת התפקיד של העירייה הוא לפקח על בתי העסק שבתחומה, שלא יעברו על החוק. אני חושב. אני לא בטוח. לדוגמה, גם חניה באדום לבן היא משהו שאסור בכל הארץ (חוק רגיל לכל דבר). ובכל זאת עיריית תל אביב מפעילה פקחים משלה וצי גוררים משלה כדי לאכוף את זה. העניין הוא שלעיריית תל אביב יש אינטרס ברור לעשות את זה (כי יש מצוקת חניה בתל אביב, ולכן הם לא רוצים שאנשים מחוץ לתל אביב יחנו ברחובות). לעומת זאת, אני לא רואה אינטרס במקרה של ט´ באב. אתה יודע בוודאות על פקחים שהסתובבו בת"א ודפקו דוחות?

אנדרי ז

New member
בהחלט

קראתי על הקיוסק שבו היה הפיגוע באותו ערב, שהוא הספיק לחטוף שני דו"חות לפני הפיגוע. אחרי הפעם השנייה הפקחים עוד הספיקו לשמוע את הפיצוצים וחזרו לשם בריצה.

אלדד27

New member
טוב, אז

או שהונחתה עליהם הנחיה ממשרד הפנים, אזהרה מיוחדת לנוכח השנה הקודמת, או שחולדאי הפך לצבוע. אני יותר מאמין לגרסה הראשונה.

ראי תשובתי לרון סי למעלה

גם אני העלתי את השאלה של חלוקה לאיזורים, אבל הבעיה תישאר.

begone

New member
האם מדובר בכפייה?

90% מן הגרמנים בשנת 1939 תמכו בגירוש כל היהודים. 84% מן הגרמנים בשנת 1935 תמכו בחוקי נירנברג. 76% מן הגרמנים בשנת 1938 תמכו באירועי ליל הבדולח. 99% מן הגרמנים בשנת 1940 תמכו בהיטלר. האם מדובר בכפייה כלפי יהודי גרמניה ופולין?

begone

New member
הנתונים שקריים

אך הם מציגים את העובדה הבאה: אין קשר בין צדק ובין דעת הרוב. הרוב יכול לטעות, והמיעוט יכול להיות צודק. עובדה שרוב אזרחי גרמניה תמכו בהיטלר המטומטם, תמכו בחוקי נירנברג, שיתפו פעולה בליל הבדולח ועזרו להקים את מחנות ההשמדה. והכל בשם הרוב.

alon14

New member
וביוני 1932...

...37% מהגרמנים הצביעו להיטלר מרצונם החופשי, וכן מספר לא מבוטל נוסף (20% לפחות) הצביעו למפלגות אנטי-דמוקרטיות אחרות (הקומוניסטים או הלאומנים).

chan

New member
מה אתה רוצה לומר בזה?

אם כך מה הטעם בדמוקרטיה ? אתה משתמש בטעונים של דמוקרטיה רק כאשר נוח לך, ט´ באב מוכר ע"י מדינת ישראל כיום אבל. (אבל גם בחוק אתה רק מתייחס למה שנוח לך)

kelebrin

New member
הטעם בדמוקרטיה הוא כזה,

הדמוקרטיה לא נוצרה בכדי להגן על זכויות הרוב, הרי הרוב לא צריך אף אחד שיגן עליו מהיותו רוב. הדמוקרטיה, אם כן, נוצרה כדי להגן על המיעוטים, שאינם מקבלים הגנה אוטומטית על זכויותיהם. הדמוקרטיה במשפט אחד היא: על כולם, ללא יוצא מן הכלל, לקבל את החלטת הרוב כל עוד החלטה זו לא פוגעת בזכויות האדם הבסיסיות של המיעוטים ובכלל של אף אחד.

הויכוח כאן

בעייתי, כי אי אפשר בדיוק להגדיר איך זה פוגע ואצל מי - דתיים או לא דתיים, כפי שמראה הסקר. האם מדובר בזכות אדם בסיסית? לא יודע מה זה אומר... וזאת אם בכלל ההגדרה של הדבר הזה היום רלוונטית או טעונת שיפור.

גוססי

New member
אפשר להגדיר

החוק אמור להגן על שלומו הגופני של האזרח, על רכושו ועל איכות חייו. הפגיעה כביכול הנגרמת לרגשותיו של אדם דתי משום שמישהו, היכן שהוא, פתח חנות בשבת אינה נכללת באף אחד מאלה. באותה מידה יכולים שוחרי האופנה לטעון ששילוב צבעים מסויים פוגע ברגשותיהם ולפיכך על המדינה לאסור אותו בחוק.

begone

New member
אתה לא מבין מה זה דמוקרטיה

בשביל לפעול לפי הרוב - לא צריך דמוקרטיה. דמו=עם. קרטיה=שלטון. זהו שלטון העם, לא שלטון הרוב. הדמוקרטיה צריכה לדאוג שהעם ישלוט, ולכן אי אפשר להתעלם מן המיעוט ולדפוק את זכויותיו בשם הרוב. כל דמוקרטיה מודרנית שומרת על זכויות הפרט ועל זכויות האדם והאזרח. מדינה שמכריחה אותי לסגור את העסק ממניעים דתיים איננה דמוקרטיה. זו דיקטטורה דתית.

Dorfl

New member
עריצות הרב

בשיעורי אזרחות, דבר שחרדים לא ממש מכירים, מלמדים על עריצות הרב. אסור בדמוקרטיה מתוקנת לתת לרב לכפות על המיעוט ולפגוע בו, מצב כזה נקרא עריצות הרב. אבל הוא לא יודע על זה, כי הוא לא היה בשיעורי אזרחות (כי מה כבר מלמדים בבתי הספר של החילוניים חוץ מלהזריק סמים ולטגן בייקון? [מעניין איזו פעולה תראה חמורה יותר בעיני חרדי]).

למעלה