האם מדובר בכפייה ?

האם מדובר בכפייה ?

מתוך מעריב: 30% מהציבור צמים ב-ט´ באב 72% !! תומכים בסגירת מקומות הבילוי 53% !! רוצים שיקום בית המקדש השלישי 42% בעד תפילה בהר הבית ט´ באב

רון סי

New member
בטח שמדובר בכפיה

אלה שלא תומכים בסגירת מקומות הבילוי נאלצים להשאר בבית מתוך כפיה.

מה???

זה לא תירוץ. זה כמו לומר שכל השיטה הדמוקרטית היא כפיה אחת גדולה. הרי כל החלטה שמתקבלת ברוב קולות, היא כפיה עבור המיעוט שהצביע נגדה. אז אילו אופציות נשארו לנו? - לא להחליט החלטות עבור כלל האוכלוסיה, שמא "נכפה" את רצון הרוב. זה כנראה יוביל לאנרכיה. - לקבל החלטות בנפרד עבור כל מגזר אוכלוסיה. זאת כמובן, אם יוצאים מנקודת הנחה שכל האנשים שגרים מסביב לאיזה סופרמרקט, הם אותו מגזר. אחרת, חזרנו לבעיה המקורית של "כפיית רצון הרוב" ולא פתרנו שום דבר. אז איזה רעיון אתה מציע?

אלדד27

New member
"זה לא תירוץ"

ודאי שזו כפיה. זה ש - 72 אחוזים תומכים בסגירת מקומות הבילוי, זה לא ענייני. יקירי, בוא ואציג לך שלוש סיטואציות, כדי שתבין. 1. אני יכול להיכנס בשבת קודש לרחוב שכל כולו תושבים חרדים, לצפצף עם המכונית, לשים פול ווליום, ולחגוג שם בדיוק, לעשות רעש וכו´. במקום זה יכולתי לעבור דרך רחוב חלופי בעלות מינימלית של דלק, ולהפגין התחשבות. 2. יש לי את היכולת להחליט הערב לשבת בביתי ולצום ולענות את נשמתי למען אמונותיי, או שיש לי את היכולת לצאת ולבלות הערב כרגיל, כיוון שלטעמי מדובר ביום רגיל לכל דבר. 3. סגרו את המים בברזים ביום כיפור, כיוון שצריך לצום, ו - 80 אחוזים מהאוכלוסייה צמים. אז אם לצום, אז כולם צמים, וחס וחלילה שלא אחרוג. אם אני בכל זאת רוצה מים, ישנם מוקדי חירום עירוניים שמספקים לי מים, במידה והראיתי צורך רפואי מתאים. עכשיו, בוא נראה את ההבדל. במקרה הראשון, אני פוגע באוכלוסיה שרגישה למה שאני עושה. אני הולך ובאופן מכוון פוגע באותה אוכלוסייה. נניח לצורך הדיון שרוב העם רוצה שלא אוכל לעשות את זה. האם יהיה זה מוצדק לסגור את הרחוב? כן. כי לי יש אופציה חלופית (לעבור מסביב), ולאותה אוכלוסיה זה מפריע. במקרה השלישי, גם אם 80 אחוז מהעם לא צריכים את המים, ה - 20 אחוז שנותרו יסבלו קשות, בשל אותו "רצון הרוב" המפורסם שלך. בשל הדמוקרטיה המהוללת. במקרה השני, לעומת זאת, אם אני דתי, אני יכול לשבת בבית ולצום. אם אני חילוני, אני יכול לצאת לבלות להנאתי. אבל מה שקורה בישראל זה שהדתיים לא מספיק להם שהם צמים. הם חייבים לראות אותי סובל. אז יקירי, שוב - דמוקרטיה לא יכולה להצדיק כל החלטה מטומטמת ב"רצון הרוב". יש מיעוט. אחד העקרונות החשובים בדמוקרטיה הוא לא לפגוע באותו מיעוט.

chan

New member
זה התירוץ

הבאת דוגמא מצויינת "אני יכול להיכנס בשבת קודש לרחוב שכל כולו תושבים חרדים, לצפצף עם המכונית, לשים פול ווליום, ולחגוג שם בדיוק, לעשות רעש וכו´. במקום זה יכולתי לעבור דרך רחוב חלופי בעלות מינימלית של דלק, ולהפגין התחשבות" סגירת החנויות ומקומות הבילוי נעשת מתוך התחשבות ברב העם שכן רואה ביום זה יום אבל, התחשבות היא מניעת פעולה אשר מפריעה לצד השני, היא לא ביצוע פעולה שגורמת הפרעה לצד השני ושהצד השני ייתחשב ויהיה בשקט. חסרים לך ימים אחרים שאתה יכול לבלות בהם? אם לא אכפת לך משריפת בית המקדש, האם לא אכפת לך גם מהגלות שנגרמה לעם שלך למשך מאות רבות של שנים, תאר לך שח"ו כובשים את מדינת ישראל שורפים את כל המקומות החשובים לך במדינה ביום אחד, כל תושבי המדינה מוגלים ולאחר כמה מאות שנים הצליחו לחזור ולהקים מדינה האם לא היית מציין את היום הזה ?

gilad_no

New member
לא, לא אכפת לי ../images/Emo70.gif

לא אכפת לי משריפת מבנה ולא משנה מה הייתה משמעותו. כן אכפת לי מאנשים שמתו, דבר שלחרדים לא מזיז (הם מכבדים את יום הזיכרון שלנו?). כל טענתם הינה "תתחשבו בנו". הם מתחשבים בנו? למה הם לא מכבדים את יום הזיכרון שלנו? נכון שאני יכול למצוא יום אחר לבלות בו. גם הם יכולים לא ללכת במשך דקה אחד פעם בשנה. מצטער, לי אכפת יותר מאנשים מאשר כל פיסת מבנה\אדמה ותסלחו לי על האימרה, אבל ט´ באב, שהוא יום אבל על חורבן של בית, לא פחות ולא יותר, לדעתי הוא הוכחה לכמה הדת שלנו מטומטמת. ולעומת זאת, הם מתייחסים בשלווה ליום הזיכרון לחללי צה"ל. דת שאכפת לה יותר מאבנים מאשר אנשים, משהו רעוע ביסודה. אבל זאת רק דעתי ...

[אורן]

New member
בנוסף

חבל שאנשים רבים לא מבינים את המילה דמוקרטיה... דמוקרטיה לא אומר שאפשר לעשות הכל כל עוד הרוב רוצה- חייבים להתחשב בזכויות האדם והאזרח של המיעוט. ברגע שלא מתחשבים החלטת הרוב היא בעצם עריצות הרוב והמיעוט פטור מלבצע את החלטת הרוב.

chan

New member
שטויות

1) כמעט כל החרדים וכל הדתיים כן מכבדים את יום הזכרון אז כל הטענה הזו לא תקפה. (ואף חרדי אינו עושה מסיבה ביום זה) 2) ט´ באב הוא לא רק על חורבן בית המקדש אלה בנוסף כתוצאה מכך גלה כמעט כל העם שלך מארצו.

אלדד27

New member
אז ככה.

א. לא, לא אכפת לי מכל הדוגמאות שנתת. אני חי את הרגע. לא 3000 שנה אחורה. ב. "סגירת החנויות ומקומות הבילוי נעשת מתוך התחשבות ברב העם שכן רואה ביום זה יום אבל" אני באמת מצטער, אבל לא יצא לי לראות מתאבלים היום. וגם ראיתי לא מעט דתיים היום, ועדיין - הם לא נראו באבל כל כך. שנית, הסקר הזה מפוקפק בעיניי. אני לא מקבל אותו כלשונו. אני לא חושב ש - 72 אחוזים מאוכלוסיית ישראל אמרו שהם *תומכים*. אולי, וגם זה בספק, הם אמרו שזה לא משנה להם, או שהם לא מתנגדים לכך נמרצות. יש לך מספיק אנשים שבטוח ענו שזה מפריע להם. תראה: 1. מצביעי מרצ ושינוי 2. דרוזים, מוסלמים, נוצרים וכו´. 3. חלק נכבד מאוד מהרוסים. 4. אתיאיסטים למיניהם. מדובר פה באחוז גדול מאוד מהאוכלוסיה; 72 אחוזים? בולשיט. אם הייתי עובר על אותם אחוזים ושואל : "זה באמת מאוד חשוב לך שיסגרו את בתי הקפה ביום הזה?", היית רואה לתדהמתך הרבה כמה אחוזים פתאום היו מתפוגגים להם. ודבר אחרון - אני מצטער, אבל לא שכנעת אותי. אני לא מבין למה זה שאני יושב בבית קפה מפריע לך לחגוג לך בביתך את ט´ באב בהדלקת נרות, אכילת מצות ולבישת תחפושות. תיהנה, ואל תשכח לצאת לי מהורידים.

אם כך אז הפירוש שלך

הוא נכון לגבי כל הסקרים, גם כאלו המתנגדים ל´כפייה דתית´.

אלדד27

New member
לא טענתי אחרת.

סקרים הם מוטים ברובם. בגלל זה לא צריך להתייחס אליהם ברצינות. הרי ברור לכל בר דעת שמדובר בשטויות. זה מאוד תלוי באופן שבו השאלות נשאלות. בגלל זה משאל עם בנושא פוליטי כזה או אחר הוא דבר בעייתי. לעולם לא יסכימו על נוסח של שאלה שתופיע שם, וממילא תצא שאלה דיפלומטית כזו שאי אפשר להבין ממנה שום דבר.

אלדד27

New member
תוספת קטנה

מה שאמרתי נכון לגבי שאלות מורכבות. ברור שסקר נוסח "את מי תעדיף בראש הממשלה, את פואד או את שרון" הוא סקר מהימן למדי, בהנחה שהמדגם שנלקח הוא מדגם רציני ויעיל.

אתה לא סותר

את מה שאמרתי. הרי מחר, יכול להיות שראש הממשלה יבחר שרירותית, והצבעות בכנסת יבוטלו כדי לא לפגוע במיעוט הקומוניסטי במדינת ישראל. הדוגמאות שנתת רק מחזקות את דברי, שכן הן מציגות את הבעיה בעוד תחומים בחיים (למרות שבחרת להתמקד בנושאי דת). הבעיה כאן היא להחליט איפה שמים את הגבולות לתשובות כמו שנתן רון סי. לא טענתי שהבעיה לא קיימת, אלא באיזו מידה אנחנו אמורים לקבל אותה במסגרת הדמוקרטיה.

אלדד27

New member
אז הסברתי.

אין שום בעיה. חוקים אמורים לצמצם את הפגיעה במיעוט. חוק ט´ באב לא רק שפוגע במיעוט, אלא פוגע במיעוט מאוד גדול בעם. וגם אם עדיין מיעוט, הרי שרוב האנשים אדישים. 72 אחוזים "תומכים בסגירת בתי עינוגים". יפה. מתוכם, אני מתערב איתך ש - 40 אחוז גם "תומכים בפתיחת בתי עינוגים". זה פשוט לא מזיז להם. אז למה לסגור? זה שפותחים את בית הקפה השכונתי שלי זה פוגע בדתי שיושב בבני ברק ומתבכיין שהרסו לו את בית המקדש?! מילת המפתח היא פרופורציה. הדמוקרטיה היא שלטון העם; מבוססת על החלטות הרוב. אבל יש בה גם איזונים ובלמים שלא מאפשרים לה לבצע ככל העולה על רוח הרוב.

רון סי

New member
דמוקרטיה

איננה דעת הרוב נקודה. יש תחומים נרחבים בחיים המשותפים בהם אסור שתהיה לרוב נגיעה לחיים האישיים, למשל משום שזה לא קריטי לחיים המשותפים. מה תאמר למשל אם בעתיד יחליט רוב חילוני בכנסת לאסור על תפילה בבתי כנסת? האם תראה בזה החלטה מוצדקת? הרעיון שאני מציע הוא: שהחלטות הרוב יגעו לנושאים בסיסיים, שההצדקה להם הגיונית ומסתמכת על משהו שניתן להוכיח את הצורך בו. חקיקה דתית היא בפירוש לא כזו.

אבל

לא היה מדובר בחקיקה - היה מדובר בסקר. ובסקר הזה השתתפו אנשים חילוניים ודתיים כאחד. לא היה כאן בכלל קשר לחקיקה דתית. אני יכול לחשוב על כמה סיבות מדוע חילוני לא ירצה לעבוד (או לבלות) ב-ט´ באב, כמו שכתבו פה כבר.

רון סי

New member
החקיקה שנוגעת לט´ באב

היא חקיקה דתית. למה? משום שהבסיס לאיסור על פתיחת בתי עינוגים ביום הזה הוא דתי. ההצדקה לכך היא לא הסקר הנ"ל, אלא המשמעות הדתית של היום הזה. איזה סיבות יכולות להיות לחילוני לא לבלות ביום הספציפי הזה, מלבד המשמעות הדתית שלו?

בבקשה

1. תשאל את החילונים שענו לסקר. 2. לקפוץ על ההזדמנות לנוח (כן כן יש גם כאלה) 3. הזדהות ציונית (לא יהודית) עם עניין הגלות מארץ ישראל, שבאה בעקבות החורבן.

רון סי

New member
לשאול את החילונים...

כן, באמת הייתי רוצה לבדוק את האוכלוסיה שענתה לסקר הזה, את השאלות שנשאלו, וכן לשוחח עם איזה חילוני או שניים שנטען שהם תומכים... 2. לנוח: בבקשה. יש יום ראשון, יום שני, יום שלישי. למה דוקא היום (אתמול)? 3. הזדהות ציונית עם הגלות? וואלה. עכשיו אני באמת משתוקק לדבר עם כמה מהחילונים האלה...

למעלה