האם לעבור מכללה???

• פותח הנושא mrg5
  • פורסם בתאריך

mrg5

New member
האם לעבור מכללה???

אני סטודנט במרכז האקדמי ברמת גן ובעל ממוצע ציונים גבוהה (90 +) המאפשר לי לעבור למכללת המסלול האקדמי המכללה למנהל בראשון לציון , הבעיה ביא שאני מבולבל מאוד בנושא מאחר שבמכללה שלי יש לי צונים דיי גבוהים אך שמעתי כי בראשון הלימודים דיי קשים (למרות שבכול הארץ אמור להיות רמה אחידה) ולכן גם סטודנטים טובים מתקשים לקבל ציונים גבוהים (בגבוה אני מתכוון 85+) ולכן אני מתלבט בנושא השאלה שלי היא האם כאשר מגעים לשלב של לחפש סטאז' מה הגורם בעל החשיבות המכרעת המוסד בו למדת או ממוצע הציונים? הודה מראש למי שיוכל לענות על שאלתי בצורה ברורה ומורחבת.

flutter girl

New member
אני בספק

שבראשון קשה להשיג 85+ אבל באת"א, העברית וכו' אנשים מצליחים להוציא את הציונים הגבוהים. סליחה, אבל זה לא נשמע לי הגיוני - ואני מצטערת אם זה נשמע לא נחמד. לדעתי, ככל שזה נוגע למעבר ממכללה למכללה, עדיף להישאר במכללה שלך עם ממוצע גבוה מאשר לעבור למקום אחר שהוא לא אוניברסיטה (וגם שם מומלץ לשמר ממוצע מעל 80 כמובן).

tonage

New member
אני לא חושב שזאת מחשבה שגויה

זה נכון באמת צריך לחשוב צעד אחד קדימה ולדאוג לסטאז אחרי הלימודים. תראה בסוף זה תלוי בך אני לא יודע אך מכללת רמת גן נחשבת במשרדים, אבל אם אתה חושב שזאת בעיה אז אתה כנראה יודע על מה אתה מדבר ואולי באמת כדאי שתשקול בחיוב רת המעבר למכללה למנהל. לגבי רמת הלימודים פשוט תצטרך לעבוד קשה יותר בשביל הציונים, לדעתי עדיף ציון נמוך מעט יותר ממכללה נחשבת או מאוניברסיטה מאשר ציון גבוהה בתואר ממכללה סוג ב'.

smart one

New member
יש חשיבות רבה למוסד ממנו באת

בודאי במשרדים היותר גדולים. כמי שנוטל חלק בהליך מיון ואיתור מתמחים - אני לא זוכר שבוגרי מכללת ר"ג/ שערי משפט / נתניה - הגיעו לשערנו. יש המון קו"ח, צריך לסנן, אי אפשר לזמן את כולם וממילא יש מקום רק לבודדים. מסננים. עצתי - תעבור למכללה למינהל משתי סיבות: א. הסיכוי למצוא סטאז' טוב יותר. ב. כי הלימודים קשים יותר לדעתך במכללה למינהל. אם זה אמנם נכון - כך תלמד את המקצוע טוב יותר. בהצלחה.

hilula25

New member
אם יש לך אפשרות, לפי דעתי, אל תחשוב פעמיים

אם אתה יכול להתקבל למכללה למינהל, אז ברור שעדיף לך לעבור מרמת גן. הלימודים המכללה למינהל ממותגים ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר הלימודים במכללת רמת גן, ובעלי שם יותר נחשב בשוק. אולי הלימודים יהיו לך יותר קשים, אבל אתה צריך לחשוב על העתיד שלך ומה יהיה אחכ.. מבחינת הקריירה וכמובן מקום ההתמחות. וזו הסיבה ש'צריכה להניע אותך לעבור, כי אין ספק שאחכ יהיה לך יותר קל, ברגע שתהייה בוגר של המכללה למינהל

morini 24

New member
תעבור למכללה למנהל

קודם כל אני לא מבינה מה זאת אומרת שבראשון קשה להגיע לממוצע 85. אני אישית בלי מאמץ מיוחד הגעתי לממוצע 90 ומעלה ואני ממש לא איזה עילוי. (עשיתי השנה מועדי ב' ע"מ לשמור על הממוצע אבל למה להיות קטנוניים) במ. למנהל באמת יש נרמול כך שלא כל אחד מסתובב עם ממוצע 85 אבל בהחלט יש אנשים כאלה וכל שנה, ע"פ הפרסומים, כ10% מהסטודנטים מגיעים לממוצע 88. אינני רוצה לחוות דיעה לגבי מכללת ר"ג בה מעולם לא למדתי אבל זה דבר ידוע שמהמכללה למנהל יש את האפציה להגיע לכל משרד. אכן ישנה עדיפות מובהקת לאוניברסיטאות, אך האופציה קיימת וגם זה משהוא. מצטייני המכללה למנהל משתתפים בפרוייקט ההשמה של אופק שיכול לעזור להם למצוא התמחות ראויה (לשם השוואה שום סטודנט של מכללת ר"ג לא מוזמן לתוכנית) , משתתפים בראיונות שעורך ההכוון התעסוקתי במכללה אליו מגיעים נציגי המשרדים הטובים בארץ במטרה לגייס סטודנטים. במכללת ר"ג אין את האופציות הללו (אני יודעת זאת משתי חברות מקסימות מעבודתי הקודמת שלומדות בר"ג ותמיד מתלוננות). אני לא אומרת שמצבו של סטודנט מר"ג הוא חד משמעית גרוע אבל בהחלט עדיף לך לעבור כי אף שמדובר במכללה המעבר הזה בהחלט נתפס כשיפור. אני לא יודעת על מה מסתכלים המשרדים קודם מוסד או ציונים אבל למה בכלל יוצא מנקודת הנחה שהציונים שלך ירדו? אם אתה באמת סטודנט טוב תוכל לשמור על ממוצע הציונים שלך (אולי תעבוד טיפה יותר קשה בגלל הנרמול). לדעתי, עצם ההנחה שלך שהציונים שלך ירדו מצביעה על כך שאולי הממוצע הזה הוא לא הישג נדיר במיוחד, אז מה בעצם הנפקות שלו?? כנראה שאני לא היחידה שחושבת כך. ואם לא השתכנעת מכל מה שנאמר לך תעבור לפחות בשביל להשקיט את המצפון. שנה שעברה יכלתי לעבור לעברית ובגלל מלגה וכל מיני שיקולים והתלבטויות לא עברתי. לא רע לי במכללה וסגרתי אחלה התמחות אבל לפעמים אני לא ישנה בלילה מרוב שאני מרגישה שעשיתי טעות ושמתישהוא אני יתחיל לשלם עליה.

B L I M P

New member
אם כבר סגרת

התמחות טובה ואת מחזיקה בממוצע גבוה - באמת שנראה לי שחבל על הקשיי הרדמות. אם באמת אחרי התואר תחליטי שבא לך לתת איזשהו פוש אקדמי לקו"ח שלך - תמיד תוכלי לעשות תואר שני באוניברסיטה.

למעלה