האם לחרדים יש נשמה?

כינוי1982

New member
זה בהחלט חשוב

משום שהנטייה הראשונית של האדם המערבי הליברלי היא לחפש איך בכל סיטואציה, האישה או הזר זוכים ליחס משפיל. וכך אם האישה מחוייבת בפחות מצוות זה שוביניזם, ואם היא הייתה מחוייבת ביותר מצוות היו צועקים שוביניזם. אם באים מנקודת מבט כזו, לעולם אי אפשר יהיה לפתח דיון בוגר. בכל מקרה, אני לא מבין מה הבעיה. הרי אין הנחיה לתת לאישה או לגוי למות; אין טיעון בדבר היות האחד מהם נחות; לכל היותר יש כאן דירוג שבנוי על מערכת שיקולים X, ולא Y. למשל, אם היית יודעת שהצלתו של אדם א´ תביא למניעת שואה גרעינית, האם היית מצילה אותו או את ב´, שהצלתו לא תביא לכך? בתפיסה הדתית הצלת הגבר תביא לקיום מצוות, וקיום מצוות הוא דבר חיובי רצוי מועיל ומוסרי. מערכת מוסרית שמבכרת את האדם האהוב לא בהכרח מוסרית יותר ממערכת מוסרית כזו.

אלי ו.

New member
זו לא נטיה של אדם מערבי ליברלי

זו נטיה של מי שמחפש להראות שתרבותו/אמונתו של האחר נחותה משלו.

כינוי1982

New member
לא בהכרח

חרדים שמעוניינים להראות שהתרבות החילונית היא "עגלה ריקה" לא נוקטים בשיטות האלו, אלא בשיטות אחרות.

איילת1974

New member
הבן שלי (כשיוולד)

לעולם לא יאנוס, ירצח או ישדוד. הוא יקבל חינוך חילוני הומניסטי טוב.

איילת1974

New member
זה לא מה שטענתי...

ברור שאף אמא לא מתכננת לחנך כך את ילדה, אבל אנסים ורוצחים לא נולדו כאלה, זה תוצאה של חסך חברתי מסוים וחינוך לכוי.

tipid

New member
לדעתי החינוך שצריך להעניק לילד

מינקות היא חינוך לנתינת כבוד לזולת עזרה ושמיעת הזולת מבלי לקבל תמורה. נגד אלימות לימוד שורשי העם שמירה על חופש האדם באשר הוא. ובהזדמנות זאת ברצוני לאחל לפורום לעולם ולכל בית ישראל שבוע שיהיה מלא בבריאות שלום אושר ובשורות טובות

ReD BuLl0

New member
אני אציל את היהודי

בס"ד אני אציל את היהודי, כי היהודי יכול לשוב בתשובה ולקרב את הגאולה ע"י קיום תורה ומצוות.

אלי ו.

New member
שמע, למה לא תקרא את הפרוטוקולים

של זקני ציון כמקור להבנת היהדות? ספרו של רכלבסקי נכתב מתוך מגמה מאוד מסוימת ולא מתוך רצון לתת יצוג ללא פניות לעמדת ההלכה. אם עמדת ההלכה מענינת אותך, שאל רב פוסק הלכה. לרב פוסק אסור לעגל פינות, הוא חייב לומר לך את עמדת ההלכה לפי הבנתו.

איילת1974

New member
ואני מבינה שע"פ ההלכה...

1- אסור להנש/א עם נשים מלאות "איש המתחתן עם אישה הנראת כמו אבטיח, סופו שיהיה לו ילד שיראה כמו מלפפון". 2- אישה בת 30 היא חפץ שאין בה חפץ. 3- צריכים לרצוח את יוסי שריד, שמושלה לעמלק, והוא ובניו צריכים לגמור כמו המן הרשע... רוצה עוד דוגמאות או שהבנת את הרעיון? דרך אגב, במידה ואינך יודע, הדברים הללו הם פסקי הלכה, של מי שנחשב כגדול הדור. אתה יודע מי זה?

sandchicken

New member
מי זה?

באמת מעניין אותי, מי הורה שאסור להתחתן עם נשים מלאות (כל הדוסים נשואים לאנורקטיות ואני לא ידעתי)? מי הורה שנשים הן חפץ? ומי הורה שצריך לרצוח את יוסי שריד? אנא הפני אותי לפסק הלכה מפורש שמדבר על זה, כך שאוכל לבדוק האם הבנת נכון.

preacher

New member
אם זכור לי נכון

אלו אמירות של עובדיה יוסף - אבל לא פסקי הלכה.

כינוי1982

New member
שוב, חוש הומור

1. זו בדיחה. הלצה. חוש הומור. 2. כנ"ל. 3. הרב עובדיה יוסף הבהיר שאין לפגוע ביוסי שריד. זה מה שנקרא "מטאפורה". כשפלוני מכנה אלמוני "נאצי", הוא לא מתכוון לכך שיש להעמידו לדין על סמך החוק הקורא לעשות צדק בנאצים ועוזריהם. קצת דמיון.

נכון, גם כשמישהו שם תמונה של

ראש ממשלה במדי אס אס ומכנה אותו "בוגד", הוא לא קורא לרצוח אותו... זה הכל מטאפורה. ולא ייתכן שבאמת ירצחו בגלל דבר כזה... נכון? אני בטוח שאם היו אומרים על החרדים שהם חפץ שאין בהם חפץ, אז היית מזדעק, חוש הומור או לא. השוביניזם של עובדיה יוסף רחוק מלהיות מצחיק.

כינוי1982

New member
קודם כל

עדיין לא הוכח שהצגת רבין כבוגד היא שהביאה לרציחתו. הטיעון העיקרי הוא, כזכור, שמה שהביא לרציחתו היה דין רודף, שממש לא קשור להצגתו כנאצי. שנית, מה שנשמע לאוזן חילונית הוא לא מה שנשמע לאוזן דתית. היות והרב הצהיר בפירוש שיש איסור מוחלט לפגוע ביוסי שריד, כאן נגמר הטיעון שלך. הרב אסר בפירוש לפגוע בו. הרב עובדיה? שוביניסט? הוא מקפיד להבהיר את עמדותיו, כמה הוא שמח שאנו חיים בתקופה בה מתייחסים לנשים בכבוד, מזכיר שאסור להכות ולהשפיל את האישה וכו´. אין כאן מקום לטענה על שוביניזם (אגב, אתה יודע כמה בדיחות שוביניסטיות מסתובבות בחברה החילונית?). אני לא יודע מה הייתה הסיטואציה בה נאמרה האימרה הזו ובתגובה למה; גם אין לה שום משמעות מעשית - מה אתה בדיוק חושב שיעשו למישהי בת 30? ישרפו אותה? אם מישהו היה אומר שהחרדים הם חפץ בלי חפץ לא הייתי מזדעק, הייתי אומר שזה ביטוי מטופש, בדיוק כמו שאני אומר על הביטוי של הרב עובדיה. אבל זו עדיין לא הסתה לשום דבר, זה בוודאי לא פסק הלכה, ובכלל, זו אימרה שלא מעידה על כלום, כל עוד לא יודעים את הקונטקסט שלה.

אממ...

א. "דין רודף" היה חלק מההסתה חסרת התקדים שהובילה לרצח רבין. גם התמונות האלה היו חלק מההסתה הזאת, והעובדה שהיא שבישיבות מסוימות חגגו את הירצחו (חוזר בשאלה שהתראיין ל"מעריב" סיפר על כך, לדוגמה). ב. גם אם הרב עובדיה הצהיר זאת (מתי, איפה?) הוא עשה זאת מחוסר ברירה. הוא גם ידע טוב מאוד מה המסר: עקרונית זה אסור, אבל אני לא אבכה אם תפגעו בו, להיפך. ג. שוב, הוא אומר זאת רק כדי לתקן את הרושם הקשה שדבריו השאירו. וגם אם לא, אז עצוב שהוא מטיף לאחרים להתייחס לאישה בכבוד כשהוא עצמו לא נוהג כך. אני עוד לא שמעתי על מנהיג חילוני שפוי בדעתו שידבר כך. ד. ברור שלא ישרפו, אבל יתייחסו אליה הרבה פחות בכבוד, בסופו של דבר זה עלול להפוך לנורמה. ביפן לדוגמה אישה אמורה להתחתן עד גיל 25, ולא מעבר. ה. הביטוי לגבי הנשים אכן חסר טעם ולא הסתה. לגבי יוסי שריד- בהחלט הסתה.

כינוי1982

New member
והממממ

א. תמונות רבין במדי אס.אס לא היוו שיקול בעיני רבנים שהוציאו דין רודף. מה שעמד לנגד עיניהם היו שיקולים הלכתיים בלבד. ב. הרב הצהיר זאת מיד אחרי פרסום הפרשה; עוד הוא טרח להצהיר שאסור לפגוע בשריד, אבל הוא לא מוכן לחזור בו מההשוואה. והמסר הברור הוא שיוסי שריד הוא רשע. זה המסר היחיד שיש. החובה להשמיד את עמלק היא חובה כ"כ מעורפלת ושנויה במחלוקת, וגם אז מחוייבת לעם עמלק, שיוסי שריד הוא לחלוטין לא אחד מבניו (אם כבר פרס, עליו אומרים שאימו היא ערבייה :). ג. הגישה שלך מאד מצחיקה. רבנים הם לא פוליטיקאים חילונים; אין להם עניין ב"לתקן את הרושם" שהשאירו דבריהם. הם לא צריכים לתקן את הרושם בפני הציבור החילוני שלא מעניין אותם, ולא בפני הציבור החרדי שגם ככה יצביע להם. בקשר למנהיג חילוני שפוי - עיין בכמה מדעותיו של טומי לפיד על נשים. ובקשר לחוסר הכבוד בה הוא נוהג עם אישה - אני לא שמעתי על זה. זו לא חוכמה גדולה להביא ציטוט "אישה בת 30 היא חפץ שאין בו חפץ". למה זה נאמר? באיזה הקשר? מה קדם לאימרה הזו? מה בא אחריה? את זה איילת לא טורחת להזכיר. ד. מאין הגעת למסקנה הזו? אישה בת 40 תזכה לאותו כבוד לו זוכה כל אם, וכל אישה ("כבוד בת מלך פנימה"). ה. אין זו הסתה. ראשית, משום שהחובה להשמיד את עמלק היא לא כ"כ ברורה מאיליו כמו שנוח להרבה אנשים לחשוב, שנית משום שהחובה חלה על העם העמלקי ויוסי שריד הוא יהודי, ושלישית משום שהרב הבהיר שאין לפגוע בשריד.

erez zon

New member
../images/Emo13.gifאה...אוקי,אם כך הרב עובדיה יוסף

חסר שכל לחלוטין,זבל שבזבלים,אבל זה רק סוג של הומור מבית מדרשו של ארז...

כינוי1982

New member
?

דרשותיו של הרב עובדיה יוסף מתאפיינת בהיותן עממיות ופולקלוריסטיות. הן אמורות להיות חמימות וקרובות לעם, ולא קרות ואינטלקטואליות כמו של הזרם הליטאי-אשכנזי. לפיכך, הרב נוהג לתבל את דבריו בהומור. גרוע או לא, זה לא משנה. בכל מופע סטנדאפ תמצא הומור. הרב מנסה לשלב בין שניהם, על מנת להקל על מאזיניו ולקרב אותם אליו ואל נושא הדרשה. היות ואין לי מושג מה היה נושא הדרשות ההן, מה קדם למשפטים ומה בא אחריהן, לא נראה לי שזה חכם במיוחד להגיד "תראו מה הרב אמר!". תקראו הכל.

למעלה