האם לחרדים יש נשמה?

erez zon

New member
אז תסביר לי משהו

אם כבוד הרב יודע שאמירות מסויימות עלולות להתפרש רע בציבור החילוני ולהרחיקם עוד יותר מהדת,מדוע הוא ממשיך בדרך זאת? החברה החילונית,שהיא הרוב במדינת ישראל סולד מהחרדים הרבה בגלל האיש הזה המייצג אותם בדרך לא נאותה,שממש לא משדרת סובלנות וחוכמה. אחרי כ"כ הרבה שנים,הוא צריך לדעת שיש חובה בריסון דבריו,כיוון שגם אם הכוונה היא הסבר לדבר תורה,יש רבים שיראו בכך פגיעה אישית חמורה כמו לדוגמא עם עניין ניצולי השואה,או קריאה לאהוד ברק(בזמן שהיה ראש הממשלה):טיפש,או כל אופן הצגת הנשים ותפקידן בחיים. גאון הדור לא מסוגל להבין משהו כ"כ פשוט?

כינוי1982

New member
סליחה?

מתי בפעם האחרונה יצא הרב להתראיין בכיכר? מתי הוא פנה לערוצי התקשורת החילונים כדי לשתף אותך בהגיגיו על השואה? הרב אמר מה שאמר על השואה, כמו גם כל שאר הגיגיו, במסגרת מאד מסויימת - הקהילה שלו ומי שמקשיב לו. מי שחשף אותך לתוכן הזה, תוך ידיעה ברורה שהתוכן יעורר סערה, יכעיס את הציבור החילוני ויפגע בו, יעורר את זעמו על הציבור החרדי ויגביר את המתיחות, תוך כדי התעלמות מוחלטת מהדרשה והצאת דברים מהקשרם - הייתה לא אחרת מאשר התקשורת החילונית. אם יש לך טענות, תפנה אליה.

erez zon

New member
הרב שנים רבות בתפקידו

שנים שהוא מעורר מחלוקות בגלל בחירת המילים הגרועה שלו.זה לא משנה כלל שהוא לא "מתראיין בכיכר",אלא רק בפני הקהילה שלו,הוא רב ראשי בישראל ומקשיבים לו גם אוזניים חיצוניות,קוראים את דבריו רבים מאוד במדינה שלנו וזה גורם להם לסלוד עוד יותר את הממסד הדתי. לכן אני שואל,מדוע אינו מסוגל להכיר בעובדה שעליו לבחור בקפידה את מילותיו על מנת שדבריו לא יוכלו לעורר התנגדות וסלידה. אם מטרתו היא לקרב,הרי שהוא מבקיע "גול עצמי". האם הוא שמרבה לתקוף את החילונים חושב באמת שדרשותיו אלו ישארו בין כותלי אנשיו?בוודאי שלא. הוא תוקף את מערכת החינוך החילונית,את החילוניות שמסבסדת את תלמידיו! זאת ממש חוצפה.זה הרב הגדול שליט"א?עצוב מאוד.

אלי ו.

New member
הוא כבר מזמן לא הרב הראשי

(ויש רבים משני המחנות שמצטערים על כך
) הוא נותן דרשה שבועית בביהכנ"ס של היזדים, הדרשה מועברת בלוין לעוד מאות בתי כנסת. לרב עובדיה, כמו רבנים אחרים אין הבנה בתקשורת, הוא לא קורא עיתונים או רואה טלויזיה. לכן כנראה קשה לו להבין את התהודה שאמרות שהוא אומר לפעמים ללא ניסוח מספיק, או דוגמאות להמחשה, או בדיחות עלולות לגרום. במקרים מסוימים, יש אנשים שמשתמשים בחובתו לענות על שאלות הלכתיות לנגח אותו (פסק החיטוט באף למשל) קראתי כמה פסקי הלכה שלו, ולמרות שאיני חסיד גדול שלו (או של ש"ס) לאדם יש הרבה ידע והבנה. מה לעשות יש כאלה שטובים בתקשורת, נראים טוב ואומרים את הדברים הנכונים וכאלה שלא. בזמנו היתה הרבה ביקורת על ראש ממשלה מסוים שהיה טוב בתקשורת אבל אחרי הבחירות היה קצת פחות טוב.

erez zon

New member
מזה אין לו הבנה בתקשורת

מה יש לא להבין פה???גם אם כבר אינו הרב הראשי,הוא הרב בעל השפעה עצומה על הציבור שלו.הציבור בארץ שומע את הטפות הרב,והרב הזה יודע שמילים מסוימות מתפרשות רע בציבור החילוני.שקלו אף להעמידו לדין לפני זמן מה. לא ברור לו שצריך לעדן את המילים.לא צריך להיות מומחה לתקשורת בשביל להבין שיש צורך לבחור טוב יותר את המילים בהם הוא משתמש. אז או שהוא סניל,ולא זוכר מה גרמו ההתבטאויות שלו,או שהוא לא ממש חכם או שהוא שם פס על הציבור החילוני,או שהוא מנותק מהמציאות,לבחירתך...

אלי ו.

New member
הוא לא שם פס או מנותק

בתור דרשן עממי הוא לא מי יודע מה, בתור פוסק הוא מעולה. גם אני לא משתגע על כל האמירות שלו כדרשן. הוא דוקא מנסה לעדן את האמירות שלו, אבל לא תמיד יודע על איזה יבלות אסור לדרוך. מדובר באדם עם מודעות תקשורתית מאוד נמוכה.

אלי ו.

New member
מה גדול בשופט ברק?

יכולת לנתח מצבים, להשליך מהחוק אל המציאות ולהחליט החלטות שקולות שאפשר לחיות איתן. אגב, הפסיקות של הרב עובדיה נוטות להקל כשניתן (דבר שדורש ידע הרבה יותר גדול מאשר להחמיר) ראה פסיקותיו בנושא עגונות מלחמת יוה"כ, בנושא יהודי אתיופיה, החזרת שטחים ועוד. בספר של אדם ברוך (סדר יום, אם אני זוכר נכון) יש כמה דוגמאות, אם אתה ממש מתענין אתה יכול לקרוא את יביע אומר.

כינוי1982

New member
האם טומי לפיד, אורי ליפשיץ,

עזר וויצמן וכו´ צריכים לבחור את המילים שלהם בקפידה כדי שמישהו חס וחלילה לא יעלב? הרב עובדיה יוסף לא צריך לסנן את המילים שלו, מחשש שמא עיתונאי חילוני יקפוץ וירוץ לפרסם חצאי דבריו. לא במדינה דמוקרטית לפחות. השיקולים להעמדה לדין היו בגין הסתה, ובסופו של דבר כזכור, לא נפתחה חקירה.

erez zon

New member
נכון,גם איתם יש בעיה

אבל זה לא הופך את דברי הרב להגונים.כשעזר ויצמן היה הנשיא ודיבר בצורה שובניסטית על בנות בקורס טיס,נמתחה עליו הביקורת שהייתה צריכה להיות. הרב הוא עדיין עומד בראש קהילה גדולה ומשפיעה במדינה,ולכן הוא חייב לחשוב פעמיים לפני שהוא פותח את הפה. את טומי לפיד ועזר ויצמן,אגב,מעולם לא שקלה מערכת המשפט בישראל להעמיד לדין.

זויות

New member
ואתה יודע שהרבה מהם בטוחים שכן

והולכים אחרי רבנים מטומטמים בעיניים עצומות

כינוי1982

New member
אני לא יודע מה אלי יודע

אבל אני לא יודע שהרבה "מהם" בטוחים שכן. יש לך אולי מקורות, מחקרים, סקרים, או כל דבר אחר שיוכיח לבור ועם הארץ שכמוני ש"הם" חושבים שכן? אגב, איבחון מעניין של הרב עובדיה יוסף. אני מניח שאם קראת לאדם שנתפס כאחד מגדולי הדור בציבור החרדי, שמתפקד כמנהיגה הרוחני של תנועה חברתית, ששמש כרב הראשי וזכה בפרס ישראל "מטומטם", בטח עשית עבודת מחקר רצינית. כלומר, קראת את כל פסקי ההלכה שלו, את כל הספרים שהוא הוציא, האזנת ללפחות שתיים-שלוש דרשות שלמות שלו, קראת את הביוגרפיה שלו, וכו´. אכן, עבודה מרשימה. כמובן שאני יכול להניח שאת נשענת על 10 משפטים שלו, שהוצאו בפינצטה מההקשר הכללי שלהם על ידי התקשורת ואתרים כמו חופש ומכאן קבעת את הקביעה מרחיקת הלכת שלך, אבל לפחות בינתיים, לא אייחס לך עזות מצח כזו.

זויות

New member
את מה שלא כתבתי אל תדחוף לדברי

בהודעתי לא כתבתי דבר על עובדיה כמטומטם. דיברתי על הליכה אחרי רבנים מטומטמים ודוגמאות לכך יש לי ממקור ראשון בנסיבות אישיות שלא אפרט. ואת מה שאינך יודע על הידע שלי תשמור לעצמך. לא קראתי על הרב עובדיה באתר חופש, אם כי לאחר הפנייתך יש סיכוי לא רע שאחפש. ואם קראתי עליו קצת? בודאי. היה לי גם העונג לראות שתי פסיקות הפוכות שלו ב-2 כתבים שונים שלו בנושא ישוב ארץ-ישראל (גם פוליטיקה משתנית), לא אטרח למצוא איפה, זה היה מזמן אך כן. גם לו יש אינטרסים כמו לכל אחד אחר. והקביעה שלי מרחיקת לכת? לא, יש רבנים שמרחיקים לכת. לא צריך לעשות סקר בנושא כדי לדעת שאם אנשים מוותרים על זכות הבחירה שלהם בהצבעה ואם הרב יאמר להצביע א´ יצביעו ואם יגידו ב´ יצביעו אז יש הליכה אחרי הרב במספרים אדירים גם בנושאים שאינם הלכתיים "נטו" אלא פוליטיים ואחרים. התנהגות אחידה של עשרות אלפי אנשים היא ממצא יותר טוב מדויק וברור מ"סתם" סקר... היא קיימת והיא עובדה גם אם תתכחש לזה.

כינוי1982

New member
אל תסלפי

הרב המדובר למעלה הוא הרב עובדיה יוסף. אלי אמר שאלו לא פסקי הלכה, ואת אמרת שהרבה יודעים שכן. העובדה שהרב אומר לציבור שלו למי להצביע, עדיין לא מראה לי איך הציבור שלו חושב ששלושת המקרים הנ"ל הם פסקי הלכה (אפילו אין בהם הוראה למעשה מסויים). לא דברתי על הידע שלך. בקשתי שתשתפי אותי. אני עדיין לא רואה אותך עושה את זה. באשר לרב עצמו - נהדר. קראת 2 פסקי הלכה פוליטים שלו. אז? זה אפילו לא קרוב לתחום ההתמחות העיקרי שלו - הלכה ורפואה. מכאן את מסיקה שהוא מטומטם?

זויות

New member
א. השכלה אינה קנה מידה לאי-טמטום

ב. דיברתי על הליכה בעיניים עצומות אחרי רבנים בלשון רבים לא במקרה ואתה לא תכניס לפה שלי דברים שלא אמרתי. לא אמרתי שעובדיה מטומטם. לא שאני חושבת שאדם בעל השכלה רפואית (כטענתך) האומר שאין להינשא לנשים מלאות אינו אומר דבר מטומטם, אבל עדיין - לא אמרתי בהודעה המדוברת שהוא מטומטם ואף לא התכוונתי לכך ואתה יכול לנסות לשכנע אותי אבל למה אני מתכוונת אני עדיין יודעת את זה קצת יותר ממך. ג. למה כן התכוונתי? לכך שאנשים לוקחים דברי רבנים, גם אם מדובר בדברים שאינם נחשבים לפי ההלכה כפסק הלכה, כאילו זה מחייב אותם כי זה מה שהרב אמר. התופעה קיימת. והדוגמאות שהביאה אילת אכן מטומטמות להפליא. האם מי שאמרן מטומטם או אלה שהולכים אחריו למרות אמירות נואלות מעין אלה? זאת כבר שאלה אחרת.

כינוי1982

New member
לא אמרתי שיש לו השכלה

אני לא מייחס לו בורות או השכלה, כי אני לא בקיא בדעותיו, בפסקי ההלכה שלו, במאמריו, בעברו, בהשכלתו וכו´. אני יודע שהוא נחשב מומחה בכל הנוגע לרפואה והלכה. אין לי מושג בפרטים, ובגלל זה גם לא חלקתי על דעתך כפי שהבנתי אותה. בכל מקרה, אם התופעה קיימת או לא, זה לא רלוונטי, כי אין לנו מידע על היקפה. אני לנו מדיע על הציבור שפועל כך. גם אין לנו מידע על האימרות שנאמרו ואת טוענת שהתייחסו אליהן כך. באשר לאימרות - לא מראים לחמור חצי עבודה. כשאיילת תביא את הסיפור במלואו והדרשה במלואה, נדבר.

kiskush801

New member
לחרדים אין בכלל זכות להשתמש

אין בכלל זכות להשתמש במילה גזענות, עצם העובדה שיש איזכור כזה בהלכה הופכת אותם לגזענים מכל, ללא קשר אם החרדי יציל את הנוצרי או לא עצם המחשבה היא פסולה ונוגדת את כל האידאלים עליהם מושתת העולם המערבי. אם כל הכבוד לערכים היהודיים העמוקים כגון "אל תרצח" יש לדתיים הרבה מאוד מה ללמוד מהחילונים חסרי הנשמה והערכים לגבי הומניטריות

sandchicken

New member
עצם המחשבה היא פסולה?

יפה, יפה - עוד חילוני חשף את הפלורליזם החבוי בו.

למעלה