האם לדעתכם לעלילת הדם על האונס בשדה תימן לא היה חלק בליבוי האנטישמיות שהביאה לפיגוע בסידני?

רוב הזמן נח

Well-known member
לרגע אתייחס אליך ברצינות .
תסביר לי בבקשה איך בטמטומך כי רב אתה מגיע למסקנה שאני תומך בנוחבות כשאני מתנגד לאלימות של סוהרים באלה שנתונים לחסותם.
את התוצאה של המעשה הסדיסטי ראו כשהאעציר הגיע לבית חולים.
מאיפה לך שהיתה אלימות לא חוקית נגדם? חלק מהשמירה על מחבלים נאצים בכלא דורשת אלימות כלפיהם בשביל לשמור על הסדר.

Harrington

Well-known member
מנהל
כשאתה מדבר על עלילת דם, יש רלוונטיות אבל אין טעם בדיון.
אכן. הדברים מיועדים רק לכאלו שמעוניינים/מסוגלים לדיון ענייני ולא לכאלה שמתעקשים לשכתב את ההיסטוריה ו/או האמת כדי להתאימה לנרטיב שיותר מוצא חן בעיניהם.

מיצינו.

1ספי11

Well-known member
אכן. הדברים מיועדים רק לכאלו שמעוניינים/מסוגלים לדיון ענייני ולא לכאלה שמתעקשים לשכתב את ההיסטוריה ו/או האמת כדי להתאימה לנרטיב שיותר מוצא חן בעיניהם.

מיצינו.
הקביעה בנוגע לעלילת דם היא קשקוש שלא מאפשר דיון ענייני.

ortodox

Active member
כולי תקווה, אך אינני בטוח שאכן כך יקרה. בינתיים נראה שחקירת הפצ"ר לא מתקדמת לשום מקום, כתב ערוץ 12 לא נחקר כלל וחקירתו לא עומדת על הפרק, על פניו זה המצב גם ביחס ליועמ"ש, על אף שבכירים בלשכתה כן נדרשו למסור עדות, ותכל'ס נראה שהמערכת תצליח להשתיק את הפשעים החמורים והפוגעניים כלפי המדינה שנעשו שם.
באיזה חשד בדיוק אתה רוצה לחקור את כתב ערוץ 12 ? מדובר בכתבה שאושרה ע"י הצנזורה הצבאית, החשד למעשה עבירה בנסיבות אינוס הועלה בשלב הארכת המעצר ע"י אנשי התביעה הצבאית, לא על ידו. התמונה די בהירה, הפצר"ית התנהגה בטיפשות יוצאת דופן, ודאי יחסית לתפקידה, מעמדה והרזומה שלה. הטיוח הנטען הוא כל כך אוילי ושקוף שבאמת ראוי אולי לתלוש את השיער מרוב תסכול. אבל לכל אלו אין קשר למה שנטען כלפי חיילי המילואים דנן בכתב האישום, מעשים חמורים של התעללות פלילית חמורה. העובדה שירדו בכתב האישום מעבירת אינוס והסתפקו בעבירה פחותה, היא ענין מאוד מקובל במערכות התביעה השונות, שיקול הדעת של התביעה קיים ומשתנה כל הזמן עם התפתחות החקירה והעיון בחומריה. אין פה שום דבר חדש. קישקוש עלילת הדם הוא חלק משטיפת המוח שכבר הורגלנו אליה. אתה מקורבנותיה, תתנחם בכך שאינך לבד.

ביטניקט

Well-known member
באיזה חשד בדיוק אתה רוצה לחקור את כתב ערוץ 12 ? מדובר בכתבה שאושרה ע"י הצנזורה הצבאית, החשד למעשה עבירה בנסיבות אינוס הועלה בשלב הארכת המעצר ע"י אנשי התביעה הצבאית, לא על ידו. התמונה די בהירה, הפצר"ית התנהגה בטיפשות יוצאת דופן, ודאי יחסית לתפקידה, מעמדה והרזומה שלה. הטיוח הנטען הוא כל כך אוילי ושקוף שבאמת ראוי אולי לתלוש את השיער מרוב תסכול. אבל לכל אלו אין קשר למה שנטען כלפי חיילי המילואים דנן בכתב האישום, מעשים חמורים של התעללות פלילית חמורה. העובדה שירדו בכתב האישום מעבירת אינוס והסתפקו בעבירה פחותה, היא ענין מאוד מקובל במערכות התביעה השונות, שיקול הדעת של התביעה קיים ומשתנה כל הזמן עם התפתחות החקירה והעיון בחומריה. אין פה שום דבר חדש. קישקוש עלילת הדם הוא חלק משטיפת המוח שכבר הורגלנו אליה. אתה מקורבנותיה, תתנחם בכך שאינך לבד.
1. בחשד לבישול הסרטון המופץ ועריכתו, כשכולם כבר יודעים שמדובר בשני סרטונים מזמנים שונים המחוברים יחד.
2. בחשד לשיתוף פעולה בתרמית אנטי-ישראלית ופרו-חמאסית תמורת בצע כסף וניסיון זדוני מכוון לפגוע בצה"ל ובמדינת ישראל.
3. בחשד להוצאת דיבה נגד לוחמי כוח 100 שהוא ידע מראש שהם חפים מכל פשע
4. בחשד לשיחוד מחבל שישמש כ"עד" וישקר שנאנס ע"י לוחמי כוח 100, מה שלא היה ולא נברא.

ortodox

Active member
נקודת המוצא לך היא, כמו של קודמיך, שמדובר בעלילת דם והנאשמים חפים מפשע. נתקלנו בדבר הזה כבר בתיקי נתניהו. לפיה בתביעה לא יושבים פרקליטים, יושבים חייטים ותופרים. עם נקודת מוצא כזו אין לי בסיס לדיון. יום טוב.

Harrington

Well-known member
מנהל
נקודת המוצא לך היא, כמו של קודמיך, שמדובר בעלילת דם והנאשמים חפים מפשע. נתקלנו בדבר הזה כבר בתיקי נתניהו. לפיה בתביעה לא יושבים פרקליטים, יושבים חייטים ותופרים. עם נקודת מוצא כזו אין לי בסיס לדיון. יום טוב.
לא יודע אל מי מכוונים דבריך אבל ככל שזה אלי, הרי שהמצאת לי דעה שבשום מקום לא הזכרתי. אכן אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר בעלילת דם, אולם בשום מקום לא קראת מפי שהחיילים חפים מפשע. מה שכן, אני גם לא מוכן לקבל את האשמה שלהם על אוטומט. מי שכן עושה זאת, מבחינתי לא שונה מאנטישמי ממוצע, שאוטומטית מוכן לקבל כל דבר שלילי על יהודים כתורה מסיני.

לגבי עלילת הדם, זאת עובדה שמדובר בעלילת דם. לפחות פורמלית. בתחילה דווח על סוג של מעשה אינוס ובכתב האישום זה לא נטען כלל ונעלם כלא היה. העולם עם זאת, המשיך כמובן ומטבע הדברים עם הגרסה הראשונה שדווחה בערוץ חדשות (כביכול) ישראלי מרכזי. בעברית זה מכונה עלילת דם, מה לעשות.

כל קשר לתיקי נתניהו, בדמיונך הקודח בלבד. נסיון לקשור מין בשאינו מינו בנסיון לקעקע עובדה מעולם המציאות על-ידי הצגתה כתיאוריית קונספירציה מופרכת. נסיון חביב, אבל ילדותי למדי לטעמי. בוודאי לא כזה שצריך להיכנע לו.

marabo

Well-known member
אפילו אם כל זה נכון
הוצאת הסיפור ופירסומו עם הסרטון שהודלף תרם לגל האנטישמיות העצום

Harrington

Well-known member
מנהל
באיזה חשד בדיוק אתה רוצה לחקור את כתב ערוץ 12 ?
בשאלה מי המציא ופירסם ביודעין את עלילת הדם כמובן. אנחנו עדיין לא יודעים את התשובה לשאלה הזאת. זאת או לשכת הפצ"ר או ערוץ 12 (גיא פלג). אין אפשרויות נוספות לכאורה אבל גם אין ודאות בין שני הגורמים האלה.

ortodox

Active member
בשאלה מי המציא ופירסם ביודעין את עלילת הדם כמובן. אנחנו עדיין לא יודעים את התשובה לשאלה הזאת. זאת או לשכת הפצ"ר או ערוץ 12 (גיא פלג). אין אפשרויות נוספות לכאורה אבל גם אין ודאות בין שני הגורמים האלה.
אקצר, אתה לא מבין איך כתבות ותחקירים מגיעים לשידור. אתה לא מבין מהי צנזורה וכיצד היא עובדת. ולא, לא כיוונתי אליך בענין ״ עלילת הדמים ״ אבל מניסוח המצוטט אתה בהחלט מוזמן להצטרף לחבר אליו כיוונתי. ואשר לשאלה כיצד מנוסח כתב אישום ומהו התהליך העובר עד להחלטה אילו עבירות יהוו חלק ממנו, הבהרתי בתשובה הקודמת שלי אליך.

Harrington

Well-known member
מנהל
אקצר, אתה לא מבין איך כתבות ותחקירים מגיעים לשידור. אתה לא מבין מהי צנזורה וכיצד היא עובדת. ולא, לא כיוונתי אליך בענין ״ עלילת הדמים ״ אבל מניסוח המצוטט אתה בהחלט מוזמן להצטרף לחבר אליו כיוונתי. ואשר לשאלה כיצד מנוסח כתב אישום ומהו התהליך העובר עד להחלטה אילו עבירות יהוו חלק ממנו, הבהרתי בתשובה הקודמת שלי אליך.
אוקיי, אז אני לא מבין כלום. לאחר שביססנו את זה, אולי יש מצב לקבל התייחסות עניינית לדברי? או שמא תעדיף להשאיר את זה בסדרת החינוך שאתה מנסה להעביר ולערפל את העובדה שאתה פשוט מתעלם לחלוטין מהדברים עליהם אתה מתיימר להגיב?

ortodox

Active member
אוקיי, אז אני לא מבין כלום. לאחר שביססנו את זה, אולי יש מצב לקבל התייחסות עניינית לדברי? או שמא תעדיף להשאיר את זה בסדרת החינוך שאתה מנסה להעביר ולערפל את העובדה שאתה פשוט מתעלם לחלוטין מהדברים עליהם אתה מתיימר להגיב?
הנושא מוצה מבחינתי.

Harrington

Well-known member
מנהל
הנושא מוצה מבחינתי.
כך היה ברור כבר כשבסיבוב הקודם קשקשת עצמך לדעת בהתקפת השמצה אישית, במקום להשקיע אפילו רבע מילה או חצי פסיק בהתייחסות עניינית :cool:.

מה לעשות, לא כולם מסוגלים לכך. הכל בסדר.

בריאות.

למעלה