האם כל מי שיוצר ...

d a n i e l s 5

New member
לא !

לא צריך לחוות כדי ליצור .....לא כל יצירה באה מחוויה אישית .....שנאמר "ליצור יש מאין"...... אבל.....בכל תהליך יצירה אתה חווה .... מסובך לך? והדוגמאות שהבאת למעלה .... הצלם צילם אבל אין תמונות .... (בקולנוע מכנים את זה שוט אמריקאי...צילום ללא פילים ), מזכיר לי את אותו אחד ששאלו אותו "מה יצרת השנה?" והוא ענה "כל השנה חשבתי על רעיון לספר " הספר מעולם לא יצא = משמע, היתה אולי חוויה אבל אין יצירה :) האשה היולדת חוותה את ההריון , תחווה את ה-י-צ-י-ר-ה להלן -התינוק .....תהליך ההרדמה הוא כבר יצירה של מישהו אחר....זה שיצר/פיתח את "חומר ההרדמה" זה שלו :) לא כל אחד רואה את הכאב כיצירה :)

Ima Adama

New member
אם אני יורדת לסוף דעתך...

לא כל תהליך יצירה מלווה בחוויה - אפשר לראות הרבה מאוד תוצרים שיוצרו מתוך כורח או חוסר ריכוז סתמי, אלה מקרים שהיצירה שלהם לא מלווה בחוויה ויש כמובן יצירה טכנית... יש יצירה שמלווה בחוויה כפי שאני מבינה אותה, היא מצריכה ריכוז ברמה גבוהה ושם החוויה תהיה עוצמתית ואמיתית - יוצרים שזה העיסוק שלהם יגידו לך שמדובר ברגעים של חסד ושל תחושה בה היוצר "נעלם" אל תוך היצירה בזמן היצירה:)

d a n i e l s 5

New member
כל תהליך הוא חוויה....

ולכן כל יצירה גם מכורח וגם מחוסר ריכוז ...תהיה מלווה בחוויה.....לפני, בזמן התהליך או אחרי ....... שהרי אם אתה לא חווה.... אתה בעצם רובוט ,זומבי ...או מתוכנת . אנשים במצבים כאלה ..לא מסוגלים ליצור ! השאלה הנפתחת כאן היא ....מהי חוויה ?

Ima Adama

New member
תלוי בעיקר

במידת תשומת הלב המוקדשת בזמן התהליך חוויה הוא תחושה פנימית אישית ולה עוצמות שונות, ככה לפחות אני מבינה

d a n i e l s 5

New member
ולכן....

החוויה היא חוויה ...והיא תמיד קיימת/מתקיימת :) עניין העוצמות זה כבר סיפור אחר ......... עכשיו תקראי את מה שכתבת בתחילה......

Ima Adama

New member
יש סוגי יצירה

ויש סוגי יצירה, קרי, יש יצירה שהיא נעשית טכנית לחלוטין וללא כל רגש ולכן היא תהיה נטולת חוויה כפי שאני מבינה את המילה ולכן לא כל יצירה חייבת להיות מלווה בחוויה, זה בעיקר תלוי ביוצר ובמידת המעורבות שלו אם בכלל. את עצמך כתבת שיש אנשים שמתנהגים כזומבי וזו כוונתי לכך שלא בכל תהליך יצירה חייבת להיות מלווה בחוויה.

d a n i e l s 5

New member
יצירה = יצר

יצר = רגש....... חוויה היא סוג של רגש ....... עם עובדות אי אפשר להתווכח :)

Ima Adama

New member
לא בעובדות הויכוח

יש ויכוח באם כל תהליך יצירה מחויב שיהיה מלווה בחוויה... מה שניסיתי להסביר הוא שיש מצבים בו אדם יוצר אבל הרגש שלו במקום אחר לגמרי ולכן לאותה יצירה לא תהיה חוויה משל עצמה והיא תיוותר נטולת חוויה.

תלוי מה יוצרים

אבל בכל סוג של יצירה (מעשית או מחשבתית)החוויה היא בתהליך. רק התוצאה היא הספק.

מיקי 43

New member
הכל תלוי בסוג היצירה

בצילום טבע החוויה היא היכולת לראות או להריח את הטבע תחושת החופש, היכולת האדירה של אמא אדמה ליצר כל כך הרבה חיים לראות להכיר להיות קרוב לפלא הזה זה אדיר והצילום זה ההנצחה של כל החיים והיופי הזה כך לפחות מבחינתי מיקי

תלוי...

אם את יוצרת במודע.....אז החוויה היא לייב -בזמן התהליך אם את יוצרת משהו ואת לא מודעת לכך... במקרה כזה- החוויה תהייה "בדיעבד" - בזכרונות כלומר את לא תחווי את התהליך ותהני ממנו "לייב"....

d a n i e l s 5

New member
עכשיו ספרי לי ....

איך את יכולה ליצור משהו ואת לא מודעת לכך? לפי מה שאת כותבת כאן...כל חלום שנשמר בזיכרון הוא סוג של יצירה :)))))))))) לזה התכוונת? ובכלל מהי יצירה בעיניך?

אספר לך...

1. לא כתבתי שכל זיכרון הוא יצירה. 2. כן...את יכולה ליצור המון דברים....ואפילו לא להיות מודעת לזה. את יכולה סתם לשרבט כמה מילים על הנייר....מתוך שיעמום.....לשים בצד....ואז להתקל בזה כמה ימים אחר כך ו-וואלה- יצא לך אחלה שיר-חמשיר-סיפור. והנה בלי לשים לב יש לך יצירה ... את יכולה לשבת בחוג פיסול-ולעבד את החומר- וזה במודע 3. מהי יצירה? כמעט כל דבר יכול להיות יצירה....והכל תלוי בעיניי המתבונן- זה יכול להיות שיר-ציור פיסול וכל דבר מוחשי אחר ואת יודעת מה- אפילו חברויות בין אנשים זה סוג של יצירה כמו שאמרתי- הכל בעיני המתבונן.

shemesh22

New member
אפשר לנסות הפוך

בכל רגע בחיינו אנחנו חווים, היצירות בעיני הן תוצר מודע או תת מודע של כל אותן החוויות שחווינו... השאלה היא האם כל יצירה היא גם אומנות... זה כבר דיון אחר

יצירה..

לא תמיד חיבת להיות אומנות...כמו ציור פסל רהיט צילום..שיר..סיפור.. יצירה.. זה אפילו רגעים קטנים של עשייה וחויה...היצירה לא תמיד חיבת לקבל מימד כלשהוא יצירה זאת תחושה...וזאת תחילתה של אומנות..לדעתי.. החיים עצמם...זאת יצירה אחת של עשייה..הוייה והרגשה...

shemesh22

New member
אני אמרתי חייבת? :)

איך אמר פעם אלדד זיו... "באומנות כמו באומנות, אין דבר כזה שאין דבר כזה..."

Ima Adama

New member
נכון

יש עשייה מודעת ואחרת שלא מה גם שאנשים שונים חווים באופן שונה וכל יצירה היא כן אומנות אבל לא אמנות ההבדל ביניהם היא שבעב' אומנות נשתמש ובעבודות אמנות הנשמה שלנו תתענג או שלא...:)

כל מי שיוצר...

נותן ליצר שלו לצאת מהפנים אל החוץ... לפעמים זו חוויה לא קלה...לפגוש פייס טו פייס את מה שיצא ממך. לפעמים חוויה נעימה. ולפעמים אתה לא ממש מבין שזה מה שבעצם יצא מתוכך...ומעיף ת'חוויה קיבינימט.

למעלה