האם כדאי להיכנס לתחום?

lrm11

New member
האם כדאי להיכנס לתחום?

רציתי להיות עורך דין עוד מלפני 8 שנים, בלי לחשוב הרבה.

אני אמור להתחיל משפטים, ודברים שקראתי פה בפורום, ובתגובות לכתבות על התחום, ובכתבות עצמן, לא מראים מציאות קודרת. כאילו אם אנשים היו יכולים, הם לא היו נכנסים לתחום.

האם לאחר סיום התואר, ניתן למצוא התמחות לא ציבורית, שהולכים בשעה סבירה הביתה? האם עורך דין בשנותיו הראשונות, ממשיך לעבוד עד 7-9 בערב?

האם אתם מצטערים שבחרתם בזה?

B L I M P

New member
צר לי להודיע

אבל תשע עד שבע זה יום קצר..

שעות העבודה בתחום הזה הן בהחלט ארוכות (אלא אם כן השאיפה היא משרדון עם שני עורכי דין שעובדים עם משקי בית). אין ספק. מצד שני, אני בספק שתוכל למצוא מקצוע חופשי, או לנהל קריירה מצליחה כמעט בכל תחום, בלי לעבוד שעות ארוכות. לצערנו בישראל יש העדפה גורפת של איכות על פני כמות, ואנשים עובדים פה שעות מטורפות וזמינים מהבית ובסופשים ומה שלא יהיה.

גם אנשי הכספים ואנשי ההייטק שאני מכירה עובדים שעות מטורפות. גם רוב ההנהלה הבכירה של מרבית החברות בארץ. הדבר היחיד שמשתפר ככל שמתקדמים זה שיש הרבה יותר גמישות כי אם אתה הבכיר אתה קובע את השעות ויכול יותר בקלות לשלב פנימה את המשפחה שלך.

lrm11

New member
נניח בהשוואה לכלכלנים

העבודה במשפטים יותר ארוכה, מתישה, שוחקת? יצא לך להכיר (אני מניח שאת יותר בוגרת) כלכלנים?

B L I M P

New member
כלכלן זה די כללי

תראה כלכלנים הם לרוב שכירים, בניגוד לאופי העבודה של רואי חשבון ועורכי דין שמדובר בעצמאים (גם בפירמות, שהרוב הם שכירים, הרי מי "שלמעלה" מרוויחים אחוזים מההכנסה, בניגוד לחברה רגילה, שגם המנכ"ל מרוויח משכורת ולא אחוזים [אם כי הוא יכול לקבל גם בונוסים נגיד על רווחים] ולכן יש להם יותר מוטיבציה לעבודה ארוכה - כי הם מחייבים יותר שעות וגורפים יותר הכנסות).

כלכלנים במקומות תחרותיים, כמו למשל חברות ייעוץ אסטרטגי, עובדים גם שעות מטורפות. כלכלנים בבנקים עובדים פחות (כמו שכולם בבנקים עובדים פחות). אני מניחה שכן ניתן לומר באופן כללי שכלכלנים כנראה יכולים יותר בקלות למצוא עבודה עם שעות נורמליות. מצד שני הרבה פעמים גם השכר לא בהכרח יהיה משהו. מצד שני, כלכלנים קצת מוגבלים מלהתקדם למשרות ניהוליות בחברות - בד"כ מי שמתעסק בכספים בחברה ברמות הגבוהות ביותר הם רואי חשבון בהכשרתם. אני מנסה לחשוב על אנשים בכירים מאוד שהם "רק" בוגרי כלכלה; אני לא מצליחה לחשוב על כאלו, אלא רק על רואי חשבון בהשכלתם. רוב הכלכלנים שאני מכירה הלכו לבנקים, להיות אנליסטים (גם לא מעט עבודה), עובדי מדינה/נערי אוצר, חוקרים.

קח בחשבון שמשפטים וכלכלה אלו שני תחומים די שונים. נראה לי כדאי שתחליט קודם מה מושך אותך, ולא תחליט רק על בסיס עומס העבודה העתידי.

lrm11

New member
תוכלי לספר לי על שגרת ההתמחות?

וגם על שגרת העבודה?

את במשרד מסחרי נכון? האם זה באמת תת אנושיות איך שמתייחסים לצעירים? האם קוראים חוזים וכותבים מאות על גבי מאות של מסמכים? ואם מישהו רוצה ללכת הביתה מוקדם?

B L I M P

New member
לא התמחתי במשרד מסחרי. אבל אני בטוחה שאחרים

כאן ישמחו לחלוק מניסיונם.

הייתי גם מציעה לעשות חיפוש בפורום - אני משערת שזה כן עלה כאן מספר פעמים.

lrm11

New member
איפה התמחת?

איך הרגשת שם אם אפשר לדעת? והאם המצב השתפר לאחר ההתמחות?

Ariel aka Rel

New member
אולי כדאי

שתמצא פורום של עורכי דין ותשאל את השאלה הזאת, לדעתי רוב הגולשים כאן הם סטודנטים או מתמחים.

למעלה