האם יש סיבה להתבאס?

sapir12312

New member
האם יש סיבה להתבאס?

לאחר קבלת ציון הפסיכומטרי השני שלי, אני לא מתקבלת לעברית או לתל אביב. אבל אני מתקבלת לבר אילן.
חיפשתי קצת בפורום והבנתי שהאוניברסיטאות המובילות ללימודי משפטים הן העברית ותל אביב.
רציתי לדעת האם ההחלטה ללמוד בבר אילן עלולה לעלות לי בקשיים במציאת עבודה שלאחר התואר וסטאז'? או שהפער מול העברית ואת"א זניח?

Myrath

New member
השאלה היא קודם כל איזה עבודה?

סטודנטים של המכללה למנהל והבינתחומי מגיעים הרבה פעמים להתמחות במקומות הגבוהים ביותר וגם לתפקידים מאוד בכירים, קל וחומר שבר אילן. אכן, המוכר והידוע הוא שהעברית ותל-אביב הן המובילות, ואין לי מושג אם היתרון הוא "זניח", אבל חד משמעית - הוא לא הקובע. מניסיון.

אוני' בר-אילן אולי לא המובילה, אבל יהיה לך יתרון משמעותי אם תשכילי מעכשיו לדאוג לקו"ח שמעידים על עשייה אקדמית וחיצונית רצויה: עבודה [משפטית] בזמן הלימודים, פרויקטים, התמקדות אקדמית בנושא מסוים [מסחרי/נדל"ן וכו'].

ממש אבל ממש אין מה להתבאס לדעתי. אני אפילו חושב שלא כדאי לך לדוגמה לחכות שנה בשביל לשפר ציונים כשהמדובר הוא במעבר מבר אילן לאחת המובילות.

בהצלחה :)

lol65

New member
אין לך מה להתבאס

אבל כן חשוב שתשקיעי בציונים, בעיקר בשנתיים הראשונות. כסטודנטית בבר אילן בעלת ממוצע גבוה והתנדבות באחד מהארגונים המשפטיים, לא נתקלתי בשום קושי בקבלת זימונים לראיונות במשרדים המובילים ביותר.
יש לי חברים בשנתון עם ממוצעים באזור 86-88, וגם להם לא הייתה שום בעיה לקבל זימונים למקומות המובילים.
אני מניחה שאם לך ולעוד מישהו יש קו"ח וציונים לחלוטין זהים, וההבדל היחיד ביניכם הוא שאת מבר אילן והוא מאת"א או מהעברית, יכול להיות שיעדיפו לזמן אותו בהנחה שצריכים לבחור אחד מכם. זו הנחה שמן הסתם לא בדקתי. אבל אם את למדת בבר אילן ויש לך ציונים טובים ועוד איזה משהו נוסף בקו"ח כמו טרום התמחות או התנדבות משפטית, ולמי שלמד באת"א או בעברית אין את המשהו הנוסף הזה, או שיש ציונים יותר נמוכים, אז כנראה שיזמנו אותך.
בקיצור, את"א והעברית אולי נחשבות כאוניברסיטאות מובילות, אבל מהניסיון שלי, הפער הוא לא כ"כ משמעותי כמו שניתן היה לחשוב.
בעליון יש באמת העדפה כלפי סטודנטים מהמוסדות האלה, אבל גם סטודנטים מבר אילן סוגרים שם בסופו של דבר.
בואי נגיד שבר אילן זה לא מה שיחרוץ את גורלך המקצועי.

Myrath

New member
מסכים להכל, רק לגבי זימונים

לקבל זימון ממש לא בעיה. אצלנו קיבלו אנשים עם ציונים סבירים ועם קו"ח כללים ממוצעים + למשרדים הגדולים וגם לטופ 10, אז בהנחה שהיא תתקדם במישור הרצוי זימונים היא בטוח תשיג. העניין הוא לצלוח את הראיון לדעתי.

lol65

New member
יכול להיות

אבל הצלחה בראיון כבר לא קשורה למוסד הלימודים.

Myrath

New member
אני חושב שעדיין משיפיעה

נכון שברגע שהגעת לראיון הפלת הרבה מחסומים בדרך, אבל עדיין מלווים אותך הנתונים היבשים. אנשים אחרים לא צריכים להתמודד בראיון עם השאלה "למה מכללה". ולבסוף, אני די בטוח שכשבוחנים את המועמדות אמנם נותנים דגש ניכר על איך היית בראיון, אבל לא שוכחים את הנתונים.

natilousky

New member
למה המרמור?

אני זוכר(אם זכרוני אינו מטעה אותי) שאתה לומד שם....

B L I M P

New member
קורות חיים נדרשים בשביל לעבור בדלת

אחרי שאת בפנים - הקורות חיים כבר הרבה פחות משנים ומה שחשוב זו מי את.

האם בר אילן מספיקה בשביל לעבור בדלת? אם יש לך ציונים סבבה - אז לדעתי בהחלט.

חסרון שאני יכולה לחשוב עליו שהוא שלפחות מהניסיון שלי - בוגרי בר אילן לא נמצאים בכמויות גדולות במשרדים מסחריים כמו עמיתיהם מתל אביב ומהעברית. זה לחלוטין לא מדעי אלא רק ההתרשמות שלי (פגשתי עד היום רק בוגרת בר אילן אחת במסגרת העבודה שלי). לפעמים זה עוזר שיש הרבה בוגרים בעלי השפעה מהבית ספר שלך - זה עשוי לעזור לפתוח דלתות. זו רק אמירה כללית - בעיקר כי אני מניחה (הפעם לא מניסיון אישי, אלא סתם שכל ישר) שלבוגרי בר אילן דווקא יש בהחלט נוכחות במשרות מפתח בשוק הישראלי.

CalShad

New member
בר אילן

תראי, עם ממוצע של 85+- סטודנטים ממקומות כמו הבניתחומי והמכללה למנהל (מקומות טובים מאוד אך עדיין פחות נחשבים מבר אילן) מתקבלים להתמחויות בTOP 10 של המשרדים, אז קשה לי להאמין שסטודנט מבר אילן יהיה בעמדת נחיתות, שוב כפי שהזיכרו בסופו של דבר לראיון יש את המשקל הכבד ביותר. עם זאת, לפי ההתרשמות שלי סטודנטים מבר אילן דווקא נפוצים יותר במגזר הציבורי (לא שזה אומר משהו רע, גם שם יש מקומות שלא נופלים מהגזר הפרטי ואף עולים עליהם).

למעלה