האם זה נכון לומר...

k500

Active member
מנהל
לא בדיוק

א-מיניים ברובם יעדיפו אהבה רומנטית, חלקם יממשו מיניות מסוימת בהסכמה זוגית אם הם/ן ירצו.
שוב, לא כל הא-מיניים עושים בדיוק את אותו הדבר ורוצים את אותם דברים בדיוק בדיוק אחד לאחד. כמו שהוזכר, ישנן דקויות שכל אחד/ת מהא-מיניים מתחברים אליהן. אחת רוצה חיבוקים ומגע משותף, אחד רוצה נשיקות ומגע ללא חדירה וכו'.
אפשר לבחור מה מעדיפים בלי להצמד להגדרות "מקובלות". החופש הא-מיני מאפשר לנו למצוא ולממש את מה שבאמת אנחנו רוצים לעשות בזוגיות שלנו.
את יכולה להיות בזוגיות רומנטית ללא מגע, או עם מגע חלקי, מלא, או רק כשאת מתאהבת בפרטנרים שלך וכדומה, ישנן אפשרויות רבות.

אנשים מיניים אוהבים סקס ללא אהבה, עם אהבה, גם תלוי בסיטואציה. זוג מיני שאוהב אחד את השני יעשה סקס ויש כאלה שהולכים על סטוצים למשל, שם אין תמיד אהבה אלא בעיקר סקס.
דמי יעדיפו מיניות מסוימת או מלאה כאשר הם מתאהבים במושא אהבתם.
ושוב, לא הכל כאן הוא נוסחה מתמטית. אנחנו בני אדם עם רצונות והעדפות שונות, כל אחד ואחת חופשיים לממש את מה שהם/ן רוצים בזוגיות שלהם.

לעניין ההגדרות של כבוד הרב Berethor שליט"א, קחי אותן בערבון מוגבל. הנ"ל לא תמיד מדייק בהגדרות ומנסה לחפות על כך אחר כך בניסוחים מתפתלים ואף סותרים אחד את השני.

k500

Active member
מנהל
את מתכוונת לאדם מיני?

דמי לא מתייחס לאדם מיני, אלא לא-מיניים.

אני מתכוונת אלי |

Berethor

New member
אה בעצם הבנתי למה הכוונה שלך

שאם מישהו לא מעוניין בסטוצים אם הוא דמי, התשובה לכך היא שזה אחד הסימנים אבל לא תמיד. זאת אומרת דמי לרוב לא מעוניינים בסטוצים כי חשוב להם גם החלק הרומנטי ולא רק המיני וסטוצים זה דבר ניטו מיני לרוב. אבל ישנם גם מיניים שלא מעוניינים בסטוצים, ולא בטוח שהם דמי, אם כי זה נתון אולי לויכוח על סתם שאנשים שעושים סטוצים נוטים להיות יותר מיניים אז יחסית עליהם הם באמת דמי, אבל לא יחסית לא-מיניים. לדמי יותר קל להסתדר בקשר עם מיניים גם מהסיבה הזאת, כי העניין של מין בקשר עם אהבה וזוגיות זה משהו שיותר קל למיניים לקבל, מאשר קשר א-מיני לחלוטין. יש אפילו לא מעט אנשים שיחשבו שעדיף להיות דמי מהבחינה הזאת כי יש להם פחות נטייה להתנהגות מינית לא מהשורה.

Brombit

New member
לא כל מיני "רגיל" בהכרח ירצה סטוצים.

יש הרבה שנמשכים מינית גם לאנשים זרים, אבל לא מרגישים בנוח לשכב איתם באמת.

טוב אני לא נמשכת לזרים וגם קרה איכשהו שהאקסית

היחידה שלי הייתה אוור מינית בשבילי, ונמשכה (מינית) רק לגברים, כך שלא הגענו לסקס (במושגים שלה)....

Brombit

New member
למה לא?

יש גם ארנבות א-מיניות וכו' :)
רק לגבי דמי-מיניות יש לי ספק
כי נדמה לי שארנבות הן לא רומנטיות.

Berethor

New member
זה נכון

אבל אם אדם מיני שלא אוהב סטוצים זה נובע רק מקטע מוסרי או גם כי הוא פחות מיני מאשר אחד שכן משתתף בסטוצים זה דבר שניתן לויכוח, אני אישית נוטה לחשוב שאנשים שעושים סטוצים הם 'יותר מיניים' מאשר אנשים שעושים מין רק בזוגיות.

Berethor

New member
זה בדיוק הסיבה

שמי שעושה סטוצים אבל "לא מספיק מיני לזה" לרוב נפגע מהדברים האלה, זה ממש לא מתאים לכולם.

Berethor

New member
זה מאפיין מיניים יותר מיניים א-רומנטיים

סטוצים, כי הם צריכים תחלק של המין אבל לא תחלק של האהבה, זה כמובן לא אומר שכל המיניים הא-רומנטיים ישתתפו בסטוצים, חלקם יכולים להעדיף זוגיות, בשביל החלק המיני שלה בעיקר ובגלל שזה עדיף מסטוצים מבחינות רבות.

למעלה