האם זה נכון לומר...

Berethor

New member
הארנבת ממשיכה לרדוף אותך

Berethor

New member
ומי החליט שיש בעיה בהגדרה?

איזה סיבה משכנעת יש לנסות להכניס כל אקט מיני תחת מסגרת מין? כאילו שאין לו שם משלו.

דוגמא מובהקת לבן אדם מיני

שמעדיף סקס (לפי הגדרה הצרה של berethor) על פני אהבה:

חקירתו של שאול גנון גלשה לפירוט מקיף על חיי המין שלו, שכללו לטענתו יחסים אינטימיים עם 1,200 גברים ו-40 נשים. הוא נשאל על קשרים שניהל עם קטינים, והודה: "היה לי בעבר סקס עם קטינים, מעל גיל ההסכמה (16), ובצורה מאוד מינורית. אני מדבר על ארבעה מקרים בלבד, שלפחות בשניים מהם, הם הציגו את עצמם כבוגרים, והסתבר שהם קטינים".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4415650,00.html

Brombit

New member
לא :)

רוב הא-מיניים הם רומנטיים, אבל לא כולם.
רוב המיניים הם רומנטיים, אבל לא כולם.

Brombit

New member
הם לא באמצע, הם או זה או זה :)

יש להם רמה גבוהה יחסית של מיניות כשהם מאוהבים, ורמה נמוכה יחסית כשהם לא מאוהבים.
ובאופן כללי יכולות להיות להם רמות שונות של משיכה רומנטית.

Berethor

New member
דמי זה מושג דיי גמיש

כי זה משהו שהוא בין א-מיני לבין מיני, ולמעשה הוא לא זה ולא זה, הם יותר מיניים מא-מיניים אבל פחות מיניים מאשר מיניים. מבחינה רומנטית נחשבים לאנשים שיעדיפו מין רק בקשר רומנטי ולא בסטוצים למשל, אם כי יש גם מיניים שיעדיפו ככה.

Berethor

New member
אבל הם יכולים הרגיש יותר שייכות לאחד או לאחר

לפי כמה הם מיניים או א-מיניים, דמי מאוד א-מיני ירגיש יותר שייכות לא-מיניים ודמי יותר מיני ירגיש יותר שייכות למיניים(למיניים שלא משתתפים בסטוצים בדרך כלל). בין הדמי עצמם יש דמי יותר מיניים או פחות מיניים.

Berethor

New member
תלוי מה ההגדרה לדמי

קיימות שני הגדרות לזה, אם מבחינת ההגדרה של אדם שנמשך מינית רק למישהו שהוא אוהב או בזוגיות איתו, אז זה בלתי אפשרי להיות דמי א-רומנטי, כי בתור א-רומנטי אתה לא יכול להיות מאוהב באף אחד. אם הדגש הוא על רמת המיניות, על זה שדמי יותר מיני מא-מיני "רגיל" אבל פחות מיני ממיני, אז זה אפשרי שם, כי דמי בהחלט יכול לחושב משיכה תחת תנאים מסוימים או ברמה יותר נמוכה מאשר מיני אבל עדיין הוא לא מאופיין בחוסר משיכה בכלל כמו שא-מיני, ועל כן הוא יכול להמשך רק שלא באותה 'קלות' כמו אדם מיני. באשר משיכה לידידים זה לא שאלה קלה, קודם כל ידידים לא אמורים להיות אנשים שנמשכים עליהם, ידידים הם רק ידידים, לא אמור להיות שום דבר מיני או רומנטי עם ידידים.

אבל בעיקרון בהחלט אפשרי להמשך לידידים, בדיוק כמו שאפשרי להתאהב בידידים, הכל אפשרי, אחרי הכל ידידות היא קשר קרוב ואם אתה מסתדר עם אדם בתור ידיד לפעמיים אתה יכול להסתדר איתו גם בתור בן זוג, אבל לפעמיים מישהי מתאים לך רק בתור ידיד אבל לא בתור בן זוג. בכל אופן אדם שיכול להמשך יכול להמשך, אבל בגלל שחלק מהדמי נמשכים רק למישהו שהם אוהבים אז זה כנראה לא אפשרי בשבילם אם הם א-רומנטיים, זה נשמע סותר. אם הם מסוגלים להמשך למישהו שהם לא אוהבים כמו שמיניים לרוב מסוגלים אז זה אפשרי להמשך גם לידידים(כל עוד הם מספיק מושכים לדעתך).

k500

Active member
מנהל
אתה קורא את מה שאתה כותב?

כתבת בסוף הפיסקה הראשונה:

"...ידידים לא אמורים להיות אנשים שנמשכים עליהם, ידידים הם רק ידידים, לא אמור להיות שום דבר מיני או רומנטי עם ידידים."

ובתחילת הפיסקה השנייה כתבת:

"אבל בעיקרון בהחלט אפשרי להמשך לידידים, בדיוק כמו שאפשרי להתאהב בידידים, הכל אפשרי,"

אז מה דעתך בנושא, כבוד הרב, פסקת בסוגיית הידידים או שאתה צריך עוד קצת זמן לחשוב על זה?

Berethor

New member
נראה לי שכולם הבינו חוץ ממך, מה יהיה

אתה מנסה להציג את זה כאילו שזה סותר אבל פשוט לא הבנת את מה שאמרתי. אז הנה במיוחד בשבילך הסבר מפורט יותר, ידידים הם לא אנשים שאמורים אנשים שנמשכים עליהם משום שידידים הם לא בני זוג, זאת אומרת לא צריך להיות משהו רומנטי או מיני איתם. עם זאת זה לא אומר שלא יכולה להיות משיכה עליהם למרות הסטטוס שלהם כידידים, יש מקרים בידידות יצאה זוגיות למשל, אבל זה לא בררת המחדל של ידידות. משיכה היא לא דבר שניתן לשליטה ואם כבר מישהו נמשך לידידה הוא צריך לחשוב אם הוא רוצה לעשות עם זה משהו או לא, כי יש סיכונים של הרס הידידות למשל, בנוסף הידידות יכול להיות מעוניין בלהשאר ידידים, או אפשר לדעת מראש גם שלמרות המשיכה זה לא מספיק ושהם לא באמת מתאימים בתור משהו אחר. זה בסדר k500 לא צריך לקנאות בכישרון של כבוד הרב להסביר דברים. אפילו בשאלה מורכבת כל כך כמו שהייתה פה..

k500

Active member
מנהל
מצטער, אבל אתה לא יודע הרבה דברים

למרות שאתה מנסה להסביר דברים ורוצה לעזור לאחרים, יוצא הרבה פעמים שאתה עושה את ההיפך ונותן מידע לא מדויק ואף שגוי, בייחוד לחדשים ומתעניינים שמקבלים רושם מוטעה בנושא הא-מיני על גווניו השונים.
אין כאן כוונה להתנגח בך כמו שאתה מנסה לצייר את זה, אני כותב דברים כאלה לכל מי שכותב דברים לא מדוייקים כי חשוב לתת מידע נכון שככל האפשר מאחר וזהו פורום א-מיניים ולא במה של משחקי אגו.

Berethor

New member
פשוט ככה זה נראה

וגם להעיר או לא להסכים אפשר בצורה מכובדת יותר ולא כמו שאתה עשית. מה גם שאני משתדל לרשום דברים נכונים ככל הניתן, אין פה כוונה להטעות אף אחד, למה שיהיה לי אינטרס להטעות מישהו. מה גם שכל הדברים שאתה הערת לי עליהם במלא היו חוסר הבנה של דבריי ולא משהו שבאמת שגוי שרשמתי.

למעלה