האם זה נחשב להסתה?

האם זה נחשב להסתה?

אני גבר גרוש עם 2 ילדים (בני 8), הילדים גדלים עם אמם שהספיקה כבר להינשא. באחת הפגישות שלי עם הילדים, הילדים אמרו לי שהאמא אמרה להם שאני איש רע ושזה הוא סיבת הגירושין. באותו רגע כעסתי מאוד, ואמרתי לילדים שזה לא נכון וכי סיבת הגירושין היא העובדה שהאשה בגדה בי (מה שבאמת היה). מאותו יום, גרושתי מסרבת להפגיש אותי עם הילדים. אני חושש מלהביא אותנו לידי ביה"מ שמא הצדק עימה ואני רק עלול להסתבך מזה מאחר שגיליתי לילדים שגרושתי בגדה בי. אשמח לקבל עצה מכם בנדון. האם מה שאמרתי לילדים באותו יום אכן נחשב להסתה?

טעות מספר אחת, ובעצם הטעות הכי גדולה שיש-

עירבתם את הילדים. לא משנה מי התחיל- אתה או היא, כדאי שתשבו כולכם ביחד ותיישבו את הנזק. זה לא עניינם שגרושתך בגדה בך, הם לא צריכים להיות מעורבים בזה בכלל וזה גם לא עניינם אם אתה איש רע או לא- גרושתך, בתור אמא, אמורה לדעת יותר טוב מזה. ממליצה לשניכם בחום להידבר אחד עם השנייה ולהגיע להסכמה- לא מערבים את הילדים

Rtitan

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif!

בתור אבא גרוש: הילדים שלי לא יודעים מה קרה, מה היה ומבחינתי גם לעולם לא ידעו מה גרם להורים שלהם להתגרש. אנחנו לא חיים יחד - אבל אנחנו אבא ואמא שלהם לתמיד ולא משנה מה יקרה - זה מה שהם צריכים לדעת וזה מה שהם ידעו. נקודה.

בהחלט! לא משנה מה קורה! תכסחו מהם כל מה שאפשר

שהעולם שלהם יהיה מנותק מכל הקקה שיש או יהיה ביניכם! מה הם אשמים? תפעיל שניה ת'ראש! אתם מבוגרים ויש לכם הכלים להתמודד עם זה. הם לא צריכים וזה יגרום להם נזק לכל החיים! כןכן!!כל החיים. וכמו שנאמר - אתם כמו כולנו - תאכלו לבד את הקקה שבישלתם! לא חשוב אם אתה הכי צודק בעולם!. אם יש משפט שאני מאמינה בו זה : אל תיהיה צודק - תיהיה חכם!!! בטח שבטח בכל הנוגע לילדים שלך!. בהצלחה תלמד ל ה ב ל י ג. ולפרוק את זה החוצה בדרך שלך ולא דרך הילדים!לא.

../images/Emo45.gifלגמרי.

שילד יגדל ויחשוב דברים
על אמא/אבא... לא יכולה לחשוב מי ייצא מורווח מהסיטואציה. בטח לא הילד
כל ילד רוצה לחשוב דברים טובים על הוריו וכל דרך אחרת רק תעציב אותו ותפגע בו
. הורים נשארים הורים נשארים הורים
. כלל זהב ששמתי מול עיני מהרגע הראשון.

יש לי שאלה -

בוא נניח שגרושתך לא אמרה לילדים שאתה איש רע וזו הסיבה שהתגרשתם, והילדים אמרו את זה כי הם רבו עם אמא שלהם לפני שהם באו אליך... אבל אתה הגבת כמו ילד קטן (סליחה שאני כועסת ככה). אז היא אמרה. אתה בן אדם בוגר. היית צריך להגיד להם שנפרדתם כי לא הסתדרתם ובערב להרים אליה טלפון ולבדוק את הדברים. בנוגע למה עושים - קודם כל היא לא יכולה למנוע ממך לראות את הילדים. יש לכם הסכם והיא צריכה לקיים אותו. תרים טלפון אליה ותתנצל. תדבר עם הילדים ותתנצל בפניהם. אתה רק בן אדם וקורה שטעית. כולנו עושים את זה. בנוגע לבית המשפט - היא לא יכולה למנוע ממך לראות את הילדים (גם אם אתה בן אדם איום ונורא, עדיין יש לך זכות לפגוש את הילדים בליווי של איש מקצוע או במרכז הקשר). תפנה לרווחה ותבדוק איך ניתן לאפשר לך לפגוש את הילדים. אבל רגע לפני זה, תרים טלפון לגרושתך ותתנצל. את הבעיות בניכם רצוי להשאיר ביניכם ולא להעביר לילדים ולא חשוב מי אומר לילדים מה. תהיה אתה הבוגר.

לשון הרע

הורים שמסיתים זה את זו ומשתמשים בילדים שלהם לצורך העניין - אינם אוהבים אותם מספיק כנראה.

ותקשיב

הדבר היחיד שכדאי לך לעשות זה להפסיק להתלהם על גב הילדים , לתת ולשדר אהבה ללא תנאים ( לילדים ) , לנסות להיות לצידם ולנצל כל רגע פנוי איתם בדברים חיוביים. אם תראה להם שאתה לא מתנהג כמו האמא , אתה תקבל הבנה ואהבה. אם האמא תרצה להסית אותם נגדך , שום כלי עזר מנהלתי או משפטי לא יעזור לך מלבדך. כשהילדים יתבגרו הם ילכו כנגד זה שהסית.. קח את זה לתשומת ליבך.

אייבורי

New member
מיותר לגמרי

אבל לנתק אותך מהילדים גם לא עושה טוב לאף אחד. עדיף שתהייה בקשר עם הילדים ותקבל נו נו נו מבית משפט. מסכים לדברי מיצה, עדיף שתסגרו בינכם את הבעיה ותסכמו שלא מסיתים. דר"א המציאות הסובייקטיבית שלך שהבגידה גרמה לפירוק ובמציאות שלה היא בגדה כי בעיניה אתה אדם רע. למציאות הסובייקטיבית הזאת אין מקום בעולם הילדים. הם אוהבים את שניכם והסתה גורמת בסופו של דבר רק נזק לילדים. הגיע הזמן להתגבר על הפגיעות השינאה אחד לשני ולהתחיל לאהוב את הילדים ממש.

לולה73

New member
מסכימה עם כולם..

לדעתי אתה צריך להתנצל בפני הילדים שלך,להגיד להם שלא היית צריך לדבר כך על אימם. הרי במילא שהם יגדלו הם בטח יתעניינו לגבי זה וישמעו את האמת. תחשוב מה עובר עליהם עכשיו, איזה מחשבות יש להם בראש...ובנוסף אין להם מפגש איתך עכשיו.

זו לא הסתה

זה סתם טמטום. בנוסף, אם גרושתך אכן אמרה לילדים שלכם שאתה אדם רע, זה מעיד שגם לה אין יותר מידי בקודקוד. ...הכל רק בגלל שאמרתם זאת לילדים ולא בינכם. בכל מקרה לגרושתך אין שום עילה למנוע ממך להיפגש עם ילדיך - אם זה חשוב לך <ואני מניח שכן> תתחיל לפעול ולא להתבכיין כאן. והכלל הכי חשוב הוא שהילדים מחוץ למשחק - הם לא אשמים.

felka

New member
טוב יש פה כמה דברים

1. סולחה ומהר כי כל דקה ילדים סובלים.... 2. האם יש קשר בין זה שאתה בן אדם רע והיא בגדה בך? כל אחד רואה עולם דרך עיניו. מה הילדים קשורים? יש לכם מרמור לכו לפאב תמצאו מישהו ודברו איתו ... או פסיכולוג ... גם טוב 3. אני היית מתקשר ומדבר עם הXית. מסביר לה ששנינו עשינו טעות ואין מקום לילדים בתסבוכת הזאת. מזכיר לה שיש לנו הסכם והוא מיועד להגן על ילדים שלנו. עדיף להפגש ביחד עם ילדים והXית ולדבר מולם. ככה זה לא ישאיר מקום לאי אימון עתידי. 4. מתחיל לפתור את הבעיות שלי שגרמו לי להגיד שאמם בגדה בי...... בעיקר אינפנטיליות וקנאה שמעתה כבר הרבה פעמים "אל תהיה צודק תהיה חכם": אז זה נאמר על גירושים....
שיהיה לך בהצלחה! ותמהר....

3 שרונית

New member
ילדים בני שמונה

ראבק, למה אתה מרשה לעצמך לדבר ככה על אימא שלהם?? לא עשיתי כלום טוב, להיפך רק חיזקת את הטענה של אימא שלהם. תתנצל גם בפניהם וגם בפניה !

שילה1

New member
כבר שאלת בכל הפורומים האפשרים,

ומרבית הגלשים השיבו לך:תשחח עם האם,תתנצל,תשוחח עם הילדים,ובכלל-מצא ערוץ תיקשורת עם האם,לטובתהילדים. ואתה ממשיך לשאול.משמע-מרגיש אשם,ולא בכדי! מי מערב ילדים בהליך הגרושין,מי? וכעת אתה בעמוד הראשי.על כן-צפה לעוד תובנות..

spelling

New member
וואלה אחי...

אני באמת לא מבין למה אנשים מסויימים מביאים ילדים לעולם בשביל לעולל להם כאלה דברים! להתנצל הוא בטוח צריך..אבל זה משפט שישאר איתם המון זמן עם או בלי התנצלות! אין דבר יותר נוראי לילד מהורים שמסיתים אחד נגד השני דרכו! הם גם בני 8 אצלהם המילה "בגידה" נתפסת כיותר גרוע מאשר אצל מבוגרים..(לא שזה פחות קשה אבל תחשבו מושגים של ילד) זה תוצאה של חוסר שליטה בכעסים.. הוא ממש לא צריך להתנצל בפני אישתו ואישתו לא צריכה להתנצל בפניו..אלא שניהם צריכים לדבר אחד עם השני מה טוב לילדים... ואז להושיב את הילדים האלה ביחד ביחד עם ההורים ולהראות להם שגם כשגרושים לא צריך לשנוא אחד את השני! ו8לבקש מהם יפה סליחה ולומר להם כמה הם אוהבים אותם אבל פשוט שאבא ואימא לא ממש מסתדרים ולכן עדיף שפעם נבלה עם אימא ופעם עם אבא... ולא שחס וחלילה לסכסך אבל בשבילך אחי תדאג שבעלה של גרושתך יהיה רק דמות חיובית לילדים!(גם בלי הסתות בלי דברים רעים תחשבו רק על הילדים)! ודרך אגב לפני שאתה חושב על התחת שלך בבית משפט "כי הסתת אותם" תחשוב על הלב שלהם קודם כל... הורים צריכים לזכור שהילדים לא אשמים!

סתם מגעילה

היא סתם זונה מגעילה תדרוש את חזקת הילדים היא בגדה בך בזמן שהייתם נשואים אל תתן לה כלום שום דבר שהיה לכם מחיי הנישואין

קודם כול שלום לכולכם

אני חושבת שאין סיבה שבעולם לערב את הילדים בכול למה ולא משנה כמה שכועסים צריך לדעת לא לערב את הילדים.גם עם היא סרחה הילדים יכולים לקבל גם את ההסבר "זה שאני ואמא התגרשנו זה לא אומר שהתגרשנו ממכם" כי זה לא נכון לספר לילדים את האמת לגבי שאימא בגדה בה.

מאי 39

New member
אולי זה נחשב להסתה

אז האיש התפוצץ ממה שנאמר עליו ואולי לא התנהג בצורה בוגרת אז יצא לו משהו מהבטן בלי לחשוב האם על זה מגיע לו סקילה נו באמת אני חושבת שכן צריך לדבר עם האם ולעשות שיחה משותפת עם הילדים ואם לא יעזור אין שום סיבה בעולם שלא תמשיך לראות את ילדיך וזה רק יעשה יותר גרוע אז תדבר לליבה ואם לא תצליח תודיע לה שאתה פונה לפעול בעיניין

אמיר144

New member
כל הנשים כאן מצדיקות בגידה בושה וחרפה לכן

אני מבין למה אתן גרושות היום, אפילו עם זה שבגדתן כנראה היה חכם לזרוק אתכן ונשארתן עם החתולים והויברטור המשומש.

וכל הגברים זו#ות.

הבנת הנקרא אמיר144, צריך חוברת הדרכה של כיתה א' או שאתה מסוגל לקרוא שוב את כל השירשור?

למעלה