האם זה מקובל?..

Lady T

New member
האם זה מקובל?..

הודעה שהשארתי גם בפורום מורים, בתקווה לקבל תשובה שאולי תישמע לי הגיונית. למרות שאני נסערת.

מורה מחנכת בכיתה ח שולחת הודעה לקבוצה ב״וואצאפ״ - להביא מחר מחברת כזו ולא מחברת כזו.

לילדה אין סמרטפון. בכלל לא ידענו על הקבוצה הזו, בטח לא ששולחים דרכה הודעות מנהליות!!! היא גילתה את זה במקרה דרך חברה ללימודים , עכשיו, קצת לפני 11 בלילה.

אני רותחת וכועסת ברמה שאי אפשר להסביר בכלל.
זה לא נתפש בעיני העובדה שמערכת החינוך , שמנסה בכל כוחה להילחם בתופעה המגעילה הזו של ילדים ו- וואצאפ, נותנת לגיטימציה ועוד כזו מכוערת, להדגשת החוסר של מי שאין לו טלפון חכם, אפילו מסיבות אידיאולוגיות.

אין לי שום דרך להילחם בזה מבלי לפגוע בילדה.
אני ממש כועסת ומתוסכלת.

רוני810

New member
לדעתי-ממש לא מקובל. תדברי איתה בלי כעס,

ואם זה לא עוזר תשקלי פניה למנהלת.
אבל לא בכעס, אלא בבקשה שתפסיק עם זה ותודיע בדרכים יותר מקובלות.
בלי האשמות ומלחמות. עם בקשה לשינוי כי זה לא לגיטימי בשום קנה מידה.

אימם

New member
את צודקת אבל חסרת פרופורציה

לדעתי זו סערה בכוס מים. יש כל כך הרבה דברים חשובים יותר שלא כדאי לך לקלקל יחסים עם המחנכת בשביל שטות
אישית אני לא חושבת שוואצאפ וילדים זו תופעה מגעילה. אולי זה כי אני מאפשרת לבן להשתמש בסמארטפון
אבל זה לא פוסל וזה מאוד לגיטימי שאת לא מרשה סמארטפון מבחינה אידיאולוגית. זכותך.
מצד שני, אם מחנכת מתקשרת לתלמיד שניים בטלפון ומוסרת הודעה שיעבירו לכולם זה כהיינו הך לא?!
אז אולי היא ביקשה שיעבירו הודעה למי שאין לו וואצאפ?!

נסי לדבר עם המורה בצורה רגועה על הענין. בלי כעס....יכול להיות שהכל נעשה בתמימות

1אילת2

New member
היא רותחת, ובצדק.

זו לא רק ההודעה שהילדה לא קיבלה אתמול, והודעות נוספות שנמסרו בעבר ולא הגיעו,
זו ההנחה שלכל הילדים יש סמארטפון. ובכלל, שלכל ילד יש פלאפון. זו ההנחה שכל הילדים צריכים להיות כמו כולם כל הזמן. לכולם צריך להיות וואטסאפ, לכולם צריך להיות פייסבוק. אימייל וטלפון לגיטימיפ בעיני, בעיקר משום שלא צריך לשלם על אימייל.
בשנה שעברה היו בכיתתו של בני שני ילדים בלי מחשבים בבית. בלי.
אגב, יכול להיות מאוד לא נעים לילדה לגלות שלכל הילדים בכיתה יש סמארטפון ורק לה אין. אפילו משפיל.
נותן משמעות חדשה למשפטים:
אמא, הורה אמרה שחייבים סמרטפון !
ו
אמא, אני חייבת אייפון 5!

אימם

New member
לא לכולם חייב להיות

ויש שבוחרים הן מבחינה אידאולוגית והן מבחינות אחרות כלכליות ואחרות לא להיות כמו כולם.
לא צריך לכעוס דווקא על המורה שמנסה בסך הכל להעביר הודעה לתלמידים וכידוע כיום הכי זמינה לתקשר עם ילדים היא דרך הוואצאפ
לא חושבת שהמורה חשבה שלכולם צריך להיות סמארטפון. היא חשבה שהרבה ילדים יקבלו את ההודעה
ולהשערתי ביקשה להעביר לאלה שאין.
זה משול בעיני למורה שמתקשרת בטלפון לילד אחד או שניים ומבקשת להעביר הודעה.
אני כן חושבת שבמקרה זה המורה טעתה ושהייתה צריכה להעביר את ההודעה במשוב במיועד בדיוק לדברים אלה
אבל אולי היא חשבה שבוואצאפ הילדים יותר זמינים ויש לי נטיה להאמין שזה מה שקרה ותו לא.

1אילת2

New member
אני חולקת על הנחת המוצא:

"כידוע כיום הכי זמינה לתקשר עם ילדים היא דרך הוואצאפ"
ידוע למי? לא מסכימה. גם איתי הדרך הכי זמינה לתקשר היא לא דרך הוואטסאפ.
בטח שלא שלושת ילדיי. יש כאן עניין כלכלי, אידיאולוגי וחינוכי.
כלכלי, כי סמארטפון הוא יקר ולא לכל אחד יש.
אידיאולוגי, כי יש הורים שלא מעוניינים שילדיהם לא יהיו כל היום מול המסכים ויקראו ספרים בלי הפרעות הודעות וואטסאפ, ילכו לחברים ולרכב על אופניים בלי פלאפון ובאופן כללי, מעונינים להוריד את רמת ההתמכרות של ילדיהם.
חינוכי, כי לא חייבים להיות כמו כולם ויש בעיה שמחנכת חולקת על שני העניינים הקודמים. יש הבדל בין להתקשר לארבעה ילדים ולהגדיר לכל אחד מהם לאילו תשעה ילדים אחרים להתקשר מאשר לשלוח הודעה בוואטסאפ ולומר "תעבירו לכל מי שאין וואטסאפ" (שזה גרוע כמעט כמו לומר בכיתה? למי פה אין סמרטפון? אה, לך אין? חבל. אני מעבירה את כל ההודעות החשובות בוואטסאפ. כדאי שיהיה לך").
שלא לדבר על היכולת הפשוטה של להעביר מייל לכולם.

אימם

New member
וואצאפ זה הכי פופולרי אצל ילדים

תלמידים - לא כולם נכנסים למשוב כל יום
אבל רובם (אלה שיש להם) נכנסים לוואצאפ
אם היית מדברת איתי עד לפני מספר חודשים היית צודקת (אם זה ענין כלכלי) אבל כיום, סמארטפון הוא כבר לא יקר. (לא חייבים אייפון 5 או גלקסי 4 היה לנו דיון על זה לא מזמן)
לבן הפרטי שלי לא היה סמארטפון כלל. רכשתי לו את אחד הזולים שעושה את העבודה. אגב, ההבדל בין הפשוט ביותר לסמארטפון בימים אלה לא משמעותי כלל.
מבחינתי עושה את העבודה זה שלושה דברים מבחינתו: 1. להיות כמו כולם. 2. לצלם לוח ושיעורי בית כשהוא לא מספיק 3. מתכתב איתי (בין השאר)
אני מצרפת כתבה ב-YNET על המדריך לרכישת סמארטפון זול

1אילת2

New member
אנחנו בשני עולמות שונים.

הסמארטפון הכי זול עולה היום 450 ש"ח. לילדה שלי יש מכשיר שעלה 100 ש"ח. או שהיא מאבדת אותו או שהוא מחזיק יותר משלוש שנים. אגב, יש הבדל גדול. הסוללה נגמרת לחלוטין אחרי שנה, הזיכרון לא מאפשר להוריד יותר משתי אפליקציות.
אני לא רוצה שהילדים שלי יהיו כמו כולם. אני לא רוצה שיצלמו את הלוח. בשביל התכתבויות יש SMS. למעשה, בתי לא מתכתבת איתי. כשהיא רוצה לדבר איתי היא מתקשרת (או ניגשת אלי, אבל זו כבר אופרה אחרת).
אצלנו משתמשים בטלפון או נפגשים פנים אל פנים אם רוצים לתקשר. לא מבינה למה להכריח את הילדים שלי לעשות זאת בדרך שאינה מקובלת עלי.

אימם

New member
להכריח את הילדים?

אני לא מכירה ילד אחד שלא רוצה סמארטפון או מותג או סמל סטטוס אחר.
יש לי חברה שהתנגדה מאוד לכל דבר כזה, שהילדים מבודדים חברתית....

אני לא חושבת שצריך להיכנע לכל גחמה אבל לאפשר לילד להיות "כמו כולם" ומידי פעם (לפי היכולות הכלכליות) לתת לו לקנות מותג

לעומת זאת אני סבורה שלהתעקש ולהביע התנגדות עזה לדבר שהוא כל כך מקובל ושכיח ונותן לילד הרגשה שהוא שייך, מזה מיותר.

לתת לילד סמארטפון זה לא להכריח אותו לסמס. נראה לי שבדיוק להיפך, להכריח ילד להיות חריג זה לא מקובל עליי.

עניין של גישה ותפיסה

לא מסכימה איתךם על
ההקשר בין "אין סמרטפון אז הילד מבודד חברתית".

כל הורה בהתאם לתפיסת עולמו, ולכל אחד יש את העקרונות שלו

(למזלי, נושא הסלולריים לסוגיהם לא שייך אצלי לעקרונות)

יש הורים שלא יסכימו לתת לילדיהם ממתקים

אחרים לא רוצים שהילד יצפה בטלוויזיה בכלל ....

זה לא הפך את הילדים לחריגים חברתית, כי תלוי איך ההורים הציגו את זה.

הגישה של "לאפשר לילד להיות כמו כולם" לא נגמרת בסלולרי, גם ביגוד, ומותגים ו....אין סוף.

אימם

New member
זה שאלה של מינון

אני סבורה שהרתיחה של ההורה כאן כלפי המורה והשימוש בוואצאפ, זו הבעיה המשנית.
הבעיה האמיתית איתה מתמודדת האמא הזו היא הלחצים הגוברים מצד הבת לרכוש לה סמארטפון.
מי לא עבר זאת, עם דוגמאות על הורים אחרים שכן הסכימו או נתנו וכו...

אני סבורה שלילדים הרבה יותר קשה להתמודד עם לחץ חברתי מאשר להורים ושהורים צריכים להתחשב באותה מידה שהם דורשים התחשבות.
את רואה את סמל הסטטוס והתחרותיות בכל מקום. הילדים קולטים את זה מהר. אם לא נותנים להם את האפשרות להרגיש כמו כולם , להרגיש שייך, הם סובלים ומרגישים נחותים.
ילדים שואלים את עצמם אם הם מתנהגים יפה ומצליחים בלימודים, למה להם לא מגיע ולאחרים כן מגיע?!

מותגים וסמלי סטטוס הם חלק מהעולם של מתבגרים היום ולא נוכל לשנות את תפיסת העולם שמסביבנו אלא רק את שלנו.
אין לי לשמחתי אידאולוגיה כזו שאני כבולה אליה (אלא רק במקרים שאני לא יכולה להרשות לעצמי כלכלית)
ואני משתדלת להבין את הצורך של הילדים בסמלים, מותגים, סמלי סטאטוס שמשייכים אותם לקבוצה או לפחות גורמים להם לתחושה כזו
וכל אחד כפי יכולתו. לא חייבם אייפון 5 אפשר סיני שעושה את העבודה. לא חייבים לקנות פעמיים בשבוע ג'ינס או נעלי מותג, אפשר במינון אחר, קטן.
אבל אי אפשר לדרוש מכל העולם לשתף פעולה עם האידיאולוגיה האישית שלך ולכעוס על כל העולם שהוא לא משתף פעולה במלחמה מול דרישות הילדים.
בין אם זה מהורה אחר או ממורה.

Lady T

New member
סליחה ?... גחמות?

את רצינית?
אף אחד לא חייב לקנות סמרטפון נקודה.
אף אחד לא חייב גם להתקין את האפליקציה הזו!
לדרוש מכל העולם לשתף פעולה?!
מי זה כל העולם?
ביקשתי שלא ידברו להם ויצ'וטטו להם שם כולם?
לא. ביקשתי לא להעביר הודעות מנהליות שם.

זה פשוט מתנשא כל כך לומר דבר כזה; "לא חייבים אייפון 5".
בדיוק כמו שאמרו כאן מתחת - המחנכת באותו הרגע שמה לדגש את מי שאין לו. ולא משנה מה הסיבה - הוא הפך לנחות בעיניה. גם אם זה "בלי כוונה"

אימם

New member
אין לי אייפון 5 ולא גלקסי 4

יש לי סמארטפון פשוט מהעבודה.
לבת שלי קניתי גלקסי 2 רק לפני שנה וחצי.
לבן שלי קניתי Extrimer סיני מבאג מחשבים שעולה היום 800 ש"ח
מאוד הייתי רוצה שיהיה לי אייפון 5 אבל סדר העדיפויות שלי אחר ויש לי דברים חשובים אחרים קודמים בסדר העדיפויות.
אני לא מאמינה שהמחנכת חושבת שמי שאין לו סמארטפון הופך לנחות.
למעשה בעיני, אף אחד לא נחות כי אין לו אייפון 5 וכמבוגרת בעלת נסיון (להבדיל מילדה גחמנית) אני דווקא מעריכה את העמידה בלחץ החברתי
אבל מסייגת את זה למבוגרים ובוגרים בנפשם כשזה מגיע מתוך הכרה. ילדים צריכים להרגיש שייכים וזה חלק מהענין בגיל ההתבגרות.

1אילת2

New member
וואו. תפיסת העולם שלך כל כך שונה משלי

שאין שום דרך להתקרב.
כתבת "אם לא נותנים להם את האפשרות להרגיש כמו כולם , להרגיש שייך, הם סובלים ומרגישים נחותים". אני רוצה לפתח חשיבה עצמית, אינדוידואליות, ייחודיות. אני לא רוצה לכוון אותם לזרם המרכזי. על אחת וכמה וכמה שהזרם המרכזי מנוגד לדעותי.
הוספת "ילדים שואלים את עצמם אם הם מתנהגים יפה ומצליחים בלימודים, למה להם לא מגיע ולאחרים כן מגיע?! "
זה נורא בעיני. אין פה שום "מגיע לי". יש כללי התנהגות. לא מקבלים עליהם פרסים. את לא מקבלת שום פרס אם את מצייתת לחוקי התנועה ומשלמת מס הכנסה. באופן עקרוני, את אמורה להענש אם את לא מצייתת לחוקים אבל העבודה שאחרים עוברים על החוקים ולא נענשים אינה נותנת לך לגיטימציה לעבור על החוק.
אני לא נלחמת בהורים שמאפשרים לילדים שלהם פייסבוק בלי פיקוח כבר בכיתה ד'. אני לא נלחמת בהורים שאומרים בבית בקול רם כמה המורה גרועה וכמה צריך להחליף אותה. אני לא נלחמת בהורים ששולחים את בנותיהן לבית הספר עם טייטס צמוד (צמוד!) ועם חולצה שלא עוברת את קו הגומי. אני חושבת שזה טיפשי, אבל לא נלחמת בהם.
אני מגדלת את ילדי.
ואם נחזור לשאלה המקורית, אתנגד בכל כוחי למורה שמעודדת תרבות צריכה, שמעמיקה הבדלי מעמדות בכיתה, שמעודדת ישיבה מול מסכים לאורך כל היממה. (ואת כל זה את מסיקה מהודעת וואטס אפ אחת? תשאלי אותי. והתשובה היא כן).

אימם

New member
כולנו מעודדים תרבות צריכה בעצם השתתפותנו פה

ובהרבה מדיות ואין לזה סוף.
כתבתי על כיצד זה נתפס בעיני הילדים, לא בעיני.
כל החיים יש הבדלים בדעות וקיימים חילוקי דעות וככל שיש יותר טכנולוגיה ומדיה מפותחות כך זה יגבר וגם יהיה הרבה יותר קשה
להיות שונה. כשמדובר בגיל ההתבגרות זה על אחת כמה וכמה מוקצן
אני לא מבינה מדוע בעינייך השונות מתבטאת דווקא בתקשורת. בעיני זה שולי, בעינייך זה מהותי וזה בסדר שיש בינינו הבדל.

מותגים וסמלי סטטוס הם חלק מעולם המתבגרים?

כתבת באיזושהי החלטיות.
לא בטוחה בכך .
אולי גם תלוי בחינוך הראשוני
אולי גם תלוי במיקום המגורים.

בעינייך זו שאלה של מינון ה"דרישות" והלחצים
בעיניי- ממש לא.
אלא המהות , הנטייה לעדר, היכולת לחנך גם את הילד שלך לעמוד מול הצרכנות הסטטוסית הבלתי נגמרת ועוד
עניין של גישה מהותית
לא של כמות ומינון.

וכן אפשר לדרוש מכל העולם לשתף פעולה עם האידאולוגיה האישית שלי ---- כן, אבל לא מדובר על "כל העולם"
כי אני לא מדברת על כול העולם (אימא של חבר שמציעה ממתקים,אני יכולה לבחור אם כן או לא לשלוח את הילד אליה)
אבל מורה- בבית ספר
( אותו מוסד שמכתיב תלבושת אחידה למניעת פערים)
לא יכולה לעשות שימוש באמצעי תקשורת שלא בטוח שיש לכל הילדים, כדי לשלוח הודעות.

1אילת2

New member
התכוונתי

שאני מתנגדת לכך שהמורה תכריח את הילדים שלי לתקשר בדרך שאינה מקובלת, עלי, על אימם.
כלומר, בוואטסאפ.
אני לא מסכימה עם הרבה ממה שכתבת. וזה בסדר שאנחנו לא מסכימות.
אבל בהודעה הראשית המורה כנראה חושבת כמוך ומעשה מכריחה את האמא להסכים איתה. וזה לא בסדר.

Lady T

New member
את כל כך צודקת במשפט לפני האחרון שלך

שזה בדיוק מה שהרגיז אותי.
שזה בא מהדמות החינוכית.

Ani15

New member
יש לי שאלה רלוונטית

המורה של הקטנה משאירה הודעות כל יום בפורום הכיתתי. אני לא זוכרת להיכנס לפורום כל יום. מה יזרים לי למייל את ההודעות של המורה בפורום? יש לציין שהפורום מוגן סיסמא

למעלה