האם זה מקובל?..

1אילת2

New member
האמת היא שאני לא מבינה למה צריך לעדכן

בפורום כל יום. ואני לא מבינה למה אין כפתור טריוויאלי שישלח לך את ההודעה לפורום.

אימם

New member
אולי לדבר עם המורה?

לשתף אותה ולהסביר לה ולבקש להעביר את ההודעות למייל, או שהיא תפנה למנהל האתר לבדוק אם יש אפשרות כזו לתת פקודה שתעביר את ההודעה למייל...
מצד שני, אולי זה גם הזמן לתת לקטנה (בת כמה היא?) את האחריות....

Ani15

New member
תשובות לשתיכן

הקטנה בכתה א, עוד לא קוראת מספיק טוב כדי לבדוק בפורום...
הפורום יושב על תשתית מפגרת (של אורייאנית) שאפשר לקרוא בו רק דרך אקספלורר (לא כרום או ספארי), מה שאומר שאני צריכה כל יום לבדוק אותו על מחשב אחד מסויים, בשעות אחה"צ, ומפאת פיגור המערכת כנראה שגם הכפתור שאיילת הציעה לא רלוונטי. את אותה בעיה יש לי עם המשו"ב ימ"ש, ששם לפחות אני מקבלת הודעה למייל שאני צריכה לפתוח את המשו"ב, שזה מסורבל ומעצבן, אבל לשמחתי המורות לא מציפות שם (בניגוד למחנכת כתה א ששולחת הודעות - חשובות ורלוונטיות - בפורום כל יום).
אני אנסה לבקש מהמורה לשלוח למייל. תודה!

1אילת2

New member
לפעמים נדמה שככל שבתי הספר יותר מתקדמים

טכנולוגית- כך הם יותר מפגרים.
לשמחתי עם שלושת המורות של ילדיי אין בעיה.
המורה של הקטנה לא מסתדרת עם מחשבים וכותבת וקוראת הודעות במחברת קשר.
המורה של הגדולה כותבת במשוב וגם במייל למי שביקש ממנה במייל.
המורה של הגדול שולחת כל הודעה במייל הבית הספרי, מייל לאמא ומייל לאבא.

Ani15

New member
עדכון 2

המורה ענתה לי ש"אין אישור להעביר הודעות במייל" (אישור ממי? למה? ומה הבעיה להעביר בפורום וגם במייל?). נואשתי.

1אילת2

New member
אישור ממי? מספק האינטרנט? מבעלה? מהילדים?

מי נותן אישורים לשלוח מיילים, למען השם?
דיברתן בטלפון או שהיא שלחה לך תשובה במייל?
ובכל מקרה, הייאוש במקומו. אין מה לעשות עם תשובה כזו.

Ani15

New member
שלחה במייל

יש שאלות שאני כבר לא רוצה לשאול.
במקרה אני מכירה את המורה שמנהלת את אתר ביה"ס (והיא גם טכנופילית נלהבת, כך שמוזר לי שהיא לא מוצאת פתרון לאייפון), שלחתי לה שאלה דומה, נראה.

נומלה

New member
תשלחי מחר מכתב עם הילדה

ותודיעי למורה בטלפון לאחר מכן שבשביל הודעות יש משוב. אם היא תהיה ראציונאלית בזה זה מסתיים. אם לא, תמשיכי לטפל.

אני מאוד מבינה אותך , מציעה לכתוב למורה מכתב

במשוב, בצורה רגועה ונינוחה ולהסביר את העובדות - לילדה אין סמרט פון והיא לא ידעה על הקבוצה ואת מבקשת שלהבא תעדכן במשוב.

BrightEye

New member
כמו שענו לך- לשלוח עם הילדה מכתב בנושא

עם בקשה לעדכן דרך המשוב עד שעה מסויימת שיחליטו עליה כי לילדה אין סמארטפון.
הזכרת לי שאתמול הילד חזר עצבני כולו כי שכח את הטלפון בבית ולא יכול היה לצלם בטלפון הודעה לגבי שינוי במערכת.
ואני ישר הלכתי למשוב לבדוק, וראיתי שבמשוב לא שינו את המערכת. אני לא מצליחה להבין את זה בכלל, האם זה כל כך קשה לשנות במשוב בנוסף?..

אימם

New member
צודקת

אני יכולה לספר לך שגם אצלנו, במיוחד שהמחנכת שלנו היא גם אחראית משוב ולא ראתה לנכון לעדכן אותי במשוב
בכל מיני סיטואציות שנודעו לי רק בסוף השנה ומהילד לא ממנה.
זה מרגיז...

מתחיל להיות נפוץ, השימוש בווטסאפ בבי"ס

וגם בעיני זה לא בסדר, משום שלא לכל הילדים יש סמרטפון.

חברה סיפרה לי שבאסיפת הורים המורה אמרה שככה היא תתקשר עם הילדים, וכשהורים מחו - היא אמרה שככה זה.
לא התפשרה.

אבל בכל זאת - דברו עם המורה, בקשו ממנה לתקשר בדרכים אחרות.

אצל הבת שלי - יש קבוצה בפייסבוק.

azaria

New member
תפרידי אידיאולוגיה מלוגיסטיקה מעשית.

האם זהבסדר שמורה תתקשר על תלמידיה ב"וואצאפ"?
והאם זה מעודד ילדים להתחבר לאפליקציה הזוולמדיה חברתית בכלל?
והאם זה מעליב כאלה שאין להם מסיבות כלכליות או אידיאולוגיות?
ועוד ועוד ...

כל אלה, לא ממש תוכלי לשנות וגם פחות דחוף מאשרהיום יום של הילדה שלך.
היא צריכה לדעת כבר החל מהיום את תוכן ההודעות שיצאו מעכשיו והלאה. וחשוב להבהיר למורה שזו אחריות שלה(!) ולא של הילדה או של חבריה.
תשאירי (לפחות בשלב זה) למורה לתקשר עם האחרים איך שנראה לה, אבל תבהירי לגברת שלילדה שלך אין ולא תהיה גישה לאפליקציה הזו ולא לסמארטפון בכלל. שהמורה תיקח את זה בחשבון ותתארגן להודיע לביתך בדרך אחרת.
היא יכולה למשל להתקשר אליכם הביתה ולדבר עם הילדה, או לשלוח הודעה במשוב או בכתובת אימייל של הילדה או של אחד ההורים, או מצידך שתבוא ברגל עד הבית שלכם, תצלצל בדלת, ותודיע את ההודעות שלה. (תציעי לה קפה
)

היו לי הרבה דברים להגיד לך

אבל בסוף אני רק אגיד את זה:
קודם כל לענות על השאלה שלך- כן זה מקובל.
ועכשיו אוסיף את דעתי- אני מסכימה עם אימם. אני לא רואה במה שהמורה עשתה ביג-דיל, בטח לא סיבה לרתוח (יש כ"כ הרבה סיבות אחרות) אבל היה יותר טוב אם בנוסף הייתה מעבירה את המסר דרך מדיה אחרת (משוב או מה שלא קוראים לזה) ולא רק מסתמכת על הוואטסטפ.

נניח והבת שלך לא הייתה באה עם המחברת הנכונה כי לא ידעה, מה היה קורה? הייתה נכשלת בכיתה? מקבלת עונש? מה כבר קרה? מקסימום הייתה כותבת על חתיכת נייר ומעתיקה או מדביקה למחברת אחר כך. לא מדובר פה על דחייה או ביטול של מועד בגרות בלילה שלפני, כולה מחברת...

מערכת החינוך נלחמת בוואטסאפ? שילחמו באפליה נגד מיעוטים, בסמים ואלימות בקמפוס, ברמה הנמוכה במתמטיקה ומדעים בקרב מסיימי תיכון וכו', דווקא בוואטסאפ? נשמע לי קצת עקום

Lady T

New member
ממש לא עקום

בשנה שעברה ניסו אצלנו להילחם בתופעה הזו של קבוצות של ילדים בהפסקות מתכתבים בוואצאפ בינם לבין עצמם, כשכל אחד עומד ליד השני!
רכילות והסתות ומה לא.
לא נחל הצלחה. איך בכלל? המורה משתפת פעולה בצורה הכי שטחית שיש.

כל כך אהבתי לצפות בכתבה שהיתה לפני מספר שבועות על בית ספר בארץ בו החליטו התלמידים על יומיים בשבוע שהם מגיעים ללא פלאפונים.

פתאום הם מבלים יחד בהפסקות.
לא חשוב, גלשתי, זה לגמרי דיון אחר, איש איש (והורה) הישר בעיניו יעשה כמובן.

אותי היה מכעיס נושא אחר

לא עצם התקשורת המיידית
שאפשר לחלוק על הטכניקה

אלא המערכת המבולגנת
ההודעות שנמסרות /לא נמסרות בשיטות שונות ומשונות.

למה המורה לפיזיקה השאיר את העבודה לחופש במשוב של בית הספר?
למה אי אפשר לתת את העבודה לפני החופש ,ביד?
למה יש כל כך הרבה שינויים והפתעות?

אני חושבת שהתוכנות נועדו להודעות מיידיות
כלומר שינויים שלא היה ניתן לצפות אותם
שביתה, מלחמה, וכיוצא בזה
אבל לא להודיע להביא מחברת תנ"ך במקום ספרות .

ruven7

Active member
אני מסכים איתך

למה להניח שכולם בעלי סמארטפון, וואטאפ או פייסבוק?
באותו נושא, קיבלתי קוד גישה לנושא מסויים בביטוח לאומי שאפשר להשתמש בו דרך האתר שלהם, אלא מה-כדי להגיע לקוד עלי לסרוק ברקוד שנשלח אלי מודפס.אבל..אין לי עם מה.מכשיר סלולרי רגיל ופשוט.מעניין שביטוח לאומי יוצא מעין הנחה שלכולם יש סמארטפון,מכשיר שיש אנשים המתנגדים לו.

למעלה