האם זה מקובל?..

kobit11

New member
את יודעת מה ? עכשיו כשהעלית את זה, גם בבית

סיפרנו שולחים הודעות אימייל לכל התלמידים. מה ? לכולם בהכרח יש מחשב בבית ?

Ronit FL

New member
את צודקת.

זה לא בסדר ביותר ממובן אחד.
ההודעות צריכות לעבור דרך המערכת המקובלת ואז אפשר גם דרך הוואטסאפ, אבל לא במקום.
גם אם זה מקובל (התירוץ הזה 'מקובל' לא ממש מקובל!), זה לא עושה את זה בסדר.
המורה גורמת כאן להעמקת ההבדלים/פערים בין הילדים וזה לא מקובל בשום מובן.
המעשה של המורה יכול להיות פוגעני גם אם אינה התכוונה לכך ואת זה היא צריכה לשנות.

יש לך דרך להלחם בזה וזו הדרך שהציעו לך, לשלוח מכתב/אימייל למורה שהאחריות על יידוע הבת על שינויים הוא באחריותה הבלעדית (של המורה).
הבת שלך לא אמורה להפגע מזה בשום צורה ודרך.

Lady T

New member
ב-ד-י-ו-ק
תודה לך ולכל התגובות גם השליליות

זה בדיוק מה שצרם לי - הפגיעה נטו בילדה.

לכל מי שחשב שאני "חמומת מוח" או מתלהמת - בשום סיטואציה לא התכוונתי להתפרץ על המורה - חלילה.
השארתי את ההודעה כשהייתי נסערת על הודעה שנשלחה בלילה, הודעה שרק במקרה הגיעה אל ידיעתי.

הקבוצה המדוברת בוואצאפ קמה בכלל במקרה ע"י תלמיד שצירף את כל הילדים בכיתה, ופתאום סתם כך צירף את המורה, והיא החלה לשלוח שם הודעות מנהליות שכאלה.

זו אכן חוצפה מדרגה ראשונה ולא משנה שלכולם יש סמרטפון, או לכולם יש את התוכנה הזדונית (כן כן. תוכנה שמראה לכולם מתי בפעם האחרונה התחברת אליה, או האם קראת את ההודעה, היא זדונית בעיני) - אי אפשר לצפות שאפילו זה שיש לו - יקרא את ההודעה.

אני אכן אדבר עם המורה ואציע לה את מה שהועלה כאן - לעדכן משוב עד לדעה מסוימת באתר / להתקשר לרשימת התלמידים (אחד מתקשר לשני כמו שהיה עד לא מזמן)

שמחתי על כך שאני לא היחידה שמוצאת דבר זה מטריד ועל כן תודה

adif11

New member
זה לא שאת לא צודקת עקרונית אבל

הכעס שלך מיותר. אני בטוחה שהמורה בסך הכל ניסתה לגלות יעילות (לרוב הילדים יש סמארטפון היום)
וגם חשבה שיהיה נחמד להתפש בעיני הילדים כ"קולית" וצעירה ברוחה ע"י ההתחברות לוואטצאפ הכיתתי.
אני במקומך הייתי מעירה לה ברוח טובה ומבקשת שתחליף ערוץ העברת הודעות או שתקפיד לברר מי לא בווטצאפ ולידע אותו במקביל.
אל תכעסי.
לא היתה פה כוונה רעה.

שמש 33

New member
אני איתך

גם אותי זה מאד מרגיז.
הילדים שלי קטנים עדיין, אז התקשורת ברובה היא מולנו, ההורים והיה לי מאד לא נעים לגלות כשנטולת סמארטפון אין לי יכולת לקבל הודעות שונות. אמנם רובם המוחלט של הדברים עולה לאתר אבל רק השבוע היה תיקון מסוים לשיעורי הבית שנשלח רק בוואטסאפ. במקרה הנדון הבנתי לבד כי המשפט המקורי לא נשמע הגיוני אבל זו היתה הרגשה מאד לא נעימה ואני בהחלט מתכוונת להסב את תשומת ליבה לכך.
הזוי בעיני שמצד אחד נהוגה תלבושת אחידה ומבקשים לא להביא דברים מסוימים לארוחה אבל יוצאים מתוך נקודת הנחה שלכל ילד בכיתה ח' יש מכשיר טלפון שעולה אלפי שקלים...

כן זה מקובל

אצל הבת שלי שולחים גם בוואטספ וגם באתר של בית הספר. אבל מי נכנס לאתר של בית הספר כל הזמן?
זאת אחת הסיבות שקניתי לה סמרטפון,

יש המון קבוצות בסמטרפון וכל פעם שיש איזה אירוע הם פותחים קבוצה ומעדכנים אחת את השניה.

זאת בחירה שלך לא לתת לילדה סמרטפון אבל את צריכה להבין שיש לזה מחיר. מי שמשלם את המחיר להליכה שלך נגד הזרם זאת הילדה שלך. אמא שלי לדוגמה לא הייתה מוכנה לקנות מהדורה חדשה של ספר כשיש לנו מהדורה ישנה. אז אני הייתי צריכה לרוץ כל פעם לחברה שלי ולבדוק באיזה עמוד השיעורים במהדורה הישנה ואם שכחתי הייתי עושה את התרגילים הלא נכונים.

BrightEye

New member
בעיני זה ממש לא נכון במקרה הזה

זה בדיוק המקום להציב גבולות לבית הספר, זה בדיוק המקום להלחם על עקרונות, וזה בדיוק המקום לערב את הפיקוח אם זה לא יעזור.
יש משוב, זו התוכנה שמשרד החינוך ייעד לצורך עדכון ותקשורת.
כל מה שיש מסביב יכול להיות רק בנוסף ובאופן התנדבותי לגמרי, ולא יכול להיות כחלק מהשיגרה הבית ספרית.

BrightEye

New member
אני המומה מזה שמורים עונים ככה

אני מתקשה לנסח מה אני חושבת עליהם.
אחת ממש אינטיליגנטית
ממש לא מבינה איפה הבעיה, הרי המורה "מגדילה ראש"

Lady T

New member
יש הבדל בין קבוצות צ'יטוט / אירועים וכו

לבין הודעות ב11 בלילה : "להביא מחר ספר כזה ולא ספר כזה!"

זה לא ברור? זה באמת כזה חריג לכעוס על דבר כזה?!

אימם

New member
טוב שהיא נזכרה בשעה 11 לילה

זה לא בסדר. לא שולחים בשעות כאלה הודעות בשביל יום למחרת..
זה ממש לא חריג לכעוס על זה....גם למורים צריך לשים גבולות

צודקת. היא צריכה לשלוח יוני דואר.

או שפשוט תבקשו שלכם היא תשלח גם סמס במקביל (ניידים יש לכם?) או שתרים אליכם ספציפית טלפון (טלפון יש?)

כך אני שולח הודעה :

1. whatsup
2. facebook
3. הודעת SMS
4. מייל
5. טלפון אישי

אני שולח בכל מקרה בפייסבוק ובwhatsup, ולמי שמבקש אני שולח בSMS / מייל / מרים טלפון. הורה שלילדו אין פייסבוק או סמארטפון מסיבות אידיאולוגיות צריך סה"כ לבקש שאשלח בדרך אחרת. אפשר כמובן "לרתוח" במקום.

אור2221

New member
לא טרומפלדור

אבל משהו שמיועד רק להודעות בביה"ס ו-90 אחוז מהזמן אין שם כלום - אנשים לא יכנסו אליו.
זאת, לעומת מייל,פייס,ואטסאפ, שרוב האנשים בודקים בדרך קבע עשרות פעמים ביום.

למעלה