האם זה חוקי

R-E-L

New member
האם זה חוקי

לפני כשבועיים נוכחתי במחזה מפחיד... חייל שלא רצה להתפנות לכלא מהבסיס פונה בכח, לא ע"י משטרה צבאית, אלא ע"י הצוות של הבסיס. הרסר, ועוד 5 קצינים התנפלו על אותו בחור, קבלו את ידיו מאחורי הגב באזיקים וגם את רגליו... וזה עוד לא מספיק, הם כילו בו את זעמם, הרסר התיישב עם הברך שלו על בתנו של החייל, בעוד קצין אחר הביא לו בעיתה לצלעות. בשלב זה המפקדות שלנו ביקשו מאיתנו להכנס לפריקסט... הם ידעו שזה לא בסדר, אך לא רצו שנראה את ההמשך. לא הקשבנו להן. המשכנו להביט על מה שהולך וברקע שומע את המפקדות צועקות עלינו שנכנס כבר. הרסר קם, החייל נאנק מכאבים, הרסר מחייך. ופתאום הפסיק לחייך, והביא בעיטה לראשו של החייל... החייל התחיל לדמם... ואז הוא הבחין בנו וצעק "אתם עדים, אתם עדים לכל זה" ואז הרסר ועוד קצין גררו אותו על האדמה אל מאחורי קיר... המשפט הזה שבר אותי... כל היום הסתובבתי בפנים נפולות... לא יודע אם זה חוקי או לא... מה שאני יודע שזה זוועה (בסיס ניצנים, טירונות 02)

meishar84

New member
מקרה נוראי !!!!!

דווחו עליו כמה שיותר מהר !!!!!! תבואו בקבוצה ועם כמה שיותר עדים לך תדע כבר איזה פעם זאת שזה קרה צריך למנוע ולעצור כאלה דברים כמה שיותר מהר וגם בשביל ההרגשה שלך ובשביל החייל המסכן.

WizMaster

New member
מוזר...

לא נראה לי שאפילו למשטרה צבאית יש סמכות לעשות את הדברים האלה...

just4fun

New member
זה לא נשמע חוקי!

ובנוסף לזה,גם אסור היה לצוות של הבסיס לעשות דבר כזה,זה לא תפקידם! אני לא יודעת מה החייל הזה עשה,אבל מה שזה לא יהיה,לא נותן סיבה לכך ששישה קצינים יתנפלו עליו כמו שאתה מתאר. אלא אם כן הוא רצח מישהו! וגם אז אסור לטפל בעניין בצורה כזו!

D A N A D

New member
../images/Emo2.gifוואי!!!!זה נורא....

ממש לא בסדר!!!לדווח כמה שיותר מהר ולא לוותר עד שהאנשים האלה יקבלו את מה שמגיע להם...יווווו

old and wise

New member
דווח, אין דילמה

אין פה שאלה, תדווח, לא יקרה לך ולמי שיבוא איתך כלום מהסיבה שאת אותם קצינים ואנשי צוות יעיפו לעזזל, ופעם הבאה שתראה אותם אם בכלל הם יהיו טוראים במקרה הטוב

old and wise

New member
תודה ../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif

אני וחשין משתפים פעולה **הרגע קלטתי שזו החתימה שלך, אבל עובדות הם עובדות...

פבפ

New member
בלתי חוקי בעליל !!!

לדווח מבלי לחשוב פעמיים !!! על דברים כאלו אסור בתכלית האיסור לעבור לסדר היום. המפקדים האלו כלל וכלל לא מפקדים כמו שמפקדים צריכים להיות. אין פה דילמה וחשש מ"הלשנה" תחשוב על זה שבפעם הבאה זה עלול להיגמר במוות. לדווח בבבהילות !!!

ממש לא!

בס"ד אין חוק המתיר למפקד להרביץ לחייל. לפי תאורך זהו ממש פשע, עבירה פלילית לכל דבר. מפקד כזה צריך לשבת בכלא! מסכן יהיה המפקד שיכה אותי... אני במקומך הייתי פונה לאחראים...

Arnavoth

New member
חוקי?

למען האמת (צבא או לא צבא) מדובר בעבירה פלילית של פגיעה פיזית בגוף האדם והשפלתו לעיני רבים- ביזה. כמו שהנחת כבר, אין זה דבר כשר למהדרין ועל כל פשע- בא עונשו. אמנם, יכלתם לפעול באופן אימפולסיבי ומתוך דחף ראשוני למען עזרת החייל אך משכבר לא עשיתם זאת, המלצתי לכם היא- מצאו את החייל הפגוע, אספו כמות עדים (כמה שיותר גדולה ואמינה, כפי שכבר הוזכר) ופנו אל בית-משפט אזרחי (וגם צבאי, במקביל). הגישו תביעתכם ודרשו עונש ופצויים (כמובן שבעבור החייל בלבד). דווחו על כך גם למפקדיכם והזכירו גם את המפקדת שלכם בטענה שיש גם להוריד אותה בדרגה ולשפוט אותה תחת עבירה על "חוק השומרוני הטוב" (לא יודע איך קוראים לזה בעברית) כיוון שהיא העדיפה לתרום (וזו אכן תרומה) בדרכה לפשע בכך שהסיטה אתכם ממקום האירוע ולא נחלצה לטובת הפצוע. הזכירו אף את זאת שמוחה יכל לעמוד על העובדה שמעשה זה פסול ושלרשותה עמד כוח של כ-XXX איש (כמה שהייתם שם). היא גפ פושעת. לתבוע את כולם!! תביעה רצינית!!!

Arnavoth

New member
אתה לא באמת מאמין שבסיינפלד

הומצא המונח, נכון? זה חוק שקיים בארה"ב כבר 50 שנים, איפה היית בשעורי משפט?!?

לדווח ומהר!!!

תתארי לך שאותו מקרה היה קורה לך.. ברור שהיה לך רגשות אשמה והם יגמרו ברגע שתתלונני

high heel lady

New member
במדינה דמוקרטית עם זכויות אדם ואזרח

זה אבסורד!!! "זכויות האדם שייכות לפרט מעצם היותו אדם. הן אינן מוענקות ע"י השלטון, אינן תלויות בשלטון והשלטון אינו רשאי ליטול אותן מן הפרט. זכויות אלו הן הזכות לחיים, לחירות, לשוויון, לכבוד, לקניין ולהליך הוגן. הזכות לחיים והזכות לביטחון- הזכות לשלמות הגוף והאיסור על פגיעה בגופו של אדם שנובעים מכבוד האדם ואיסור השפלתו. זכותו של אדם שלא לחיות בפחד מפני פגיעה פיזית ומפני השפלה. חובת המדינה להגן על חייהם וביטחונם האישי של כל אזרחיה. זכותו וחובתו של כל אזרח להתריע על עוולות הנגרמות לפרט/ לקבוצה במדינה, ולבקר את רשויות השלטון ואת ממלאי התפקידים כאשר הם חורדים מסמכותם ונוהגים שלא כדין." מתוך "להיות אזרחים בישראל"......
שלכם, כנרת.

בטח שזה חוקי

כנראה החייל הצטיין, וקיבל תיגבור בקרב מגע.. והמפקדים פשוט מקסימים איך שכולם שם מתחשבים. אל תעזו לתבוע אותם, תשלחו להם עציץ עם הקדשה ("חנוך את הנער על פי דרכו")

בטח שזה חוקי

כנראה החייל הצטיין, וקיבל תיגבור בקרב מגע.. והמפקדים פשוט מקסימים איך שכולם שם מתחשבים. אל תעזו לתבוע אותם, תשלחו להם עציץ עם הקדשה ("חנוך את הנער על פי דרכו")

למעלה