לגבי הנקה
אני לא הצלחתי להניק הרבה, וחבל. לא רק בגלל היתרונות אלא כי באמת שהתעסקות עם בקבוקים היא סיוט! הנקה קשה בעיקר בהתחלה עד שלומדים את הפרנציפ ועד שלומדים מ הקל לך להניק יחד או אחד אחד, ועד שלומדים את הפוזיציה ומתגברים על החוסר בשינה, אבל בחודש השני והשלישי את מתחילה לראות אור ואת ממשיכה ככה כמה חודשים בלי להיות תלויה בבקבוקים, בעיקור בקבוקים (כל בקבוק צריך לרחוץ במים וסבון ואחכ לעקר במים רותחים ואחכ למלא במים מורתחים שצוננו... סיוט!!! תכפילו את זה ב12-14 בקבוקים ביום).
גם המחיר של התמל, הבקבוקים, כל ההתעסקות וצריך לעבור מלא חברות עד שאת מבינה מה נכון לילדים שלך, וכל שלב צריך להחליף פטמות ולהחליף בקבוקים כל כמה חודשים כי הם אסורים.
אין לך מושג כמה בקבוק בטווח הארוך- קשה פי כמה מהנקה. לכן חשו בלי הלעבי רלך לפחות מידע שלי לא היה, כי ברמה המיידית הבקבוקים קלים יותר בטח בבית חולים ואז את בבעיה כי הילדים כבר מתרגלים ונהיה סיפור (למרות שעדיין אפשרי להחזיר להנקה).
בכל מקרה בשביל שהנקה תצליח וגם תהיה לך סבירה מבחינת קושי את צריכה:
1. כיסא הנקה טוב, עם משענות והכל, תסתכלי בגוגל יש יד שנייה גם. חייבת, אחרת קשה מאוד (אני בגלל זה בעיקר לא התמדתי, נגמר לי הגב מלשבת כפוף במיטה). זה מאסט שלא תחשבי שסתם ספה או כיסא יתאימו. יש פרופורציות לכורסאות הנקה שמתאימות ומקלות. או לדאוג לכריות הנקה.
2. יועצת הנקה, תבדקי כבר עכשיו שמות של יועצות באזו ר שלך מהפורומים, דברי איתן מראש תראי למי את מתחברת, לפעמים פגישה אחת פותרת כל בעיה! יש להן עצות, הנחיי הלגבי משאבות מתאימות הלגביר חלב וכן האלה.
3. תשלבי הנקה ובקבוקים. אם הייתי יודעת שאפשר לתת הנקה ביום ולתת בקבוקים בלילה וככה הם ישנים טוב יותר (בדרכ) ואת יכולה בלילה לתת בקבו קכל שלוש שעות והנקה להמשיך ביום לפי דרישה. במילא כך או כך את צריכה לךהיות ערה כל שעתיים שלשו, אם בהנקה ואם בבקבוקים, אבל ככה את נהנית משני העולמות.
4. משאבה של מדלה, לקטינה נדמה לי אבל גם השאר, יש ביד שרה חינם. את הצינורות והבקבוקים שלה צריך לקנות בנפרד. כי צריך לשאוב הרבה כדי להגדיל תפוקה, וצריך לשאוב גם כדי לאפשר לאחרים לתת להם במקום להניק כל הזמן. זה טס ברגע שלומדים איך.
אני גם לא בעד להניק בכל מחיר ועם תאומים זה קשה. אבל דווקא מהמקום של הקושי מבקבוקים (הייתי בוכה בוכ המעל הכיור כשהייתי שוטפת בפעם המיליון את הבקבוקים ומעקרת ומרתיחה מים בסיר נפרד, ומצננת ומוזגת לכל בקבוק) וההוצאה על תמל- 600-800 שח בחודש לשנה בערך. וגם מחליפים כדי לבדוק מה הכי טוב לילדים... וזה גם לזרוק לא מעט. על בקבוקים עם כל הנסיונות והשינויים וההחלפות גם כמה מאות כל חודש בהתחלה.
הנקה ברגע שהכל יושב במקום והכל מסתנכרן ולוקח לזה זמן- את בעולם אחר, מבחינתה תנהלות ואת לא בלחץ לקחת בקבוקים לכל מקום ואת מרוויהח שעות שינה במקום להפסיד על התעסקות בבקבוקים. מ נ י ס י ו ן
ורק דיברתי על נוחות, עוד לא דיברתי על כמה זה טוב לקטנטנים וכמה זה מרגיע וכמה זה יעזו רלכם גם בהמשך כשהשד מנחם והילדים נרגעים עלייך ברגע במקום לנדנד שעות.
בקיצור, שווה להיערך לזה.