האם הכאב יעבור פעם?

לאלי48

New member
לאלי עונה לכל מי שתרם מעצמו בתגובה לקריאת המצוקה

כל הפרדיגמה של הטיפול בילד מתייחסת לשילוב שלו בחברה נורמטיבית. לא לי ולא להורים אחרים שסביבי לא אומרים את האמת. חלק מהם, אלו שעדיין "אחוזים" בבשורה המרה, פשוט מחכים בכיליון עיניים שזה "יעבור". כך נוצר שבי שההורה נתון בו וגם הילד, הציפיה שהוא ישתנה והשיום של התכונה האוטיסטית כקללה רובצת מושרש מן הרגע הראשון. אני מביט בילד הזה, הוא כל כך יפה ויש לו ריח של פרח. כמובן שהוא לא נגמל, מצד אחד נראה לי שאני מוכן להחליף לו חיתולים לנצח מצד שני אני מפחד שפתאום תתעורר בי התנגדות לקצב הזה. יש בו משהו שלא משתנה אפילו טיפה בעקבות הטיפולים והגן המיוחד למרות שינויים והתפתחויות רבות. משהו עמוק בכל המנגנון בו הוא חש, מרגיש וחושב. מובנויות רבות שילדים אחרים כבר מקדדיים קורסות אצלו לתוך זרם תודעה אחיד וקצבי. איך שהוא נדמה לי שהפסיכולוגיה שלו תואמת גיל 9 חודשים אבל עם המון ידע ומורכבות. עוד מעט יהיה בן 4. לגבי הכאב, לצערי הרב מאוד צודק מי שכתב שיימשך. כך גם אני מרגיש. אני רואה את יחסו חסר הגבולות לאחותו, את אהבתו היוקדת אליה, את בדיקותיו המהירות את פניה. היא ילדה רגילה קרבה אצלה מווסתת היטב. למרות שהיא גם רק ילדה. הוא יודע מתי אסור לו לגשת אליה, אבל אני חש את הכאב שכרוך בכך. הוא נקרע. לפעמים הוא מתמלא אלימות נוראה, הוא רוצה להרוג אותה, הוא מחוויר ורץ אחריה לחסלה. תסכול באהבה הטהורה הרגישה הזו לא נסבל בקלות. הדבר הזה שעוזר לנו אנשים רגילים להדחיק לא קיים אצלו אולי כי הוא יכול להעריך באופן לא משוחד את האושר שיש באהבה.
יצא לי לראות כאלו מתבגרים. המוטיבציות זהות לאנשים רגילים אבל היכולות המנטליות הרבה יותר דלילות והסבל רב.
לא עלה בדעתי לחשוב על הפנייתו לאנשים כמוהו. בגן בו הוא נמצא במטבע הדברים המפגשים בינהם לא נושאים תקווה רבה. אולי בעתיד...אבל המחשבה הזו מחזקת אותי. ואני מודה למי שהדגיש אותה כאן.
אני עסוק מאוד במחשבה מה להכין לו לעתיד. כמה כסף צריך בשביל זה. דירה משלו? אם לא יוכל לעבוד ממש, מה אז? איך אוכלים? מה לגבי חיים חברתיים? אם אנו נמות שהוא יהיה בן 25, אז מה? הוא התנהל? יהיה מעמסה לאחיותיו? גם אפשרות לרגע של סבל שיהיה לו כשיהיה בן 50 הורגת אותי.
היום שיחק איתי בבית הבובות. עד לא מזמן נמנע מלערב דמויות במשחקיו. היום הסכים להושיב אותם על כסאות, וגם עשה להם אמבטיה קטנה. היה לנו טוב במונחים של שבת בבוקר.

nati6589884

New member
קראתי ויש לי לומר לך רק טוב ובהצלחה.

אני אנסה מאוד לעודד אותך, כי דבריך די מדברים עלי, ולמה? גם
אני הייתי ילד כמוה לא ממש באותו עוצמה ,כלומר לא גמול, ולא מדבר
כל כך וכולי. אבל הייתי מאוד שונה, ואמרו שאין לי סיכוי, לא ידעתי שום דבר.
כמו כולם. כלומר הייתי מאוד מאוד חריג. וגם לא הייתי יכול בכלל ללמוד.

לא ידעתי קורא וכתוב עד כיתה ד, אבל אתה יודע? אף אחד לא אמין שאני ידע.
אבל פגשתי במורה מופלאה, שעזרה לי, והוכחתי לכולם שאני יודע טוב מכולם.
ולמדתי תוך חודש וחצי מה שלא ידעתי כל השנים האלו. מה אני מנסה לומר?
אם הוא יכיר מטפל/מטפלת או אפילו אתם ותעזרו לו, הוא יכול להתפתח ברמות.

שאתה לא מבין, להיות ממש עצמאי, אני שמעתי על אוטיסטים שנהיו עצמאים אחרי
שהיו בתפקוד נמוך, ועברו לתפקוד גבוהה, בעייני לא צריך לפחד מרת תפקוד, גם
אם ילדך החמוד, לא וורסאלי כעת, זה לא אומר שגם בעתיד או היה ככה, אני רוצה
גגם להבהיר מה שהתכוונתי לא שהוא ישאר אותו דבר, ממש לא, אני השתנתי מאוד.
התחלתי תואר במקביל לתיכון, הייתי תלמיד מצטיין, עשיתי הרבה דברים יפים, אבל
הכל הגיע בזמנו, אף אחד לא האמין שאני יצא מחינוך מיוחד שהייתי בכיתה ז, והצלחתי.
בעייני אתם תצליחו, קשה לומר את זה, ואני מבין את הרגשה שלכם, גם שלפעמים אני

גם כועס על הורים. אבל המאבק הוא של כולם, גם שלך גם של הילד של כולם, אז
לא להתייאש, הוא יצלח להסתדר, וגם אם הוא היה בהוסטל זה לא נורא זה כן, אבל
אתה תהיה איתו, אני מאחל לכם כל טוב, שנה טובה ומתוקה, בברכה נתננאל לך ולאוטיסט
המתוק.

schlomitsmile

Member
מנהל
לאלי יקר
כמה דברים (לא כ"כ מרוכזת כרגע, אז אולי ייצא קצת מבולגן
):
ראשית, אי-אפשר לא לחשוב על העתיד, אבל מציעה לך להשתדל לכוון את עצמך
לא לעסוק בו יותר מדיי, ולהשקיע את האנרגיה שלך יותר בהווה, מקסימום בעתיד הקרוב.
לאיש מאיתנו אין מושג מה יהיה העתיד-
אי אפשר לדעת מה ואיך יהיה הילד בעוד עשר-עשרים שנה,
וגם לא איך תהיה החברה, אילו אפשרויות וגישות ואנשים הוא יפגוש.
כך שזה חסר תוחלת.
בנוסף, זה רק מכניס לסיחרור של חרדות.
יעיל יותר לעשות כמיטב יכלתנו כדי שהיום, בעוד חודש, בעוד שנה,
יהיה לילדנו כמה שיותר טוב.
&nbsp
שנית- כתבת שהמפגש בין בנך לילדים א"סים אחרים בגן "לא נושאים תקווה רבה".
יכול להיות שאתה לא הבחנת בתקשורת ביניהם.
זה לא אומר מה באמת קורה ביניהם.
כשה
שלי עמד להתחיל ללמוד בכתת תקשורת,
באנו ליום אחד בחופשת הקייץ לפגוש את הכתה.
כשחזרנו הביתה, שאלתי אותו אם היה מי מהילדים שהוא הרגיש טוב במיוחד איתו.
אמר שכן. זה היה ילד מקסים, לא ורבלי, שלכאורה שיחק עם עצמו כל היום.
כך לפחות זה נראה על פני השטח.
בפועל, עבר משהו ביניהם, היתה תחושה מקבלת, נינוחה, בטוחה, נעימה, טובה.
אחד הדברים שעלינו ללמוד, הוא לוותר על כל מה שנראה לנו מובן מאליו-
למשל אם שניים לא מביטים זה בזה, לא מדברים וכד', מובן מאליו שאין ביניהם תקשורת. לא נכון

למשל "חיים חברתיים" זה לפגוש אנשים, לקשקש איתם וכד' וזה משהו שכל אדם צריך.
לא נכון.
יש גם מובנים אחרים למונח, דרכים אחרות, ויש מי שזקוק לזה יותר או פחות.
&nbsp
&nbsp

arana1

New member
אולי יעזור אם לא תזהה יכולות מנטליות שונות כדלילות

אוטיסטים נוטים לבטא את הפנימיות שלהם הרבה פחות מאחרים ואז הסביבה נוטה לתייג אותם כטיפשים,
זה גם קשור ונובע מהרגישות והצורך שאותו אתה מתאר באהבה יוקדת וחסרת גבולות,

זה שילד, בוגר, אוטיסט, מקודד דברים בצורה שונה לא אומר שתפישתו ענייה או רדודה,
למעשה, יתכן, שבעייות כמו וויסות נוצרות מהתנגשות בין המסירות חסרת הגבול שאותה אתה מתאר לבין הנטיה לתפוש ולהגיב עליה ואליה בזלזול ובהתנשאות ובדחיה.

זה לא אומר שאוטיסט לא זקוק להמשגה, לבניה של עולם סימבולי, לכושר הפשטה,
אם תשים לב אז תראה שבלא מעט מקרים ובלא מעט תחומים, האוטיסטים הנורא פשטנים לדעתך מציגים כושר הפשטה והסמלה שגובל בגאוניות,
אלא מה,
כמו שגם אתה מזהה הם מציגים את זה אחרת,
פועלים לפי ההקשר שמתאים למבנה הנפשי שלהם,
שהוא פחות מניפולטיבי ולכן נראה לך ולנורמטיבים אחרים כחסר מורכבות.

אלא דברים שאם נדע לזהות ולעודד יכולים לקחת את האוטיסט הרחק הרחק
חבל
באמת חבל לתת לדעות קדומות להרוס את החיים לאנשים ממש טובים

לאלי48

New member
תודה לכולם, במיוחד לנתי, ארנה ושלומית ושאלה לארנה ונתי

הדברים מעודדים ומרגיעים בהחלט. ואני גם שמח שקבלתי אישור לחומרה של הכאב שיכול לנבוע ממודעות לא פתורה לחריגות עבור הילד עצמו.
הקונוונציה הישנה עסקה בנושא הזה במונחים של ניתוק או בידוד מהסביבה. אני רואה שהיום ההגדרות מורחבות, ויותר מזה שאני מביט בילד הזה שום ניתוק לא יכול לתאר את מבנה גרעין שלו. הוא מחובר יותר מכולם לסביבה אם כי ניתוק הוא אפשרות שלו. אבל הניתוק הזה קורה בגלל משהו יותר עמוק ממנו. אם יש לכם באופן אישי איזו השגה על הייחודיות של הנפש הזו, השונה בדרך מעוררת יראה אני מאוד רוצה לדעת כדי שאוכל להתקרב אליו יותר. משהו שונה ועמוק מאוד צובע ומשפיע על כל התפקודים שלו, תפישה, חישה, עיבוד, זכרון, תגובה וכמובן גם הזהות. מעבר לאובססיות ולעקשנות שהופיעו עוד לפני גיל שנה ראיתי שבשנה השניה הוא לא היה עסוק בלקדד תחושה ברורה במיוחד של עצמיות ועדיין לדעתי אין לו. הוא ער לקוטב שלו אבל לא במונחים שמאפשרים לו להזדהות עם הסביבה ממש. כתוצאה מכך גם המטען שהוא מכניס פנימה לא נעשה מספיק מחזק והוא בן רגע מוצא עצמו בודד ומאויים. הלמידה של הרוטינות הנורמטיביות לא מלווה בהכרח באיזה הבנה שלהם, אבל זה נוסך בטחון שהכל צפוי.
מה שונה אצלו בעצם? כאילו סתם נתקע בגיל מוקדם או משהו אחר?
תודה על כל תובנה שתשתפו.

arana1

New member
הרוטינות הנורמטיביות חוסמות התפתחות של זהות

כי הן מבוססות על גישות ותפישות שאולי רלוונטיות ונכונות למבנה הנפשי-פיזי של הרוב הנורמטיבי אבל בשביל אוטיסט הן הכי משבשות,
גם בגלל שקיומו מבוסס על הדדיות גוף נפש עמוקה ומהותית יותר (לדעתי, הרוב חולק עלי וגם הדעה "המקצועית" שונה מאוד מזו שלי).

יש לא מעט אוטיסטים שדווקא נאחזים ברוטינות הנורמטיביות בדיוק בגלל שהן לא טבעיות להן אבל כיוון שהן מוצבות להן כתנאי קיומי לתקשורת ואהבה אין להם ברירה אלא להיצמד דווקא בחוזקה למה שהכי הורס אותם.

קשה מאוד להגדיר במסגרת של תגובה את השונות האוטיסטית ואת הגורמים לה,
כמו שהבחנת מדובר במשהו שצובע את הכל וניכר בכל היבט קיומי,
משום כך מתייגים את זה כPDD (לא משנה כל כמה שנים מוצאים לזה שם אחר)
אבל התופעה היא כל כך מוכללת, קוהרנטית, בדיוק בגלל שהיא אינגטגרטיבית, שלמה, ולא איזה לקות פתולוגית כפי שהמומחים כופים עלינו להאמין.

האוטיסט לא יכול להזדהות עם הסביבה וגם לא לקודד לעצמו זהות דרך הזדהות עם השתקפותו בה כי מוסכמותיה,צליליה, מבטיה, גישתה... מבטאים דיכוטומיה נוקשה בדיוק במקומות שבהם האוטיסט מרגיש חיבור ספונטני ויצירתי.

במילים פשוטות, הסביבה היא מאוד אגוצנטרית, האוטיסט לא, גם בגלל זה הוא כל כך מושך ודוחה לה חליפות, לעיתים בו זמנית, ומצד אחד אינה מסוגלת לתמוך בו בכלל ומצד שני גם לא לעזוב אותו לנפשו.

כדאי לזכור שתפישה של האחר כעקשן ואובססיבי נובעת לא פעם מחוסר יכולת להבין ולהכיל את העובדה שלא תמיד מה שחשוב לך ונכון לך הוא כזה גם לאחרים,
האוטיסט אינו עקשן או אובססיבי יותר מאחרים,
הוא פשוט מנסה להישאר בחיים, לשרוד, בחברה שלא מעריכה את ערכיו, את תפישותיו, את גישתו למציאות.
למעשה, הסביבה החברתית לא מעלה בכלל בדעתה שלאוטיסט יש דברים כמו ערכים ורגישויות ועצמיות מהותית כי אלה דברים שיש רק לאנשים ואוטיסט לא נחשב ממש לאיש,

כמו שאתה כותב, לתפישתך, אין בקיומו נסיון לקודד תפישה של עצמי, אבל אני אומר לך במלוא האחריות שהוא עסוק בקידוד העצמיות שלו באינטנסיביות שעולה בהמון סקאלות על כל מה שאתה מכיר מעצמך ומסביבתך

אולי הוא פשוט עושה זאת בשקט, בינו לבין עצמו, ללא הכרזה וחשיפה מתמדת של כל תהליכיו הפנימיים ( כמו שנ"ט נוהגים לעשות כל הזמן) ובחברתנו הכל כך נרקסיסטית כל מעשה שלא מוצג מייד לראווה נחשב כאילו לא התרחש מעולם אבל אני יכול להבטיח לך שהוא עובד, וקשה מאוד, וגם די לבד מאוד.

גור42

New member
ותודה גם לגור, שכתב לך מסר שהתעלמת ממנו לחלוטין

אם אתה לא רוצה לשמוע עוד על ניסיון החיים שלי - סבבה. אבל לא יכלת להקדיש חמש שניות כדי להגיד "תודה, אבל זה לא מתאים לי"? בן אדם זר משקיע זמן ואנרגיה בלהגיב באופן אישי למצוקה שלך וגם פותח את עצמו בפניך, ואתה מתעלם?

אחר-כך מתפלאים למה נמאס לי לנסות ולעזור לאנשים... טוב, זאת הפעם האחרונה שאני מנסה, זה בטוח.

dina199

New member
הילד עדיין קטן. אל תחשוב מה יהיה בעתיד הרחוק.

תחייה בהווה. הבן שלי אחרי צבא ולומד באוניברסיטה. אף אחד לא היה יכול להבטיח את זה בגיל 4.

למעלה