האם היה מעמד הר סיני?

דוד170

New member
ל-עמלק

לעמים אחרים אין סיפור על מישהו שברא את העולם. רק במעמד הר סיני יש סיפור כזה. אני הייתי במעמד הר סיני. להלן ההוכחה. (דברים פרק ה´ פסוק ג´) - לא את אבותנו כרת ה´ את הברית הזאת, כי אתנו אנחנו אלה פה היום כולנו חיים, פנים בפנים דיבר ה´ אליכם בהר מתוך האש.* רש"י כתב על כך שגם הדורות שיהיו בעתיד עמדו במעמד הר סיני.

Go v e r n o r

New member
"לעמים אחרים אין סיפור על מישהו

שברא את העולם" יפה. אז לנו יש ספור יפה. רק ספור יפה. "רק במעמד הר סיני יש סיפור כזה" נכון. יש רק ספור. דבר מכל אלה לא התרחש במציאות. "לא את אבותנו כרת ה´ את הברית הזאת, כי אתנו אנחנו אלה פה היום כולנו חיים" נכון. זה כתוב. זה רק כתוב. דבר מאלה לא התרחש במציאות...

דוד170

New member
לורדן. אני מבין שאתה מסכים שרק לעם

ישראל יש סיפור כזה ואתה בזה שאמרת יפה מסכים לכך. ועוד אני מבין בזה שכתבת יש לנו סיפור יפה אתה מוכן לחזור לעם ישראל ולהיות חלק ממנו. ולאחר שראיתי שרק לנו יש סיפור כזה , אתה צריך להבין שהתורה היא אמת. וזה ראיה מוחצת שאין עליה הפרכה . ראיה מוחצת. אתה חייב להסכים . זה לטובתך.

Go v e r n o r

New member
רק לנוצרים יש ספור כמו שיש לנוצרים.

רק למוסלמים יש ספור כמו שיש למוסלמים. רק להינדים יש ספור כמו שיש להינדים ורק ליהודים יש ספור כמו שיש ליהודים. אז מה? אמרתי שהספור יפה. הוא יפה. אנשים מוכשרים כתבו אותו. אז מה? "אתה מוכן לחזור לעם ישראל ולהיות חלק ממנו?" אתה חלק מעם הפאגאנים הנבערים. אז מה? "ולאחר שראיתי שרק לנו יש סיפור כזה , אתה צריך להבין שהתורה היא אמת" טעות. יופיו של ספור אינו מעיד על קשר, ולו קלוש, למציאות. "וזה ראיה מוחצת שאין עליה הפרכה...אתה חייב להסכים" נכון. אני מסכים. זוהי "ראיה" מחיצה (מעיכה) ופריכה...

דוד170

New member
ל-Go v e r n o r

"אמרתי שהספור יפה. הוא יפה. אנשים מוכשרים כתבו אותו. אז מה?" ת. אתה מסכים שלאף אחד אין מעמד כמו מעמד הר סיני ויציאת מצרים. מדובר על בורא עולם. אין לאף אומה סיפור שמופיע בורא עולם ומראה שליטה על העולם . אין לאף אומה סיפור שמופיע בורא עולם ומראה שליטה על העולם . אין לאף אומה סיפור שמופיע בורא עולם ומראה שליטה על העולם . אין לאף אומה סיפור שמופיע בורא עולם ומראה שליטה על העולם . האם אתה מסכים לכך? האם אתה מסכים לכך? האם אתה מסכים לכך? האם אתה מסכים לכך? ולאחר שראיתי שרק לנו יש סיפור כזה , אתה צריך להבין שהתורה היא אמת, תחזור בתשובה ותהיה בטוח כי בורא העולם יראה לך זאת. באהבה רב וכבוד רב דוד

Go v e r n o r

New member
רק לנוצרים יש ספור כמו שיש לנוצרים.

רק למוסלמים יש ספור כמו שיש למוסלמים. רק להינדים יש ספור כמו שיש להינדים ורק ליהודים יש ספור כמו שיש ליהודים. אז מה? אמרתי שהספור יפה. הוא יפה. אנשים מוכשרים כתבו אותו. אז מה? "אתה מוכן לחזור לעם ישראל ולהיות חלק ממנו?" אתה חלק מעם הפאגאנים הנבערים. אז מה? "ולאחר שראיתי שרק לנו יש סיפור כזה , אתה צריך להבין שהתורה היא אמת" טעות. יופיו של ספור אינו מעיד על קשר, ולו קלוש, למציאות. אני מסכים שזה רק ספור אני מסכים שזה רק ספור אני מסכים שזה רק ספור

אלי ו.

New member
דוד, האם אתה יודע שקיים בורא עולם?

או מאמין? אם אתה יודע שקיים בורא עולם, ואתה יודע שהוא ציוה עלינו תרי"ג מצוות, ולכן אתה שומר אותן, מה האמונה שלך שוה? אתה סתם נהנתן, שמקיים מצוות בגלל שאתה יודע שתקבל שכר. אתה פשוט חסר אמונה. אי אפשר גם לדעת וגם להאמין.

אלי ו.

New member
מה הנושא?

חשבתי שאנחנו מדברים על ראיות לקיומו של האל. תבין, אני אדם מאמין. אני לא מתימר לדעת.

דוד170

New member
ל-אלי ו.

קודם בו נגיע להסכמה שצריך להאמין שיש בורא לעולם.

אלי ו.

New member
אני במקרה מאמין

היה יכול להיות עולם נפלא (אם כי קצת משעמם) אם כולם היו כמוני, אבל זה לא המצב.

Alcharzor

New member
מצחיק

LINK מאד יפה למרות שהשתדלתי לקרוא באופן בלתי טלוי אך פסקה ראשונה הרסה את הכל. לפי מחבר טקסט התורה ניתנה לפני 3,000,000,000 יהודים: 1. האם מחבר הטקסט מדמיין לעצמו 3EXP9 איש כמה מקום הם תופסים 2. לאן נעלמו כל האנשים כרגע בכדור הארץ יש כ 6.5EXP9 אנשים מה תוך 3000 שנה רק הכפלנו את הכמות של האנשים ואפילו אם כך מה כל האנשים בעולם יהודים?

G o v e r n o r

New member
3 מליארד? הבט בהצבעה הפנימית

מתוך הודעה זו. גם שלושה מליון הוא מספר מופרך. הממלכה המאוחדת בשיא פריחתה מנתה כמליון ורבע נפש. בני ישראל חנו למעלה מ- 35 שנה בקדש-ברנע, עד שיכלה דור המדבר. היינו אמורים למצוא למעלה משני מליון שלדים. לא דובים ולא יער!

דוד170

New member
זה טעות דפוס צריך להיות כתוב

3 מליון איש. כתוב בתורה שהיו 600 אלף איש מלבד הנשים והטף. אם עושים חשבון ומוסיפים את הנשים וטף יוצא 3 מליון.

Alcharzor

New member
גם 3EXP6 זה יותר מדי

נגיד שכ1.5EXP6 אנשים הזוגות שיכולים להתרבות ונגיד שבממוצה היה 2 ילדים במשפחה(זה המינימום שבמינימום בדרך כלל היה כ10) מחישוב מטמתי מהיר יצא שכרגע בכדור הארץ יש כ900EXP6 יהודים וזה מצחיק לא פחות מ 3EXP9 יהודים לדעתי תתחילו לעשות חשבון כמו שצריך אם היה שם מפגש יהודים גדול אז לא היה שם יותר ממאות אחדות וגם זה מוגזם

answers2

New member
איך היגעת לחישוב המצחיק הזה ?

אם היו 1.5 מליון זוגות ולכל זוג (כדבריך) היה בממוצע שני ילדים (=זוג) הרי שהיום היו מקסימום 1.5 מליון זוגות יהודים בעולם, ולא 450 מליון זוגות..... .

למעלה