האם היה מעמד הר סיני?

Moledet972

New member
תגובה...

נמצאו עדויות בחפירות ארכיאולוגיות - בקדש ברנע.

Moledet972

New member
כבר לאחר מבצע קדש, וגם לאחר מלחמת

ששת הימים. אתה לא מצפה שאני אמצא לך אתר שמראה את הממצעים. תיסע לקדש ברנע, זה בסיני. בטח יש שם איזה מוזיאון(אלא אם כן המצרים חוששים להראות את הקשר היהודי).

דוד170

New member
ל--גל נעים

בס"ד התשובה בקשר ליש-ו נא לקרוא בקישור הזה. חלק מהראיות לאמיתות התורה http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6537899 קישור לנבואות מהתורה http://www.hidabroot.org/6.htm http://www.hidabroot.org/nevooha.htm

אתה לא מבין שזה לא מיידי כל-כך!

זו אמונה וזה טקסט שהתפתח לאורך זמן, ולכן לא היה צריך לשכנע אף אחד בקיומו.

דוד170

New member
ל-אני אני ולא אחר

זה אמונה שיש בורא לעולם. התורה כבר קיימת בהיסטוריה גם לדעת הכופרים למעלה מ-2500 שנה. ולא היה עוד מישהו שהפיץ תורה דומה. יש בתורה נבואה שאכן לא יהיה עוד מישוה כזה. איך ידעה זאת התורה? ברור שלא היה זה אדם שנתן את התורה.

כותבי התורה יכלו לנחש!

וודאי תסכים איתי שאם הנבואה לא הופרכה עד כה, אין זה אומר שלא תופרך בעתיד. על כל פנים, אני כבר טענתי והוכחתי שאני בראתי את העולם, בהודעה קודמת (חפש שרשור ארוך שאתה כתבת בשם "ראיה לאמיתות התורה" - בסופו ההודעה שלי). אין שום הוכחות לבריאת העולם בדרך הזו או ליציאת מצריים, וכל ההוכחות שלך מסתמכות על התורה; הסטוריון אמיתי לא היה עושה כך. אגב, נדמה לי שכתוב אי-שם שמשה כתב את התורה (כתב, לא בהכרח הגה), מה הופך את העניין למעניין יותר ואפילו פאראדוקסלי, כי אם הוא העלה אותה על כתב, הוא וודאי ידע מלכתחילה שלא יגיע לארץ ושעליו לדבר אל הסלע וכו´ (למיטב זכרוני, הסלע מגיע אחרי מעמד הר סיני).

דוד170

New member
ל--אני אני ולא אחר

"יכלו לנחש" ת. לא מדובר רק על זה שזה נבואה, מדובר על אתגר שהתורה מציבה. כל מי שקורא את התורה בכדי להפריך אותה צריך להראות שהיא יכולה להינתן על ידי אדם והוא צריך להראות דוגמא שהוא גם יכול להפיץ ספר דומה ואם הוא לא מצליח סימן שהתורה לא ניתנת להפרכה. את השקר בדתות אחרות ניתן ישר להראות אין שם בכלל מישהו שטוען שהוא בורא העולם בזה נסתים הוכחת השקר. להפרכת ספר התורה אתה חייב להראות שאתה יכול לעשות ניסים יותר גדולים או ניסים ברמה שווה שהיו בסיפור יציאת מצרים וזה לא יכול לעשות אף אדם. נסים ברמה נמוכה יותר ניתן לעשות כי בורא העולם נתן לאדם אפשרות לעשות כישוף. " אין זה אומר שלא תופרך בעתיד." ת. אם היא תופרך בעתיד תחזור שוב בשאלה בנתיים. אתה צריך לפעול בהתאם לנתונים שיש לך היום. "על כל פנים, אני כבר טענתי והוכחתי שאני בראתי את העולם, " ת. לא ראיתי את ההודעה שלך תן קישור. בכל אופן יש עוד תנאי שכתוב בתורה שנדרש להפרכת התורה והוא שאתה צריך לעשות ניסים ברמה שהיו ביציאת מצרים לדוגמא את צריך לכבות את השמש שלושה ימים. " שלך מסתמכות על התורה; הסטוריון אמיתי לא היה עושה כך." ת. מצורף קובץ של ארכיאולוגיה. " על כתב, הוא וודאי ידע מלכתחילה שלא יגיע לארץ ושעליו לדבר אל הסלע וכו´ (למיטב זכרוני, הסלע מגיע אחרי מעמד הר סיני)." ת. הוא לא כתב את הספר מדעתו . בורא העולם הכתיב לו ובורא העולם יודע את העתיד.

תשובה

הבעיה בנבואה הזו היא שהיא כללית ביותר ולא מציבה תאריך יעד כמו נבואות עדכניות, ולפיכך עדכנית עד שיוכח אחרת ודי רעועה, למעשה. שיווה טען שהוא בורא העולם. אלוהים לא עושה ניסים כאלו היום! מתי בפעם האחרונה היה חושך במשך שלושה ימים? מתי? אני לא עושה דברים כאלה היום. עבר הזמן של ההוקוס פוקוס. איפה הקובץ? בגלל זה כתבתי "שהעלה על כתב". בכל מקרה הוא היה אמור לדעת, לא? למה לחטוא ולמות מרצון? למה כל הדיאלוג המיותר הזה אחר-כך, אם הוא ידע קודם לכן? איפה ההוכחה העדכנית שלך שאלוהים קיימת?

G o v e r n o r

New member
שוטה/קטן170, רבוי הוכחות צולעות

אינו בבחינת הוכחה שלמה אחת. זאת העיר לך מזמן 000000000000000. אנו רואים שכל הזמן אתה מסתובב, ללא הצלחה, סביב ה"הוכחה" מן הכוזרי. האם האחזותך הנואשת והאחזות אחיך הנואשים (qwerty) ב"הוכחה" מן הכוזרי פרושה שאין לכם הוכחה אחרת? האם אפשר להסכים שפרט ל"הוכחה" מן הכוזרי - לא מצויה בידיך ובידי אחיך כל ראיה אחרת?

דוד170

New member
עצם העובדה שאתה רוצה לעבור לראיות

אחרות מראה שאין הפרכה לראיה המוחצת. גם אם תאמר שהתורה ניתנה בכפיה על ידי אדם. אני עונה מדוע לא ניתנה תורה דומה נוספת. על ידי אדם אחר. זה מראה שהתורה ניבאה נבואה וידעה מראש שלא יהיה עוד מישהו שיפיץ תורה דומה. ראיה שאין עליה הפרכה. יש עוד הרבה ראיות.

gershon17

New member
די! די! מספיק כבר!

לא הבנת כבר שדוד170 רואה בכל דבר הוכחה לאמיתות התורה? הרי גם ההודעה הזו שלי היא הוכחה כזו. שלא לדבר על המשפט הבא: "די! די! מספיק כבר!". יש לו קצר במוח בכל מה שקשור ללוגיקה. קורה. לא נעים. קשה לסדר את זה מרחוק.

דוד170

New member
ל--gershon17

מה אתה צועק. מה אתה חושב שמי שצועק צודק? תענה לי איך ידע נותן התורה שלא יהיה עוד ספר דומה. מדוע לא היה אף אחד שנתן ספר דומה או עם ניסים יותר גדולים. כלומר אם אדם יכול לכפות על עם היה צריך להיות שעוד אדם יכפה על עם ויתן ספר עם ניסים יותר מרשימים ויאמר שהוא הבורא. ברור שנותן התורה לא מאפשר להפריך את התורה שהוא נתן.

למעלה