האם היה מעמד הר סיני?

גל נעים

New member
האם היה מעמד הר סיני?

100% מהאנשים המוגדרים "מאמינים" מאמינים לתרחיש הזה כביכול, כאשר אין שום ממצא חוץ-תורני לדבר הנ"ל. גם עמי אפריקה מאמינים למיתוסים דומים, גם עמי צפון אירופה מאמינים למיתוסים על האלים שלהם. ------------------------------------------------------- היה או לא היה?

erez zon

New member
בכמה נקודות:

1.מס´ בני ישראל אשר ע"פ היהדות צפו במאורע הוא דמיוני ביחס למס´ בני ישראל באותה התקופה. 2.לאחר 100 שנות חפירות ארכיאולוגיות,אין שום ממצאים בשטח לנדידת עם מסיבית כ"כ. 3.מלבד כותב הסיפור,אין שום עדות חיצונית המאמתת אותה.בכל ספרי ההסטוריה של עמי האיזור לא מצויין מאורע שכזה.אם מס´ כה רב של אנשים והמופע רועש ומואר שכזה,היו צריכים גם עמים בסביבה לשמוע משהו. 4.כל שאר נסיונות ההוכחה כמו העברת הסיפור מאב לבן לא משמשות ראיה לאמיתות הסיפור.מליארד מאמינים יש לנצרות למרות שישו בוודאי לא הלך על המים...כבר הוכח שאנשים זקוקים לאמונה,ולכן לא יהיה קשה לשכנע אותם בבדיה המבטיחה להולכים אחריה את נצחיות הנשמה.

naftalyb2

New member
הר סיני מה זה?

אני הולך לחנות סטמצקי קונה ספר של דרווין(בלי דוואוינים) מה יותר פשוט אלהים לא קונים בחנות סצימצקי

begone

New member
ללמדך שאללה הוא גדול

לא קראת קוראן? גם ללמדך שישו הלך על המים וריפא נכים. לא קראת את הברית החדשה? וגם ללמדך שהארי פוטר יודע לעשות כשפים. לא קראת ´הארי פוטר´?

אלי ו.

New member
אתה יודע, אם לא תגיב

לא ידעו שלא הבנת. מה ענין שמיטה אצל הר סיני זו שאלה שרש"י שאל. ולכן נתתי גם את תשובתו.

begone

New member
אחחחח....כולי בושה וכלימה

איזה אסון - אין לי מושג מה אמר רש"י... הוכחתי בורות פושעת במקורות היהודיים ה"קדושים" של הדת היהודית המקסימה שכל כך עזרה לנו בשואה ובמלחמות ישראל... מה אעשה עכשיו? איך אביא ילדים לעולם בלי רש"י? איך אקנה מזון בסופרמרקט בלי רש"י? איך אאזין לאלבומים של פינק פלויד בלי רש"י? ואיך אצפה בסרטים צרפתיים בלי רש"י? חיים בלי רש"י - איך אפשר לדמיין את זה בכלל? במילים פשוטות: תשובתו של רש"י רלוונטית היום בערך כמו תשובתו של הקיסר נירון למזכירו הצבאי. אני מבין שיש לך קשר תרבותי עמוק לכתבים הדתיים הללו, אבל הרלוונטיות שלהם כיום - נמוכה עד אפסית.

כינוי1982

New member
פשוט תגיד "אוקי, לא ידעתי"

לא תמיד צריך לתת לאגו פגוע מענה בצורת מתקפה ארסית על אמונותיו של מישהו אחר.

begone

New member
לא רוצה לעשות מה שאתה רוצה

"לא תמיד צריך לתת לאגו פגוע מענה בצורת מתקפה ארסית על אמונותיו של מישהו אחר" לא תמיד. זה נכון. באמת לא תמיד. אבל מתישהו כן צריך....

ReD BuLl0

New member
מה אתם מתייחסים אליו בכלל??

בס"ד כל דבר שקשור לדת הוא צוחק עליו. הוא זורק מזוזות לפח. הוא יורד על אנשים רק בגלל שהם מאמינים באלוקים. הוא אמר לי כבר כמה פעמים שהוא לא מקבל את אמונתי. והוא גם אמר לי שאין חובה כזאת לכבד בני אדם. ועוד הרבה שטויות ביגוניות טיפוסיות. בקיצור על תתווכחו איתו כי הוא סתם מזלזל במה ששונה ממנו, והוא לא מקבל את השונה ואת זה הוא אמר לי ואם תרצו אני אביא לכם את הקישור לכך. והאבסורד פה זה בסוף כל הודעה שלו הוא כותם שצריך לקיים שוויון זכויות בלי הבדל דת גזע ומין.

begone

New member
גם אתה התייחסת אליי ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

"כל דבר שקשור לדת הוא צוחק עליו" לא כל דבר. אתה משקר. "הוא זורק מזוזות לפח" אתה שוב משקר. רק מזוזה אחת. "הוא יורד על אנשים רק בגלל שהם מאמינים באלוקים" שוב שקר. אני יורד על אנשים בגלל שהם מאמינים באלוהים. "הוא אמר לי כבר כמה פעמים שהוא לא מקבל את אמונתי" אני מ-ז-ו-ע-ז-ע...ממש "נורא". "והוא גם אמר לי שאין חובה כזאת לכבד בני אדם" בהחלט נכון. אין חובה כזאת. אינני מכבד את היטלר, למשל. "והאבסורד פה זה בסוף כל הודעה שלו הוא כותם שצריך לקיים שוויון זכויות בלי הבדל דת גזע ומין" שוויון זכויות - בהחלט. אבל בלי למלא את החובות האזרחיות שלך לא תקבל שום זכויות. אין זכויות בלי חובות.

ReD BuLl0

New member
שוב פעם אתה משחק אותה

בס"ד כל דבר שקשור לדת אתה צוחק עליו ואני לא משקר. כשאמרתי מזוזות אתה הרי יודע שהתכוונתי למזוזה שזרקת, ואל תעשה את עצמך כאילו חשבת שבאמת התכוונתי לרבים דמגוג. אתה יורד על אנשים בגלל או רק בגלל שהם מאמינים באלוקים. מה ההבדל?? בין כך ובין כך הדבר הזה פסול. תשאל אותי למה פסול?? תחשוב בעצמך.. עוד דמגוגיה מילולית- אני מזועזע ממש נורא- מה אתה שמח במקומך הייתי עצוב. אין חובה כזאת לכבד בני אדם ואתה לא מכבד את היטלר- הרי אתה יודע שכוונתי היתה לאנשים אשר מכבדים אותך ומן הראוי שתחזיר להם כבוד- אבל שוב פעם דמגוגיה של שקל וחצי שלך. אני ממלא את הזכויות שלי במדינה כמו שצריך- אז למי הטענה כאן?? בקיצור ביגון- אל תתעסק עם אדם נחות פרימיטיבי ומאמין באלוקים כמוני- יש לך מזוזות לזרוק לפח..למה לבזבז את זמנך היקר מפז עלי??

begone

New member
החיים זה משחק, לא?

"כל דבר שקשור לדת אתה צוחק עליו ואני לא משקר" לא כל דבר. יש דברים בדת שבכלל לא מצחיקים אותי, אלא יותר גורמים לי לחשוש או לכעוס ולפעמים אפילו להתייחס בחיוב. למשל מצוות ´כבד את אביך ואת אימך´ יש בה לדעתי הרבה חוכמה - רק חבל שעטפו אותה באיצטלה דתית. "כשאמרתי מזוזות אתה הרי יודע שהתכוונתי למזוזה שזרקת, ואל תעשה את עצמך כאילו חשבת שבאמת התכוונתי לרבים" אז תדייק, בן-אדם, תדייק. מי שלא מדייק - משקר. "אתה יורד על אנשים בגלל או רק בגלל שהם מאמינים באלוקים. מה ההבדל??" לא - לא אלוקים. אלוהים! "הרי אתה יודע שכוונתי היתה לאנשים אשר מכבדים אותך ומן הראוי שתחזיר להם כבוד" הכבוד איננו חובה דו-סיטרית. לא כל בן-אדם שמכבד אותי אני צריך לכבד אותו חזרה. רק אני אחליט אם אני אכבד בן-אדם או לא. אגב, החרדים רבים מספור ממש לא מכבדים אותי, ואת זה אפשר לראות יפה מאוד בפורום. "אני ממלא את הזכויות שלי במדינה כמו שצריך- אז למי הטענה כאן?" הטענה היא לחרדים המשתמטים, שחלקם אינם עובדים. "יש לך מזוזות לזרוק לפח..למה לבזבז את זמנך היקר מפז עלי??" תתפלא, אבל זרקתי רק מזוזה אחת לפח בכל חיי. אבל מי יודע - אולי אהפוך את זה לתחביב רק בשביל להרגיז אותך....

ReD BuLl0

New member
כל הדיון הזה דפוק מהשורש.

בס"ד אי אפפשר לדבר איתך ולנהל איתך דיון אינטלקטואלי- אתה כל הזמן כזה ציני. טוב נו אתה ביגון מה אפשר לעשות...

begone

New member
ציניות וסרקזם

אתה עדיין לא יודע את ההבדל בין ציניות וסרקזם? ציניות = אדם שלא רואה ערך בשום דבר סרקזם = אדם הרואה את הצד השלילי בכל דבר

begone

New member
ציניות וסרקזם

אתה עדיין לא יודע את ההבדל בין ציניות וסרקזם? ציניות = אדם שלא רואה ערך בשום דבר סרקזם = אדם הרואה את הצד השלילי בכל דבר

preacher

New member
הסבר חלופי (וגם נכון, דרך אגב)

ציניות - יחוס מניעים אנוכיים לכל בני האדם, וחוסר אמון במניעים שלהם. סרקזם - הומור לעגני ופוגעני.

למעלה