האם הבושה אבדה ‏?

evglev1

Well-known member
מנהל
והחרדים הלא אשכנזים?
מה הם לא הפגינו נגד הגיוס?
חרדים זה כולל גם: ליטאים וחסידים לא כולל חב"ד?
בדרך כלל למזרחיים יש יותר סובלנות לעניין, אם כי דרעי משנה זאת וגם ש"ס הסכימה לקחת תפקידי שרים גם במחיר שבועת האמונים, כמו גם החיזור של ש"ס אחרי מזרחיים מסורתיים שמחייב אותם להתאים את עצמם. ואלי ישי בזמן הקצר שהיה בראש ש"ס בכלל טען שהם ציונים. באשכנזים אני לא מבדיל בין ליטאים לחסידים ובעצם הייתי צריך לכלול גם מזרחיים מרומניה ובולגריה, כי רק הצאצאים של החוזרים בתשובה מצפון אפריקה ועיראק מרגישים זיקה גבוהה יחסית למדינה.

eקא זו או

Well-known member
בדרך כלל למזרחיים יש יותר סובלנות לעניין, אם כי דרעי משנה זאת וגם ש"ס הסכימה לקחת תפקידי שרים גם במחיר שבועת האמונים, כמו גם החיזור של ש"ס אחרי מזרחיים מסורתיים שמחייב אותם להתאים את עצמם. ואלי ישי בזמן הקצר שהיה בראש ש"ס בכלל טען שהם ציונים. באשכנזים אני לא מבדיל בין ליטאים לחסידים ובעצם הייתי צריך לכלול גם מזרחיים מרומניה ובולגריה, כי רק הצאצאים של החוזרים בתשובה מצפון אפריקה ועיראק מרגישים זיקה גבוהה יחסית למדינה.
כדאי להעמיד דברים על דיוקם:
ש"ס התחילה כמפלגה מזרחית שייצגה את הקיפוח במשך שנים ארוכות של עדות המזרח בתרבות הישראלית, נכון היה בה יסוד דתי, כי המזרחים, כהכללה, מסורתיים יותר - לכן היא ענתה על הצרכים הרגשיים והרוחניים שלהם.
היום?
טענה "יש להם יותר סובלנות" נובעת מכך, שהמפלגה, כאידיאולוגיה לא מנדה מסורתיים או משרתים בצבא, זה מקור הכוח האלקטורלי שלה.
אם ש"ס תתחרד ממש, יש סיכוי רב שתקטן באופן דרסטי.

לו היו מרגישים שיש בזאת בושה, הם לא היו עושים זאת.
זה רק מוכיח שהם ואנחנו חיים בעולמות נפרדים, עם ערכים שונים קיצונית.
ואנו לחלוטין לא מבינים זה את זה.
הם מבינים מצוין הם לא חיות,הם פשוט דואגים לאינטרסים שלהם.

תחשוב שבן שלך לא רוצה להתגייס לקרבי/תומך לחימה ועכשיו הוא בכלא.

evglev1

Well-known member
מנהל

אבל בדיוק כמו ההשוואה של הערבים את האסירים שלהם שמקבלים ביקורים, כותבים מכתבים ובפיקוח רפואי שבמקרה של סינואר הוכיח את עצמו כאיכותי למצב החטופים במנהרות שאין שום השגחה עליהם הוא מגעיל ומכוער, אבל מערבים זה טבעי כמו שהם משווים בין בנייה בשטח ריק לירי או פיגוע בטענות ש"התנחלות" היא כמו טרור, אבל יהודים שמשווים אסירים עם כל הזכויות של האסיר במדינה מערבית לחטופים זה מקומם מאוד ומהווה יריקה בפרצוף בדיוק כמו שאילו משפחות הרוצחים הפליליים היו משווים אותם לחטופים.

יהודים שמשווים אסירים עם כל הזכויות של האסיר במדינה מערבית לחטופים זה מקומם מאוד ומהווה יריקה בפרצוף בדיוק כמו שאילו משפחות הרוצחים הפליליים היו משווים אותם לחטופים.
הם נחטפו ע"י הכלא הצבאי.

בן אדם צדיק תמים וזרקו אותו לכלא ;)

רק מוכיח שצריך לבטל גיוס חובה.

evglev1

Well-known member
מנהל
הם נחטפו ע"י הכלא הצבאי.

בן אדם צדיק תמים וזרקו אותו לכלא ;)

רק מוכיח שצריך לבטל גיוס חובה.
מזכיר לי שבפורום אקטואליה בנענע בזמן מאסרה של מרגלית הר שפי ספר את הימים של מאסרה של אסירת הציון מרגלית הר שפי, אני מודה שדי גיביתי אותו, אבל כשהיא שוחררה הוא הגזים והתחיל לחשב ולספור את הימים ל"אסיר הציון יגאל עמיר". אבל אסיר ציון זה עוד נתפס כי בבריה"מ אסירי ציון ואסירים פליליים היו באותם התנאים. אבל גם אנשים חפים מפשע שיושבים בכלא לא סובלים כמו החטופים ולפי איך שהיועצת המשפטית דאגה לתפריט של הנוחבות יש ארגונים שדואגים למזון בריא לאסירים פליליים אשמים וחפים מפשע כאחד. כך שאולי עצם החטיפה יכול להיות איכשהו כי הרי גם פוטין השתמש במערכת המשפט שלו כדי לחטוף את נעמה ישככר, אבל תנאי אסיר ותנאי חטוף של ארגון גרילה / טרור זה דברים ששונים זה מזה מזרח-מערב.

מזכיר לי שבפורום אקטואליה בנענע בזמן מאסרה של מרגלית הר שפי ספר את הימים של מאסרה של אסירת הציון מרגלית הר שפי, אני מודה שדי גיביתי אותו, אבל כשהיא שוחררה הוא הגזים והתחיל לחשב ולספור את הימים ל"אסיר הציון יגאל עמיר". אבל אסיר ציון זה עוד נתפס כי בבריה"מ אסירי ציון ואסירים פליליים היו באותם התנאים. אבל גם אנשים חפים מפשע שיושבים בכלא לא סובלים כמו החטופים ולפי איך שהיועצת המשפטית דאגה לתפריט של הנוחבות יש ארגונים שדואגים למזון בריא לאסירים פליליים אשמים וחפים מפשע כאחד. כך שאולי עצם החטיפה יכול להיות איכשהו כי הרי גם פוטין השתמש במערכת המשפט שלו כדי לחטוף את נעמה ישככר, אבל תנאי אסיר ותנאי חטוף של ארגון גרילה / טרור זה דברים ששונים זה מזה מזרח-מערב.
עשית סלט מכל ההיסטוריה.

Henry0

Well-known member
אם לא תלמד להתרכז בנושא,
לעולם לא תוכל להתקדם לשום מקום.

Henry0

Well-known member
אבל בדיוק כמו ההשוואה של הערבים את האסירים שלהם שמקבלים ביקורים, כותבים מכתבים ובפיקוח רפואי שבמקרה של סינואר הוכיח את עצמו כאיכותי למצב החטופים במנהרות שאין שום השגחה עליהם הוא מגעיל ומכוער, אבל מערבים זה טבעי כמו שהם משווים בין בנייה בשטח ריק לירי או פיגוע בטענות ש"התנחלות" היא כמו טרור, אבל יהודים שמשווים אסירים עם כל הזכויות של האסיר במדינה מערבית לחטופים זה מקומם מאוד ומהווה יריקה בפרצוף בדיוק כמו שאילו משפחות הרוצחים הפליליים היו משווים אותם לחטופים.
דבריך לחלוטין לא לנושא.

אם לא תהיה מסוגל להתרכז בנושא מסוים
לעולם לא תוכל להתקדם לשום דבר.

Henry0

Well-known member

הם לא מבינים.
הם מבינים מה הם רוצים,
אך בגלל שוני אדיר בערכים שלנו, הם לא מבינים איך להשפיע עלינו.

הם לא מבינים.
הם מבינים מה הם רוצים,
אך בגלל שוני אדיר בערכים שלנו, הם לא מבינים איך להשפיע עלינו.
אני חושב שהכיסאות היו לצורך הסברה לציבור שלהם.

מה שבעצם אומר שהם רוצים לעשות זה hold the line

שכמה שפחות ישברו.

נערך לאחרונה ב:

בון דוק

Well-known member
ן זה לזה.
מבריק מהלך מבריק
ואת זה עשו בלי טריליונים שמשלמים לחברות פרסום ויחסי ציבור

Henry0

Well-known member
מבריק מהלך מבריק
ואת זה עשו בלי טריליונים שמשלמים לחברות פרסום ויחסי ציבור
מהלך שיווקי מבריק,
זה כאשר זה מניע את הצד השני לצרוך את המוצר,
כאשר המוצר במיקרה זה הוא "חוק הגיוס הפוטר את בני הישיבות".

האם אתה חושב שהטריק השיווקי הזה פועל בכוון הזה ?
או שניתן להגדיר זאת כאחת הפאשלות השיווקיות הגדולות ביותר.
לא רק שהוא לא עוזר בקניית המוצר,
הוא דוחה את הקונים מהמוצר.

בון דוק

Well-known member
מהלך שיווקי מבריק,
זה כאשר זה מניע את הצד השני לצרוך את המוצר,
כאשר המוצר במיקרה זה הוא "חוק הגיוס הפוטר את בני הישיבות".

האם אתה חושב שהטריק השיווקי הזה פועל בכוון הזה ?
או שניתן להגדיר זאת כאחת הפאשלות השיווקיות הגדולות ביותר.
לא רק שהוא לא עוזר בקניית המוצר,
הוא דוחה את הקונים מהמוצר.
אתה יודע הרגע מה יהיה התוצאה? יש לך כדור בדולח?

Henry0

Well-known member
יש הבדל בין 3 תארים שונים שכל אחד מהם הוא תואר ראשון לבין דוקטורט
אלו 2 תוארים שלישיים (2 דוקטורטים).

בתואר בפיזיקה אני גא.
התואר במנ"עס הוא ברמה הרבה יותר נמוכה, שלא דורשת הרבה (הכל כמובן ייחסי),
אך מקום העבודה שלי רצה זאת, כדי להעביר חצי מעבודתי כחוקר, לעבודה מינהלית.

בון דוק

Well-known member
אלו 2 תוארים שלישיים (2 דוקטורטים).

בתואר בפיזיקה אני גא.
התואר במנ"עס הוא ברמה הרבה יותר נמוכה, שלא דורשת הרבה (הכל כמובן ייחסי),
אך מקום העבודה שלי רצה זאת, כדי להעביר חצי מעבודתי כחוקר, לעבודה מינהלית.
גא זה תואר ראשון

למעלה