האם אתם צבועים?

מקשיב, אבל לא מסכים עם מה שאומרים

אני עדיין עומד על דעתי - אתאיסט אנטי דתי שמדליק חנוכיה הוא צבוע, בדיוק כמו כהניסט שחובש כאפיה וזועק "אללה הוא אכבר". מי שנגד הדת המוסלמית, לא יכול לקחת את ממנה רק את מה שנראה לו . . . זו דעתי.

לעמוד על דעתך זה בסדר

רק תגיב תגובה ענינית למה שנאמר לך. אחרת אתה מוציא את הטעם. בכלל, אם אתה לא מצפה שאנשים יענו לך תשובה הגיונית, למה אתה שואל מלכתחילה. או יותר נכון, למה אתה *שואל*? פשוט תבוא ותאמר "אתם צבועים" למה שלא תשווה זאת לכהניסט שחוגג עיד אל פיטר?

לא

אני רומז שגם חסידיו של הארי
פוטר זצוקלהלהלהלהלה
הם גם צבועים
(על אף שאני לא בטוח באיזה צבע)

pokeret

New member

הארי פוטר אמת וכל מי שאומר אחרת שיבדוק היטב מה קרה לקורח ועדתו.

אני אוכל מצות כל השנה כי נוח לי

האם זה אומר שזה סותר את הכפירה שלי בסיפור יציאת מצרים? הנה שאלה מעניינת, מה הקשר בין הכחשת סיפור (או "אנטי") לבין חגיגתו? האם אתה חושב שיש חסיד אחד של הארי פוטר שחושב שהסיפורים הם לא פיקציה? למה אתה חושב שהם הלכו לזה? http://www.slate.com/blogs/trending...ate_september_1st_by_hopping_on_the_hogw.html כי הם צבועים הוא כי הם פשוט נהנים?

ואיזה צבע זה דוס מסריח

חסר עורלה ומוח, שגולש באינטרנט, חושב את עצמו אלוהים כי הוא "מקרב רחוקים" ומתווכח עם כופרים, ממלא אותנו עם שקרים והבלים, ומעז לדבר איתנו גבוהה גבוהה כאילו הוא לא מסריח עד מעל לראש בצביעות ובטמטום חולני? ואני מוכרח לחזור על השקרים שיכנסו לקאנון "השקרים הטיפשיים ביותר שאמר מחב"ת חסר מוח" * "אף חרדי לא אמר מעולם שאבולוציה זה כפירה" * "אף אחד לא אסר על חרדי לגלוש באינטרנט"

לא סתם חרדי

אף "רב" חרדי... "לא שמעתי רב חרדי שאומר שאסור לקבל את תאוריית האבולוציה, ושמי שמקבל את התאורייה הוא כופר לכל דבר ועניין." אני גם הייתי מופתע כשהוא התחיל ללכת לכיוון הזה. כאילו, כל הזמן הזה ששיקרו לי שהמדענים סתם המציאו את הדינוזאורים ושהם אומרים שסבא שלהם היה קוף, זה סתם היה בצחוק....

זה נראה שאין לו בעיה לכתוב כאן מחר

"אין שום רב חרדי שאוסר לחלל שבת". אני מתרשם שאין שום משפט בעברית שהוא לא מסוגל לכתוב. המונח שקר/אמת לא קיים במערכת השיקולים החולנית שלו. אני לא הייתי מציע לשאול אדם כזה גם לא מה השעה כעת. ובחברה נורמלית היה כדאי לאשפז מניפולטיבים פתלוגים כמוהו. ובכלל, לאור הפעילות החריגה שלו והעיסוק האובססיבי שלו בכפירה - הייתי יותר מממליץ על בדיקה פסיכיאטרית מקיפה. אני חושש שיש קשר הדוק בין דוסיות למחלות נפש.

אני לא אופתע אם הוא יכנס לכאן בשב"ק

אבל זה יגרום לי לפרץ צחוק בינלאומי כשזה קורה זה אומר שהוא חמד לנו לצון כל הזמן. זה יכניס את חזרתה בתשובה של לייזר בכיס הקטן

אתה לא מעביר לה ערוץ עם השלט

אתה פשוט מביא את הרב פנגר ונויגרשל ביחד לתוך הפורום. אתה נכנס לפה אחת לכמה שבועות ומטרטר,חוזר על אותם דברים שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב.... ושוב. כבר למעלה אנחנו מסתובבים במעגלים, אתה אפילו לא מקשיב למה שאומרים לך....

הדוס השקרן ממשיך

"אני לא זוכר ששמעתי רב שאומר שאסור לקבל את תאוריית האבולוציה, ואם מישהו מקבל אז הוא כופר. " אני ממש נעלב. אין הרבה יצורים בעולם החי שהיו חושבים שאפשר ככה לזלזל באינטליגנזציה שלנו. כנראה שהמוח של הדוסים מטומטם לגמריי. ילד מפגר.

אתה רציני?

רוב הרבנים לא מתנגדים לאינטרנט מסונן. להיכנס לפה זה לא בעייתי מבחינתי באופן אישי, אם כי אני לא אמליץ על זה לאף דתי אחר. יש רבנים שגם מאשרים להתייחס לחומרי כפירה אם זה לצורך. לא כל הרבנים אומרים שתאוריית האבולוציה לא נכונה. ואין קשר בין קבלת תאוריית האבולוציה לבין האמונה של אדם. אני לא זוכר ששמעתי רב שאומר שאסור לקבל את תאוריית האבולוציה, ואם מישהו מקבל אז הוא כופר. האנלוגיה שלך לא נכונה.

חבל שהם לא סיננו את פורום יוצאים בשאלה הכפרני

ככה היה נחסך לנו טרדה מיותרת.... אבל מצד שני גם חוסך לנו כמה חיוכים טובים..... שאלת חידון: מי אמר "החיבור לאינטרנט הוא תועבה והמקיימו בביתו הרי הוא בכלל מביא תועבה לביתו"? רמז: לא הרב דוקינז שליטא... סליחה? אתה בוחר במידת האמצע????? חשבתי שאי אפשר לבחור במידת האמצע... מה ההבדל בין האמצע שלך לאמצע של אחיי הכפרנים שחוגגים חנוכה אבל תומכים בהתיוונות? אגב, אתה באמת רוצה להגיד לי שרבנים חרדים לא מתיחסים לאבולוציה כעל כפירה????

תגובה

אמרתי שלא שמעתי רב חרדי שאומר שאסור לקבל את תאוריית האבולוציה, ושמי שמקבל את התאורייה הוא כופר לכל דבר ועניין. שאלתי באופן אישי רב חרדי די נחשב על הנושא, והוא אמר לי שאין עם זה בעיה, למרות שזה מיותר כי לדעתו אין בזה אמת. אם אתה יכול להביא לפה ציטוט של רב חרדי שאומר שמי שמקבל את תאוריית האבולוציה הוא כופר, אני מאד אשמח. שים לב, להביא ציטוט של רב הקורא לתאוריית האבולוציה "תאורייה כפרנית", זה לא נחשב, משום שלא ניתן בהכרח להסיק מצמד המילים האלו, שמי שמקבל את התאורייה הוא כופר באלוקים. גם אני עשוי להגדיר את תאוריית האבולוציה כ"תאוריה כפרנית" משום שהיא מוליכה אנשים תמימים לכפירה, אבל זה לא אומר שאני חושב שמי שמחזיק בה הוא כופר בקב"ה.

האדמור מליובאוויץ שליטא נחשב?

אם כן, בבקשה: http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=57407 אם התאורייה היא כפירה, אז מי שמאמין בה הוא כופר. מה חסר לי במשוואה הזאת? אולי הרב החרדי ההוא גם צבוע כמוך, כשנוח לו הוא אומר משהו אחד וכשלא נוח לו הוא עושה משהו אחר. בא נלך אחורה קצת: אני טענתי שאתה צבוע כי אתה גולש לאינטרנט ונכנס לפורום שלנו. מתוך הנחה שאתה נכנס לכל הלינקים שאתה שם באתר שלך (אני אהיה *מאד מאד* מופתע שכל הלינקים שלך עוברים סינון בפילטר של החרדים, על אף שלא בדקתי) אתה משתמש באינטרנט לא מסונן. עכשיו, כשאמרתי "או שאתה מסכים שהאבולוציה בראה את אלוהים" זה היה בסרקזם כי כולנו יודעים שהאבולוציה לא אומרת כלום על אלוהים. אתה יכול לקרוא את זה "או שאתה כופר בכל הי"ג אני מאמין". ממש לא התכוונתי להכנס לפילסוף הידוע אם אפשר לשלב בריאה ואבולוציה... אם הייתי רוצה לעשות זאת הייתי הולך ישירות לאתר הדוס.

אני לא ראיתי שום מקום שבו הרבי אומר

שמי שמקבל את התאוריה הוא כופר. התאוריה היא "כפירה" בפשט של סיפור הבריאה, אבל לא מעבר. לגבי הסינון, אדם יכול להחזיק מספר ספקיות אינטרנט. אחת שתאפשר לו לגלוש מסונן, והשנייה שתאפשר לו להתחבר כאשר יש צורך בכך, לאינטרנט לא מסונן.

למעלה