"האם אני מחונן?"

erezsh

New member
"האם אני מחונן?"

שמתי לב שרוב ההודעות בפורום חוזרות על הפורמט הנ"ל. "האם אני מחונן?" "איך אני יודע אם אני מחונן?" "איך הייתם מגדירים מישהו מחונן?" וכו' וכו'. הרגשתי צורך עז למחות על ההתעללות הזו בדפי הפורום. אם אתם מחוננים, אתם יודעים את זה! אתם הרגשתם את זה בביה"ס כשהכל נראה לכם טריוויאלי ופשוט, אתם מרגישים את זה במכולת כשאתם מחשבים את העודף לפני המחשבון, ובתור לקולנוע כשאתם מתעצבנים על כל חסרי התרבות שמנסים לעקוף אתכם כאילו אין מחר. אתם מרגישים את זה כשאתם עוצמים עיניים לפני השינה והמחשבות לא מפסיקות לזרום, או כשבאמצע שיחת חולין אתם מריצים ברקע מחשבות על פאראדוקסים. אם אתם לא מרגישים שאתם מחוננים, איך בדיוק מבחן ישנה משהו חוץ מאת התואר שלכם? והרי התואר פה הוא לא מה שחשוב, אלא האדם עצמו. לכן, גם אם אתם לא מחוננים אבל חושבים שיכולים לתרום לקהילת המחוננים, פשוט תנסו להשתלב ותתרמו. אתם כבר תגלו לבד אם אתם משתלבים או לא. ואם אתם לא חושבים שאתם מחוננים ולא חושבים שאתם יכולים לתרום, אז למה סתם? אני לא חושב שלאף אחד פה באמת משנה כמה בחינת ה-IQ שלכם הוציאה. את זה תשמרו למעסיקים שלכם. אני מקווה שאני אכן מייצג פה גם את הפורום, ואם לא אשמח לדעת.

אני חולק עליך.

לא כולם חשים כך; חלק השתלבו באופן מוחלט בחברה הכללית, חלק מרוכזים מדי בעצמם (אדם אחד ספציפי 'עלה לי בראש' בעניין זה) מכדי שישימו לב לזה באופן שתיארת. חוץ מזה, זה כן יכול להיות משעשע להפוך את ויכוח ה"למי יש יותר גדול" לתרבותי-משהו.

ובנימה אחרת.

נראה שאתה מתייחס ל"מחוננות 'כללית'", וכנראה מתוך זה לזן מסוים של מחוננים. יש די והותר מחוננים שלא יזדהו עם מה שכתבת. יש כאלו שלא רואים עצמם חריגים. יש כאלו שמחוננותם (או גאונותם) באה בד-בבד עם לקויות למידה, והם לא מצליחים לחשב את העודף כל כך מהר או בכלל. יש המחוננים באופן מסוים - בתחום נתון כגון מתימטיקה או מוסיקה - ולא מרגישים הרבה מעבר לזה כשונות. מצד שני, יש כאלה שחשו שונים ובדיוק המבחן הוא שהיה נחוץ להוכיח לעצמם שהם שונים לטובה, ולאפשר להם איזשהו קמצוץ (ויותר) של בטחון עצמי עם תעודות. יש מי שרוצים את הנורמליזציה ותחושת השייכות, ותוצאות המבחן מעניקות להם\ן בדיוק את זה. ויש מי שמשנה להם תוצאת מבחני האיי-קיו של אחרים. יש מי שלא חשים שונים כי הם לא מסתכלים מספיק על הסביבה כדי לחוש שונים, ומתוך ריכוז עצמי הם ישמחו להשוות "למי יש יותר גדול". יש, כמובן, גם את אלו שהתייחסת אליהם, שמחשבותיהם לא מפסיקות לזרום והם תופסים עצמם כשונים וכו', ומתוכם יש עוד שניסו, מנסים או ינסו "לתרום". ובנימה אישית - "מעסיקים"? התמה העצמאות מן העולם?

UrbanDK

New member
../images/Emo45.gif הדבר החכם היחידי שמישהו כתב

בפורום מאז שהוא נפתח.

יפה אמרת

בנוסף, מחוננות (למיטב הבנתי) מאובחנת ברמת הפוטנציאל - מימוש הפוטנציאל הוא כבר סיפור אחר לגמרי שתלוי בהרבה משתנים נוספים. כבר פגשתי בחיי מחוננים שהיו בורים צרי מוחין (עד כמה שזה נשמע כמו אוקסימורון). בקיצור - במקום ההשוואה מי נולד עם יותר גדול, אני מציע להתמקד בשאלה מי מפעיל אותו יותר

מה שאתה אומר..

לא בדיוק מראה עם בן אדם "מחונן"..לחשב מחשבות לפני השינה בלי להרדם רק בגלל שהן זורמות בלי הפסק?! ווא?! ולהתעצבן כשדוחפים בקולנוע? זה כנראה המקרה הזה מראה על איכפתיות או אינטיליגנציה ונימוס וכו וכו יאדה יאדה.. מבחני אי קיו מראים משהו אחר אני חושבת.. את המקרים שכתבת כאן לא משקפים יכולות חשיבה מיוחדות או משכל ברמות גבוהות:|

אוהו, כמה שהם כן משקפים.

אני נוטה להאמין שאנשים הדומים לי יזדהו עם הטקסט ההוא באופן רגשי ומחשבתי, והזדהות זו לבדה היא שיכולה להצביע, לעתים, על ה"ייחוד" הרלוונטי.

אז חלקית

הם משקפים.. אבל לא כל אחד שיזדהה עם מה שהוא כתב נחשב מחונן.. אז כנראה..ברמה הכללית אולי.. כן..כנראה.. יום שוקולדי שיהיה לך

soulz

New member
למה?

למה לכל הרוחות מחוננים חיבים להיות אנשים עם תרבות מערבית? אם הוא נדחף בטור אז הוא כבר אוטומטית לא מחונן? בכ'א, אם זה שווה משהו, אז אני תמיד הרגשתי שאני יותר חכם מהסובבים אותי, החל מתיקון טעויות של המורה למתמטיקה ביסודי (לא שהיה צריך הרבה שכל כדי לעשות זאת), ועד זה שחברים איתם הסתובבתי אמרו לי שאני החכם בחבורה. המממממם...מצד שני, תעודת הבגרות שאני אקבל בסוף השנה הזאת יכולה לחלוק על זה...

erezsh

New member
אתה רומז

שהידחפות בתורים זה התנהגות מזרחית מובהקת?? אז דע לך - שהתחשבות באנשים אחרים לא קשור לתרבות מערבית או לא, אלא להבנתו של האדם שהוא אינו מרכז העולם ושאנשים אחרים הם ישויות בעצמן בדיוק כמוהו. יכולת הבחנה שכזו (ואני לא מדבר על כאילו, אלא על הבנה אמיתית של המצב) דורשת אינטליגנציה בסיסית שלצערי הרבה מאוד לוקים בה. Common sense is not so common

Dorfl

New member
איפה הקשר בין אינטיליגנציה ואמפתיה?

מה מוביל אותך להסיק שרק אדם אינטיליגנטי במיוחד יכול להפנים את העובדה הפשוטה שאנשים אחרים הם "ישויות בדיוק כמוהו", ויותר מזה, שזה בהכרח ישנה לו?

soulz

New member
הממממם...

אתה הגבת גם פעם בפורום תפקידים בגיימר, נכון?

אני חושבת שאתה מבלבל

בין אינטיליגנציה לנימוס ולאכפתיות סביבתית. מה, חסרים גאונים חסרי רגישות? שכמה שהם חכמים פשוט לא אכפת להם מהסביבה? אני מכירה לפחות שניים (מהחיים שלי לא מפה) שכמה שהם חכמים -והם באמת באמת חכמים - הם לא מתייחסים בצורה כל כך "אינטיליגנטית" לדברים

לדעתי, חשוב מה הגיל של המתלבט

אם בן אדם בן 30 עוד לא יודע האם הוא מחונן, אז כנראה שהוא לא. אבל אם הוא רק בן 12-15 והוא משווה את עצמו רק לילדים בכיתה שלו, אז יתכן שהוא כן מחונן. בעלי הבין שהוא כנראה "ילד חכם", רק בגיל הזה, כשניצח בתחרות ארצית של פיסיקה או מתמטיקה (אני לא זוכרת). באופן כללי, לדעתי, קשה להגדיר מהן התכונות הנדרשות כדי להיות מחונן (בוודאי שנימוסים לא קשורים לענין).

למעלה