האל האחד!!!

cybercorp1

New member
האל האחד!!! ../images/Emo23.gif

עברתי פה בפורום המקסים הזה ולא יכולתי להתאפק , ראיתי שיש הרבה אנשים פה עם הרבה תפיסות מוטעות ולכן אני סתם עוד בחור עם ניסיון של כשמונה שנים בקבלה מעשית אנסה להסביר כמה דברים. יהוה , האל האחד הקדוש והנעלה הוא אדיר ועליון , נמצא מעבר למערכת שאני הולך לפרט פה בקצרה , הוא מתמשך אל תוך המערכת (ie הקיום האי קיום ואזור האיחוד שבינהם) ומתבטא בבמערכת כנקודה שבה הגורמים הזיכרי והניקבי מתחילים ונובעים ממנה. אני חושב שהבודהה אמר את זה בצורה נחמדה מאוד כשהוא אמר שאלוהים הוא אין (זוהי הערכה גסה מאוד למיקום ההוא אבל בסדר יחסית) המערכת בנויה כל שהיא מורכבת מ + ו - שהם הזיכרי והניקבי (או אדם וחוה כפי שקוראים להם ביהדות) נו אז? אתם שואלים , ובכן בשעה ששאר הגויים (גוים=עמים,ארמית) מתפללים לאחד מן הגורמים הללו (קרישנה,ישו,גב,נט ושאר דוגמאות) או לרוחות (לדוגמא שינטואיזם) ומלאכים (בבלים כנענים רומאים ושאר עמי העבר) עם ישראל מתפלל למקור שלהם שאיין לו יחוד מסויים כמו זכר או נקבה זהו כוח טהור. למב זה טוב? כי הכוחות הזכריים והניקביים נוגדים אחד את השני ומשלימים אחד את השני , משמע איפה שאחד יהיה חסר השני יבוא לפצות על חסרונו ולכן יש לזה כוח מ-ב-ט-ל!!! , הסיבה שכל אותם העמים נזקקים לתורות מסוימות על מנת להשפיע על עולמם , וכן אני ודע שעוד לא ראיתם יהודים שרק מתפפלים וזה קורה אבל תחפשו ותראו שיש דוגמאות למכביר שהרבה אנשים מעדיפים להתייחס אלייהם כמיתוסים (הנה אחת ´שמש בגיבעון דום וירח בעמק איילון´). ואילו לאל האחד האמיתי שקיים ומשפיע איין נוגד , המערכת היא שלו והוא יוצר אותה מחדש בכל רגע נתון. זהו זה היה ממש בקיצור אבל זוהי קבלה הרמונית מעשית. תהנו אני ממש יכול להרגיש חלק מהנשמות שלכם בוכות משימחה כשאתם קוראים את זה. אוהב את כולכם כולנו חלק מהאל האחד יחיד והאדיר שיש סתם סייבר קורפ 1

cybercorp1

New member
לא הייתה שום כוונה לפגוע באף אחד

אם לזה את/ה מתכוונת פשוט אנשים מנסים לשכנע אחרים יותר מדיי לכן זה קצת גורם לי לחשוב שהם בעצם מנסים לשכנע את עצמם (נו טוב קצת פסיכולוגיה בגרוש

gil_teva

New member
אתה קרוב

אתה קרוב, אבל לא קלעת. בעולם החומרי יש זכר ונקבה. בעולם הרוחני גם יש. אלא שבעולם הרוחני יש רק זכר אחד, הוא קרישנה, ושאר הנשמות הן נקבות חברות שלו. כמובן שלא מדובר על השקפה גופנית אלא על שליטה בחושים. קרישנה הוא השולט בחושים, ולכן שמו גם גובינדא. משיכה קיימת בעולם הרוחני בין קרישנה לנשמה. במקדשים רבים תראה פסל של קרישנה ושל רדה, שהיא בת לוויותו, או לליטה שהיא אשתו. בספר "מדע ההגשמה העצמי" של פרבופד מפורט העניין כבר בפרקים הראשונים. יחסים מלאים עם אלוהים הם יחסי אוהב-נאהב. בעולם החומרי יש עיוות של העולם הרוחני. למילוי שאיפות הנשמות לעיוות זה קרישנה באמצעות חוקי הטבע מספק את רצון הנשמה ונותן לה גוף, זכר או נקבה. כמובן שבשני הגופות שוכן אותו סוג נשמה ולא נשמה זכרית או נשמה ניקבית. הנשמה היא אטומית ללא תכונות חומריות זכריות. התכונות החומריות הגופניות דבוקות לנשמה באופן זמני והן מתחלפות. אתה יכול להיות נקבה ובחיים הבאים זכר. במציאות בתקופה זאת קלי יוגה אתה רואה לפעמים אשה יותר גברית מגבר, ולהיפך, כך שכיום ההפרדה היא גופנית בלבד ולא פסיכולוגית או הכרתית. בעולם הרוחני קרישנה כאמור הוא הזכר בעל המשאבים, ולכן הנשמה נמשכת אליו כי היא רוצה להינות מהמשאבים האלה. הנשמה עצמה היא חסרת משאבים. נשמות שרצו משאבים, כלומר רצו להיות קרישנה, נפלו לעולם החומרי בו יש להן משאבים. אלא שבטבען הנשמות חסרות משאבים ולכן בעולם זה הן סובלות.

cybercorp1

New member
זה סך הכל ציטוט של תורה פאגנית

אתה רוצה הוחכה שאתה סיפקת לי? , בבקשה : במקדשים רבים תראה פסל של קרישנה ושל רדה, שהיא בת לוויותו, או לליטה שהיא אשתו , הנה הגורם הזיכרי והניקבי שעובדי אלילים מתפללים אליהם. אגב כל השאר זה פשוט שטויות במיץ אתה באמת חושב שמי שיש לו ´משאבים´ והוא עשיר תמיד חייב להיות מאושר? אייפה אתה חי תגיד לי (בסרקסטיות ללא כוונה לפגוע)

gil_teva

New member
קרישנה

כאשר קרישנה הציג את עצמו הוא היה בדרך כלל כרועה צאן עני, ללא משאבים. מכיון שהוא אלוהים הוא לא היה צריך להפגין עושר. מלבד פסל של רדה-קרישנה ישנם פסלים של גור-ניתאי, שזה שניים זהים, ישנו קרישנה-בלרם שהם שני ילדים, ישנו קרישנה-נרשרימה שהוא חצי קרישנה חצי אריה, וישנם רבים אחרים שנסגדים במקדשים שונים. ישנם מקדשים של קלי, שהוא קרישנה האחראי לתקופה זאת. בדרך כלל קלי מוציאה לשון. ההסברים לפסלים הם רבים. ההסבר הראשון הוא שכל אחד רואה את האחרים כאילו הם זהים לו. למרות שקרישנה אינו זהה לרדה היא חושבת שהוא כמותה. לכל אחד מאיתנו יש צורה זמנית שמתבטאת בפסל (גוף) שלנו. למרות השוני בצורות אנחנו במקור זהים - נשמה רוחנית אטומית. נכון שאנחנו משחקים תפקידים שונים בעולם, אבל זה רק משחק. אחד מאיתנו מתחפש לבין-לאדן ורוצה להרוס חצי עולם, אחת מתחפשת לנזירה ומסתירה מאחרים את הנאתותיה. לגבי בודהה אני מניח שאתה יודע שיש שני סוגים של בודהה הנסגדים: אחד זכר שמן וחייכן עם אוזניים מאורכות, ואחת עם מותניים צרות כמו של קרישנה. כאשר קרישנה הציג את ריקוד הרסה שלו, הוא משך אליו נשים רבות, היפות ביותר באותה תקופה. כולן הגיעו לאותו מקום והסתירו מבעליהן את הדבר. קרישנה לא התקרב אליהן פיזית, אפילו שהן נעמדו ערומות מולו. כנראה שהוא עשה זאת כדי להראות לעולם שהוא מלא בעצמו ואינו צריך שום דבר מאף אחת. כיון שקרישנה הוא מקור ההנאה, הוא בעצמו לא צריך הנאה ממקור אחר. הוא נהנה לראות אחרים נהנים מההנאה שהוא מספק להם, ודי לו בכך.

cybercorp1

New member
שוב , אתה מתאר בצורה

יפה מאוד את הגורם הזיכרי בקיום אבל לא את המקור הבילתי ניתפס שלו ושל הכוח הנוגד הנקבי שלו

gil_teva

New member
קרישנה הוא אחד

קרישנה הוא אחד, אין קרישנה נקבה או זכר. אתה יכול לקרוא לו כנקבה אם אתה רוצה, וזה לא משנה. הוא מלא בתכונות, גם זכריות וגם נקביות. לדוגמא הוא עדין, יפה, רגיש וכדומה. למרות זאת הוא לא מושפע מאף אחד, והתכונות שלו לא ארציות אלא מושלמות. רדה מוגדרת בספרות כאנרגיה שלו, אנרגית האהבה וההנאה. כאשר הוא מביט בה הוא מתמלא באהבה. השירות לה מהנה אותו, למרות שהוא מסופק בעצמו. ההנאה שהוא גורם לה מהנה גם אותו. כאשר הוא נמצא עם מישהו, אותו אחד רואה את עצמו בדמות של קרישנה, מהבחינה הזאת הוא כמו ראי. אני מצרף תמונה של קרישנה, בו תראה אותו כנקבה.

cybercorp1

New member
נו טוב

אני מניח שאתה צריך ללמוד על הצד הזיכרי והניקבי , אתה לא חייב לעשות את זה רק דרך הקבלה , יש את ספר הטאו שהוא מאוד נחמד (בבסיס היהדות-קבלה והדאואיזם מאוד דומות). אני מקווה שאני אצליח להסביר את זה בקיצור כי זה קצת מסובך , עמך הסליחה אם אני קצת סוטה מנושא. כל גורם מורכב בבסיסו מפלוס (זכרי) או מינוס (נקבי) , אבל על מנת שהאיינסוף ימשיך להתקיים הוא חייב להיות אנסוף , או בקיצור הגורם נקבי נומע בבסיסו מגורם זיכרי והזיכרי מנקבי (ניתן לראות את זה בחיי היום יום באגרסיביות זיכרית לדוגמא , שתמיד נובעת מפחד בקבלה פחד=חלק מאותיות ז,ע,פ שהן אותיות נקביות גרידא מכיוון שהן ´מעכלות´ את כל האנרגיה הטובה של האדם. בקשר לתמונה , אז ככה , אולי זה הושפע מבודהיזם או קונפציוזם ששניהם נובעים מהדאואיזם? , תודה שלא חשבת על זה נכון
, אתה רואה? פתאום זה כבר לא רק קרישנה אחד אלא שניים אחד זכר ואחד נקבה והם בעלי אותה התמצית שיוצרת את שנייהם (זכרי נקבי שנובעים אחד מהשני) אבל אלוהים הוא לא זה! הוא הכוח שבילתי נתפס שגרם ליצירת הכוח הזיכרי/נקבי מבסיס זהה , אותו הכוח הוא מעבר למערכת שהיא איינסוף (למרות שהוא בא לידי ביטוי באינסוף) הוא יצר אותה. באהבה , סייבר

cybercorp1

New member
הבהרה קטנה

הכוונה היא ליצירה של המקור של הזיכרי נקבי בתחילת הזמן/יקום (היצירה הראשונית שלפני הזיכרי/ניקבי ושיצרה אותם) וכו´ ולא בתוך המערכת , בתוך המערכת זה דיי פשוט למען האמת , דרך אהבה (אהמ.. אוקיי מה שנובע ממנה והמבין יבין) משמע איחוד של הזיכרי והניקבי. דוגמא גבר - חיובי שנובע משלילי אישה - שלילי שנובע מחיובי איחוד - חיובי (גבר) שלילי (גבר ואישה) חיובי (אישה) או ביותר פשטות זכר - י-ה-ו-ה נקבה - ה-ו-ה-י איחוד - י-ה-ו-ה-י + - 8 - + 8 כי אני לא יודע לעשות 8 שוכב (אינסוף)

gil_teva

New member
אתה מתלהב יותר מדי

שיא ההנאה בעולם החומרי היא ההנאה מינית. כל העולם למעשה מתלהב ממין, מחשיבה על מין. אחת הדרכים לבדוק אם אדם נמצא בעולם חומרי או בעולם רוחני היא מידת התלהבותו ממין. מין הוא דבר גופני, אשר מדכא וכובל את הנשמה, הוא אינו דבר משחרר ומהנה. הנאה כזאת היא במידת התשוקה, ואחרי שהתשוקה נגמרת באות מידת הטובות ואחריה מידת הבערות. אדם רוחני מעודד את מידת הטובות המוחלטת, הטרמצנדנטלית, ובשבילו מין זה מכשול. זכר או נקבה זה בסך הכל תוכות גופניות, זה הכל, ולא צריך לעשות מזה עניין גדול. הנשמה לא צריכה דברים חומריים כדי להיות שמחה, הנשמה לא צריכה הנאה מינית בכלל, הנשמה היא דבר ניצחי מלא באושר תמידי. החיפוש אחר אושר הוא חיפוש אינסופי מעייף. ברגע שתפסיק לחפש את האושר תראה כי הוא היה אצלך כל הזמן. במקום להתעניין כל כך בדברים ארציים, אני מציע לך לקרוא ולו פעם אחת את הבהגווד גיטה כמו שהיא, או את שרימד הבהגווטם. קריאת הספרות הזאת מרימה את הקורא מעל לחיים החומריים.

cybercorp1

New member
אני או אתה?

אתה מדבר על סקס כאילו עשו אותך באצבע , ישה לי טובה תעזוב אותך מכל הבהגווד באגטים האלה , אני מעדיף אוכל איטלקי דווקא

gil_teva

New member
יום אחד עוד תבין

אתה בתפיסה גופנית, אבל יום אחד תשתחרר מהאשליה. אתה בכלל לא הגוף שלך, ולכן אין בכלל שאלה של "עשו אותך". בתאבון

cybercorp1

New member
אבין מה חמוד?

ודרך אגב , זו הייתה דוגמא אבל משום מה נראה לי שכבר הבנת את זה...

rainbow2

New member
כמה דברים..... ../images/Emo70.gif

לקב"ה יש זהות ברורה!! הואאלוהים אחדולא אחת. ובשום פנים ואופן הוא לא אל יחיד. הראה לי פסוק אחד בתנ"ך שהבורה מופיע כיחיד. לא תמצא כי אין. הוא אחד. הוא אלוהים. שמת לב שאלוהים זה רבים ולא יחיד? אם הוא היה יחיד זה היה מצויין בתנ"ך ולמהותו היו קוראים אלוה ולא אלוהים. והנה ההוכחה שהקבלה התרחקה מהאמת - התנ"ך. הרבה אור ואהבה ללא תנאי.

cybercorp1

New member
אווווו שאלה נהדרת

אבל התשובה מאוד מאוד ארוכה , כשאני מדבר על אחד הכוונה היא בניגוד לדתות אחרות שמתפללות למספר של אלילים. נו טוב , אני לא אשאיר אותך מסוקרן , ישנם שני סוגי אלוהים , אחד הוא הק"בה והשני נקרא הלוהים חיים והכוונה היא לדיינים של כנסת הגדולה ונחשבים לנציגים של הקב"ה , אבל... הם לא אלוהים מבחינה שמותר להתפלל אלייהם מכיוון שכל תכליתם הוא להדריך את העם בדרכו של הקב"ה. נכון מאוד יש לאלוהים זהות ברורה ומוחשית שבאה לידי ביטוי בכל אשר קיים , לא קיים וההרמוניה שבינהם שהיא ארך אגב הממלכה שבני ישראל באים ללמד עלייה , הרמוניה ואהבה. בילבלת אותי קצת ´הוא אחד. הוא אלוהים´ ומצד שני אמרת ´שמת לב שאלוהים זה רבים ולא יחיד?´ אולי תוכל להסביר לי למה הייתה הכוונה? המושג אלוה הוא למען האמת אלוהים בארמית ולא התמצית של אלוהים.
בהרבה אור ואהבה , סייבר

gil_teva

New member
גדולתו

מכיון שהוא אלוהים אין לא בעיה להתפצל לכמה גופים שהוא רוצה. קרישנה הופיע בו-זמנית כמאות אלפים והתחתן עם 16,108 נשים. הוא גר עם כל אחת בו זמנית. מי שהיה מציץ מהחלונות היה רואה אותו משחק תפקיד של בעל מושלם עם כל אחת מהן, באותו זמן. כל אחת מהנשים היתה מסופקת לגמרי וראתה אותו איך שהיא רוצה לראות. חלק ראו אותו כחזק, חלק כיפה, חלק כילד צעיר.. גם כאשר הוא הקים במות הוא הופיע בכל במה בו-זמנית. בכל במה הוא הופיע עם לבוש אחר וקרד ריקוד אחר. למרות זאת, כפי שכל אחד מאיתנו הוא נשמה יחידה, גם קרישנה עצמו הוא נשמה יחידה. כל אחד מאיתנו שומר על עצמאות ויחודיות מבלי להתערבב עם אחר. לכן המסקנה היא שהמילה קרישנה (יחיד) יותר מתאימה מהמילה אלוהים (רבים). זה בערך כמו להגדיר בנק. יש בנק אחד גדול והוא פרוש על סניפים רבים ומעסיק אלפי עובדים, ולמרות זאת כולם פועלים באותה מסגרת ולמטרה אחת.

למעלה