האל האחד!!!

cybercorp1

New member
../images/Emo24.gif

הבעיה היחידה היא שלא דיברתי על הכוח של הזיכרי והניקבי , איין ספק שהם באים לידיי ביטוי בהרבה מאוד דרכים אבל זה עדיין לא משנה את זה שהם לא מקור לעצמם אתה מבין. אם אתה מכיר את הפילוסופיה הדאואיסטית ואת ספר התמורות אז אתה יכול לראות ממש את מה שאני מדבר עליו ביתר קלות , בהתחלה היה משהו בילתי מוגדר ועליון שהסופר מכנה אותו דאו וממנו יצאו היין והיאנג , זה בדיוק זה. עכשיו מה זה קי (או הוויה ושכינה כפי שהוא נקרא ביהדות) קי בעיקר הוא ההרמוניה שממנה ניזון הכל , הרמוניה שביין היין והיאנג. נקווה שהייתי קצת יותר מובן הפעם

rainbow2

New member
פרוש האחד....

כמו שגופנו האחד מכיל איברים רבים, כמו העולם שהוא אחד מכיל פרטים רבים, ולפי הפסוק "על כן יעזב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד"(בראשית ב´24) הנה גבר שהוא אחד ואשה שהיא אחת ביחד בשר אחד הם. כך גם האלוהים מורכב מהשם מהמשיח ומהשכינה(רוח הקודש) הקיימת בכל אחד מאתנו. אין לי מושג בהרי קרישנה, זה רחוק ממני ואני לא חושב שאני רוצה להתקרב, זה נשמע מאד רחוק מכל מה שאני מאמין בו. לגבי אמונה אכן אין מה להתווכח, היא עוזרת לכל אחד מאתנו באשר הוא ובאשר לאמונתו, בחיים. הסיבה לכך שלפחות אני מעוניין להפיץ את אמונתי היא שהיא הכניסה לי אור כל כך חזק וטוב לחיים, ואת האור הזה אני רוצה להפיץ מתוך אהבה לאחרים שיוכלו גם להנות מזיו האור המופלא הזה.

cybercorp1

New member
תסתכל בהודעה של החיבוק

אולי תבין את מה שניסיתי לומר שאופן יותר טוב.

cybercorp1

New member
ובכל זאת אני רוצה להוסיף

שמה שאתה מדבר עליו הוא לא בדיוק יהודי , הקונספט שיש לאלוהים בת זוג הוא המצאה של האיסיים שכינו אותה סופיה ולמה? מכיוון שהם עשו טעות מקובלת וחשבו שהיוד (י) העליון הוא אלוהים ולכן חכמי היהדות אמרו שהם טועים (מכיוון שהיוד העליון בא לידי ביטוי בשמש בעולמנו וזה הקונספט של עובדי כוכבי ומזלות שהתפללו לשמש , לכן גם השם סופיה כוונתו היא ´סופו של היוד´ משמע הצד הנוגד של היוד , או בקיצור הם פיספסו את הקונספט של קיום עליון שמעל לזכרי ולנקבי והפכו את אמונתם באלוהים ליהדות נוסח עכו"ם שאמונת מתבססת על הגורמים הללו ולא על הקיום העליון שמעבר למערכת ובורא אותה מחדש בכל רגע נתון) ומשם חל פילוג עמוק בעם שהוביל ליצירת הנצרות. שלכם באהבה , סייבר

desert water

New member
אבוי לכולנו...

מסתבר שאנחנו נורא יפים וחמודים ומעניינים אך רחמנא לצלן טועים! אישי היקר, האמת היא סובייקטיבית- באותה מידה יכולתי לפלוט בפזיזות כי אתה טועה מפני שאני איני מסכימה איתך, אבל עובדה היא לי שכך אתה מאמין וכך אתה חי ואת זאת אתה נושם ולכן לעולם לא אורה על כך כטעות! מפני שהיא משרתת לפחות מישהו אחד בחייו ואמונתו! חשוב על כך!

shabaz

New member
צק צק צק....פה אתם מתווכחים

על משהו שהוא בכלל לא הוכח... אתם נותנים הוכחות...שסותרות אחת את השניה!! אלוהים (למרות שאנלא מאמין) לא יוכח אף פעם.. כמו שגיל טבע פעם אמר לי ברוב טובו... וזה היה נכון... ובגלל שאלוהים לא יוכח...אני לא מאמין בו!!! לא בקרישנה...לא באלוהים האחד (שדרך אגב...זה ממש ממש הוכח כלא נכון... זתומרת התנ"ך...זה פשוט אוסף סיפורים...ותו לא! זה לא מספר כלום על היהדות שלנו! מזה זה נוצר בטח תגידו...ובכן...נכון... מזה זה נוצר...כמו כל הדתות האחרות שנוצרו ממשהו... התאוריה הכי מספקת שקיבלתי עד כה היא של ילדי חוק האחד בהקשר לאטלנטיס ובניו של בלייעל וכו´ וכו´ שהעבירו את הדת שלהם ברוב טובם.. והאנשים פירשו את זה לדתות שונות...אבל גם זה לא מספיק שלם) שבז

desert water

New member
שבז....לגיטימציה!

ישנה הלגיטימציה להתווכח על כך... אין לזלזל באמונות שונות- כפי שכתבתי בהודעתי הראשונה בדיון זה... אבל בכל מקרה, לא משנה אילו הוכחות תקבל על נושא זה עובדה היא עובדה! הוכחות מתקיימות על נתון מסוים שקיים לשם הניסיון להוכיח אותו... אומנם משפט זה נשמע כמו משפט מספרי דאגלאס אדמס ואולי אף חסר הגיון בגרוש... אבל הוא כל כך אמיתי, ישנן מליוני סברות ודעות הוכחות לכאן ועוד הוכחות שינגדו את אותן הוכחות ויהפכוהן על פיהן וכיוצא בזה! העובדה הכי גדולה היא שאיש אינו יכול בוודעות לומר מה הוא הכוח העליון ההוא אם קיים שכולם שואפים אליו... אבל אמונה, בתור אמונה היא חשובה ביותר להמוני אנשים, בהיסטוריה היא היתה חשובה ביותר לרוב האנשים... ישנו משפט שהולך כך "האמונה קודמת את הנס"... ועל פי דעתי זהו משפט נפלא והגיוני, הדחף למצוא משענת (גם אם היא אכן קנה רצוץ) קיים אצל רובינו אם לא כולנו... ואמונה שכוח עליון אכן יכול למלא את הצורך הזה... רק היה צריך את הדחיפה הקטנה לפתח את התאוריה המזינה את הצורך...

Tal_Ya_Tal

New member
מה שאנו מאמינים בו- הופך להיות ה ../images/Emo42.gif

אמת שלנו
עוד תיאוריה
L&L TALYA

cybercorp1

New member
המממממ

אולי זה לא הופך להיות האמת שלנו אלא אייך שאנו מחליטים ´לתפוס´ את האמת האמיתית שמשותפת לכולנו?

cybercorp1

New member
אוקיי אז...

אתה רוצה לומר לי שיש אייזה קונספירצית ענק לעבוד על אנשים דרך ´אוסף של סיפורים´ כדברייך? תחשוב על זה כמה שניות ותפשוט תראה כמה שזה שטותי. עכשיו , מה זאת אומרת לא הוכח??? כניראה שאני ואתה לא קוראים את אותם המחקרים , הנה דוגמא קטנה , לפני מספר שנים בטכניון שני פרופסורים בשם רוזן ופולנסקי יצרו תאוריה שבוססה על עיקרון של תורת היחסות שאומר שהווה עבר והעתיד הם אחד ומשם יצאה תורת שקוונטים (כן כן זה שלנו מותר להתגאות
) עכשיו אני מפנה אותך למה שמקובלים כתבו בנושא הנבואה (זה לא ציטוט כי אני ממש לא זוכר אייפה זה בדיוק נמצא) ´בשעה שהיה הנביא אומר את נבואתו היה הק"בה פותח לו שער ומראה לו מה שעתיד להיות´ כשהנביא אומר את נבואתו (הווה) , עתיד להיות (עתיד) נשמע לי אותו הדבר , ולך לא? (אגב זו רק דוגמא אחת מניי רבות אשמח לספר לך על עוד אם תרצה) באהבה , סייבר

cybercorp1

New member
איין צורך להתנשא

ואם זה נכון אז אייך נכתבו יותר מאלף (!!!) ספרים הנושא והם מדברים על בדיוק אותו הדבר?

Tal_Ya_Tal

New member
THE ONE AND ONLY ../images/Emo42.gif

היי סייבר קורפ (איזה שם!!!) רציתי להפנות את תשומת לבך ל´טעות´ קטנה אחת שלך:" האל האחד הקדוש והנעלה האדיר והעליון" כהגדרתך,אינו יהוה!!! הישות העליונה, (המכונה הבורא בעולם המערבי-אך בחלקים אחרים של כדור הארץ מכונה בשמות אחרים) מגבילה את עצמה בחלק מסוים של חלל, אשר היא בחרה ליצירת מערכת שמש לשם התפתחות של הכרה עצמית נוספת. *ההגבלה הזאת, של חלל באלוהים, להופעתו של יקום, קרויה בקבלה "צמצום" הישות הזאת, כוללת בתוכה את כל ההיררכיות הגבוהות בעלות כח רוחני ותפארת בל תתואר, שהן תוצאה של הופעה קודמת של הישות הזאת, כמו גם ישויות בעלות תודעה אחרות , בדרגת התפתחות יורדת עד אלו אשר לא השיגו דרגת הכרה עצמית גבוהה מספקת, כמו האנושות של ימינו, אשר אינה יכולה לסיים את האבולוציה שלה במערכת הזאת.בבורא, בישות הקיבוצית הזאת, נכללות ישויות קטנות יותר בכל דרגות התודעה ושלבי ההכרה מדרגה של ידיעת כל ועד לדרגה של חוסר הכרה מוחלט. בדומה למצב של טרנס.
הישות המכונה יהוה, הוא האלוהים. בורא העולם שלנו. הוא מצוי בהיררכיה, ביחד עם כל הבוראים של מערכות שמש אחרות. הוא מצוי במעמד קוסמי שבע. מעמד הכולל בתוכו את כל שבעת העולמות המהווים חלוקת משנה שלו. אלה המשמשים אמצעי בין הבורא וברואיו, מהווים מעין שנאי להתמרת האנרגיה הקוסמית הגבוהה, שאין באפשרותנו לחוות אותה ישירות. במשך תקופת ההוויה שאליה אנו משתייכים (קאלי יוגה), קבוצות רבגוניות של ישויות פועלות במטרה לרכוש נסיון רב יותר בבית הספר הנקרא ´יקום´. ו...דבר נוסף, גם בני דתות אחרות מאמינים באותו אלוהים אחד. ואינם מתפללים לדמויות שאתה מתאר כבעלי מאפיין זכרי או נקבי. אמנם, בדתות הגדולות אפשר למצוא פסלים של בודהה, או של ישוע ומרים הקדושה, אך זוהי תזכורת של הארכיטיפ הזה המצוי בתוך כל אחד מאתנו. יש כאלה הזקוקים להמחשה ותו לאו. אך ישנם נבערים שסוגדים לפסל. זו אינה מטרתם האמיתית של הפסלים. כפי שישנם נבערים בדת היהודית, הרואים את האלוהים כאל מעניש שיש לחשוש מפניו והעושים ´מצוות´ מתוך ´יראת שמיים´ במובן המילולי ביותר. שמש /ירח,זכרי/נקבי הם היבטים הקשורים לדרך הראייה שלנו את העולם הדואלי. העולם הקוטבי. עולם האגו.וכל עוד אנו רואים עצמנו בנפרד מן האלוהות, מאותה ישות אדירה, האחדות המוחלטת, אנו מצויים בשניות. בקוטביות. על כן, כמובן כאשר מתארים בתורה את אלוהים כאל נורא הוד, או כאשר מתארים אותו כמאהב ואת עם ישראל כנאהבת :"זכרתי לך לכתך אחרי במדבר, בארץ לא זרועה...וגו´" אין כאן הכוונה לאחדות המוחלטת, שהיא אותה ישות עליונה, שאתה מכנה : "האל האחד הקדוש והנעלה הוא אדיר ועליון" הלא כן?!?! L&L TALYA

gil_teva

New member
הפסל אינו סתם

מכיון שאלוהים נמצא בכל, הוא נמצא גם בפסל שלו. שירות הפסל שלו זהה לחלוטין לשירות לאלוהים באופן אישי. מי שלא יבצע את השירות הזה לא יידע על מה אני מדבר. שירות יכול להיות בכל צורה: מחשבה, שירה, השתחוות, הצעת מזון. לפסל לא משנה מהי צורת השירות. בסופו של דבר אנחנו משרתים, וזאת הנקודה החשובה שיש להבין. כאשר אנחנו מאכילים את "עצמנו", אנחנו לעשה לא מאכילים את עצמנו, כיון שאנחנו בכלל לא הגוף הזה. אלוהים חיבר אותנו לגוף, כדי שנשרת אותו: נאכיל אותו, נרחץ אותו, נשכיב אותו לישון, נלביש אותו, וכן הלאה. לא רק זאת, אלא הוא אפילו מרמא אותנו ומשכנע אותנו שאנחנו הגוף. לכל אחד מאיתנו קשה לקלוט שאנחנו לא הגוף, למרות שאנחנו יודעים שאנו נשמה ולא גוש בשר. פולחן הפסל ניתן ע"י קרישנה עצמו. באמצעות הפולחן אנחנו משתחררים מהתפיסה החומרית. לאט לאט אנחנו רואים את קרישנה בפסל שלו, פנים אל פנים. בהתחלה המחשבה אומרת לנו שזה שטויות, אבל לאט לאט המחשבה נרגעת ואז רואים את קרישנה. יש שני דברים לעשות בחיים: או לשרת את מה שאנחנו קוראים לו "עצמנו" או לשרת את קרישנה.

cybercorp1

New member
הסיבה לכך שלא עושים פסל היא

שאי אפשר לעשות פסל למשהו האו כל כך עליון שהוא בעצם מחוץ למערכת הקיום והאי קיום.

gil_teva

New member
טעות

זאת בדיוק הטעות הנפוצה. למרות כי קרישנה משחק בכוכב שלו עם החברים שלו, הוא נמצא גם פה ומשחק איתנו. כל העולם הזה הוא הגוף החומרי שלו, וכל דבר בעולם קיים תחת רצונו ולא מתקיים ללא שהוא חושב לבצע אותו. אפילו מה שאתה קורא לעצמו "אתה", כלומר הגוף שלך, הוא לא אתה בכלל. אז אם הגוף שלך זה לא אתה, איך בכלל יש לך שליטה עליו? איך בכלל אתה מחליט מה תהיה צורת הגוף, איך אתה מחליט אם הוא יהיה חולה או בריא. בקיצור כל העולם הזה הוא אלוהים. אין בעולם הזה שום דבר שהוא לא אלוהים. האדמה שדורכים עליה היא אלוהים, האויר שנושמים הוא אלוהים. אלוהים נתן לך גוף שתשרת אותו. אתה מאכיל את הגוף, משקה אותו ודואג לאיברים השונים שלו. אתה בכלל לא משרת את עצמך כי אתה כאמור בכלל לא הגוף. מכיון שכל דבר בעולם קורא בגלל אלוהים (זבוב לא יכול לזוז בלי רצון אלוהים"), אין שום דבר בעולם שאלוהים לא נמצא בו או שולט עליו. כל אבן היא אלוהים. אבן בצורה יפה היא אבן שמגדירה את יופיו של אלוהים. אבן יקרה כמו יהלום מגדירה את עושרו של אלוהים. אלוהים גם נמצא מחוץ לאבן, הוא נמצא באויר ובחלל. מותר לכל אחד לראות את אלוהים שם. מטרת הפסל היא לתת הבנה לאדם הרגיל לראות את אלוהים כנשמה, ולא כעולם. הפסל כשלעצמו אין בו רוח יותר מאשר אבן רגילה מהשדה. מי שעושה אותו אלוהי זה הדבקים המשרתים אותו. הדבקים מציעים לפסל את המזון שלהם לפני האכילה, הדבקים מלבישים ומשכיבים את הפסל לישון. לכן הפסל יפה, ומי שלא יראה אותו לא יבין על מה מדובר.

למעלה