האכלת סוסים

lions queen

New member
../images/Emo23.gifממש שה תמים אתה...

OHIO

New member
אה ועוד דבר,

מריבים קודמים כבר הוכחת לנו שאין לך משו יותר טוב חוץ מלריב בפורום עם חבורת ילדים... אם אתה כ"כ מבין מה אתה עושה בפורום כזה ורב איתנו? לך תנהל איזה אורווה... כל החיים אתה עסוק בלהגיב לכל אחד על כל הודעה ולהזכיר לנו כמה טוב אתה וכמה אתה מבין בכל נושא... חבל על "גאון" כמוך, באמת!! אתה יכול להפיץ את הידע הרחב שלך בכל מקום בארץ ובעולם (הרי אתה מבין יותר טוב מכולם, לא?) ובסוף אתה בוחר דווקא בפורום הזה... ואוו! איזה כבוד שבחרת דווקא במקום הזה בשביל לחלוק את הידע שלך... הורי!! אני לא יודעת מה איתכם כן, אבל עכשיו אני מרגישה מאוד חשובה.... בעעע.

OHIO

New member
לא... לי בניגוד אלייך יש חיים

ואני לא רבה עם אנשים כי אין לי מה לעשות בחיים... זה מזכיר לי, החומר בהיסטוריה קורא לי... היה נעים! צריך לעשות את זה שוב בקרוב יום בעים :)

הורסמאן

New member
אולי

אחרי שתעברי על החומר בהסטוריה יהיה לך כלים קצת יותר טובים. תחזרי ונבדוק.

OHIO

New member
תסביר לי כי באמת לא ברור לי....

אתה מחפש לריב...?

../images/Emo2.gif אני לא מבינה אתכם

כולה דיון על קובנים, קירור סוסים, האכלה אחרי עבודה. מה נכנסתם לריב? אפשר להירגע. לנהל את הדיון, וגם - ירחם השם - לא להסכים. אומר כל אחד את דעתו והמשתתף הנבון יבחר בעצות שנראות לו הנכונות והמתאימות ביותר.

dixie chick

New member
אויש זה נורא מסובך

זה משהו שאי אפשר לתת עליו תשובה ברגל אחת, זה כמו שתשאל אותנו איך כמה ולמה מאכילים תינוק... יש מליון אפשרויות, מליון דיעות, מליון דרכים שונות, סוגי אוכל שונים וכן הלאה... זה גם לא רק תאורטי, כי למשל באוכל של תינוק, אתה יודע מה אתה מכניס לו לפה... וגם יש המלצות והוראות, כל מיני דברים שלא קיימים בסוסים (כל אחד מאכיל כראות עיניו בסופו של דבר). אלא אם כן אתה איש בוטניקה במקורך, אני לא חושבת שיש לך את הנסיון להבדיל בין סוגים שונים של חציר, ולדעת מה איכותי ומה לא, איך תדע מה לקנות ובאיזה מחירים? ואלא אם כן אתה לא איש סוסים במקורך איך תדע להתאים את הכמויות וסוג האוכל לסוס שלך ולמצבו הגופני? קיבת הסוס היא הנושא הכי רגיש אצלו ואי אפשר לשחק עם זה כמעט בכלל, סוס שלא מואכל כמו שצריך (הרבה מדי\ קצת מדי\ שינוי קיצוני\ אוכל שלא מתאים לו) עלול להראות תוך זמן קצר (לפעמים אפילו שעות מרגע ההאכלה!) נזקים בלתי הפיכים (כמו קוליק למשל- אימת המגדלים).

../images/Emo94.gif../images/Emo110.gifכנ"ל זה קצת מסובך

אוקיי סוס שעובד יותר שעות צריך לאכול יותר מסוס שעובד פחות. בדרך כלל לסוסים יש בתא חציר שהם אוכלים חופשי (לא במידה מוגזמת כמובן) אבל לחציר אין ערך ממש תזונתי. סוס שעובד הרבה צריך כוח לעבוד ולנוע לכן נותנים תערובת מכל מיני מרכיבים שונים.. נגיד סוס פוני להובלות לא יאכל מה שסוס קפיצות יאכל. סוס צריך לאכול ביום איזה 2 פעמים. וגם אפשר לתת להם קינוח כמו תפוח גזר או חרוב [=

stary1

New member
../images/Emo55.gifלחציר אין ערך תזונתי?

לא הייתי אומרת את זה..

../images/Emo94.gif../images/Emo110.gifאבל לא מאוד..

זה לא התזונה העיקרית לסוסים ואין לו הרבה ערך תזונתי כמו לתערובת אבל אם זה חמור אז ניראה לי שזה בסדר

למעלה