האכלת סוסים

../images/Emo94.gif../images/Emo110.gifממ.. אין לי מושג את

רמת הערך התזונתי של תלתן

cowgirl Ms

New member
לקש אין ערך תזונתי.../images/Emo80.gif

לחציר יש... רק שיש כל מני סוגי חציר, בעלי ערך תזונתי שונה.

yubash

New member
כמה מושגים בסיסיים-

קש - אחרי שקוצרים חיטה לגרעינים, נשאר גבעול חתוך. אחרי שקוצרים את החיטה, עוברים עם קומביין שקוצר את הגבעול יותר נמוך. זה קש! וקש נותנים לפרות,לא לסוסים. חציר - שם כולל לשיבולת, בקיה, אספסת ועוד. שיבולת - לשיבולת אין ערך תזונתי גבוה. מטרתה להעסיק את הסוס באכילה, בגלל שזו חיה שאוכלת בטבע רוב הזמן,ובעיקר להעסיק את הקיבה. לפני שנותנים שעורה/תערובת נותנים שיבולת לפחות 20 דקות קודם לכן. שיבולת צריכה להוות את רוב ה"חציר" ואפשר להגדיר אותה כמנה עיקרית. בקיה - לבקיה ערך תזונתי גבוה יותר ומכילה יותר חלבונים. לא נותנים בקיה כמנה עיקרית. ניראה לי שמספיק להיום...

אבו-דני

New member
לשיבולת אין ערך תזונתי גבוה?

--- שיבולת מספקת יותר פחמימות ותאית בקיה,אספסת,רודוס,תלתן מוזגבי ופאלי חלבונים בקש (גבעול חיטה) אין כמעט אנרגיה אלא בעיקר תאית

yubash

New member
לא-

שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים (12% -גבוה משאר סוגי החציר) ולכן היא החציר היחיד בעל כמות סבירה של סיבים. שיבולת שועל בטוחה יותר לסוסים מכיוון שהיא מכילה את כמות הסיבים הדרושה לתפקוד טוב של המעיים ומצד שני אינה מכילה אנרגיה (קלורויות) כך שהסוסאינו צובר אנגיה בזמן שהוא עומד בתא.

אבו-דני

New member
לשיבולת אין קלוריות? טוב אם אמרת אז

--- אתה בטח מקצוען, אולי תבדוק טוב את המקורות שלך מקצועני האם תאפשר לעמצך לקבל עזרה מ חובבני ? יש מקומות שמכינים לחם משיבולת בעצם נזכרתי, זה לחם דיאטטי

yubash

New member
רק אל תזלזל בעצמך

(אחרת לא יהיה לי מה לעשות....!) הנה ציטוט מאותתו מקום: "ש"ש(שיבולת שועל) אכן מזינה ביותר וכן בעלת ערך קלורי שאינו גבוה" ונתתי לזה הסבר לפני זה: היא עשירה בסיבים תזונתיים ("מזינה ביותר") אבל לא מיצרת אנרגיה (בעלת ערך קלורי שאינו גבוה, ז"א נמוך). למה אתה לא רוצה לקבל? יכול להיות שכל "חובבני" כהגדרתך מבין יותר מכל "מקצועני", גם כהגדרתך?

הורסמאן

New member
לפני שאתם

מוצאים סכינים, נסו להתוכח על אותו נושא. אחד מכם מדבר על שיבולת (גרעינים) והשני על שיבולת חציר. חציר שיבולת הוא בעל ערך תזונתי ירוד, בהשואה לאספסת, בקיה, או תילתן. לגרעני שיבולת, יש ערך תזונתי גבוה ובעולם הם משמשים כמרכיב העיקרי באוכל מרוכז לסוסים. אבל, שיבולת זקוקה לקור ולכן גרעני השיבולת שגודלת בארץ, דלים ואינם מספיק טובים כאוכל לסוסים. בשל כך, בארץ אנחנו משתמשים בשעורה כמרכיב העיקרי. באותו אותו עניין, בעולם מאמינים ששעורה יכולה להרוג סוסים בקלות, ומאכילים שעורה רק כשהיא מבושלת. יכול להיות שבדומה לשיבולת גם שעורה שגודלת בארץ, שונה מזאת שגודלת באירופה ולכן הסוסים בארץ בכל זאת חיים טוב עליה.

אבו-דני

New member
גם חציר שיבולת בעלת אנרגיה

--- הגם אם היא לא גבוהה כמו הבקיה אגב בקיה עלולה להיות בעלת ערך תזונתי נמוך אם משאירים אותה זמן רב מדי עד הקציר שכן הזרעים שכבר הגיעו ל"פרקם" נושרים בזמן הקציר בעת שמקצרת המטיוס או אפילו מקצרת תופים הולמת בגבעול,

הורסמאן

New member
אני לא מבין

בגידול/יצור חציר, כן בשימוש בו. בבקיה כמו באספסת ותלתן העלים והגבעולים מזינים. בחציר שיבולת בעיקר הגרעינים שנשערים עליו, אם. אבל אין סיבה לפתוח בויכוח חדש, דווקא כשפתרתי לכם את הויכוח הזה. :)

yubash

New member
רק אם תרשה לי...

בבקיה, החלק החשוב הוא העלים. הבעיה היא לא הקציר אלא בגיבוב ובכבישה עצמה. הפעולות האלה חייבות להיות בלילה, כשיש לחות גבוהה יותר מאשר ביום. כשכובשים ביום, וחם מן הסתם, העלים פשוט נושרים מהגבעול והתפוקה יורדת ב40%. אחוז הלחות בזמן הכבישה בתוך הבלה צריך להיות בין 16% ל-18%

yubash

New member
אין דבר כזה שיבולת גרעינים-

1. שיבולת שועל - חציר (יש לה גרעינים, כמובן אבל לא מפרידים אותה מהצמח. 2. מה שאתם מכירים, וזה הכי נפוץ, זה גרעיני שעורה שעוברים תהליך של לחיצה (בגלל זה קוראים לזה שעורה לחוצה)

הורסמאן

New member
טוב זה ורטואלי

אז לא על כסף, אבל נדמה לי שמצאתי את הנקודה החשובה ליובל. אז יובל, אתה מוכן להתערב על הערה שכתבת?

yubash

New member
חבר'ה נו באמת,

זה נקרא "קוואקר" ואמא שלי הייתה מכינה מזה פעם כדורי שוקולד, בסדר?

למעלה