*האירוח*

רון יפה

New member
תשובה:

ציוד הבטיחות קרי,אפודות הצלה או ציוד פירוטכני נבדק ועומד בתקני מכון התקנים. כאשר תקנים אלו מקבילים לתקני ה US COAST GUARD או תקני IMO. כל יבואן אשר מביא לארץ ציוד זה, חייב לקבל את אישור מכון התקנים. יכטונרים אשר מביאים ציוד פירוטכני שנקנה בחו"ל ומבוא לארץ, לוקחים על עצמם אחריות של יבוא חומר נפץ לא מאושר.

סקיפר1

New member
השאלה היא בנושא הכרה: אם אביא

אפודת הצלה למשל שמאושרת ע"י USCG (כי תהיה עליה חותמת או תווית רשמית) האם היא תוכר על ידי משרד התחבורה? אני מבין את עניין מכון התקנים היטב בעיקר כשהייצור נעשה בישראל או שמביאים מוצרים שלא עברו תקינה קודם לכן. אבל אם מוצר מאושר ע"י גופי תקינה רשמיים באירופה או בארה"ב האם הוא יוכר בישראל?

dov98

New member
כל ציוד בתקן SOLAS מאושר ---->

בארץ, אל חשש! מאידך, כל ציוד שמאושר ע"י גוף כמו הCG למשל זה נתון לפרשנות של מספ"ן שלא תמיד עולה בקנה אחד עם ביצועי הציוד באמת ולא עם תקנות הCG למשל. מכון התקנים הוא משאבת כסף וכסת"ח לכמה גופים ממשלתיים ובנוסף הוא מן מטריית הגנה ליבואנים שבודקים דרכו. אתן לך דוגמה לא רלוונטית לפורום זה, אבל שיכולה להבהיר לך את העניין: מודם ADSL מסוג USB מיובא לארץ ומופעל ע"י אלפי לקוחות שאוכלים קש ממנו. התשובה של בזק לעניין: המודם נבדק ע"י מכון התקנים. כאשר מבררים מה מכון התקנים בדק במודם מתברר שהם בודקים את תקינותו החשמלית בלבד. ואכן המודם תקין חשמלית אבל לא מתפקד! בזק מצדה ביצעה כסת"ח ואני מניח שגם מספן עושה דברים דומים!

סקיפר1

New member
אם המודם עבר FCC68 ו UL אז הבדיקה

בארץ מיותרת לחלוטין שכן הבדיקות האלו מחמירות מאוד (אגב FCC68 מטפלת בהפרעות הדדיות לציוד שכן ו UL מטפלת בבטיחות החשמלית ובמקרה הזה מספיק שספק הכח החיצוני עבר בדיקה כזו). ובמקרה שלנו אני לא רואה סיבה שאפוד הצלה, אסדת הצלה או ציוד פירוטכני, שעבר בחו"ל את כל 50 הבדיקות והתקינות הרלווטיות ויש לו עליו חותמות, הדפסות ואישורים (ואם היצרן יזייף אותן ח"ח זו עבירה פדרלית לכן הוא אפילו לא יעז), לא יעבור כאן בזמן בדיקת כושר שייט. לא רק זאת מספ"ן מחייב משאבת שיפוליים אוטומטית. לא ראיתי בשום מקום דרישה לספיקה או לצורת ההתקנה. אני יכול להודיע בצער שאם ישתחרר לך סיקוק של כיור (צינור דק יחסית) המשאבה שהותקנה על ידי היצרן לא תציל את הספינה. אלא תגיע מייד לסגור את הברז או לנעוץ טריז בחור (להתעורר, למצוא את הפנס, למצוא את הנזילה, איפה שמנו את השקית עם הטריזים ואיפה הפטיש?). אני מקווה לכתוב על כך מאמר בקרוב. מספ"ן יכולים לומר ובצדק שיש הרבה מערכות בספינה והם מטפלים רק בבטיחות האישית של המפליגים.

Captain Black

New member
שאלה לרון

רון שלום, ברצוני לדעת אם מינהל הספנות יוזם קורסים או השתלמויות כל שהן. בתודה מראש

Alex33

New member
שאלה על פיקוח על מרינות...

..באשר במקביל לדאגה לספינותינו מבחינת רישוי ,בטיחות , ותקנים חשוב לנו שמקום עגינתם של כלים אלה יעמד גם הוא בכללי ותיקני בטיחות ופעילות בסיסיים ,אם בהקמתם ואם בתפעולם השוטף. 1.מי בעל התפקיד במנהל הספנות שתפקידו לפקח על המרינות ,מבחינה עמידה בתקנים של בטיחות, ביטחון, רמת שירותים מינימלית וכו'?והאם אפשר להפנות אליו פניות בנושא, (וכמובן לקבל תשובות..),ואולי תוכל להפנות אליו שאלות ראשוניות אלה ,עליהם יוכל להתיחס באתר זה, ישירות או דרכך? 2.האם- והיכן- ניתן לקרוא תקנות ותקנים אלה ? כ"משתמשים" המרכזיים בשרותי מרינה , אני חושב שרצוי -ואף זכותנו- שמידע זה יהיה פתוח לפנינו , לפחות כל אחד לגבי מרינה בו מוחזק כלי שייט בבעלותו. 3.האם יש פעילות פיקוח פיסית , ע"י ביקורים תקופתיים ובדיקה נושאית במרינות ,ומעקב וטיפול שוטף בבעיות המתגלות? או רק על פי פניות ותלונות ספציפיות ? 4.מה הכתובת ל"צרכן" המרינה-בעל ספינה- לפניות ודיווח על בעיות בנושא זה? והאם פניה כזו תיזכה לתשובה..? בתודה מראש,

רון יפה

New member
תשובה:כן

יש במנהל הספנות מנהל מעגנות אשר מפקח על המרינות בנושאי בטיחות השייט. ניתן לפנות אליו בבעיות הקשורות בנושא זה.

lizard

New member
תודה רבה לרון ../images/Emo13.gif

מקווה שנהנית מהאירוח. ומקווה עוד יותר שתחליט להיות חבר קבוע אצלנו

רון יפה

New member
שמחתי להתארח

עצם ההשתתפות בארוח היתה לתת מענה לכל שאלה אשר מתרידה או מציקה לציבור. להתחמק מתשובות זה הכי קל, וזו לא היתה הכונה. להצעתך להיות חבר בפורום, אני משתתף פסיבי כבר כמעט שנתיים ולפעמים גם אקטיבי אך בשם משתמש אחר. הפורום משמש אותי "כברומטר" ללמוד את הלכי הרוח של הציבור ולנסיון לשפר את השרות בהתאם לכאבי הבטן. אשמח לעמוד לשרותכם גם בעתיד.

Alex33

New member
תודה לרון על התשובות התכליתיות ו..

האיפורמטיביות. טוב לדעת שיש מי שער ופתוח לקורה ב"שטח".

בת ים

New member
../images/Emo51.gif רבה לרון יפה../images/Emo140.gif

על הנכונות להתארח, להגדיש לנו מזמנך, ועל התשובות לשאלותינו הרבות!! כמו כן,תודה למנהל הספנות מחלקת כלי שייט קטנים. אתה מוזמנים להשאיר שאלות נוספות במהלך הימים הבאים, ולקבל תשובה גם כן. ושוב, תודה!!! מצוות פורום שייט וימאות.

למעלה