האירוח מתחיל כאן

אולי אני יכול להוסיף עוד משהוא

אפשר לראות באסלאם המון עקבות לשורשים היהודים שלו החל בצורת ההלכה וכלה בצורת השפיטה בנושאי ההלכה שהם מאוד דומים ...המלצה קרא את הספר הגריזם ואת המאמרים של גולצינהר על האסלאם...

Megalepozy

New member
שיעים וסונים

מהם בעצם המאפיינים העיקריים המבדילים בין השיעים לסונים? אני לא מתכוון לטענותיהם בנוגע ליורש של מוחמד אלא לעיקרי האמונה עצמה

Marinette

New member
תשובתה של אלה לנדאו-טסרון:

חלק מעיקרי אמונת השיעים הוא שהם מצווים לאהבת משפחת הנביא בדרכים שונות. יש שוני בהלכה השיעית בעיקר בנוגע למעמד האישה. האישה יורשת, להבדיל מההלכה הסונית (בגלל בתו של מוחמד). יש גיבורים נערצים שונים, טקסים שונים. השאלה רחבה וקצרה היריעה לענות עליה עכשיו במסגרת הפורום

mbn

New member
החמס וההיסטוריה המוסלמית

האם היו בעבר קבוצות שדגלו ונלחמו עבור מטרה הדומה למה שהחמס נלחם כיום ? וכמובן מה עלה בגורלם ? האם הם הצליחו ? שינו את דעתם ? או פשוט נעלמו מעל פני האדמה ?

hastings

New member
מטרה דומה במה?

אני לא פרופ´ לנדאו-טסרון, אבל כן למדתי אצלה בשעתי. אני אשמח לנסות לענות אם תוכל להגדיר את הדמיון שאתה מחפש. כללית, החמאס מייצגת תופעה חדשה מכיוון שהיא משלבת מטרות לאומיות עם אידאולוגיה דתית פונדמנטליסטית. התופעה של לאומיות, בעיקר באסלאם, היא חדשה יחסית. היו קבוצות שלחמו מתוך אידאולוגיה דתית, ובמאה העשרים אנו מכירים גם קבוצות פונדמנטליסיטות אחרות באסלאם. מכיוון שקבוצות אלה פועלות כל אחת במדינה שלה בדרך כלל, הפן של המאבק הלאומי ניכר בהן הרבה פחות (אם הוא קיים). אם זה מעניין אותך נסה לקרוא את ספריו של פרופ´ עמנואל סיון, אני ממליץ להתחיל מ"קנאי האסלאם".

למעלה