האיחוד האירופי...

מעניין. התחלתי לקרוא

אני אוהבת את הרעיון. אני לא עובדת על משהו בתחום ספציפית אבל יצא לי לקחת במקרה קורס שעסק בגלובליזציה והשלכות חברתיות, בעיקר בתחום התעסוקה. יותר ויותר אני מבינה כמה שהוא רלוונטי אפילו שהוא היה משעמם.

זה מאוד מעניין

בשלב מסויים אפילו חשבתי שאתמקד בנושא דומה כחלק מהמחקר, אני מאוד שמחה שלא נכנסתי לזה (אני במספיק צרות מחקריות גם בלי להכנס לעומר להשפעות הגלובליזציה על מלחמת המעמדות.)

אקטיביזם יכול באמת להיות מאוד משעמם ומטיפני, אבל כמעט תמיד יש אלמנט של רלוונטיות. אני דווקא חשבתי שהבחירה להמציא קדוש היתה מעניינת בהתחשב שהפרוייקט נולד בחברה קתולית (איטליה) ולמשל הדמות הפיקטיבית של סרפיקה נארו, לדעתי היא פשוט הברקה.

נכון, כתבת בהודעה הראשונה שעסקת באמנות ואקטיביזם. יצא לי להיות בהרצאה של מישהי על פעילות פוליטית דרך גרפיטי (לא סתם מסרים שמישהו פרטי מעביר אלא פעילות פוליטית ממוסדת, עד כמה שאפשר לקרוא "ממוסד" לתנועות מחתרת)

טוב, זה מה שמצאתי

אני חושבת שזה לא מוריד מאמינות הנתונים שסה"כ אמורים להיות מהימנים והם מספקים גם סימוכין.זה פשוט כי לה ראזון זה בדיוק העיתון שיחגוג על נתונים מהסוג הזה. את הגאזטה אני לא יודעת איך לאפיין.

tch111

New member
אני חושב שהפחד והחשש הגדולים ביותר

צריכים להיות מהגירה של מוסלמים לאנגליה.
לא הפולנים ולא הבולגרים וגם לא הרומנים מתכוונים להשתלט על אנגליה, המוסלמים כן.
לפי מה שאני רואה פה, דווקא האנגלים הם אלה שמהגרים וממלאים את ספרד, לפחות בעיר בה אני גר.
יש פה ממש חלק גדול של העיר שידוע כחלק האנגלי,
ובערים נוספות באזור הספרדית כמעט שלא מדוברת.
ועל תיירים אין מה לדבר, הם ממלאים פה את העיר, מצידי ומצד תושבי העיר הם מבורכים בבואם, יש פה אפילו קשרי ידידות נחמדים בין ספרדים לאנגלים למרות קשיי התקשורת משני הצדדים..

מציעה שתמשיכי במסע ההגירה שלך - אולי בערב

הסעודית יכול להיות מתאים.

האיחוד האירופאי הביא הרבה טוב כלכלי ממנה את נהנית עכשיו
והביא הרבה למען זכויות האדם (אם תזכרי קצת במה שלמדת)

בקצרה: את יוצאת משתי הנחות מוטעות:
1. כלכלית: הנחת החוסר - משאבים מעטים שעליהם כולם נלחמים
2. בנוגע לזכויות האדם: שהזכויות שלך נפגעות מזכויותיו של מישהו אחר ושמוסר/התנהגות אינם נלמדים

הנחת החוסר מוטעית מבסיסה: האדם ממציא ומפתח פעם אחר פעם משאבים נוספים שרק מעשירים את כולנו
ככל שיש יותר לכולם - יש עוד יותר לאלה שלפנ כן היה להם הרבה.

הבעיה באיחוד עכשיו היא לא הבולגרים (הרומנים כן - החבר שלי ברח עם האו-פייר הרומניה שלי, אבל זה סיפור אחר)
אלו הפליטים מצפון אפריקה וממזרחה לאירופה - והעובדה שהכלכלה האירופאית סגורה הרמטית ומפלה את הכלכלה של אפריקה -
כי זה גל שימשיך ולא יפסיק. שוב: זה בעיתי גם מבחינה מוסרית (האם מותר לירות בסירות של פליטים בים) וגם מבחינה כלכלית: יצירת שוקים נוספים לאירופה.
וכמובן משעשע כמה המוסרי שלוב בכלכלי

פיכסה
היטלר כבר אמרנו ?

MayFebruar

New member
דווקא המזרח אירופאים מפריעים לך?

מה עם כל הצ'אבס שחיים על חשבון משלם המיסים ועוני ופשע זה לא משהו חדש אצלהם?

כאן מאוד מעריכים את המזרח אירופאים כי הם באים לכאן לעבוד בכל העבודות השחורות שלא מספיק טובות לנורבגים. וממש לא חיים על חשבון משלם המיסים. אני לא רואה שום ניצול בזה. מי שמנצל הם הנורבגים שנותנים להם משכורות נמוכות.
ואם אני לא טועה, באנגליה זה מאוד דומה- המזאח אירופאים באים לעבוד. אם הם היו מנצלים, לא נראה לי שהיו פותחים להם את השערים כמו שעושים עכשו.

בתור היורוסקפטי התורן

הברית הכלכלית עם אירופה עשתה לבריטניה הרבה טוב וגם לא מעט רע. אירופה היא הקונה העיקרית של תוצרת בריטית וחברות אירופאיות משקיעות בתעשיה הבריטית המתנדנדת, גם בתעשיית הבנקאות. מצד שני בריטניה צריכה לשלם מיליארדים כדי לחלץ את יוון מהצרות הכלכליות שלה.

דווקא בתור מי שלמדה משפטים בבריטניה את צריכה לדעת שמבחינת חוקים ומנגנונים האיחוד יצר את המפלצות הכי מוזרות שנראו באיים הבריטים. מבחינת חוקים, החיבור שבין השיטה הבריטית והשיטה הצרפתית/גרמנית יצר אנומליות חוקיות שהפרשנות הבריטית לא תמיד יודעת להתמודד איתן ועוד הוסיף לנו את בתי המשפט האירופאים שתהליך קבלת ההחלטות בהם לא מובן לבריטים, לא שקוף לאדם מהישוב ומפחיד כל משפטן שרק שוקל הסתמכות על פסיקה אירופאית.

בנוסף לאלה קיבלנו את האמנה לזכויות האדם עם בית המשפט לזכויות האדם שלה. תשמור אותנו הוד מלכותה מההשלכות של האמנה הזו! כבר טענתי בעבר שלנגד עיניו של ראש הממשלה שהצטרף לאמנה הזו עמדו רווחי ביתו לא פחות מכל אינטרס אחר.

אם בריטניה היום היא פחות "בריטית" זה בגלל שהבריטים בעצמם עשו את זה. מרבית המהגרים חיפשו בדיוק את הבריטניה שאת בוכה עליה רק שהבריטים כבר משכו את השטיח הזה. מאז שנות ה-90 בריטניה נרמסה תחת רפורמות מזורזות שיזמו בריטים נלהבים בלי לתת את הדעת על ההשלכות שלהן.

הרבה יותר מדי פרקטי - האיחוד הוא מהפכה

רעיונית; הישום הוא , רציתי לומר בעיה זניחה - אבל דווקא הישום
(ע"י בתי המשפט השונים) גם הוא התפתחות רעיונית.
בקיצור - מדליק

הבעיה עם הבריטים שהם חושבים שהם גרים על אי -

מבודד ושוכחים את שאר המשתתפים.
הם גם חושבים שהממלכה במרכז העולם (לגלות לכם משהו - היא לא)

הם באמת גרים על אי

ולא שוכחים את המשתתפים מסביב. הם לא רוצים להשתתף במשחק של "איחוד הולך ומתהדק" אלא מעדיפים לעצור בשלב שבו כולנו מרוויחים וכולנו עצמאים.

הבריטים, אולי יותר מעמים אחרים באירופה, עדיין מאד קנאים וחרדים לעצמאות שלהם. זה כולל עצמאות פרטית (הסיבה שבגללה תעודות זהות נכשלו באופן גורף בבריטניה) וגם עצמאות לאומית ופרלמנטרית שנשענת על שני עקרונות יסוד בחוקה הבריטית. הראשון הוא עליונות הפרלמנט מבחינה חקיקתית כך שאף פרלמנט לא יכול לחייב את הבאים אחריו. בגלל העקרון הזה אין חוקה כתובה בבריטניה וגם החוקים שמסדירים את היחסים עם האיחוד יכולים להתבטל ברוב "רגיל". העקרון השני הוא העצמאות הלאומית ומרבית הבריטים מתייחסים בחשדנות כשגוף חיצוני מנסה להכתיב לבריטניה איך להתנהג.

מבחינת היישום. בתי המשפט באנגליה מנסים להתעלם ככל האפשר מחוקי האיחוד וכך גם הרשויות. המחלקות המשפטיות שלה הרשויות עסוקות יותר בלמצוא חורים בתכתיבי האיחוד מאשר בנסיונות ליישם אותם.

אחת הבעיות הגדולות של האיחוד היא השיטה שבה האיחוד נעשה מלמעלה למטה, קודם נקרב ממשלות וכשזה יקרה אנשים יתקרבו מעצמם כי בעצם אין הבדל בין צרפתים, גרמנים, הולנדים ובריטים כולנו אחים רק לא מודעים לזה. למעשה יש הבדלי תרבות גדולים בין חלק ממדינות האיחוד ושר חוץ או נשיא של האיחוד לא יפתרו את הבעיה הבסיסית.

שויין - אם אני חייבת להיות רצינית ולא משתטה

אני זקוקה גם לויסקי קטן ליד. ג'יימסון, בלי קרח.

[הערת ביניים - דידייי, די דיי , ושוב DD]

דבר ראשון - טוב שאתם על אי - כך שאולי תצילו אותנו גם בפעם השלישית.

אני מזהה בך הטמעה של התרבות הבריטית כמו ההטמעה שהתרבות ההולנדית נטמעה בי.
וזה ככה עובד - עדיף להסכים עם אושיות החברה בה אתה חי. זה יותר נחמד לכולם, במיוחד אם מדובר באמת בחברה יחסית נאורה
כמו החברה הבריטית. רק לספר לך שהחברה ההולנדית רואה את עיניין החוקה והפרלמנט אחרת, מתוך מטרה לשמור הדמוקרטיה וכפיפות הממשלה/משטר לחוק RULE OF LAW- ומצד שני הולנד מתקיימת על קשרי המסחר שלה - ולכן הפתיחות חיונית לה.

אכן - חוקי האיחוד מלמעלה ומסובכים - אבל אם אתה מסתכל על התקדימים המשפטיים החשובים ביותר - אלו הם שיצרו את האיחוד,
ולא ראשי הממשלות. ראשי הממשלות נסחבים אחרי המאורעות, בעיקר ב-5 השנים האחרונות
אחרי שהבן שלי יתחתן עם רומניה והבן השני עם מרוקאית גרמניה - הסיכויים שנהפך לעם אחד הולכים וגדלים,
במיוחד אחרי שנוותר על השפות הלאומיות ונעבור כולנו לאנגלית - או לרומנית (או תורכית אם הבורעקס יתקבלו לאיחוד)
יש הרבה תלמידים זרים באוניברסיטאות הולנדיות, והמגמה תמשיך - אני מקווה.
למרות שלאחרונה דווח שהאנושות תכלה עןד 100 שנים.

ובברכת
די דיי, דידיי, דידייי! !
DD

TatyBar

New member
Ignorance is a bliss

בפעם הבאה שמישהו ישאל בפורום עוברים לאירופה, איך הוא יכול להשיג דרכון רומני או פולני או שוודי, כדי להגר לאנגליה או לגרמניה ולנצל החוקים הסוציאליים... או במלים אחרות ״אז מה אני יקבל מהמדינה? סיוע בדירה חמודה ואבטלה ללא תנאי עד שאני ימצא עבודה ועד אז בעצם אני יוכל לחיות על חשבון המדינה בזכות הדרכון של סבתא שלי??״
(ולא צריך לתקן לי את העברית. הטעויות מכוונות לחלוטין!)..
אני אפנה אותו לפה.

למעלה