האיחוד האירופי...

TatyBar

New member
האיחוד האירופי...

אני רוצה להבין בבקשה, מה לעזאזל יוצא למדינות מערביות נורמליות ועמידות, כמו אנגליה, גרמניה, הולנד... מלצרף לאיחוד מדינות מזרח ארופאיות נחשלות ועניות וקורסות????
כשלמדתי משפטים, באנגליה בשנות ה 90, האיחוד היה רעיון מקסים. למדנו על חוקים ויתרונות וכללים...
והיום???
רק עוני בכל מקום ואבטלה ופשיעה ותת תרבות.

והאנגלים מתים חד עכשיו מגל הגירה של רומנים ובולגרים.

כל הרעיון של האיחוד יכול לעבוד רק, ורק, אם הוא נעשה בין שווים.
כשיש צד אחד שבא לנצל ולקחת, וצד שני שלא יכול שלא לתת כי הוא ״חייב״ לכולם ללא אפליה...
אז המקום היחיד אליו יגיעו כולם, זה לאותה תחתית ממנה מגיעים אלו שמהגרים מהתחתית הזו.
וכשהצד הנותן החליט על המענקים, הוא ממש לא לקח בחשבון מענקים לכל אירופה!
אנגליה חוקקה חוקים סוציאליים עם מחשבה ותכנון אזרחיה שלה. לא של רומניה!

ושלא לדבר על תת תרבות שמגיעה למערב.

ואני יודעת שהפוסט שלי יעצבן רבים.
הוא לא פוליטקלי קורקט.
ולא איכפת לי!

אני רוצה את אנגליה כמו אנגליה!
על כלההיסטוריה והתרבות והנים והאיכות וכל מה שהפך את אנגליה להיות מה שהיא!
שבגלל זה כל מי שהוא לא אנגליה רוצה להיות באנגליה.
ורק בא וסוחב את אנגליה לביוב.
וכנל הולנד.
וגרמניה.

אוף על האיחוד הזה!

http://www.dailymail.co.uk/news/art...anian-Bulgarian-immigrants.html#axzz2K7XmjsCI

Woking

New member
הפתרון פשוט

לא לקרוא את הדיילי מייל.

צריך לזכור שכשבריטניה הצטרפה לאיחוד היא עשתה את זה על הברכיים, אבל הגרמנים והצרפתים דווקא קיבלו אותנו, והמוני בריטים נסעו לעבוד בגרמניה, למורת רוחם, אני בטוח, של הרבה מקומיים. וכך מטבעו של עולם, ברבות הימים זה לא הפריע לדיילי מייל ולדומיו להלך איימים על האוכלוסיה עם תחזיות לגל המהגרים הספרדיים שישתוף את האי שלנו לכשיצטרפו. למזלנו זה עבר וככה המילים האלמותיות he's from Barcelona השתרשו בתרבות הבריטית. עבור עוד עשור וגל חדש של ספק מהגרים ספק פליטים פולנים איים להטביע אותנו (ולקחת לנו את מקומות העבודה), אבל בדיעבד חוץ מלחם פולני (שאין מה לעשות הוא הרבה יותר טעים), גם הפלישה הזאת לא ממש מאיימת על נכסי התרבות שלנו.

ממש כמו במערכון של לול, כל דור של מצטרפות ותיקות מצקצק בלשון כשהוא רואה את ה"מעפילים" החדשים. אז ברור שהדיילי מייל ידע לזעוק בכתרות ראשיות על המהגר ההוא שאנס, וההם שהקימו רשת זונות, וההמונים יקראו ויתעלמו מהעובדה הפשוטה שמי שפועל מחוץ לחוק לא ממש טורח להגיע לבריטניה על ויזה חוקית.

והאמת הפשוטה היא שבריטניה צריכה את בולגריה ורומניה. קודם כל צריך מישהו שיעשה את העבודות השחורות שהפולנים כבר לא מוכנים לעשות כי הם שבעים מדי. שנית, אנחנו צריכים שווקים חדשים בכדי למכור בהם את הסחורות והשירותים שלנו. ושלישית, וזאת אולי הסיבה העיקרית שבריטניה תמיד שאפה להגדיל את האיחוד כמה שניתן, היא שעם עוד ועוד מצטרפות אין שום סיכוי שהאיחוד יבשיל לכלל איחוד פוליטי כפי שברלין ופריז רוצות. כמו שאומרים - הכל פוליטיקה (וגם חינוך).

אתה מתעלם מהפיל בחדר

כרגיל, אבל מה אפשר לצפות מהמגרים האלה?

בריטניה צריכה את רומניה, בולגריה וכל מי שהיא יכולה לצרף כדי לדלדל את הכח היחסי של הברית הטמאה בין צרפת וגרמניה. זה כמובן מגיע מסיבות כלכליות פוליטיות טהורות. קודם כל יש להם מבטא מצחיק וקוראים לכולם שם באותו שם, הם תמיד מנסים להשליט את העקרונות הלא אנגלים שלהם וחוץ מזה אסור לשכוח שבפעם הקודמת שחיברנו את גרמניה עם צרפת קיבלנו בסוף את קלמנט אטלי בתור ראש ממשלה.

Woking

New member
עוד פעם אתה!

אומר את אותם דברים אבל הרבה יותר מצחיק.

כמובן שעוד צריך להוסיף, שאחד היתרונות של בריטניה (לדעתי) שהיא תמיד היתה כור היתוך של עמים, שפות ותרבויות, החל בסקסונים והאנגלים, עבור דרך הרומאים, הויקינגים, ועד כמובן הנורמנים והסאקס-קובורגים. מה אנחנו אם לא אומה צרפתית עם בית מלוכה גרמני?

אחד היתרונות (שוב לדעתי) של אנגלית, ואחת הסיבות שהפכו אותה לשפה בין לאומית היא העובדה שהאנגלית תמיד שמחה לשאול (שלא לומר לגנוב) משפות אחרות, במקום לדחות אותן בבוז (כמו הצרפתית).

את הפיש נ' צ'יפס נתנן לנו (יש אומרים) מהגר יהודי (אבוי!). אם כך, אני אומר, הביאו את הבולגרים בהמוניהם, כי אני כבר יכול להריח את דוכני הבורקס.

בדיוק חשבתי על בורקס

הבעיה היא שכל הזרים האלה מבשלים בבית. ראית פעם חנות אסיאתית (נגיד סופר בגדד) שמוכר חומוס מוכן? או חנות רומנית שמוכרת ממליגה חמה? או מלינקה פולנית שמוכרת עוף מכובס עם סוכר? כל הזרים האלה מבשלים בבית ומוכרים, במקרה הטוב (!) מצרכים טמאים שכתוב עליהם בשפות האם הבלתי מובנות שלהם (מי רוצה להגיד "חלווה" במבטא פולני?)

גם הבולגרים האלה בטח ימכרו לך גבינה בולגרית ובצק בנפרד ויצפו שתעשה בורקס בבית.

אני דווקא מוצאת בורקס טעימים מאוד

בחנויות המז' אירופאיות. לא כמו של סבא או של סבתא, אבל טעימים יותר מהקפואים שזמינים בישראל.

כן, אני יודעת, התבדחתם, רק רציתי לאמר..טעים.

jonbaum

New member
ואלה, טוב שאת מזכירה לי

תזכירי לי בבקשה איפה את קונה בורקס מוכנים בדבלין. איך קוראים להם?

פעם אחרונה זה היה בחנות הפולנית מול אלדי

ברת'מיינ'ז, פעם לפני זה בקייפל סט. בסופרמרקט המז' אירופאי בצד המזרחי של הרחוב. שם יש כל מיני סוגים.

עכשיו פתחו ברת'מיינ'ז עוד רשת מז' אירופאית שנראית מבטיחה, טרם חקרתי לעומק.

stikitofi

New member
אוי ויי זמיר

קודם הרומאים אחר כך האנגלו סקסונס אחר כך 1066 וכל זה.

יעלי9

New member
, גאוות המשק!

משהו כזה, למרות שנראה לי שמה שאני משיגה פה

הם הפושטים ביותר, הם מאוד טעימים.

בתור נכדה ל-4(!!) בולגרים, מאוד שמחתי למצוא את האוצר הזה במספר חנויות פולסקי בדבלין. בטוח יש גם אצלכם.

יעלי9

New member
לא עלה על דעתי לחפש בסופר הפולני!

זה בעצם הגיוני כי אני בעצמי חצי בולגריה ורבע פולניה.

אולי אני הגל הפולני/רומני/בולגרי ששוטף עכשיו את בריטניה

יעלי9

New member
אני משוועת לבורקס, מה זה בניצה?

אח, מי יתנני את המסעדה הבולגרית ביפו...

למעלה