האיחוד האירופי...

jonbaum

New member
רק הפיש, לא הצ'יפס

דג מטוגן בבלילה היה מאכל של יהודים פורטוגזים שהגיעו לאנגליה. במקור קראו לזה Fish, Jewish style
צ'יפס הגיעו מאיזה מקום אחר, לא זוכר איפה, איפה שהוא בצפון אנגליה.
ואז בשלב מסויים מישהו חיבר בין השניים.

diday

Member
מה יוצא להם? כסף והרבה

נכון התחזיות היו עגומות.
את לוקחת מדינה חזקה ומדינה חלשה ומחברת אותן לאיחוד כלכלי. ברור היה שיפגשו אי שם באמצע כהמדינה העשירה תרד ברמת החיים הענייה תעלה.
זו הייתה התיאוריה שהרבה חששו ממנה.
בפועל קרה ההפך. כשם שבכלכלות מקומיות העשירים נהיים עשירים יותר והעניים, עניים יותר, כך המדינות העשירות (גרמניה, אנגליה למשל) התעשרו יותר ויותר והעניות הגיעו לפשיטת רגל.
מבחינת האזרח הפשוט? כן, הם נפגשו באמצע. במדינות העשירות המחירים ירדו, במדינות העניות המחירים עלו. במדינות העשירות עלתה רמת החיים, בעניות ירדה עד כדי כך שהמעמד הבינוני הפך בחלקו לעני.

אין לי מושג על איזו אנגליה לבנה וטהורה את מדברת שאמורה הייתה להיות בשנות התשעים ועל איזו אנגליה שצריכה להיות כמו אנגליה. כבר הרבה שנים קודם היא לא הייתה כזו אם בכלל הייתה אי פעם. וגם אם כן, התרבות "הגבוהה" הייתה נחלת מעטים שאת ודאי לא היית שייכת להם, גם אם הרגשת שאת מעל ההמון.

צר לי לאכזב אותך: אין במה שאת כותבת מאומה עם פוליטקל קורקט או לא.

TatyBar

New member
רק דבר אחד. ברשותך.

אני לא דיברתי על אנגליה לבנה וטהורה.

smaak

New member
הודעה מדידיי

שביקש לכתוב שאינו יכול להגיב מאחר והוא חסום לכתיבה בפורום.

Woking

New member
שויין!

היום כבר חוסמים כל אחד. פעם זה היה מועדון אקסקלוסיבי, ועכשיו הוא מלא בריחות של ווייסביר וזאוארקראוט! סקנדל! וגם מה זאת העצלנות הזאת? מה הוא לא יכול לפתוח לעצמו ניק נוסף?! חוצפה של מהגרים שהורסים את ערכי התרבות האירופים - עבודה, חריצות, והסתמכות עצמית.

rona73

New member

ספרד ופורטוגל ויוון נפלו לבד!!!! בלי עזרה של מדינות עולם שלישי(בולגריה ורומניה)

אם כבר זה לא קשור בכלל לבולגריה ולרומניה זה קשור לדברים אחרים הלווואות שהמדינה מקבלת ושלא באפשרותה להחזיר.

מה קשור לבולגריה?.? באמת לא מבינה???

tch111

New member
האמת שספרד היתה יותר מידי סוציליסטית.

במשך שנים תיירים ומהגרים בילתי חוקיים קיבלו פה שרותי רפואה כולל תרופות במחירי הנחה כמו הספרדים וכן טיפול חינם בבתי חולים וזאת מבלי ששילמו פה ביטוח לאומי, מה שנקרא פה Seguridad Social, לדעתי ישנם עוד גורמים למצב בספרד, באופן כללי הספרדים לא אוהבים לעבוד, והדבר החשוב פה ביותר פה אלה הפייסטות, מיליונים מוצאים פה על פייסטות, ואין מי שיכסה את החשבון.

ואני בתמימותי חשבתי שבועת הנדל"ן

הפירמידות הבנקאיות והשחיתות עשו את שלהן. ספרד הייתה מאז ומעולם מדינה חקלאית נחשלת שזכתה לעדנה בשנות ה-60 ואז שוב בשנות ה-90 עם צמיחה כלכלית מטאורית שכמו שזינקה ככה גם צללה. היא עדיין כלכלה די משפיעה אגב, ולו רק בגלל גודלה. תרבות הסיאסטות והפיאסטות הייתה קיימת פה מאז ומעולם (שזה אגב למה היא מעולם לא עמדה בשורה אחת עם המדינות החזקות במערב אירופה). להגיד שהספרדים לא אוהבים לעבוד זו הכללה קצת גסה. אני לא חושבת שהם הרבה מתחת לממוצע האירופאי, אבל אני מוכנה לחפש נתונים כדי לבדוק

tch111

New member
הקטלנים למשל הרבה יותר חרוצים.

דיברתי על הספרדים רק מתוך ידע אישי, ומתוך ראייה של החיים פה.

ידע אישי הוא סובייקטיבי. מה שרואים מכאן לא

רואים משם. ועל סמך מה אתה מבסס שהקטלאנים "הרבה יותר" חרוצים? מנתונים שפורסמו בעיתונות המקומית על הוצאות והכנסות של הקומינדדס השונים (שונות?), מדריד נמצאת במקום הראשון לתרום מהכנסותיה לטובת הקופה המרכזית בעוד שקטלוניה נמצאת במקום השלישי (ובמקום השני הבאסקים אאל"ט). אבל נחש מי עומד ראשון בתור כדי לקבל סוכריות בחסות הממשל הספרדי הדכאני? וזה עוד בלי שדיברנו על הבקשה לחילוץ ע"ס 9 ביליון (זה המספר? פשוט יש הרבה אפסים אחריו) יורו שהקטלנים הגישו לממשלת ספרד ועוד עם תנאים.

tch111

New member
כן, על הדרישה של הקטלנים גם אני שמעתי.

טוב, אם כך הידע האישי וההתרשמות שלי היו מוטעות.

tch111

New member
כבר כתבתי לפני דקה

עשית עבודת מחקר רצינית.
מה שנראה הוא שהספרדים לפחות כאן, ממש באים לעבודה באי ברצון.
וזה מתוך שיחות עם הרבה ספרדים, השיטה פה של חוזה עבודה שמתחדש לרוב, אחת לשישה חודשים גורמת לספרדים לחוש אי שייכות למקום העבודה ואי לכך יורדת גם המוטיבציה.

הגיוני

כל אחד שהיה מועסק כעובד קבלן בתנאים הביזיוניים שכבר יצא לי לשמוע עליהם ממקור ראשון הייתה יורדת לו המוטיבציה. אבל במצב של היום אין יותר מדי פריבלגיות להגיד "לא" ומכעיס אותי שבדיוק על זה משחקים

למעלה